Dodaj do ulubionych

GORZOWSKI SKRĘT KISZEK

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 10:19
Nie wiem czy byliście na forum gorzowa, nie wiem czy przyjrzeliscie sie
teamtom , ale jedno co mnie tam uderzyło to ciągłe pretencje do całego cwiata i
do zielonej góry ze gorzów jest taki jaki jest! , że nie ma fajnych kin ze w
kinach nie ma filmów ze jest bieda ze u innych jest lepiej, ze nikt nas w
telewizji nie pozakuje, a powinien ! tak dużo tego gorzowianie po prostu nie
zdają sobie sprawy ze skali swojego miasteczka a wypinaja dumnie piersi jak
gdyby byli mieszkańcami warszawy! czy to pycha czy kompleksy?
Obserwuj wątek
    • tom_tom Re: GORZOWSKI SKRĘT KISZEK 18.01.02, 10:35
      Dopóki nie było tego forum nie zdawałem sobie sprawy ze skali tego zjawiska -
      bardzi silnej fobii antyzielonogorskiej. To ciekawe zjawisko powinen zbadać
      socjolog.Czy to sa kompleksy? Może, chociaz ja to odbieram jako pewien stały
      punkt do budopwania własnej tożsamości opartej na negacji. Niezbyt to rozumiem
      chociaz wiem, że tak jest.
      Np. najwiekszą lubuską zdradą jest nazwa Uniwersytet Zielonogórski, a miał się
      wg. polityków nazywać Uniwersytet Lubuski.
      • Gość: Blic Re: GORZOWSKI SKRĘT KISZEK IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 09:29
        tom_tom napisał(a):

> Dopóki nie było tego forum nie zdawałem sobie sprawy ze skali tego zjawiska -
        > bardzi silnej fobii antyzielonogorskiej.

Zdradzę Ci pewien sekret Tomie, uczestnicy gorzowskiego forum GW nie są
        reprezentacyjną próbką społeczeństwa Gorzowa.

> To ciekawe zjawisko powinen zbadać
        > socjolog.

Socjolog badałby społeczeństwo Gorzowa w nieco bardziej sformalizowany sposób.
        Założę się, że w takich badaniach skala fobii anty-ZG byłaby na oczekiwanym przez
        Ciebie poziomie.

> Czy to sa kompleksy? Może, chociaz ja to odbieram jako pewien stały
        > punkt do budopwania własnej tożsamości opartej na negacji. Niezbyt to rozumiem
        > chociaz wiem, że tak jest.

Tutaj natomiast popadasz w pułapkę błędnego założenia powyżej, na podstawie
        którego wyciągasz wnioski. Co gorsza, nawet nie do wszystkich uczestników forum
        gorzowskiego pasują owe wnioski.

pzdr
        Bx
        • tom_tom Re: GORZOWSKI SKRĘT KISZEK 19.01.02, 18:05
          Gość portalu: Blic napisał(a):

> tom_tom napisał(a):
          >
          > > Dopóki nie było tego forum nie zdawałem sobie sprawy ze skali tego zjawisk
          > a -
          > > bardzi silnej fobii antyzielonogorskiej.
          >
          > Zdradzę Ci pewien sekret Tomie, uczestnicy gorzowskiego forum GW nie są
          > reprezentacyjną próbką społeczeństwa Gorzowa.
          >
          > > To ciekawe zjawisko powinen zbadać
          > > socjolog.
          >
          > Socjolog badałby społeczeństwo Gorzowa w nieco bardziej sformalizowany sposób.
          > Założę się, że w takich badaniach skala fobii anty-ZG byłaby na oczekiwanym prz
          > ez
          > Ciebie poziomie.
          >
          > > Czy to sa kompleksy? Może, chociaz ja to odbieram jako pewien stały
          > > punkt do budopwania własnej tożsamości opartej na negacji. Niezbyt to rozu
          > miem
          > > chociaz wiem, że tak jest.
          >
          > Tutaj natomiast popadasz w pułapkę błędnego założenia powyżej, na podstawie
          > którego wyciągasz wnioski. Co gorsza, nawet nie do wszystkich uczestników forum
          >
          > gorzowskiego pasują owe wnioski.
          >
          > pzdr
          > Bx

Czy z punktu naukowego uczestnicy gorzowskiego forum sa reprezentatywni dla ogółu
          gorzowian tego obydwaj nie wiemy. Dlatego pisze tylko o tym co widzę na forum. O
          ono jest silnie negatywne wzgledem zielonogórzan i wszystkich innych, którzy nie
          chcą pochlebnie wyrażać sie o Gorzowie. Tylko tyle.
          Nie twierdzę, że wszyscy są walnięci czy są ludożeracami. Jak wszędzie są ludzie
          fajni i mniej fajni itd.
    • gnomek Re: GORZOWSKI SKRĘT KISZEK 18.01.02, 10:58
      Gość portalu: bart napisał(a):

> Nie wiem czy byliście na forum gorzowa, nie wiem czy przyjrzeliscie sie
      > teamtom

Z tego Barta to prawdziwy Ślązak, pyta o teamtom, czyli o ekipę na forum w
      Gorzowie. Odpowiadam: Nasza team jest O.K.

Bart na każdym wątku, o czym by nie był, dosłownie wszędzie musi puścić bąka
      (przepraszam za wyrażenie). Tłumaczymy mu na forum gorzowskim, że tak nie wypada,
      przyszedł więc na południe i szuka kolegów do zabawy piaskownicy. Teraz się
      wymienia z Tom Tomem. Obu Gorzów fascynuje jak plakaty z gołymi babami.
      • Gość: bart Re: GORZOWSKI SKRĘT KISZEK IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 12:51
        bo widzisz stary, dyskusja z toba jest bezcelowa, bo ty tak naprawde bronisz
        swojego ego! tak to znamienne gorzowianie cierpią na przerost ego!
        pozdrawiam
        • gnomek Re: GORZOWSKI SKRĘT KISZEK 18.01.02, 17:35

> bo widzisz stary, dyskusja z toba jest bezcelowa, bo ty tak naprawde bronisz
          > swojego ego!

Widzę, że koleżka czytał Freuda. Jak przewidziałem dalej powinno być o gołych
          babach. Czekamy na dalsze interpretacje gorzowskiego ego przez naszego
          domorosłego gorzowianiologa. Martwi mnie tylko, że bart jest trochę nerwowy. Co
          będzie jak poczęstuje nas jakimś kompleksem?
          • Gość: Bartek Re: GORZOWSKI SKRĘT KISZEK IP: *.issi.uz.zgora.pl 19.01.02, 10:31
            tak sobie patrze, i widze, i dziwi mnie to mnie to ogromnie...
            dwa pajace wyklocaja sie, o to ktory jest badziej podobny do Freuda...
            pozdrowienia
    • hiro Re: GORZOWSKI SKRĘT KISZEK 26.01.02, 00:42

> Nie wiem czy byliście na forum gorzowa, nie wiem czy przyjrzeliscie sie
      > teamtom , ale jedno co mnie tam uderzyło to ciągłe pretencje do całego cwiata i
      >
      > do zielonej góry ze gorzów jest taki jaki jest! , że nie ma fajnych kin ze w
      > kinach nie ma filmów ze jest bieda ze u innych jest lepiej, ze nikt nas w
      > telewizji nie pozakuje, a powinien ! tak dużo tego gorzowianie po prostu nie
      > zdają sobie sprawy ze skali swojego miasteczka a wypinaja dumnie piersi jak
      > gdyby byli mieszkańcami warszawy! czy to pycha czy kompleksy?

BŁAZEN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka