Gość: Qark IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 08:47 No nie! To są jaja! Za to,że SLD może byc eksmitowane,Brachmański grozi brakiem jakichkolwiek działań na rzecz miasta.Po co taki człowiek żyje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tentaki Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.03, 13:02 A co oczekuje na zrzutke na polowke czystej niezbednej do postawienia tow. przy zalatwianiu sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkady Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 11:47 Ja tez ze znajomymi oglądałem wywiad z posłem Brachańskim w ZTP. I musze powiedzieć, iz mimo to, że za nim nie przepadamy stwierdzilismy, że ma on niestety racje. Cos Ronowiczowa zaczyna nas powoli rozczarowywac, tyle obiecała i jak narazie guzik z tych obietnic wynika.Wyglada na to, że ciągle tylko sie awanturuje, jak nie z internautami to z naszymi Zielonogórskimi przedsiębiorcami, wszędzie widzi afery i SLD( ciekawe czy w talerzu z zupą tez?).Mimo obietnic wyborczych dotyczących hipermarketow postapiła na odwrót. No i wreszcie po roku zasiadania na ciepłej posadce prezydenta wystawiła sobie chate, a jak:). Panie posle wcale sie panu nie dziwie bo jak tu współpracować z kimś kto, co innego mówi, co innego prawdopodobnie mysli i co innego tez zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonogórzanin Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 18:01 Nie wstydź się i powiedz; towarzyszu pośle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 15:03 Oby wyborcy okazali się pamiętliwi i podziękowali p.Brachmańskiemu za tak szczytną postawę w nasstępnych wyborach.Nawet sld-dowskim baronem i posłem nie jest sie dożywotnio panie Brachmański,zielonogórzanie chętnie się"odwdzięczą" Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 07.11.03, 15:25 Płaskie to tępe, na zasadzie na złość mamie... Mam nadzieję, że ta wypowiedź bokiem mu wyjdzie a wyborcy ani nie wybaczą ani nie zapomną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan I tak nic nie załatwił, a kadencja się kończy! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.03, 16:04 ot i cała prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: I tak nic nie załatwił, a kadencja się kończy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 15:34 Załatwił - kontrakty rządowe kolesiowi z fabryki walizek Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 07.11.03, 16:18 no to pokazał klasę, kariera prysła :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 07.11.03, 19:12 markoniec napisał: > no to pokazał klasę, kariera prysła :-( jakoś to się nazywa, harakiri czy inne sepuku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Chyba nie ma się czym martwić...? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 18:18 Bo co pan Brachmański załatwił do tej pory dla Zielonej Góry. Hmm... nie przypominam sobie....... Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Załatwił, załatwił 13.11.03, 13:28 Gość portalu: kami napisał(a): > Bo co pan Brachmański załatwił do tej pory dla Zielonej Góry. > Hmm... nie przypominam sobie....... Przypomnę tylko dwie sprawy: 1. Załatwił siedzibę UOP (obecnie ABW) 2. Załatwił zablokowanie powstania drugiego w województwie KRS-u (tak bynajmniej pisała Wyborcza). Można by tu zrobił małą sondę - która z tych zasług większą jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: Załatwił, załatwił 13.11.03, 13:29 j24 napisał: > 2. Załatwił zablokowanie powstania drugiego w województwie KRS-u > (tak bynajmniej pisała Wyborcza). Kwiecień 2002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: Możliwe, że to on ale... IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 19:40 j24 napisał: > Przypomnę tylko dwie sprawy: A mógłbyś więcej ;) > 1. Załatwił siedzibę UOP (obecnie ABW) > 2. Załatwił zablokowanie powstania drugiego w województwie KRS-u > (tak bynajmniej pisała Wyborcza). > > Można by tu zrobił małą sondę - która z tych zasług większą jest :) Nie wiem kto załatwił w/w instytucje. Nie mam też tabelek gdzie podliczam co trafia do nas a co do Gorzowa, ale chyba nie pomylę się jeśli powiem, że za jego kadencji więcej instytucji nam "umknęło" w kierunku Gorzowa niż zostało w Zielonej . Z tego co pamiętam to straciliśmy, że wspomnę tylko dwie instytucje ;) 1. Komendę Wojewódzką Policji (potem zdaje się że jeszcze naszych antyterorystów przejeli) 2. Ostatnio ponieśliśmy porażkę też w sprawie NSA (mimo jak mi się zdaje lepszego położenia i kadry) więcej nie pamiętam ,lecz za wszystkie bardzo żałuję ;) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam niezgodka ale oszolom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 16:12 zabrales mi klocki to ja ci zabiore samochodzik ;) co za palant z brachmanskiego. ronowicz nie jest lepsza a w sumie to sa siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:27 markoniec napisał: > no to pokazał klasę, kariera prysła :-( no nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.03, 21:16 Wreszcie obnażył się jeden z ludzi lewicy. Myślałem, że to chwilowa niedyspozycja i wpadka w rozmowie z dziennikarzem GL, ale nie... W programie "Sam na sam z Gromadzkim" powtórzył to samo! Skandal! Po co nam taki poseł, czyich spraw pilnuje? Panie Baronie! Czas chyba pomysleć o politycznej emeryturce (warto na nia namówic takze kolegów:). Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawicowiec Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 11:23 A ci siedza w tym magistracie i piszą. Bozenka wam za to płaci? Weźcie sie w koncu do roboty a nie tylko walka z wiatrakami. Ludzie chcą , żebyście w końcu cos zrobili bo narazie cos słabo wam to wychodzi.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maonika Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 11:27 A co dziwicie sie mu? Ronowiczowa zachowuje sie jak obrazona dziewczynka i napewno ma to wpływ na klimat współpracy. Zresztą każda w miare inteligetna osoba to rozumie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 14:51 ja juu sie niczemu z jego strony nie zdziwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanZKŻ Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.11.03, 18:47 No toś się Brachman doigrał zapomnij chłopie o następnej kadęcji, a tak wogóle to spierdalaj do innego województwa albo do goszofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurmanek Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 18:50 Ja tez ze znajomymi oglądałem wywiad z posłem Brachańskim w ZTP. I musze powiedzieć, iz mimo to, że za nim nie przepadamy stwierdzilismy, że ma on niestety racje. Cos Ronowiczowa zaczyna nas powoli rozczarowywac, tyle obiecała i jak narazie guzik z tych obietnic wynika.Wyglada na to, że ciągle tylko sie awanturuje, jak nie z internautami to z naszymi Zielonogórskimi przedsiębiorcami, wszędzie widzi afery i SLD( ciekawe czy w talerzu z zupą tez?).Mimo obietnic wyborczych dotyczących hipermarketow postapiła na odwrót. No i wreszcie po roku zasiadania na ciepłej posadce prezydenta wystawiła sobie chate, a jak:). Panie posle wcale sie panu nie dziwie bo jak tu współpracować z kimś kto, co innego mówi, co innego prawdopodobnie mysli i co innego tez zrobi? Ronowicz bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretynka Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.03, 18:53 fan ZKŻ chyba zapomniałes co Ronowiczowa zrobiła zaraz po zajęciu fotela. Zabrała pieniądze ZKŻetowi bo stwierdziła , że żużel do du.y. Rzekła wtedy cytuję" Koniec igrzysk". Ronowicz do domu!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanZKŻ Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.11.03, 19:32 Gość portalu: Kretynka napisał(a): > fan ZKŻ chyba zapomniałes co Ronowiczowa zrobiła zaraz po zajęciu fotela. > Zabrała pieniądze ZKŻetowi bo stwierdziła , że żużel do du.y. Rzekła wtedy > cytuję" Koniec igrzysk". > > Ronowicz do domu!!!!!!!!!!!!!! Zgadza się Kretynko,tej pani też za bardzo nie lubię ale ten wontek jest o Brachmanie więc napisałem tylko odnośnie tego gostka który jest zagrożeniem dla naszego kochanego miasta.Pozdrówko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: pośle Brachmański- proszę o listę "załatwień" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 00:21 Powiem krótko - proszę o wydrukowanie w GZ lub GL listy "załatwień", czyli łask, które spłynęły na Zielonkę za sprawą tajemniczych działań pana Posła wg schematu ============================================================================ Tabela "załatwień" posła Brachmańskiego w okresie bieżącej kadencji === ======================================================================== 1.Lp 2.Przedmiot załatwienia 3.Beneficjent* 4.Wartość (zł) 5.Uwagi ============================================================================ * beneficjent winien wyszczególnić przynależność partyjną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: pośle Brachmański- proszę o listę 'załatwień' IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.11.03, 10:09 Kim był i jest towarzysz redaktor Brachmański? Tym wszystkim którzy nie wiedzą (a jest ich niestety spro) radzę aby poszli do redakcji GL i poszukali atchiwalnych numerów Gazety. Przeczytają tam teksty owego Towarzysza redaktora, świadczące o jego dyspozycyjności i wieeelkiej spolegliwości wobec towarzyszy z PZPRu. Nie wiem jak ludzie (wyborcy) mogli umożliwić mu karierę politryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksy Re: pośle Brachmański- proszę o listę 'załatwień' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 10:35 No i barzdzo dobrze. Szkoda, że minęły tamte czasy. Większośc zaczyna za nimi tęsknic. Najwiekszym problemem wtedy było to, że nie było w sklepach czekoladek jeździło się po nie za granice a teraz za granice jedzie sie po chleb.Była,praca, kolonie dla dzieci, wczasy itd. Tylko nieliczni skorzystali na przemianach.:((((( Komuno wróć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracjan Re: pośle Brachmański- proszę o listę 'załatwień' IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.11.03, 14:42 Mały karierowicz przez małe k. W dodatku pozer. Komuno wróć??? Po co??? Jedź na Kubę!!!! Fidel czeka, bedziesz biegał na bosaka cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: pośle Brachmański- proszę o listę 'załatwień' IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 15:03 zawsze jestem spokojny ale tym razem ALEKSY spierdalaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante pośle Brachmański- proszę o listę 'załatwień' IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.11.03, 15:56 Sorki, ale chyba sie wszyscy pomyliliscie, narzekacie, a gdybyscie byli na miejscu Barona albo Ronowiczowej uczyniliscie identycznie!!!Baron robi z pazerstwa i glupoty, Ronowicz zas jest dopiero na dorobku i zna sie tylko na medycynie i na dodatek bardzo slabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: pośle Brachmański- proszę o listę 'załatwień' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 12:19 Chyba nie miałeś na myśli medycyny sądowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Brachmański-niech sobie wsadzi cygaro w du... IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 02:10 Przecież tak lubi ćmić cygara. To zabawne jakie mogą być skojarzenia. To jest bezpretensjonalny buc który nic nie potrafi nawet wypowiadać się publicznie. No cóż mamusia i tatuś nie nauczyli cóż trudno ale dlaczego takie coś ma znaczyć w Zielonej Górze? To miasto sobie na to nie zasłużyło ... mieszkańcy i potencjalni wyborcy otrząśnijcie się z letargu ten Andrzejek niczego nam nie załatwi w Warszawce. On po prostu jest cienki jak barszcz wigilijny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret ma jeden plus IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 12:23 jest bezczelny a to baranom z zielonej gory sie podoba. i na prawde mieszkancy zielonej zasluzyli sobie na takiego posla Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 11.11.03, 18:27 Być może jestem niedouczony. Ale wydaje mi się, że poseł nie jest powołany do działań na rzecz miasta, tylko ma inne zadania. Jeśli rzeczywistość jest odmienna to jest to postawione na głowie i nigdy nie będzie u nas (w Polsce) dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 11.11.03, 18:42 wp15 napisał: > Być może jestem niedouczony. Ale wydaje mi się, że poseł > nie jest powołany do działań na rzecz miasta, tylko ma > inne zadania. Jakie? I co go zwalnia od reprezentowania wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 19:09 wlasnie system wyberani, liczenia glosow okregi wielomandatowe to zwalnia poslow o liczenie sie poznijsze z glosami swoich wyborcow. w przypadku okregow jednomandatowych sprawa bylaby diametralnie inna. a brachmanski moze miec zielona i jej mieszkancow w gleboki powazaniu a czy ma?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 11.11.03, 19:56 Odpowiedzialność. Słowo mało popularne wśród polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 11.11.03, 20:05 a ja mam nadzieję, że "szanowny" pan poseł przeczyta te słowa, a przynajmniej ktoś z jego otoczenia - może przez moment przystanie i pomyśli??? A może zbyt wiele wymagam? Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 12.11.03, 10:56 Jako osoba niedouczona w dziedzinie parlamentaryzmu odwiedziłem stronę internetową naszego sejmu. Przeczytałem jakie są kompetencje sejmu, oraz zapoznałem się z prawami i obowiązkami posła. Oczywiście mogę się mylić co do obowiązków posła, ale nie znalazłem nic o działaniu na rzecz swojego regionu czy miasta. Według zawartych tam informacji, sejm ma trzy podstawowe funkcje: ustawodawczą, kreacyjną i kontrolną. Łączę pozdrowienia PS Nie przepadam za rozmowami o polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry 12.11.03, 11:42 Powinno być tak: Jako osoba niedouczona w dziedzinie parlamentaryzmu odwiedziłem stronę internetową naszego sejmu. Przeczytałem jakie są kompetencje sejmu, oraz zapoznałem się z prawami i obowiązkami posła. Oczywiście mogę się mylić(mleczko.onet.pl/big_pic.html?N=12&TYP=119) co do obowiązków posła, ale nie znalazłem nic o działaniu na rzecz swojego regionu czy miasta. Według zawartych tam informacji, sejm ma trzy podstawowe funkcje: ustawodawczą, kreacyjną i kontrolną. Łączę pozdrowienia PS Nie przepadam za rozmowami o polityce. mleczko.onet.pl/big_pic.html?N=29&TYP=119 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Brachmański forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 22:29 Oglądałem dzisiaj na video u kolegi rozmowę Brachmańskiego z Gromadzkim w jego programie w lokalnej TV i dalibóg facet pływał całą audycję. Najbardziej podbała mi się wypowiedź w której na pytanie o eksmisję SLD z budynku przy Al. Niepodległości powiedział cytuję sens : w krajach o wysokiej kulturze istnieją dwa sposoby rozwiązywania takich sporów - pierwszy negogocjacje, drugi sądowy. Mój komentarz; zatem przyjęcie każdego ze sposobów już jest tytułem do uznania bycia kulturalnym, czy cywilizowanym. Zatem, jeżeli p. Prezydent wybrała drogę drugą, to wszystko jest OK. Tymczasem ... tak p. poseł nie uważa. On chce negocjować, swojemu adwersarzowi przyznaje prawo tylko do negocjacji. Gdy do tego nie dochodzi, to p. poseł wraca do starej śpiewki, że on nic miastu nie załatwi, bo go Ronowicz skrzywdziła. Chciałoby się rzec, kończ waść wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Brachmański forever 11.11.03, 22:34 Mentalność Kalego ciągle na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Brachmański forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 18:17 Gość portalu: urwis napisał(a): > Oglądałem dzisiaj na video u kolegi rozmowę Brachmańskiego z Gromadzkim w > jego programie w lokalnej TV i dalibóg facet pływał całą audycję. Najbardziej > podbała mi się wypowiedź w której na pytanie o eksmisję SLD z budynku przy Al. > Niepodległości powiedział cytuję sens : w krajach o wysokiej kulturze istnieją > dwa sposoby rozwiązywania takich sporów - pierwszy negogocjacje, drugi sądowy. > > Mój komentarz; zatem przyjęcie każdego ze sposobów już jest tytułem do uznania > bycia kulturalnym, czy cywilizowanym. Zatem, jeżeli p. Prezydent wybrała drogę > drugą, to wszystko jest OK. Tymczasem ... > > tak p. poseł nie uważa. On chce negocjować, swojemu adwersarzowi przyznaje > prawo tylko do negocjacji. Gdy do tego nie dochodzi, to p. poseł wraca do > starej śpiewki, że on nic miastu nie załatwi, bo go Ronowicz skrzywdziła. > > Chciałoby się rzec, kończ waść wstydu oszczędź. sld może się przenieść do Gorzowa- to jest trzecia możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Brachmański forever IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.11.03, 22:10 Brachmański nic nikomu nie pomógł. Tak więc żadna strata dla ZG. Może lepiej aby nie próbował, bo czego się dotknie to spieprzy, np. NAFTA. Jednak sobie przypomniałem, pomógł... pijakowi, kiedy on jadąc po pijanemu samochodem "zabił" małą dziewczynkę, wtedy p. Brachmański za niego poręczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Brachmański forever IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.03, 21:35 Brachmańskiemu wychodzi promowanie świetnych ludzi typu Pańtak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Brachmański forever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 23:55 To był chyba młody, dobrze zapowiadający się kolarz, a zabity został przez lekarza, który uciekł z miejsca wypadku, a było to chyba pod Świdnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Brachmański forever IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.11.03, 19:37 Brachmański nie lubi sportu. Jeden kolarz w prawo, jeden w lewo. Zabijać lubi, choć mam nadzieję, że tylko zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurde Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.11.03, 22:45 To chyba należy do jego z....obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowianin Re: Brachmański-nie będę nic załatwiał dla Z.Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.03, 21:53 Niech załatwia dla Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś