Dodaj do ulubionych

Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze.........

20.02.08, 20:32
Proponuję aby nadać to miano pizzeri MAFIA..........
Braliśmy tam ostatnio pizze składników z ulotki trza szukać z mikroskopem a
przyklejajaca się pizza do kartonu na wynos to już zwyczaj.Jest to najgorsza
pizza w mieście...
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin_zielonagora Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ztpnet.pl 20.02.08, 21:23
      Najgorsza pizzeria w miescie to oczywiscie MAFIA. Ciasto jest gumowe, skladnikow jest malo i to co mnie wkurze najbardziej SOSY SA JAKIES TAKIE BEZSMAKOWE. Malo tego ze pizza jest niedobra to nawet sos nie pomaga. Nie wiem z czego oni je robia. Dlatego juz dawno zakonczylem moja przygode z MAFIA.
      • Gość: wq Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 08:05
        Mafia i tylko MAFIA jest nagorsza.Nie zamawiajcie tam bo szynki albo boczku nie
        dostaniecie a jak się spytacie gdzie jest na waszej pizzie to gośc wam powie ze
        oni mielą drobno :).KICHA na maxa
        • Gość: znanyLubiany Ponad godzinę czekać na dowóz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 17:35
          To skandal. Wydymac w pupę takich właścicieli, co każą klientowi
          czekać ponad godzinę na dowóz pizzy. NIE, NIE, NIE !
          • Gość: jan Re: Ponad godzinę czekać na dowóz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 23:30
            burak jestes.
          • Gość: Olaxdd Re: Ponad godzinę czekać na dowóz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 16:18
            Dokładnie. Ostatnio zamawiałam pizzę w świetnej pizzeri Koloseum.
            Okazało się jednak, że na zamówienie trzeba czekać PONAD GODZINĘ!!
          • shellmazg Re: Ponad godzinę czekać na dowóz ? 27.08.12, 04:17
            ee tam, to jeszcze nic, ja kiedys zamowilem pizze z Mafii (bylo jakos przed 20) a dostalem ja po 22! (dzwonilem nawet do lokalu po jakiejs godzinie, ale otrzymalem tylko informacje, ze "kierowca juz wyjechal")
      • 122kika Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 18.06.12, 08:37
        Najgorsza pizzeria w mieście Zielona Góra to DA VINCI obsługa tragedia, barmanka beszczelna,brak kultury i organizacji. Czas oczekiwaniw na posiłek bardzo długi 45min na pizze oraz spaghetti gdzie w pizzeriia świeci pustką .Proponowała bym przeszkolić personel do obługi klijenta ijakie barmanka powinna przekazac informacje przy składaniu zamuwienia np. czas na oczekiwania na potrawy .My jako klijenci mamy prawo wyboru czy chcemy czekać tak długo na posiłek .
        • Gość: femina123 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.12, 09:09
          Ten komentarz jest zupełnie nie trafiony. Nowy,przytulny lokal z naprawde miła obsługa znajaca sie na rzeczy.Maja najlepsza i najwieksza 60cm pizze w miescie i nie żałuja składników. Na spaghetti zawsze sie troszeczke dłuzej czeka.No chyba że Pani zamawiała pizze i makaron jednoczesnie to trzeba zapytac jaki jest czas oczekiwania i powiedziec ze np.pizze chce sie otrzymac wczesniej. :-) Kto pyta nie bładzi :-) Osobiscie proponuję przeszkolic sie w polskiej ortografii KLIENT nie KLIJENT a słowo zamówienie pisze sie przez "ó" a nie przez "u". Pozdrawiam pracownikow DA VINCI i oby mieli jak najwiecej klientow bo sa naprawde cool :-)
        • Gość: marian Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.12, 15:53
          a tam gadasz glupoty..jak dla Mnie maja wpozadku ciasto miekie i pyszne rozlewajace sie w ustach..Pizza jest posypana dobze serem gdzie jak prawdziwa pizza powina sie ciagnac..gdzie teraz nie trzeba czekac godziny na pizze..w dagraso ostatnio czekalem 2godziny i przyjechala zimna...w Davinci czekalem 20minut i pizze mialem cieplutka prosto z pieca...Ja goraco polecam bo naprawde warto...:P
        • Gość: janusz Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 14:00
          proponowalbym nauczyc sie ortografii : )
    • Gość: kiki Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ztpnet.pl 20.02.08, 21:49
      Co do Mafii mam kilka swoich uwag. Ta pizzeria była kiedyś jedną z moich trzech ulubionych. Natomiast niestety też zauważyłem, że się od jakiegoś czasu się pogorszyła. Pizze mają jakiś taki inny - mniej wyrazisty smak. Rzeczywiście jakieś takie gumowate ciasto. Jak zamawiam to szczególnie dobija mnie bardzo długi czas oczekiwania, nawet 1,5 godziny(!) a pizza jak dojeżdża to zimna. Efekt: przestałem tam zamawiać.
    • Gość: f Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.gprs.plus.pl 21.02.08, 09:10
      Hej! A może lepiej skupić się na najlepszych? :) Jak dla mnie od lat rządzi
      Roma, Papa daje radę i o dziwo sieciowa Da Grasso. pzdr.
      • Gość: rabi Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 11:57
        bezkonkurencyjna jest PIZZA PI poprostu rewelacja a druga liga to
        ROMA (zmienna jokosc,wodnisty sos pomidorowy),PAPA PIZZA(konserwowa
        papryka to chyba zart jakis),PIZZERIA 3D(zbyt mocno wypieczona
        czasami,tunczyk w oleju!!!na pizzy?).Wszystkie te lokale podaja
        pizze lepsza lub gorsza ale pizze o reszcie lepiej nie pisac a
        najlepiej nie odwiedzac.PIZZAMAN;-)
        • Gość: kama Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.aster.pl 23.04.09, 19:39
          Tak,tak! Polecam Pizza Pi! Jak we Włoszech! Naprawdę :)
        • Gość: zigi Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 109.110.199.* 07.03.12, 22:25
          Pozdrawiam szefa tej pizzerii bo robi sobie PR. Mały test-proponuję poprosić o sos czosnkowy. Skoro to taka dobra pizzeria to powinni mieć, ale ja mam inne doświadczenia. Otóż nie mają bo takie jest widzimisię a'la włocha który uparcie zapewniał że zaraz przyniesie,aż jej nie zjedliśmy a na koniec stwierdził że takiego sosu nie uznaje. Szkoda bo jedyny jaki zaoferował to zwykły przecier pomidorowy.
          • shellmazg Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 27.08.12, 04:15
            hmm no cóż Mafia ostatnio się poprawiła, pizza jest na prawdę dobra, ciasto juz nie jest przesiąknięte sosem i gumowe, dobre, cienkie ciasto, pudełka tez chyba inne, bo nie przemakaja od tlustej pizzy jak kiedys (moze tez zasluga pizzy xD), czeka sie faktycznie dosc dlugo, ale przynajmniej dowoz jest gratis ;d no i dodali pizze 40 i 50 cm, za to plus
            jeśli chodzi o pizzerie w ZG to jadlem chyba we wszystkich, najlepsza (i wg mnie bezkonkurencyjna) jest Papa Pizza, kiedyś dorównywała jeszcze pizzeria 3D, obecnie jest w jej miejscu jakas inna (nazwy nie pamietam, ale zamawialem tam), w kazdym razie tez dobra, ale nie az tak, kiedyś bardzo dobra byla tez Caramba, obecnie bardzo srednia, pogorszyli sie no i Napoli, kiedys czesto zamawialem tam, krotki czas oczekiwania i pizza na prawde przyzwoita, jesli chodzi o pizza Pi, to nie jest zla, dobra pizza (troche za duzo oliwy dodaja, przez co pizza jest troche za tlusta), natomiast minusem jest to, ze nie daja sosow, jak kiedys zapytalem tam o sos czosnkowy odpowiedzial mi, ze jego pizza nie potrzebuje sosow bo jest taka dobra, ze sos tylko pogorszy jej wspanialy smak, bezczelny typ
            jeszcze bardzo dobra byla Pizza Taxi, niestety juz jej nie ma
            no i Roma, kiedys moj numer 2, a moze nawet i 1, ale ostatnio nie jest zbyt dobra, albo niedopieczona, albo sucha, nie wychodzi im cos ostatnio
            najgorszej pizzerii chyba nie mam, chociaz ostatnio niezbyt dobra pizze mialem okazje jesc z Bella Napoli (kiedys nie byla taka zla) oraz z pizzerii Gruby Benek, spalona i sucha pizza, male sosy, nie polecam tego lokalu
            a jeszcze kiedys mialem nieprzyjemny incydent z pizzeria Da Grasso (chociaz pizze maja calkiem niezla i dobre sosy), zamowilem u nich pizze, wszystko bylo ok, przyjeli zamowienie, po jakiejs 1-2 godzinie nie otrzymalem pizzy, wiec zadzwonilem do nich i pytam sie, gdzie jest moja pizza, a jakas baba mi mowi, ze nie doslyszala, czy nie zapisala nazwy ulicy :O a przeciez mogla zadzwonic, bo podawalem numer telefonu, bezczelna suka!
            jeszcze 2 dobre pizzerie to Sycylia i Wenecja, ale dawno nie zamawialem stamtad, wiec nie wiem jak teraz
            kurde, ale sie rozpisalem, w kazdym razie polecam Papa Pizze, najlepsza pizzeria w ZG!
        • Gość: aga PIZZA PI.............. IP: *.uz.zgora.pl 10.07.12, 23:52
          Co do tego lokalu....
          całkiem fajny, niezłe jedzonko ale trzeba wyrzucić!!! kelnerke - brak kultury i bezszczelność.
          NIGDY tam nie bede jesc i odradzam znajomym

ZMIEŃCIE KELNERKE - ZYSK DWUKROTNY
          • Gość: Maro Re: PIZZA PI.............. IP: *.182.146.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.13, 17:23
            Potwierdzam. Obsługa koszmarna. Na każdym kroku musisz sprawdzać czy nie zostaniesz oszukany. Jedzenie bez polotu. Zamiast krewetek królewskich otrzymasz 5 szt małych, których będziesz szukać w makaronie.
          • Gość: zniesmaczony Re: PIZZA PI.............. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.14, 14:31
            Byłem tam dwa razy z dziewczyną i o dwa za dużo.
            Wystrój lokalu robi miłe wrażenie i to na tyle z przyjemności w tym miejscu.
            Po pierwsze obsługa. Może miałem pecha, ale raz kelner, a raz chyba sam właściciel próbowali mi narzucić wolny stolik, choć większość była pusta. Przemilczałem to.
            Niestety zanim doczekałem się pizzy, co trochę trwało, miałem nieprzyjemność zaobserwować kilka dziwnych obrazków. Raz przy gościach nie zwracając na nich uwagi, chyba szef, zbeształ kelnera, co nie uszło uwadze gości. Potem w sposób bardzo niedyskretny ten sam pan zwyczajnie gapił się na nas. Najgorsze było to wpatrywanie się podczas jedzenia tak jakby chciał zaraz zabrać, nam te talerze, tragedia. Zresztą właściciel ma skłonność do przysiadania się i to jest straszne, bo nie mam ochoty zapoznawać się z nieciekawie wyglądającym typem podczas randki. Ością w gardle stały mi te jego zapytania czy smakowało, tak jakby kolejny kęs miał mnie zabić. No i zero wyczucia. Opowiada jakieś pierdoły o sobie. Tak więc widzę, że nie jestem sam w tych spostrzeżeniach.
            Co do jedzenia, to tu się dopiero zaczyna zabawa. Poprosiłem dwie klasyczne pizze, bez udziwnień, ale że lubię pikantnie i z czosnkiem to poprosiłem o sos czosnkowy. I tu pojawiła się odpowiedź, że oczywiście również przyniosą. Fajnie, tylko że podano pizze i ponownie zapytałem o sos, a kelner odpowiada znowu że zaraz i to zaraz ostatecznie nie nastąpiło. Przy zapłacie wspomniałem, że nie podano sosu ale odpowiedź była, że sosu czosnkowego generalnie nie podają :)
            Smak – jałowy. Ciasto baaardzo cienkie, jak naleśniki, dodatki baaardzo skromnie, po cztery plasterki mięsa na krzyż, pojedyncze warzywa i odrobina sera. Lipa. Jadłem we Włoszech i w Chorwacji pyszne pizze w podobnej cenie, ale tam to się człowiek najadł, a tu to jakaś żenada.
            Co do ceny, to tu są najdroższe pizze w mieście. W większości lokalów w Zielonej ceny są o 30% niższe i o niebo lepsze.
            Co do czystości to nie mam uwag. Podobało mi się wnętrze, choć słyszałem, że były uwagi do poprzedniej lokalizacji włącznie z interwencją sanepidowską, ale co do tej lokalizacji to tego nie wiem.

Tak więc widzę, że nie jestem sam z tymi przekonaniami, bo tu i na innych forach pojawia się podobna niepochlebna opinia, choć chyba sam właściciel stara się jak może robić riposty do tych komentarzy :)

• Gość: janeczka Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.centertel.pl 20.04.09, 16:32
        najlepsza pizza w Z-G to jest ,,KOLOSEUM,, ciasto maja bardzo dobre
        składki tez a sosy wyśmienite...polecam sprobujcie...super jest !!!!
      • Gość: misiazg Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 212.109.137.* 27.01.12, 09:03
        NAJSMACZNIEJSZĄ JEST BELLA NAPOLI! ZAWSZE ŚWIEŻA, CIASTO TAKIE O JAKIE POPROSISZ! WIADOMO,ŻE ZAWSZE SMAKUJE LEPIEJ NA MIEJSCU NIŻ NA DOWÓZ! CENA? DOBRY TOWAR ZAWSZE MUSI KOSZTOWAĆ SWOJE ALE ZA TO OTRZYMUJESZ FULL WYPAS SKŁADNIKI A NIE JAKIEŚ ŚCIERWO JAK U INNYCH - Z GRZECZNOŚCI NEI PODAM NAZWY
        • Gość: Asiasin Re: Genialna pizza i miła obsługa IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.12, 12:42
          Przez przypadek odkryłam świetną pizzerię - Sycylia ul.Wrocławska 19 na pietrze( od Focusa w stronę Cmentarza ok.100m). Niepozorny budynek, na którego parterze znajduje się Dealer Hormanna (bramy garażowe itp.). W środku ciekawe wnętrze z "winogronkami", pizza przepyszna, człowiek chciałby jeszcze i jeszcze... obsługa rewelacja - miła, sympatyczna, nieraz dorzuci coś za free - takim ludziom po prostu chce się dać napiwek. Gorąco polecam ta pizzerię.
        • shellmazg Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze......... 27.08.12, 04:20
          hmm, ja mam troche odmienne zdanie na ich temat, faktycznie kiedys (jakies 2-3 lata temu) byla na prawde dobra pizzeria, ale ostatnio jak zamawialem byla niezbyt dobra (no i minus, bardzo male sosy, skladnikow tez malo, praktycznie same ciasto)
    • Gość: diana Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ztpnet.pl 21.02.08, 10:29
      A nam ostatnio w ogóle z MAFII pizzy nie dowiezli... człowiek czeka głodny pare
      godzin i nic, ech...
      • Gość: tgr Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 12:48
        MAFIA to najgorsza pizzeria w mieście dziwię się że ludzie tam jedzą
        moze nie kosztowali pizzy w innych miejscach.druga co do kiepskiej
        pizzy jest koloseum tam dopiero jest kicha ale mafia potwierdzam
        jest jednak najgorszą pizzerią w mieście.....

ps.piszcie o najgorszych wpadkach MAFii a nie dobrych pizzeriach.....
        • Gość: rf Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 09:52
          tak tak najgorsza jest MAFIA skłądników na pizzy jest tyle co kot napłakał
      • ona_a1 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 23.04.08, 09:51
        A ja polecam pizzerie tam:
        Jest ona w tym samym budynku co wypożyczalnia Dual, ale ta na Wyszyńskiego. Jak
        się wyjdzie z Duala należy się kierować w stronę osiedla Zacisze i na samym
        końcu budynku jest wejście. Nazywa się chyba Napoli, ale nie jestem pewna.
        Gorąco polecam.
        • Gość: lalala Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 11:26
          Tak to rzeczywiście Mafiaaa najgorsza kiedys przywiezli mi spaloną !

Ale Polecam Pizzerie Bella Napoli na ul. Piastowskiej 12 (jak sie idzie do LO1)
        • shellmazg Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 27.08.12, 04:24
          tak, to Napoli, również polecam, bardzo dobra pizza (i chyba najkrótszy czas oczekiwania, czasami po 10-15 minut)
    • Gość: Sssssmakosz A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.08, 10:21
      Dla mnie Papa Pizza. Dobre ciasto, cienkie i nie przypalone a do
      tego naprawdę wszystkie skladniki z karty. Kiedyś chodziłem do
      Coloseum, ale tam się strasznie pogorszyła jakość pizzy i miejsca
      dla niepaloących są na dole. Ciągle ktoś łazi na górę i śmierdzi
      petami.
      Od biedy może być Wenecja, ale tam to róznie bywa. Zalezy od dnia
      pracowników.
      • Gość: w Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:42
        Dobra jest w Papa a kiepska w Coloseum a najgorsza MAFIA
        • Gość: we Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 08:35
          no pi9szccie o swoich odczuciach i najgorjszej pizzeri......
          • Gość: pizzermama Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: 80.50.56.* 25.02.08, 13:38
            Chyba nie byliście ostatnio w pizzerii GIOCONDA. Zmienił się tam
            własciciel albo "wypiekacz pizzy", bo strasznie się tam pogorszyło.
            Ciasto przypomina wyglądem i smakiem macę - cienkie, twarde i bez
            smaku, a ilość dodatków przerazająca. NIE POLECAM !!!!!!!!!!!
            • Gość: jj Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 16:26
              W Giocondzie to najpierw dostań wolny stolik koleżko...
              A jeśli tam jest cały czas pełno, to chyba nie powiesz, że chodzą
              tam sami masochiści ?
              Ostatnio jadłem tam w piątek i pizza była dobra jak zawsze.
              • Gość: ziutek Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.ztpnet.pl 25.02.08, 17:25
                Rozne gusta :) Na mafie tez tutaj pluja, a na brak klientow nie moze narzekac.
                • Gość: zenek 49 Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.centertel.pl 25.02.08, 20:31
                  Moim zdaniem najlepsza pizza jest w Romie.
                  W Giocondzie również jest dobra.
                  Ale przepyszną jadlem również w Dzonkowie (koło basenu jest
                  restauracja), polecam!
                  • Gość: ew Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 08:09
                    Najgorszą pizze podaje w ZG MAFIA.
                    • Gość: ada7 Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:12
                      Mój syn i mąż to maniacy pizzy.Wciągną każdą...
                      Pizze z MAFII po trzech kęsach,odpuścili...
                      Ohyda! A obsługa w lokalu MAFII,masakra:((((
                  • Gość: Stefan Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.modemy.ostrowski.pl 23.10.08, 16:43
                    No to mało wybredny jesteś albo dobrze trafiasz,gdy się tam
                    stołujesz.W tej ostatniej jadłem zakalca a jak brzuch bolał...
                  • Gość: ama Re: A najgorsza pizzeria w mieście? IP: 82.177.23.* 29.01.12, 21:00
                    ROMA - piza w smaku dobra ale obsługa porażka beszczelna , chamska ..podali pizze po czym śmiali sie nie wiadomo z czego..!!!... wygladało to niestety tak jakby cos dodali od siebie do tej pizzy,..bardzo niekomfortowa syt..nie polecam niegdyjuz tam nie wroce chyba ze wymienia personel...!!!!!!!
                    • shellmazg Re: A najgorsza pizzeria w mieście? 27.08.12, 04:32
                      z tego co wiem, to tam studenci dorabiaja
        • Gość: baxx Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: 92.244.36.* 04.01.10, 07:32
          NAJLEPSZA OD DAWIEN DAWNA PAPA PIZZA!!!!
          POTEM DUZA PRZERWA I POZOSTAłE PIZZERIE!!!!
          • Gość: Klaudia Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.ztpnet.pl 26.04.10, 20:04
            Jest podobna do Papa Pizza. Na Placu Pocztowym. Tez pieczona w piecu
            na drewno. Padre Pizza. Myslalam,ze tania podroba Papy a okazalo sie
            ze jest nawet lepsza :)
            Polecam z ciekawosci. Trafilam przypadkiem a teraz to moja ulubiona.
            No i Pizzeria Pi,tez pycha.
        • Gość: iva Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.10.13, 09:45
          Najlepsza Pizza Pi, pizza pyszna, sałatki, makarony również.
      • Gość: w Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 18:40
        Przeczytałem wszystkie opinie wielu miesięcy z tematu najgorsza pizzeria w
        Zielonej Górze, stawiam pytanie skoro pizzerie ,które są nie spełniają wymagań,
        jaka pizzeria powinna powstać w Zielonej Górze?
        • Gość: glodomor Re: A najlepsza pizzeria w mieście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 15:36
          Ja osobiscie jestem smakoszem od 2 lat dosc malo znanej pizzeri w miescie. Jest to pizza taxi w bramie naprzeciwko zusu. Wiadomo pizza najlepiej smakuje w lokalu. A na dowoz trzeba "troszke" poczekac. mysle ze warto.
          • shellmazg Re: A najlepsza pizzeria w mieście? 27.08.12, 04:34
            tak, mieli bardzo dobra pizze, dowoz, hmm, ja akurat nie czekalem zbyt dlugo, a dosc czesto tam zamawialem, niestety juz nie ma tej pizzeri ;(
      • shellmazg Re: A najlepsza pizzeria w mieście? 27.08.12, 04:28
        Papa Pizza zdecydowanie najlepsza, kiedyś bardzo dobra była pizza w 3D (niestety juz nie ma tej pizzerii, na jej miejscu jest inna, rowniez dobra, ale nie tak jak w 3D), no i kiedyś Roma byla rewelacyjna, teraz bardzo sie pogorszylo, suche ciasto, niedobry sos ;/
    • Gość: kiki Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 83.142.77.* 26.02.08, 16:41
      Kilka postów wyżej wyraziłem swoje uwagi co do Mafii i widzę, że większość tu piszących ma podobne.
      Do moich ulubionych pizzerii od dłuższego czasu należą Papa Pizza (za ciasto, sposób wypieku i cudownie pikantną oliwę). Wenecja (tylko i wyłącznie za jedną pizzę - Tinę), Roma (świetny smak lecz trochę małe i cienkie, ciężko się najeść). Do nich ostatnio dołączyła Da Grasso - naprawdę niezłe pizze. I duże :)
      Tak w ogóle nie wiem czy się zgodzicie, ale Zielona Góra to miasto pizzerii. Są wszędzie... i ja to kocham w tym mieście :)
      • Gość: Gość Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 22:47
        Da Groso???!!! Porażka
        • Gość: eg Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 08:45
          MAFIA chcesz sie zle czuc i jesc same ciasto bez skóładników.ZAPRASZAM do MAFI
          najgorszej pizzeri w ZG
          • Gość: mufi Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 92.244.49.* 15.03.08, 21:04
            Mafia - tragedia, najlepsza pizza jest i zawsze była w Studio
            • Gość: tommy Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.tktelekom.pl 18.03.08, 13:48
              Jak sie trochę "poskacze", wciągnie pare piwek lub inne poprawiające
              apetyt "smakołyki" to każda pizza wyda się najlepsza na świecie,
              nawet ta w Studio :-)
              • shellmazg Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 27.08.12, 04:36
                w studio, buabhahahahahhahahahahahaahahahahhaha
                teraz to niezle pocisnales xD
        • Gość: smakosz Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:54
          a ja lubię Da Grasso mają dużą pizze całkiem niezła i jeszcze dobra cena.
          Polecam wszystkim
      • joan-joan Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 05.08.08, 18:57
        A ja uwielbiam pizze z Toscany na Spawaczy, mają też niezłe makarony oraz pizze
        z niedawno otwartej pizzerii Caramba koło SP18.
        Kiedyś lubiłam Mafię (poza koszmarnie długim oczekiwaniem na dostawę), ale do
        momentu aż osobiście nie odwiedziłam tego lokalu....ble...
        • Gość: borro Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 87.105.154.* 14.01.10, 11:29
          Co prawda to prawda.
          Carramba na dole Francuskiej - świetne ciasto (z prawdziwego pieca), do tego
          przesympatyczny lokal.
          Papa ma troszkę lepsze ciasto (Carramba chyba trochę kopiuje Papę), ale lokal
          mniej sympatyczny.
          Toscana - przyzwoity smak, a relacja jakości do ceny to mistrzostwo Zielonej Góry

Mam paru znajomych zachwycających się Mafią... ale to chyba z przyzwyczajenia.
          Ja nie mogę strawić tego czegoś, co tam podają.

Nie jestem jakimś specjalistą, ale kubki smakowe mam w porządku. Punktem
          odniesienia dla smaku ciasta jest dla mnie to, które wypieka Donna Rosa we
          własnym domu w Monte Romano. Ale poza ciastem prawdziwie włoskiej pizzy nie
          polecam;) Znana i lubiana zamerykanizowana wersja jest jak najbardziej OK:)
          • shellmazg Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 27.08.12, 04:38
            heh, w Carambie robil kucharz, ktory kiedys pracowal w Papie, obecnie w Carambie jest srednia pizza, natomiast Papa Pizza najlepsza w mieście :)
    • Gość: an_a Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ztpnet.pl 18.03.08, 14:53
      Zgadzam sie w 100%,ze najgorsza pizzeria w ZG jest MAFIA !!! Pizza sie tam
      strasznie pogorszyla, sosy rowniez. Zmienili skladniki na tansze i tyle.
      Zdecydowanieo dradzam w MAFII pizze z szynka, poniewaz jest to jakies totalne
      gó..! Ostatnio zamowilam tam pizze z kurczakiem a dostalam z szynka! Bleee...
      no i ceny tez maja wysokie. Polecam PALERMO- kolo dworca, pyszna pizza z
      kebabem. O Da Grasso tez slyszalam niepochlebne opinie.
      • Gość: pizzamen Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 78.8.78.* 22.04.08, 19:05
        najgorsza wenecja, jak zobaczylem to ciasto to nie wiedzialem czy je zjesc czy
        nosem wciagnac. Mafia rzadzi od 4 lat sie tam stoluje i nie narzekam, zawsze mam
        ochote na ich pizze.pzdr
        • Gość: NO_MORE_GIOCONDA Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 23:32
          Własnie GIOCONDA.

1. Gubią zamówienie (po 45 minutach i po zapytaniu co się dzieje - 2 razy co 10 minut ktos laskawie przychodzi i wyjasnia, ze się zawieruszyło....).
          2. Nie ragują jak się prosi o wyjaśnienie - tylko wydają sobie dalej pizze i przyjmują zamówienia od innych osób.
          3. Z wielką łaską przepraszają za własne błędy.
          4. Z wielką łachą i trzeba odstac w kolejce - wtedy oddają pieniądze
          5. Nie zawsze wydają klientowi paragon !!!

Ja tam juz nie pójdę a moich 200 znajomych się dowie jak się czeka głodnym w tej pizzerni na "nic"...
          • Gość: ziutek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ztpnet.pl 23.04.08, 00:29
            > Ja tam juz nie pójdę a moich 200 znajomych się dowie

Hehe
          • Gość: swoj Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.12, 10:15
            Beznadzieja.
            Cały tłuszcz z patelni wylany na pizzę - OCHYDA.
            Desery też do kitu - oszczędności na czekoladach i innych składnikach.
            GIOCONDA NIGDY WIĘCEJ!!!
        • kontorobota Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 22.06.10, 21:21
          może sie wjeba... w fete?
      • Gość: wd Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 20:44
        Od kiedy w MAFI postawili na ilośc nie jakośc jest SYF niemiłosierny.Zero
        skłądników które sie zamawia,pizza przyjezdza zimna po 40 min.ODRADZAM..
      • dawid771115 Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze ......... 18.05.08, 09:23
        PIZZERNA MAFIA MIAŁA CHWILOWY PROBLEM ALE GO JUZ ZAŻEGNAŁA KAŻDY
        LOKAL MA CHWILE SŁABOŚCI.W MAFI JEM OD DAWNA I JEST OK.NIKT NIE
        PAMIETA TYCH LEPSZYCH DNI MAFI TYLKO WYCIĄGACIE BRUDY .JA NIEZMIENIE
        PIZZERNI NA INNA BO JAKIS KIEROWCA NIE DOWIÓZŁ JEJ NA CZAS.LUDZIE TO
        JEST ZIELONA GÓRA KORKI ITP.ONI NIE ROZWOŻĄ PIZZY EMAILEM CZY TEZ
        HELIKOPTEREM.TROCHE WYROZUMIAŁOŚCI !!!!!!! POZDRAWIAM DAWID K.
        • Gość: MMM Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze ......... IP: *.max.com.pl 28.06.08, 09:20
          Jesli chwilowe problemy sa na przestrzeni kilku lat to ja bardzo dziekuje.

Kilka lat temu bylem tam na pizzy pierwszy raz (w lokalu bo wiadomo ze pizza w
          lokalu jest lepsza niz przywieziona do domu). Zamowilem jakas pizze z szynka...
          Dostalem ja to sie zdziwilem baaaardzo! Na pizzy zamiast szynki bylo w kostke
          pokrojone cos co przypominalo chyba parowke. Zaczalem jesc pizze ale jej nie
          zmeczylem. To cos zamist szynki zdecydowanie ostudzilo moj zapal do pizzy. Po
          zjedzeniu polowy pizza mnie zemdlila. OCHYDA! Po poludniu w domu czulem sie
          megaźle. Po jakims czasie dowiedzialem sie co to bylo od znajomego co to pracuje
          w miejscu skad owa szynka sie bierze... Najgorszy i najtanszy syf jaki moze byc
          czyli cos co robi sie z cyckow swini :/

Ludzie masakra!!

Po tej wizycie powiedzialem nigdy wiecej.

Jednak rok temu jednak mialem okazje znowu skosztowac smakolykow tej pizzerii
          (mialem maly wplyw na wybor miejsca skad byla zamawiana pizza)... Nic sie nei
          zmienilo. Pseudoszynka z cyckow dalej jest tam podawana. Znowu pizza byla
          oblesna. Nie polecam tej pizzerii caly zoladkiem!
          • Gość: Ma5TeR Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze ......... IP: *.acn.waw.pl 25.10.08, 14:27
            Dobra czytam i czytam te opinie i wszyscy narzekają na mafię...
            Doprawdy nie mam pojęcia skąd te opinie. Ciasto genialne, dodatków ogrom, jedyne
            w mieście sos czosnkowy który jest ostry!!! a nie jak w da grasso słodki ?!
            Jedyną uwagę jaką mam to również do szynki, nie nadaje się do jedzenia. Dlatego
            zawsze tam zamawiam 15, 17 i 23 z wymianą kukurydza na jajko. Od lat zwiedzam
            inne pizzerie i owszym w innych też nie są złe jednak stanowczo za drogie. A w
            ogóle to jeśli ktoś był kiedyś we włoszech i jadł prawdziwą pizzę to wie że w ZG
            nie ma prawdziwej pizzerii. Pozdrawiam
          • Gość: freenadia Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze ......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 15:31
            Pizzerii w ZG mnostwo. Dobrych malo. Trzy najlepsze dla mnie to 1. PAPA PIZZA (za jedyne w swoim rodzaju ciasto, zapach palonego drewna na sali, i ten zielony sos),2. ROMA (za stala jakosc od lat, pomidorowy sos), 3. SYCYLIA (wyjatkowy smak, chyba dzieki przyprawom). Zalezy co kto lubi. Jak ktos lubi kluchy na parze to bedzie mu nawet w MAFII smakowalo. Kluski na parze robi moja Babcia, a w pizzerii chce zjesc pizze! Nie zamowie wiecej w Mafii, Coloseum. Zaluje ze GIOCONDA tak sie popsula bo sympatyczny maja lokal w samym centrum. Wole podjechac do PAPY, albo zamowic z SYCYLII do domku.
            • Gość: mikolaj Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 13:10
              Pizzerii w Z.G.jest duzo,rzeczywiscie ale dobra pizze robi tylko
              kilka.Ja ostatnio bylem w lokalu Pizza Taxi i pizza super prosto z
              pieca,ceny umiarkowane,lokal fajny i internet w lokalu
              gratis.Polecam wszystkim.
            • Gość: Cat Black Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej? Padre Pizza IP: *.ztpnet.pl 26.04.10, 19:38
              Bylam ostatnio w Padre Pizza na Placu Pocztowym,pod wieza glodowa,
              pyszna pizza,naprawde polecam. Wypiekana w piecu na drewno,podobna
              do Papa Pizza,tyle,ze tam mi sie juz znudzilo menu i teraz
              przerzucam sie na Padre. Sprobujcie,jest pychotka :)
              • Gość: Domin_JP Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej? Padre Pizza IP: 78.133.227.* 21.06.10, 23:14
                pychotka? moze i tak ale gdybys wiedziala co jest w tej pizzy... ;], pracowalem
                tam na kuchni i osobiscie nie tknalbym tego kijem przez szmate ^^
              • Gość: kzabawny Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej? Padre Pizza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 21:28
                www.staramuza.pl sylwester 2010/2011 także dla singli
            • Gość: ślązaczka Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze ......... IP: *.146.124.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.12, 17:49
              Co to była za porażka! Skuszona podpowiedzią wybrałam się dziś do Romy. Z zewnątrz lokal nie wzbudza większych emocji, ale miłe dla oka są klomby z kwiatami w okienkach. W środku natomiast napier... muza "upsy-upsy" i ciemno jest jak w norze! Nie chciałam dać się zwieść i zamówiłam wegetariańską pizzę zaanonsowaną na ścianie. Podkreślam, że na ścianie, bo nigdzie indziej nie były widoczne ulotki z rozpiską pizz, nie mówiąc już o jakimś menu.
              Jakie było moje zaskoczenie, gdy dostałam wersję z szynką! Okazało się, że napis "szynka", wśród składników pizzy wypisanych na ścianie, skutecznie przysłoniły mi butelki napojów ustawione tuż pod "wallowym menu" :o]
              Opis pizzy - ciasto cienkie, twarde jak skała, totalnie bez smaku (chyba nawet na soli oszczędzają), a na niej "kupki" sera i zmielonego szpinaku (również kompletnie nie doprawionego), bardzo skromne ilości pieczarek i papryki, sosy - hipergęsty i typowy dla lokali tej klasy czosnkowy oraz rozrzedzany sos pomidorowy. Przekazany zestaw sztućców nie mógł sobie bez mojego nadmiernego wysiłku poradzić z twardością tego dania.
              Niestety, byłam głodna jak wilk, więc przesunęłam składniki na połówkę ciasta, popieprzyłam, posoliłam, polałam sosami i jakoś skonsumowałam połowę tej potrawy.
              Podsumowując: była to najgorsza pizza jaką kiedykolwiek jadłam - biorąc pod uwagę nawet marketowe mrożone. Tych, którzy chcą spróbować naprawdę dobrej pizzy zapraszam do Katowic, na deptak Mariacka, do Len Arte. Zielonogórskiej Pizza Pi przyświecają podobne wartości jak tej katowickiej w Len Arte, ale poziom wykonania tej pierwsze jest zaskakująco słaby...
              • shellmazg Re: Najlepsza pizzeria w Zielonej Górze ......... 27.08.12, 04:51
                tak, widać po dacie, obecnie Roma baaaardzo sie pogorszyla (najbardziej zdziwilo mnie jak napisalas o "gestym" sosie, z tego co pamietam, to sos byl tam baardzo rzadki
                polecam Papa Pizze (2 najlepsza pizza jaka jadlem, najlepsza we Włoszech), ale czasami jak stamtąd jem, to mam wrazenie, ze nigdy lepszej nie jadlem :)
      • shellmazg Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 27.08.12, 04:40
        heh, szynke daja konserwowa, z puszki, ale o cenach w mafii chyba nie mozna zlego slowa powiedziec, drogo to tam na pewno nie jest xD
    • karmen27 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 12.05.08, 23:44
      ...to zdecydowanie MAFIA! Mój ziomek pracował tam jako kierowca.
      Zdradzę wam sekret...jeżeli jakiś klient się skarży, że nie dostał
      pizzy to jeśli ona jeszcze nie wyjechała to dodawali coś od
      siebie...OSTRZEGAM! pozdro
      • Gość: Asieka Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.gprs.plus.pl 04.08.08, 15:08
        Najgorsza jest Angelo...jadłam tam raz pizze i raz zapiekanke.
        Zapiekanke dostałamw połowie spaloną a w połowie zamrożoną a pizza
        to jakiś bliżej nie znanego kształtu pływający placek z serkiem
        topionym zamiast sera i starymi podgniłymi oliwkami. Mieso (o ile to
        było mięso) nie nadawało sie do spożycia. Ja i znajomi zostawiliśmy
        3 pizze prawie całe bo po zjedzeniu minimalnej ilości tego czegoś
        każde z nas miało duże kłopoty żołądkowe. Lepiej iść do Papa pizzy
        na drugą stronę ulicy i dobrze zjeść:)
      • doktor_indgergerderbrigsten Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 15.01.10, 13:09
        Najlepsza? Taxi, Da Grasso
        Najgorsza? Mafia
    • Gość: kiki Papa Pizza rządzi! IP: 92.244.51.* 12.05.08, 23:48
      I już.
      • Gość: gg Re: Papa Pizza rządzi! IP: *.ztpnet.pl 06.08.08, 10:38
        Wszystkie dobre,zależy dla kogo.
        • Gość: Mk 69 na ul. Prostej Zacisze IP: *.ztpnet.pl 07.09.08, 10:39
          Na Zaciszu przy ul. Prostej powstał niedawno nowy lokal oferujący kebab i pizzę. Jadłem tam tylko raz, w zeszłym tygodniu, i mam niezbyt pozytywme wrażenia. Ciasto pizzy to niestety niewypieczony zakalec, słowem okropność... Nie wiem czy miałem pecha i była to jednorazowa wpadka obsługi czy jest to w lokalu '69' standartem. Tak czy owak, na razie nie mam ochoty tego weryfikować. Jest to nowy lokal i być może pani która wypieka tam pizze dopiero się uczy więc zobaczymy...
        • Gość: nika Re: Papa Pizza rządzi! IP: *.ztpnet.pl 25.10.08, 17:01
          swieta racja! kazdy ma swoj gust i nie ma co wnikac bo wybieramy
          wg.wlasnego smaku no ale mamy prawo do swojego zdania, wiec i ja sie
          wypowiem:
          1.da grasso:) 100% zadowolenia i kropka wszystko pasi wystroj tez
          ladny i nowoczesny az milo posiedziec
          2.gioconda- za greke i ogol ale raz mi spalili i dlugo sie czeka
          3.papa pizza- smaczna tylko ten zielony sos blee trawa bez smaku
          4.wenecja bo tanio i dobrze

ps.pizzerie powiny byc dluzej otwarte

amen- pozdro
          • Gość: Kamik1 Re: Papa Pizza rządzi! IP: *.cust.tele2.pl 08.03.09, 14:05
            Okropna pizza gorszą chyba jadłam tylko w Dominium w focus park
          • shellmazg Re: Papa Pizza rządzi! 27.08.12, 04:55
            "tez zielony sos" to pietruszka z oliwą i czosnkiem, bardzo dobre
            i jesli ci nie smakuje to po prostu nie jedz, jaki to minus dla pizzerii, nie nakladaj tego sosu i tyle :O
    • Gość: MilosnikPizzy Caramba - NIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 20:14
      Niepolecam pizzerii Caramba, a wręcz ostrzegam przed smakiem ich
      pizzy.
      • Gość: Mk Re: Caramba - NIE ! IP: *.ztpnet.pl 08.09.08, 15:17
        Może trochę jaśniej co takiego nie polecasz w smaku ich pizzy?
        • n-u-k-i Dominium 09.09.08, 15:20
          Poczekajcie aż otworzą w Zielonej pizzerię DOMINIUM.
          mmm, palce lizać :]
          Jadlem juz w trzech z tej sieci i zawsze bylem zadowolony. Poza tym maja
          najszybszy dowoz do domu w polsce i nigdy nie przekracza to 30 minut. To tez
          jest wazne jak sie zamawia taka do domu.
          • Gość: Dominium haha Re: Dominium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 14:34
            Poczekaj az otworza! to ze maja taka pizze w wawce albo innym
            wiekszym miescie to nie znaczy ze w zielonej tez taka bedzie patrz
            Da grasso co miasto to inna pizza a dlaczego? bo rozni wlasciciele i
            wypiekacze no i oprocz tego franczyza nie jest tania wiec nie
            spodziewaj sie atrakcyjnych cen.. najleprze sa pojedyncze pizzerie
            tylko trzeba sobie wybrac, te które najlepiej smakuja. Pozdrawiam
            • milako Re: Dominium 30.09.08, 16:32
              Faktem jest, że w całej Polsce, pizza z Dominium smakuje tak samo, bo oparta jest na tej samej recepturze. Jeśli chodzi o Da Grasso, to rządzi nią franchising (czyli tak na prawdę każdy własciciel robi co chce), w Dominium tego nie ma. Jest jeden prezes i wszystkie placówki podlegają jemu.
              • Gość: Gienia Re: Dominium IP: *.pawluk.org 08.07.12, 18:13
                Dałam się skusić na zakup przez internet promocji w Dominium.Wybraliśmy się z mężem w niedzielę na zakupiony obiad. O zgrozo przy małym ruchu w lokalu czekaliśmy na zamówiony obiad ok.40 minut (kurczak alfredo) w nieklimatyzowanym dusznym lokalu.Inni klienci ,którzy przyszli po nas zajadali a my patrzeliśmy na nich.Po tak długim oczekiwaniu wygłodniali dodatkowo rozchodzącymi się kuchennymi zapachami dostaliśmy porcje najdroższej potrawy z potraw głównych 26.90 zł i nie buło co jeść .To są dania raczej dla dzieci.Porcje frytek tak małe ,że jeszcze takich nie widziałam. Krótko mówiąc 40 minut czekania i 5 minut jedzenia. Wyszliśmy z lokalu głodni i poszliśmy dojeść do Dekasmak.Tam obiad szybko ,smacznie i o wiele taniej.Niestety mam jeszcze jeden bon do realizacji w Dominium ale potem moja noga tam nie stanie.
          • Gość: paula Re: Dominium IP: *.ztpnet.pl 25.10.08, 17:31
            ojj nuki no nie zartuj.. hmm bylam z mezem w tym calym zachwalanym
            przez ciebie dominium z ciekawosci jak tam jest i co? i wielka
            kupa!:/ musze opisac ta wizyte ku przestrodze po 1sze kelnerka miala
            wyrazny problem na wstepie zeby w ogole przyjac zamowienie, miotala
            sie ok.moze byla nowa ale to nie zmienia faktu ze schrzanila nam
            pizze koncertowo, zapomniala o dodatkowych pieczarkach choc
            dopytywala kilka razy a jak ja zawolalam juz po fakcie zeby
            spojrzala czy potrafi sie ich dopatrzyc bo my mamy spore klopoty
            mimo dobrego wzroku to sie wykrecala ze to wina tych w kuchni jasne
            pewnie sie jej po prostu zapomnialo jak nie ta maja swietna
            komunikacje miedzy soba po 2gie byla tez nieporadna rzucajac nam
            jedzenie na stol, wyjechala z jakas decha mialo byc chyba swojsko
            ale zatorowala tym caly stol tak ze nie szlo juz pokroic poza tym
            byla uswiniona jak w chlewie sie czulam wiec malo komfortowo sie
            jadlo bo musialam walczyc z deska zamiast spokojnie zjesc po 3cie
            wcale nie zachwycila smakiem no moze oprocz sera ciasto bylo za
            grube przypalone od spodu i skladniki jakies bez smaku nie
            wspominajac juz o sosach nigdy nie jadlam tak dennego sosu bo z
            koperkiem to on nie mial nic wspolnego zero jakiejkolwiek nutki
            smaku jakbysmy papier jedli to nie byl sos to byla porazka jakas
            ogolnie MEGA WIELKIE rozczarowanie nie polecam i sama juz tez tam
            nie pojde!!dodam ze bylismy glodni po kilku godzinach robienia
            zakupow w focusie i musielismy czekac 50 min.choc tlumow nie bylo,
            atmosfera slaba, stoliki blisko siebie nie jestem os.ktora narzeka
            ale to bylo juz przegiecie i tak lagodnie potraktowalam ta sprawe
            ludzie sie patrzyli jak zaczelam wymachiwac rekami hehe ale co tam
            placisz to wymagasz, nie wposminajac juz o rachunku jaki nam
            naliczyli, ceny z kosmosu, cola 7 zeta chyba ich pogielo moze ceny
            na wawe dobre

odradzam tez mafie

natomiast zachecam do da grasso i pablo- pizza raczej tylko na
            tel.bo maja maly lokalik na osiedlu ale warto bo obsluga sprawna i
            jedzonko pycha nigdy mnie nie zawiedli
            • Gość: zocha Re: Dominium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 19:52
              A wiesz co to znaki przestankowe paulo?
              • Gość: paula Re: Dominium IP: *.ztpnet.pl 26.10.08, 11:54
                wiem(,) ale troche mnie ponioslo:P nie chcesz(,) to nie czytaj! o_O
                • Gość: Anonim Re: Dominium IP: *.cable.ubr02.shef.blueyonder.co.uk 24.02.09, 19:14
                  Pracuje w tej pizzerii - przyrzadzam ciasto na pizze, ale juz mysle
                  aby sie zwolic bo kierownik to ostatni debil i to wlasnie dzieki
                  niemu nic nie jest zorganizowane bo nic go nie obchodzi.A jesli
                  ludzie skladaja zazalenia obwinia wina obsluge lub nas.
      • Gość: Arek Re: Caramba - NIE ! IP: *.modemy.ostrowski.pl 29.09.08, 19:16
        Bzdura!Byłem z dziewczyną.Niepowtarzalny klimat i atmosfera!Pizza
        wypiekana w piecu palonym drewnem.
      • Gość: arek Re: Caramba - jak najbardziej tak!!!! IP: *.modemy.ostrowski.pl 29.09.08, 19:32
        Myślę sobie tak.Ogólnie polski miłośnik pizzy jest taki,że jak mu
        sie nie nawali na pizzę jak świni w koryto to jest
        nieszczęśliwy,głodny i co za tym idzie zły.(jedz do Włoch czy
        Chorwacji).Zamówiłem pizzę z pieczarkami i oliwkami.I co?Była tam
        jedna oliwka,żadnych sosów cienka jak gazeta.Mi smakowała lecz
        większości z Was pewnie by niesmakowała.Polski klient w polsce
        rzucił by tą pizzą w obsługę.Bronię Caramby ,bo chodzę tam
        często.Owszem raz coś komuś nie wyszło ,ale zazwyczaj wszystko jest
        super.Jesteśmy tylko ludzmi i każdemu czasem coś nie wychodzi w
        każdej jednej pizzeri.Pozdrawiam!
        • shellmazg Re: Caramba - jak najbardziej tak!!!! 27.08.12, 05:06
          a to dziwne co mówisz, bo akurat jadlem pizze i we Wloszech i w Chorwacji i na ilość składników nie narzekałem ;)
        • Gość: MAX Re: Caramba - jak najbardziej tak!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 01:09
          Nie wiem jak się znalazłem na stronach zielonogórskich i dlaczego zaabsorbował mnie temat pizzerii....ale, do brzegu :)
          Przeczytałem wszystkie wypowiedzi na temat zielonogórskich pizzerii. Mieszkam 300km od "zielonki" i w zasadzie wiszą mi wasze pizzerie i wszystkie opinie "ZNAWCÓW", ale muszę wesprzeć swoim skromnym zdaniem gościa, który przedstawia się arek (z małej litery).
          Masz 100% rację. Widzę w Tobie smakosza przez duże S :)
          Dodałbym jeszcze, że 95% wypowiadających się nie ma pojęcia co to pizza, mimo, że powołują się na tekst typy "prawdziwa włoska pizza". Wielu, Włochy widziało tylko na mapie a" prawdziwą" włoską pizzę jedli u niemieckiego Włocha... w Berlinie. Notabene italianiec też potrafi zepsuć danie.
          Włoska pizza to pokarm biednych ludzi. Pizza, to właśnie ten wyśmiewany placek (podobny) do macy, skropiony oliwą, przyozdobiony pomidorem i bazylią...a kto bogatszy mógł dorzucić mozzarelli.
          Wszyscy "smakosze"...gwarantuję wam, że gdyby wam zawiązali oczy, żaden z was nie rozpozna czy pizza pochodzi z pieca elektrycznego czy drzewnego. Wy, którzy do pizzy prosicie kelnerkę o ketchup, wy którzy nie rozróżniacie sosu pomidorowego robionego na bazie koncentratu a przecieranych pomidorów, wy którzy nie macie pojęcia czy na placku jest marnej jakości GOUDA po 9.50, bądź rozlana masa zwana produktem seropodobnym, czy orginalną mozzarella.
          Wy, którzy zamawiacie pizzę z KEBABEM i oblewacie sosem czosnkowym (co maja wspólnego te dwie kuchnie?) a potem bekacie śmierdząc jak Turek
          Nie idziecie do pizzerii na pizzę jak chodzi się do herbaciarni delektować herbatą bądź winiarni winem...idziecie się nażreć jak napisał kolega "arek" i nie szukacie pizzy, szukacie grubej tłustej buły, oblanej ketchupem zwanej w polskiej nomenklaturze zapiekanką ale o okrągłym kształcie.
      • Gość: Martusia Re: Caramba - NIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 23:27
        A mi smakowało super!Jadłam taką z salami.Pycha!!!Pięknie pali sie ten ogień w piecu.Pewnie to jest powodem takiego wypieku.
      • Gość: fan Re: Caramba - NIE ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.11, 23:30
        Caramba - dramat!
      • Gość: Żarłok caramby Re: Caramba - NIE ! IP: *.pawluk.org 03.05.13, 15:22
        Ty idioto jestes popier.. w carambie jest najlepsza pizza w calej zG wiem bo sprawdziłem na własnym podniebieniu :)
        • Gość: Marcin Re: Caramba - NIE ! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.05.13, 00:11
          pracowalem tam hahahhaha i nigdy tam nie zjem. wszystko najtansze z makro, karaluchy, grzyb na zapleczu, szczur w piwnicy, pracownicy kradna pija i cpaja, boze co sie tam nie dzieje ale nie dziwne jak pracowac tam moze kazdy, nikt nie ma ksiazeczki sanepidowskiej a szefowie udaja ze nic nie widza i nic z tym nie robia.
          • Gość: klient Re: Da grasso- NIE ! IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.13, 19:51
            Nie jedzcie w da grasso na podgornej to jest porazka z czego oni robia sosy z koncentratow jakis z Ukrainy. wszystkio jest kupowane z produktow w biedronce makro mrozone podrzewane w mikrofali. obsluga bardzo nie mila jedzenie ochydne
    • Gość: ccc Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.08, 11:55
      Ta na Wojska tez nie rewelacja.
    • Gość: nina Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 212.109.135.* 06.10.08, 13:56
      niestetu w giocondzie zepsulo sie bardzo, widzialam to samo danie w trzech
      roznych wersjach ilosciowych rozniacych sie bardzo wyraznie, dostalam pol wody
      do herbaty, tylko makaronu-rurki potrafia dac bardzo duzo plus malo sosu na
      srodek, wydaje mi sie ze znam juz mechanizmy wydawania takich a nie innych dan w
      tym lokalu, szkoda mi ale zaliczylam ostatnia tam wizyte
      • Gość: AGA Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 18:56
        PIZERIA W GALERII PIOTR I PAWEŁ - SYF TO MAŁO POWIEDZIANE POPROSTU
        TRAGEDIA. CIASTO TO CHYBA Z WYPRZEDAŻY W BIEDRONCE GRUBE, KLUCHOWATE
        I Z TAKIMI CHARAKTERYSTYCZNYMI DZIURKAMI NA GÓRZE ZERO SMAKU.
        BARDZO ALE TO BARDZO ODRADZAM .
        BRAK SŁÓW ABY OKREŚLIĆ TO CO ONI NAZYWAJĄ TAM PIZZĄ
        • deadhande Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 07.10.08, 23:24
          powiem wam..... pizzeria sycylia w zielonej górze jaest ogólnie
          super. pizza najleprza jaką jadłam. naprawde dobra! jest tylko jeden
          problem. nie przychodźcie tam z dziećmi. co drugie słowo to k...
          pier... ch... i takie różne... byłam tam nie raz i wiem że to szef
          tak przeklina... bez powodu. bo tak mu sie podoba. lepiej sobie
          zamówić pizze na telefon niż wysłuchiwac takich rzeczy.....
          pozdrawiam.
          • Gość: Jester Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.10.08, 22:02
            Ale jak ktoś wykazuje taką "kulturę" to można mieć też obawy co do innych spraw,
            np. higieny... a to nie jest bez znaczenia. A jeśli chodzi o Mafię to dla mnie
            pierwszym podstawowym minusem który rzuca się tam od razu w oczy, jest średnia
            wieku obsługi. Jak jest tak niska jak tam, to pozycja w rankingu lokalu leci u
            mnie z automatu w dół. Po prostu.
            • Gość: deadhande Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 23:31
              myślę, że średnia wieku obsługi nie ma chyba zbyt wielkiego
              znaczenia w świecie gastronomii... Może to być jednak całkiem dobry
              powód aby myśleć, że nikt za długo tam nie pracuje z wiadomych
              względów i naszych polskich realiów:)
              • Gość: Gość Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.netdrive.pl 23.10.08, 22:33
                A mi pizza z MAFII smakuje. Raz na jakiś czas zamawiam z dowozem i zawsze jest
                ciepła. Pół pizzy i jestem najedzony.
                Tylko ten czosnek wszędzie ;)
                • mamawcze-sniaczka Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 23.10.08, 22:39
                  w giocondzie sie popsuło ostatnio buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu szkoda,
                  • Gość: ww Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 09:07
                    www.automoto.zgora.pl/ zobaczcie...........
            • Gość: mario Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 109.197.44.* 04.02.14, 17:11
              A ja tam w Mafii jadam co tydz choc raz Czy to w lokalu czy na dowóz Nigdy mnie nie zrazili do siebie Smak ok Wyglad tez Pizza jak z obrazka i smaczna hehe Co do najgorszej to Papu Taxi to chyba jaks kpina Sos woda Ciasto glut Na pizzy tez jakby kot napłakał Poprostu żal pieniedzy a takie gó...
              • Gość: gosc Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.14, 16:24
                mam wrazenie ze to ktos "z ramienia" mafii pisal, gdy jest zupelnie na odwrot. W mafii odwazylismy sie zamowic ze 3-4 razy i zawsze sie przejechalam. na wszystkim: beznadziejne ciast, ilosc dodatkow, na dostawe czekalismy 1,5h mimo innych zapewnien, niezgadzajace sie zamowienia a zamiast szynki jakas mielonka konserwowa zweglona. okropnosc.
          • Gość: eliza Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.08, 09:28
            całkowicie sie z Toba zgadzam ale szef jest niespełna rozumu jak
            tak mówi ja tam nie chodze i kazdemu odradzam bo atmosera fatalna
          • Gość: zielee Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:28
            oj JArek juz taki jest ze wydziera sie i klnie jak szewc, ale dba o swoj biznes ;))
          • Gość: k Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.09, 17:36
            mi tam picca smakowała , ale szef tak traktuje
            pracowników !!!! Masakra :( tylko przeklina i nic pozatym !
            szkoda młodych pracowników . Obsługa miła , ładna , ale
            szef !!! porzal sie boże , że tam ktoś chce jeszcze tam
            pracować !!!!
            • Gość: M:) Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.09, 17:44
              Najleprza to SYCYLIA !!! Wymiata całkowicie . Tylko szef
              jeżdzi po pracownikach !!! jak oni dają rade z nim
              wytrzymać ??? obsługa ładna :) kasjerka super !! łał !!! i
              sosik czosnkowy :) palce lizać !!! ciasto najleprze w
              Zielonej ! trzeba przyznać !!! Polecam gorąco !!!! tylko
              szefa zastąpić
    • Gość: MILLA Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ztpnet.pl 24.10.08, 21:12
      to z pewnością najgorsza pizzeria w zielonej górze tym bardziej , że kucharz
      przygotowuje pizzę z papierosem w zębach. pewne zródło!!!
      • Gość: Gość Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.netdrive.pl 25.10.08, 14:08
        Ważne by ręce mył ;)
    • Gość: Goscik Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 10:14
      Jesli moge, to nie polecam pizzy w Araracie (dawny Istanbul). Pizza
      ma gorzkawy smak ( chyba za sprawa przeterminowanego sera),
      wlasciciele przygotowujac pizze oblizuja co chwile rece. jak cos im
      spadnie na podloge to podniosa i tez poloza na pizze. Wiem bo mialam
      okazje tam pracowac
      • Gość: deadhande Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 00:14
        da grasso!!!!! masaakra!!!!!!!! pizza jest obrzydliwa!!!! ciasto
        beznadziejne!!!!!! niech dadzą trochę poleprzacza gruntowego... mniej soli...
        więcej cukru i moze troche mniej dodatkow ze swojej strony!!!!!!!!!...
        BLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: deadhande Re: Najleprza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 00:17
        nadal jestem zdania ze sycylia wymiata... zadna pizza w zg sie z nia nie rowna
    • Gość: arek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.eranet.pl 29.10.08, 08:48
      A ja od zawsze chodzę do papa pizzy i nigdy się nie zawiodłem polecam
      • wiat3r Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 22.11.08, 11:31
        Pappa pizza najlepsza a zielony dodatek to rewelacja!!!!
        • Gość: aga Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.12, 18:50
          Zgadzam się, w papa mają super pizzę, jest naprawdę smaczna, ciasto jest genialne i przynajmniej nie żałują dodatków!!! Papa pizza nie zmieniajcie się, proszę!!!
    • Gość: tap555 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 10:37
      Papa Pizza to burdel na kółkach. Byłem tam aż dwa razy i już NIGDY TAM NIE
      PÓJDĘ!!!!! Po zamówieniu czeka się ponad godzinę na pizzę, bo te gnojki
      obsługują tylko zamówienia na telefon. Gdy po godzinie poszedłem zapytać, który
      chce dostać w pysk za takie opóźnienie, to zaczeli się kłócić między sobą, kto
      ma ją robić, bo przez godzinę nikt nie kiwnął nawet palcem. Zabrałem kasę i
      zostawiłem im brązowiutkiego krecika na stole w nagrodę. Jeśli tam pójdę to
      tylko z koktajlem mołotowa spalić ten kompost.

A i nie siadajcie przy stolikach po lewej stronie, bo tam śmierdzi kupą!!!
    • Gość: alb Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 195.47.201.* 29.10.08, 11:21
      jest taka jedna mala fajna pizzeria inna od calej reszty ale miejsca
      i tak tam nigdy nie moge znalezc wiec wiekszy tlok niepotrzebny :).
      Dobra tez byla taxi ale tylko na poczatku bo teraz to zlecieli z
      jakoscia i jak np zamowilem kebabpizze ktora kiedys mi smakowala to
      teraz zamiast miesa jakas masakra-mielonke dostalem.
    • Gość: gość Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 14:51
      Nie polecam wenecji! ohyda!!! wciąz poszukują piekrza, wiec na razie
      lepiej tam nie zagladac.
      The best of the best - pizzeria Toscana na ul. Spawaczy. Zawsze
      swieze i pyszne jedzenie. Sprawdzona i godna polecenia. Przy niej
      wszystkie inne pizzerie poprostu się chowają!
      • Gość: wera Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 19:17
        W TOSCANIE zamowilam pizze raz na telefon, byla zimna i gumowa. Zawiodlam sie, bo ktos mi polecil. Mieszkam dosc daleko od Spawaczy, ale to ich nie tlumaczy ;-) Makarony, owszem, maja smaczne, ale pizza srednia. Na pizze to tylko do PAPY na Wojska Polskiego. Syta, nie da rady wciagnac calej. Albo jedna z mezem na spolke, albo reszta w karton i potem na zimno tez jest pycha. I te ziolka w oliwie! mniam. Czasem tez odwiedzamy NAPOLI na Wyszynskiego, albo ROME na Drzewnej. Tak dla odmiany, bo ich pizza ma zupelnie inny smak. Da Graso tez daje rade. Papa ma te wyzszosc ze ma piec opalany drewnem. A najgorsza w miescie jest MAFIA i tu nie bede oryginalna ;-)
    • Gość: PJ Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.08, 13:17
      Najgorsza pizzeria do moim zdaniem da Grasso !! jadłem pizze tam 3
      razy i zawsze była bardzo zla.Raz zamawialem w lokalu pizze nr 69
      ostrą i może była ostra ale byla strasznie wodnista nie dalo sie jej
      chwycić nawet w reke nawet przy konczeniu kawalka.
      Innym razem zamawiałem na wynos nie pamiętam juz jaką ale wiem że z
      szynką i dostałem coś przypominajace pocięte frytki tylko wygladalo
      to na mięso nie dalo się jej jeść ;/
      • Gość: b Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 17:54
        niestety da grasso zeszlo na psy - jak otwierali pizza byla smaczna - teraz nie
        da sie tego jesc - niestety
        • s-e-r-g-i-u-s-z Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 12.11.08, 23:55
          A widzicie. A ja Wam powiem, że najmniej smaczna pizza przytrafiła mi się w da
          grasso. Przy okazji obsługa średnia, sztućce brudne (choć nie zawsze) i dziwny
          zapach.
          PAPA rzeczywiście ze względu na te "zielsko" i piec drzewny jest wyjątkowa.
          Ale moi mili najsmaczniejszą Pizzę jaka udało mi się zjeść w ciągu ostatniego
          roku to DOMINIUM w Pizza Dominium właśnie. Naprawdę niebo w gębie. A zaznaczam,
          że z niejednego pieca pizzę jadłem :) Najważniejsze w tej pizzy to oscypek "ser
          góralski" i boczek. Nie dostaniesz w ZG nigdzie tak wspaniałego połączenia.
          Jadłem tam już kilka razy i za każdym razem była świetna. Odradzam tylko
          weekendy, bo pełno i trzeba poczekać z 25 minut na zamówienie. Lepiej już
          zadzwonić i wziąć do domu przy piwku i dobrym dvd :)

Pozdrawiam smakoszy placków różnorakich :)
          • Gość: 23 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 19:41
            jak juz o czasie oczekiwania to najdluzej czeka sie w MAFI tam jest standard od
            zcego zaczyna sie gadanie przez tel 40 min.kiedy bys nie zadzwonił to jest 40
            min do tego zawsze ale to zawsze dojezdza zimne.cos takiego jak torba
            termoizolacyjna jest tam obce im.porazka.mafia to najgorsza pizzeria nie polecam.
          • Gość: wer=sal Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 20:59
            A ja polecam pizze Wiejska w PAPIE. Polaczenie boczku i zasmazanego jajka. R-E-W-E-L-A-C-J-A! Jeszcze ten zielony sosik do tego. Niebo w gebie!
      • Gość: się kręci najgorsza to PI w Zielonej IP: 109.110.199.* 07.03.12, 22:51
        Wbrew tym wpisom co pisze je pewnie sam szef Pi jest straszna. Na prawdę widziadłem tam kiedyś jakieś małe robaczki i nie interesowało mnie wtedy skąd to przybyło, z kuchni, dworu czy kamienicy. Pełzały po ścianie w środku, to totalnie odbiera apetyt. Zresztą pizza nie była smaczna ale widzę że niektórzy się takimi zachwycają. Moim zdaniem sanepid się kłania.
    • Gość: Dana Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:18
      Wdszystkie są mierne... Brak kultury w obsłudze i zakalec.
      • Gość: Leganza Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.11.08, 20:51
        Kiedys zamawialam pizze z Da Grasso i bała dobra ostatnio zmow zamowilam z Da Grasso i to byl najwiekszy blad jaki zrobilam zaplacilam jak za zborze a dostalam ciasto z serem i na calej pizzy z 4 plasterki salami nie mowiac o oliwkach. Porazka pizzeria sie zepsula ciekawe jak ona funkcjonuje jeszcze
        • fpzg Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 16.11.08, 22:20
          Wygląda na to, że w Zielonej Górze nie ma dobrej pizzeri ;)
          • Gość: bb Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.max.com.pl 19.11.08, 13:18
            Sa dobre, ale fakt ze czasem maja zle dni ;) Osobiscie za jedna z najlepszych
            uwazam Pizza Pai w Auchanie
            • Gość: M Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:44
              Ja się tu zgodzę z osobą, która pisała wcześniej, że nie ma w
              Zielonej Górze pizzy, która by przypominała oryginalną włoską pizzę.
              Generalnie placki z serem, duzo ostatnio w pizzeriach jadłem (nowa
              praca= mniej czasu na gotowanie). Powiem tak, bzdurą jest, że
              Caramba przypomina Włoską pizzę, ludzie, którzy otworzyli lokal
              wcześniej pracowali w innych pizzeriach, więc robią taki sam placek
              jak wszędzie, jedyna zaleta to to, że mają ten piec opalany drewnem,
              duży plus, wystrój w ogóle nie przypomina pizzerii tylko górską
              chatę, dominium totalna beznadzieja, jadłem w warszawie dwa razy
              pizze w dominium i ta u nas w niczym jej nie przypomina. Obsługa tak
              jak napisał ktoś wyżej beznadziejna, pizza się rozwala cała mokra
              dziwne to wszystko, a moim zdaniem najleprzy placek z serem (bo
              pizzą tego nie można nazwać) robi papa pizza, chociaż lokal
              beznadziejny. I na koniec zgodzę się z osobą powyżej, że my Polacy
              mamy taką mentalność, że pizzą trzeba sie zapchać a nie smakować i
              najeść. Pozdrawiam
              • Gość: azja Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:24
                Nie tylko w Zielonej Gorze trudno znalezc taka pizzerie. Po prostu mysle, ze lokale w Polsce dostosowaly sie do tej naszej polskiej mentalnosci jak to nazywasz i serwuja pizze w guscie wiekszosci czyli: duuuuuuuzo wszystkieeeeeeego! Dla mnie tez najlepsza w Zielonej pizze robia w Papa Pizza. Potem Pizza Pi a potem dlugo, dlugo nic. Do sieciowek typu Da Grasso czy Dominium nie przekonam sie chyba nigdy. Tasmowa robota.
                • Gość: bb Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 21:14
                  a jeszcze zapomnialem, jest jeszcze Ararat (i to otwarta najdluzej z pizzerii bo
                  do 1 w nocy), gdzie jak dziewczynom pizza sie uda, to palce lizac ;)
                  • Gość: Re-Ge Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 21:57
                    Oj, dziekuje bardzo za taka pizze co raz sie uda, a raz nie. Jesli mowimy o tym Araracie na Reja to tam strach wejsc a co dopiero cos zjesc. Jedyne co w tym lokalu dobre to to ze jako nieliczny jest tak dlugo czynny, ja jednak wole polozyc sie glodny niz z bolem brzucha. Moj TOP3 w naszym miescie jesli chodzi o dobra pizze to: Papa-Pizza, Pizza-Pi, Da Grasso (chociaz ten bialy sos na slodko jest do bani!).
    • Gość: Nikt Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 92.244.47.* 25.01.09, 16:56
      Lol Chyba to najlepsza pizzeria
      • coztymhaslem Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 19.02.09, 01:41
        co do Maffi to się nie wypowiem, bo intuicja uchroniła mnie od tego
        miejsca(sądząc po postach to bardzo dobrze:))moimi faworytami są:
        stara, dobra Wenecja, Roma i Napoli za puszyste ciasto, Papa Pizza
        za wyjątkowy smak i ten piecyk:P. Odnośnie Giocondy zgadzam się, że
        się pogorszyła, pomimo że lubię dużo serka ostatnio dostałam tam
        raczej naleśnik z kupą sera niżeli pizze. Najbardziej odradzam Ararat
        (stary Istambuł na reja) kiedyś uwielbiałam ich pizzę Alanję dopóki
        nie poznałam laski, która tam pracowała i zaprosiła mnie na pizze
        przed otwarciem:/ przeszłam przez kuchnię i nie życzę nikomu, żeby
        pracował w takich warunkach. Jeden wielki syf. Pozatym znajoma ta
        przeważnie przychodzi tam nadmuchana i nie przykłada się do robienia
        dobrej pizzy, byle by szybko. Ja pomimo jej dobrych chęci dostałam
        pizze mokrą, niedopieczoną. Nie polecam
        • Gość: ziutek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ztpnet.pl 19.02.09, 01:49
          Co to znaczy, ze przychodzi nadmuchana?
          • coztymhaslem Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 19.02.09, 13:33
            pod wpływem amfetaminy. Ale spokjnie ona już tam nie pracuje:) Ale
            nie wiadomo kogo ten właściciel tam zatrudnia... Ja w kazdym razie
            już się nie skuszę na tamtejszą pizze:D
            • Gość: ziutek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ztpnet.pl 20.02.09, 01:08
              Oki, obstawialem dragi albo alk. W Araracie pracownicy maja dziwny zwyczaj
              patrzenia sie jak wpieprzasz ich jedzenie jakby tam napluli czy co :)
              • coztymhaslem Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 21.02.09, 01:57
                hehehe to jak tak patrzą, to kto wie czy nie dodali jakiegos
                gratisa:P ja tam wolę jeść za ścianką, kiedy nikt nie widzi jaki mam
                brudny ryjek od sosu:P:P
            • Gość: Inka Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 02:00
              Osobiście nie przepadam za pizzą,
              ale znajomi którzy mają wręcz odwrotnie niż ja
              mówią,że Pizza Pi(na Drzewnej) -NAJLEPSZA.
              Byłam tam kilka razyna kawie i muszę przyznać,że klimatyczne miejsce.
              Nie kojarzy się z fabryką jak inne bary i Pizzerie.
              No i o to właśnie chodzi.Żarcie ma być ok ale i
              klimat,świece,serwetki,kwiatki,czyste kible,miła obsługa powoduje,że chce się
              wracać..:)
              • Gość: mich w papie zamiast szynki mielonka IP: *.ztpnet.pl 24.02.09, 20:54
                juz tam więcej nie zamówię ochyda.a było już dobrze przez jakiś czas.
              • Gość: Patrykowski Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.zielonagora.hypnet.pl 01.04.12, 17:37
                PIZZA PI )jeszcze za czasów ul. Drzewnej) - Pijany właściciel, taki się wydawał obraził mnie i moja Żonę i nie jadam tam już od lat. Odradzam wszystkim.
                Zamówiliśmy z Żoną jedną pizzę dla nas dwojga z prośbą aby była bez czosnku, którym smarują ciasto przed upieczeniem.
                Dostaliśmy jednak Pizzę wysmarowana czosnkiem, zareklamowaliśmy Pizzę z prośbą o bez czosnku pieczonego. Podano nam nową i przeproszono. Wtedy ja poprosiłem o sos śmietanowo czosnkowy Pani zdziwiona przyniosła, a za nią przyszedł SZEF (sprawiał wrażenie wypitego) z pretensjami ze reklamowaliśmy Pizzę z czosnkiem a teraz prosimy o sos śmietanowo czosnkowy, on tamta pizzę musiał wyrzucić i zrobić nową. Więc mu wyjaśniam, że po pierwsze pizza mogła być zamówiona dla 2 osób i jedna mogła nie lubić czosnku, a po drugie czosnek pieczony smakuje inaczej niż sos śmietanowo czosnkowy. W końcu surowy pomidor tez ma inny smak niż ugotowany czy upieczony. A my składając zamówienie wyraźnie prosiliśmy o ciasto bez czosnku. Kiedyś jadałem tam systematycznie, od tamtego zdarzenia już nigdy nie zjawiłem się w tym lokalu i się nie zjawie za arogancje i zachowanie szefa….
                Patryk Nowakowski
          • Gość: deadhande Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 22:34
            brałam pizzę z da grasso... z papa... dominium...itd. jadłam już we wszystkich
            pizzeriach w zg. ostatnio pisałam, że sycylia jest najlepsza. nadal tak uważam
            ale na równi z sycylią stoi roma. pyszna pizza. dagrasso nie ma porównania...
            Byłam ostatnio też w palermo. dla każdego kto chce tam pójść. obsługa całkiem
            miła:) pizza też nie najgorsza. wystrój lokalu całkiem, całkiem... tylko!!!!
            dlaczego oni nie dowożą ?!?!?!?!?!?!?!?!?
            • Gość: scarlett Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.11, 17:37
              Nie dowożą, bo nie mają czym. Chodziłam do Palermo parę dobrych lat. Ostatnio odpuściłam. Lepszą pizzę zrobię sobie sama w domu (mąż nie może przestać zachwalać). Właściciel ostatnimi czasy "żyłuje" na wszystkim. Nie dość, ze musisz płacić za sosy, to jeszcze jest ich strasznie mało w tych kubeczkach, poza tym jak zamawialiśmy z podwójnym serem, to wyglądała jak z pojedynczym. Więc jak wyglądał pojedynczy ser? Jak mąż dzwonił, że zaraz przyjedzie po pizzę, to najpierw się pytał czy jest szef, bo jak był, to pizza zawsze jakaś "gorsza" była ze składnikami. Smak ok, ale to "żydzenie" - straszne. Od tej pory już tam nie chodzimy.
    • snapy11 Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... 08.03.09, 14:15
      Potwierdzam - MAFIA to najgorsza pizzeria !

allmonique napisał:

> Proponuję aby nadać to miano pizzeri MAFIA..........
      > Braliśmy tam ostatnio pizze składników z ulotki trza szukać z mikroskopem a
      > przyklejajaca się pizza do kartonu na wynos to już zwyczaj.Jest to najgorsza
      > pizza w mieście...
      • Gość: Tomek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.acn.waw.pl 15.05.09, 11:51
        Nie polecam Pizzeri Da Grasso! Obsluga niezbyt mila, pizza zeszla
        na psy oszczedzaja na wszystkim czym sie da! a jezeli chodzi o ser w
        ich super pizzy to od jakiegos czasu jest to wyrob seropodobny w
        dodatku smakujacy jak kilkakrotnie przetapiany! brak slów NIGDY
        WIECEJ TAM NIE POJDE!!! Ps Jak ktos nie wierzy to niech sie sam
        przekona!
        • Gość: Raf Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.netdrive.pl 16.05.09, 19:49
          Moje "TOP 3":

-Pizza Pi na Drzewnej, róg Wrocławskiej (oryginalna receptura i niezapomniany
          smak, miła obsługa - szkoda, że nie dowożą do domu)
          -Papa Pizza przy Al. Wojska Polskiego (j.w, chociaż w zamówieniach na dowóz do
          domu pizza bywała "uboższa" w składniki)
          -Da Grasso na Podgórnej (dobra relacja jakości do ceny)

Moje "DNO 3":

-Dominium w CH Focus Mall (mało dodatków, mdły smak, przy zamówieniu do domu -
          mocno przestudzona)
          -Sycylia koło "Lotnika" (nieświeże dodatki, papryka konserwowa!!!)
          -Colosseum koło kina "Wenus" (gumowe ciasto, mało dodatków)

Pozdrawiam
          Pizzożer Rafał :)
          • Gość: zen Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 83.238.213.* 21.05.09, 19:34
            Papa Pizza jest dobra, ale ostatnio bardzo mi zasmakowala pizza z
            Coolt Pizzy z ul. Jedności (to chyba jakas nowa pizzeria), dobre
            cisto i dodatków duzo no i bardzo dobry sos czosnkowy maja, a dla
            mnie dobry sos to podstawa. No i dowozy nawet szybko. Jeśli chodzi o
            wystroj pizzeri to skromny ale jest czysto. Dajce znac co Wy o niej
            sadzicie, bo nikt o niej nie pisze .
          • Gość: w Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 17:59
            Przeczytałem wszystkie opinie w wielu miesięcy z tematu najgorsza pizzeria w
            Zielonej Górze, stawiam pytanie skoro pizzerie ,które są nie spełniają wymagań,
            jaka pizzeria powinna powstać w Zielonej Górze?
            • Gość: bb Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 13:52
              pizza hut
            • Gość: spk Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.11, 22:36
              zgadzam się - pizza hut
    • Gość: tym. Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.aster.pl 25.05.09, 16:37
      Właśnie ostatnio miałam okazję zamówić pizze w Sycylii, tragedia!
      Zamówiliśmy rodzinną - wielka buła z małą ilością sera żółtego i innych
      dodatków. Zapchać się można ale żeby ze smakiem... nie polecam! sosy zresztą też
      słabo aromatyczne.
      Od lat zato wielbię Papę i Koloseum. Smaczne i nieoszukane!
      • Gość: smakosz Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.aster.pl 28.05.09, 23:41
        Uwaga, w papie zamiast szynki walą mielonkę na ciasto, także
        szanowni państwo bez kryptoreklamy !!!!!!!!
        • Gość: Adi Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.acn.waw.pl 07.07.09, 00:27
          PApie mają PrUsAkI na utrzymaniu!!!
          • Gość: pizza CooltPizza IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.09, 14:38
            odwiedzilam ostatnio pizzerie Coolt-pizza kolo sadu. musze przyznac
            ze bardzo dobra pizza duzo skladników trzy rodzaje wielkosci bardzo
            szybko ja dostalam na dowoz tez nie trzeba dlugo czekac i maja
            otwarte do 23 a co do sosu to rewelacja... Serdecznie polecam!!
            • Gość: ilion Re: CooltPizza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.09, 08:45
              ej. to już przegięcie. przecież na pierwszy rzut oka widać, że ten
              post nie został napisany przez klienta...
              jak ktoś już chce sie bawić w tego rodzaju promocję, to mógł się
              przynajmniej postarać o bardziej wiarygodną treść a nie zarzucać
              tekstem żywcem wyjętym ze sloganu reklamowego....

• Gość: Alix Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 212.109.135.* 20.07.09, 14:30
      Co do Mafii, to rzeczywiście się strasznie pogorszyli. Na dowóz czeka się
      niekiedy i 2 godziny. Ostatnio spróbowała pizzę z Karramby i smakowała mi. W
      Papie Pizzy dobry jest Van Gogh, jest to też na razie moja pizza nr 1,
      zobaczymy, czy Karramba się nie popsuje. W Wenecji jadłam 2 razy i dwa razy się
      zatrułam. W Da Grasso też jadłam 2 razy, raz się zatrułam, a drugi, nie dość, że
      z dowozem wzięli jak za zboże, to jeszcze pizza się rozlewała i rozlatywała, a
      składników też nie dało się zauważyć. W Pi wkurzający jest właściciel, który co
      5 minut pyta, czy smakuje. Zresztą tez żadna rewelacja. Do Dominium nie pójdę
      nigdy, bo mi się kojarzy z kołchozem.Pizzeria 3D? Składniki na tamtejszej pizzy
      to chyba trzeba sobie wyobrażać podczas jedzenia... Dobra za to jest pizza w
      Napoli. Ale póki co to pozostaję przy Papie.
      • Gość: robaszek Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 212.109.135.* 21.07.09, 14:39
        Alixie. W pełni podzielam Twoją opinię co do wymienionych przez Ciebie pizzeri.
        Jestem pod wielkim wrażeniem jak wiele nas łączy. Domyślam się, że jakbyśmy
        spotkali się na pizzy, to mielibyśmy mnóstwo tematów do obgadania. Jeśli
        reflektujesz na wspólne spotkanie, to odezwij się do mnie na priv;)
        Pozdrawiam i ściskam
        • Gość: max Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 10:26
          co poalcy wiedza o pizzy - bardzo malo lub tyle co wlosi o pierogach ruskich :)

podstawa to piec an drewno
          cienkie ciasto ale anprawde cienkie 2mm
          dodatki swieze zadnych konserw
          pizze mozna poalc oliwa extravergin wtedy ciasto nasiaka oliwa i wyciaga
          zupelnie inny smak z calosci
          sosy na pizzy to pomylka jakis przeszczep z kuchni tureckich/arabskich

wlosi maja jedna zasade jelsi chca sprawdzic czy dana pizzeria jest ok -
          zamawiaja margharite czyli podstawowa i jelsi on jest dobra to znaczy ze
          pizzeria jest warta grzechu.

im wiecej dodatkow sosow tym bedzie wszsytyko bardziej "smakowac" ale nie ebdzie
          to dobre

poza tym ja lubie pizzze bez sera i tu tez mozna sie poznac na ile sa dobrzy.

essenza jest calkiem OK
        • Gość: gosc Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 20:51
          Papa Pizza!! Naprawde co tam sie dzieje to ludzkie pojecie
          przechodzi bylem w piatek wieczorem a oni do mnie ze w kartonie
          dostane bo nie ma wody czy jakos tak <jak nie ma wody to jak oni
          rece myli?> w dodatku nie raz w tym zielonym czyms znalazlem wlos
          <dlatego nie polecam> jak szefowa(chyba) siedzi w lokalu i pije
          wodke przy stoliku co dla mnie jest nietaktowne biarac pod uwage ze
          jest godz 14
          ogolnie rzecz biorac papa pizza jest do bani
          • Gość: mrcn Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 00:39
            Co człowiek to inna opinia. Ja uważam Papę za najlepszą pizzerię w mieście,
            nigdzie indziej pizza mi nie smakuje. Grube ciasto z pieca opalanego drewnem,
            dobrze wyglądające i smakujące dodatki... minusy - ketchup jako sos pomidorowy i
            zdarzają się różne wymiary ciasta, bywa ,że jakieś pomniejszone takie...
            • Gość: VAN Re: Najgorsza pizzeria w Zielonej Górze......... IP: 213.25.16.* 22.12.10, 12:00
              Sorki, ale ketchup, to jest do parówek. Di pizzy jest właśnie sos pomidorowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka