pio765 Opinia: Aster, czyli popis arogancji 10.02.09, 08:31 Czy to nie ta sama firma, która zapowiedziała, że będzie odcinać domniemanych "piratów" od papu? Wyrazy współczucia dla mieszkańców Zielonej Góry.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Agora zabrała się za aster bo nie jest żydowski... IP: *.winn.cable.ntl.com 10.02.09, 08:44 Jak Multimedia ,,Polska" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaumasznawardze Re: Agora zabrała się za aster bo nie jest żydows IP: 94.254.176.* 10.02.09, 08:49 Gość portalu: Polak napisał(a): > Jak Multimedia ,,Polska" Kolejny yntelygenty inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww01 [...] IP: *.winn.cable.ntl.com 10.02.09, 08:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi ludzie!w aster wypowiedzenie umowy to 45 dni!!!!! 10.02.09, 08:46 to bydlaki, jak moze okres wypowiedzenia wynosic 45 dni?? juz od 2 mc chce sie od nich uwolnic. jak zakladalem kablowke 2 lata temu to byli najlepsza firma na rynku, szybki internet, bez limitow sciagania itp. teraz UPC bije ich na glowe, ja place 145 pln za internet 2-4 mb a chello z UPC za 140 daje najszybszy internet w polsce - 20 mb. Aster to zlodziejska firma...bylem taki zadowolony, bylo tak pieknie a teraz...kto tam sie zajmuje marketingiem?? jakies stare lampucery czy co?? dla stalych klientow nie ma zadnych promocji i dziewczyna z infolinii powiedziala mi ze najlepiej zerwac umowe i podpisac nastepna....bo tak sie najbardziej oplaca- to jakas paranoja, tak samo jak w era gsm kilka lat temu. miales tel 5 lat a oni dawali epsze promocje jakiemus nowemu kasztanowi telefon za 1 pln a ciebie mieli w d..pie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak [...] IP: *.winn.cable.ntl.com 10.02.09, 08:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista to samo można napisać o konkurencji 10.02.09, 08:54 czyli o UPC. Mi wcisnęli przez telefon promocję, której nie było. Fakt, moja wina - byłem strasznie naiwny i nie doczytałem umowy. Tyle że teraz na telefon tele-ankietera reaguję alergicznie i trzaskam słuchawką. Z kolei w Krakowie UPC zlikwidowało kasy. Były dwie panie w okienku, może trzy. Codziennie do okienka kolejka, emeryci płacili tylko tam. Oczywiście zlikwidowano dla dziadowskich oszczędności - 3 etaty przy kilkudziesięciu tysiącach abonentów w samym Krakowie to żaden zysk. A przynajmniej więcej osób płaciło rachunki w terminie, a pieniądze od razu spływały na rachunki UPC. Problem z Asterem i UPC jest taki, że one de facto nie mają konkurencji. W dużych miastach są tylko te dwie firmy - więc mogą sobie dowolnie traktować klientów. Kto chce mieć kablówkę i przede wszystkim internet - musi korzystać z jednego bądź drugiego operatora. A brak konkurencji zawsze demoralizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumo Re: to samo można napisać o konkurencji IP: 94.254.176.* 10.02.09, 09:15 > klientów. Kto chce mieć kablówkę i przede wszystkim internet - musi korzystać z > jednego bądź drugiego operatora. A brak konkurencji zawsze demoralizuje. Właśnie w tym trochę kłopot, że możesz iść do konkurencji. W tych dużych miastach jest zwykle zasięg Playa w którym net kosztuje 45zł miesięcznie. Wierz mi, że jeszcze nie przekroczyłem limitu, a siedzę na łączu niemal cały czas. Kwestia rozeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: to samo można napisać o konkurencji 10.02.09, 11:18 flamengista napisał: > Problem z Asterem i UPC jest taki, że one de facto nie mają konkurencji. W > dużych miastach są tylko te dwie firmy U mnie w domu nagle pojawił się SPRAY i to było coś znakomitego. Rozstałem się z Aster, z telefonem TP, z Neostradą (pieprzona Aster zwodziła mnie 2 lata, że już, już rozszerzą ofertę o Internet, ale tego nie robili w Śródmieściu z jakichś tajemnych powodów). Mam 3 w jednym. Internet szybszy wielokrotnie, a rachunek za 3 usługi, ok 40% tego co wcześniej. I pełna niezawodność (od ponad roku), gdy Neostrada co rusz miała jakieś obsuwy. No i co dla tego wątku najważniejsze - na DRUGI dzień po podpisaniu przeze mnie umowy z tym nowym SPRAYEM, przyszła paniusia z Aster, że już jest u nich Internet i że proponują 3 usługi za jakieś grosze. Sprawdziłem na ich stronie i mówię, że nie ma takiej oferty. A ona. Tam nie ma, bo to oferta specjalna dla waszego bloku, wyłącznie. Poczytałem jeszcze raz papier jaki pokazała, a tam, że te warunki to na 3 miesiące. Poszczułem psem! (To żart). Odpowiedz Link Zgłoś
space7 Opinia: Aster, czyli popis arogancji 10.02.09, 08:54 Aster to najbardziej szmaciarska firma z tej branży, robi z klientów idiotów i udaje że tak ma być, zawyża opłaty i oszukuje abonentami jak może, wciska niepotrzebne pakiety nie informując o zmianach. Wstyd Aster, nikomu tego szitu nie polecam. A ostatnio chcieli jeszcze inwigilować użytkowników internetu korzystających z ich oferty, no jakaśkomuna w aster wróciła. Smiechu warte, powinni was zaorać bo nie nadajecie siędo swiadczenia usług TV i netu Niezadowolony wasz były klient Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolan Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.chello.pl 10.02.09, 09:00 W Warszawie podobna sytuacja: www.zw.com.pl/artykul/2,333092_Zegnaja_sie_z_kablowka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harrier Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.net 10.02.09, 13:32 Inteligencja tryska z pyska... Odpowiedz Link Zgłoś
bemowiak2008 Aster najwieksze gowno jakie istnieje jako dostawc 10.02.09, 09:00 a uslug telewizji kablowej. Ciagle podwyzki, usuwanie obcojezycznych programow, kolejki w biurach obslugi (3 na cala Warszawe). Pracownicy ktorzy boja sie przystawic pieczatke bo o musi byc zgoda Pani kierownik (i tlumacz baranowi ze ty chcesz tylko prezentate ze pismo wplynelo), ciagle klotnie klientow w boa, godzinne czekanie na infolinii, nikomu nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Nie ma to jak konkurencja IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 10.02.09, 09:14 A ja u siebie mam do wyboru trzy kablówki, trzy sieci telefoniczne i czterech dostawców internetu - nie licząc oferty bezprzewodowej - i mam wybór :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek - Ursynów Aster - olewanie klientów IP: *.merinet.pl 10.02.09, 09:21 Kiedyś Aster było naprawdę sensowną siecią, teraz to jedna wielka porażka. Po pierwsze, chyba najwyższe ceny usług, kompletnie nieadekwatne do jakości. Po drugie, nieustanne zmiany w ofercie programowej i przekładanie co ciekawszych kanałów do pakietu cyfrowego, którego nie da się kupić bez oferty analogowej - czyli płać za wszystko. Oferta kanałów HD beznadziejna. Do tego coraz częstsze zapychanie się sieci do tego stopnia, że na wczytanie stron www czeka się kilkanaście sekund. Oczywiście na infolinii twierdzą, że wszystko jest ok. Jedynym plusem jest tylko to, że dzięki zmianom regulaminu mogę zrezygnować z usług tej dziadowskiej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta1990op.pl Re: Aster - olewanie klientów IP: 85.222.87.* 17.01.10, 16:10 Aster było kiedyś świetną siecią, prawda. Ostatnio [we wrześniu] dałam się namówić na HD, bo ciągle choruję. Ceny chyba najwyższe w Warszawie-zrezygnować nie można, ani z części, bo płać, bo podobno promocja [212zł] czy ktoś zna sposób , żeby przeciąć ten wrzód? Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 Banda Złodziei!!!! 10.02.09, 09:22 Odcieli ojcu internet na 2 tygodnie, bo ...jest piratem. 65 lat, co tydzień używa skype'a i ma problemy z obsługą e-maila. Na dowód przysłali.... wyciąg z projektu strony internetowej z Pajączka!!!!! Nawet nie przeprosili, ani nie oddali złotówki. Banda Złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plast Przechwytywanie korespondencji jest przestępstwem IP: *.iwacom.net.pl 10.02.09, 10:52 przechwytywanie i przegladanie czyis danych wychodzacych/wchodzacych do komputera jest przestepstwem w Polsce. Firmie Aster nie wolno kontrolowac danych wych/przych swoich abonentow. Jest to przestepstwo. Zglos sprawe do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretu23 Re: Przechwytywanie korespondencji jest przestęps IP: *.maast1.lb.home.nl 10.02.09, 11:17 Dzięki. Przekaże tacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Opinia: Aster, czyli popis arogancji 10.02.09, 09:30 >że... podwyżek w Zielonej Górze nie było, a jedynie zmienił się system naliczania opłat z miesięcznego na kwartalny.<W PRL-u też nie było podwyżek,była tylko zmiana cen.Nie mogą ci wszyscy ludzie pier....ąć tego astera i kupić sobie Telewizję Na Kartę(prawdopodobnie na raty)albo "n"?Dostawca netu tez pewnie by się znalazł a aster niech sobie POdwyższa na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: 62.148.81.* 10.02.09, 09:32 www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,6055876,Operatorzy_telefoniczni_i_kablowi_masowo_naciagaja.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzyspp1 Opinia: Aster, czyli popis arogancji 10.02.09, 10:24 aster wszedzie jest monopolista. nawet w warszawie. chcialem zalozuc upc. podalem ulice...i uslyszalem, ze upc nie da rady, bo te ulice obsluguje aster. wiec o czym mowimy. chlopaki podzielili sie terenem i mozemy im skoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.171.118.94.static.crowley.pl 10.02.09, 10:59 To dziwne na moim osiedlu na Piaskach są 3 sieci kablowe Aster, Media i UPC więc jest konkurencja i wybór, z tego widać że jak spółdzielnia mieszkaniowa chce to może załatwić. Już kiedyś zrezygnowałem z usług w Aster bo rachunki urosły do poziomu nie do zaakceptowania. Wypowiedziałem umowę, po kilku dniach zgłosiła sie do mnie panienka z Aster z propozycją podpisania nowej umowy za ten sam zakres usług ale za mniej o ponad połowę - więc można taniej tylko nie zależy im na starych abonentach, zależy im na złapaniu na promocje nowych. W moim przypadku miałem jeden atut, jak wspomniałem na moim osiedlu funkcjonuje poza siecią Aster jeszcze 2 operatorów telewizji kablowej więc chyba nie mieli wyjścia. Jest to zasługa dalekowzrocznosci zarządu mojej spółdzielni mieszkaniowej warszawskiej WSM , dzięki temu my mieszkańcy mamy wolny wybór operatora. W każdej chwili mogę iść do konkurencji i operator jest tego świadom. Jest to sposób na nieuzasadnione windowanie cen. Chyba że tak jak w twoim przypadku doszło do zmowy monopolistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodka Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.chello.pl 10.02.09, 10:28 W Warszawie - kilka dni temu dostalam list z Aster, - ze zmieniaja regulamin i jest mozliwosc rozwiazania umowy, jezeli mi ten regulamin nie odpowiada. List zwykly, - a wiecie jak poczta dzis dorecza listy. Nowy regulamin wchodzi w zycie 1 marca 09 a przynajmniej 7 dni przed ta data mam sznase z rozwiazania umowy. Na szczescie list dotarl o czasie no i skorzystalam z propozycji.Wymowilam. Poradzcie - co wsiasc w zamian - Srodmiescie. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gena Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.toya.net.pl 10.02.09, 10:35 Kup pani C+ i po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCC ASTER KRAKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:36 W KRAKOWIE TO SAMO ! DŁUGIE KOLEJKI, ZDENERWOWANI EMERYCI, WŚCIEKLI LUDZIE, KTÓRZY OD 10.30 (BO PRZECIEŻ ASTER D..PĄ DO KLIENTA STOI) CZEKAJĄ AŻ ICH ŁASKAWIE SIĘ OBSŁUŻY INFOLINIA WPROWADZA W BŁĄD - POD WARUNKIEM, ŻE SIĘ DODZWONIMY LOKAL POŁOŻONY PRZY ULICY LUBELSKIEJ, GDZIE NIE MA SZANS ZAPARKOWAĆ, ASTER DOSTAŁ OSTATNIO KARĘ - I CO Z TEGO, SKORO ODBIJE SOBIE Z NAWIĄZKĄ NOWYMI CENAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbin Re: ASTER KRAKOW IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 18:57 Aster warszawa: Widze sporo ludzi narzeka..a ja jestem sklonny stwierdzic ze Aster ma jedna z lepszych ofert. Biorac tv internet i telefon mozna troche zaoszczedzic, a jak ktos uparty moze dodatkowo probowac wysepic dodatkowe kanaly/promocje:) (potwierdzone) Odnosnie Internetu- predkosci w aster nie sa piorunujace -ale po co komu 20 MB jak niby daje UPC..przeciez nie zamierzam beckup'owac calego internetu, wiec tych 20 mega w zyciu sie nie wykorzysta.. poczta/ww/moze jakies gry/czasem sciagnac ot i tyle te 3mb/6mb ew nocy starcza w zupelnosci. dodatkowa zaleta internetu od astera jest bezawaryjnosc, mam Astera 7 lat okolo, i przyznam ze mialem moze ze 2-3 usterki ktore zostaly naprawione szybko...dodatkowo stale IP-co trzeba wiecej -NIC Tv- nie przecze troche drogo wychodzi, zwlaszcza jesli chcemy miec extra np HBO czy Canal+ musimy miec Basic Plus Telefon taki jak wszedzie mam pakiet ten z darmowymi 30 minuttami-abonament okolo 30zl, +prezentacja numeru-cena standardowa. Sporym minusem jest natomiast Asterowy BOK... niestety niedoinformowanie pracownikow infolini +klopoty z dodzwonieniem sie psuja ogolny obraz. a to co dzieje sie w punktach aster w wawie to Sajgon:> kolejki od 10 rano, zolwie tempo obslugi.. ogolnie jednak jestem na + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panoramix Re: ASTER KRAKOW IP: *.mofnet.gov.pl 06.05.10, 12:33 nie ma czegoś takiego jak program lojalnościowy, jak już jestes złapany na wędkę aster ma cie w d..., własnie jestem w trakcie wypowiadania umowy, bo jako stary klient dostałem dwukrotnie wyższy rachunek, jako nowy dostałbym promocję, przenoszę się do UPC nie wiem czy będzie lepiej ale jak się rozeznałem , za lepszą usługę zapłacę dwukrotnie mniejszy rachunek, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzia Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.acn.waw.pl 11.02.09, 22:06 Spray i tylko spray. sprawdź sam na www.spray.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretek_bladzi Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:34 Dopóki będzie monopol w kablówkach, to tak się będzie starał o relacje z klientami każdy operator. Nie wiem dlaczego mieszkając w kilkustettysięcznym mieście mającym kilku operatorów jestem skazany na jednego, nie mniej aroganckiego jak opisany Aster. W pierwszej połowie radosnych lat dziewięćdziesiątych były miasta gdzie działało jednoczesnie kilku operatorów i ceny za pakiety były 2-3 razy niższe niż w miejscowościach gdzie dostawcy tv sobie nawzajem terytorialnie "nie przeszkadzali". Fakt, że kosztem estetyki, bo każdy po partyzancku prowadził kable po elewacji, ale coś za coś. Swoją droga to ciekawostka, żeby zmuszać ludzi do dodatkowego płacenia za pakiety minimalne, skałdające się z programów dostępnych z powietrza i opłaconych juz w abonamencie. Chyba ze mango 24 i info operatora są tak porywające i warte tych kilkunastu PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe emeryci ledwo wiazacy koniec z koncem... IP: 81.219.42.* 10.02.09, 10:51 ...powinni kupic sobie anteny pokojowe. ale nie,cala banda emerytow,oczywiscie wiazacych koniec z koncem,oglada kablowke,bo jesc nie musza a narzekac do ekranu to kazdy umie. Jacy w poj.eba.ni jestescie,emeryci pomostowi z bozej laski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkijewski Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.xdsl.centertel.pl 10.02.09, 10:59 Kilka lat temu mieszkałem w Warszawie i też Aster podniósł ceny abonamentu. Chyba z 38 na 50 złotych lub jakoś tak. Zrezygnowałem i kupiłem sobie małą antenę. Nie minęło kilka tygodni a w drzwiach pojawił się Pan z ofertą telewizji Aster. Zachęcał, mówił że wcale nie drogo, bo tylko 42 złote. Jak pytam czy ma mnie za głupka, jakie 42 a nie 50. To spokojnie odpowiedział że jest strasznie słabo bo dużo osób zrezygnowało i muszą teraz na powrót zachęcać bo nie mają klientów. Czyli jakby podnieśli o 2-3 złote to nikt by nie zauważył. Do nich dociera tylko wtedy gdy stracą kupę klientów, żadne pisma, prośby itp. nie działają. A najlepsze jest to że zrezygnowałem z kablówki a facet przyszedł ją odłączyć po 5 tygodniach, by tyle osób rezygnowało że monterzy nie wyrabiali się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumo Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: 94.254.177.* 10.02.09, 14:43 Teraz jest podobnie. Po rezygnacji spokojnie masz TV jeszcze przez 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy A nie prpościej zrezygnować z usługi 10.02.09, 11:17 z powodu zmiany treści umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asterówka nie prawda IP: *.aster.pl 10.02.09, 11:24 Nie wprowadzajcie w błąd - rachunki przysłane za kwartał z zachowaniem starych (miesięcznych) terminów płatności. Z Aster mam tylko internet, z jakości którego jestem zadowolona. Z usługi korzystam ponad 5 lat. Przez ostatni rok korzystałam z obniżki!! Nie czuję się szpiegowana, nikt mi nie wyłącza internetu, może dlatego, że nie korzystam z P2P i innych tego typu usług?? Prawdą jest, że dodzwonienie się do infolinii graniczy z cudem. Zdaje się, że nie jest to wyłącznym problemem Aster?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Do wszystkich tu piszących.. IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 11:26 Problem emerytur i innych abonentów różnych kablówek jest inny. Różne firmy weszły na teren osiedli za zgodą administracji, by omamić korzystających z tzw. indywidualnych sieci TV dawniej azart.przejęcie odbywało się z obietnicą dostarczenia usług TV podstawowych nadawców, za przystępną cenę, którą podpisywano z tą administracją. No, a wolny rynek zrobił resztę. Teraz jest wolnoamerykanka, wszystcy zapomnieli o obietnicach zawartych przy likwidacji Azartu. Najpierw były dodawane programy TV i podnoszono cenę, a potem już sie zaczęło. Gdzie te administracje, które wpuszczały na swój teren obecnych monopolistów, co one robią by dostawcom przypomnieć o swoich zobowiązaniach, przecież wykonują usługi dla mieszkańców. Więc przypuszczenie moje, że znów chodzi o pieniądze potocznie mówimy o nich "łapówki". I kary powinny też być stosowane wobec administracji za wpuszczenie lokatorów w "maliny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Do wszystkich tu piszących.. IP: *.botany.gu.se 10.02.09, 12:21 Chwileczke, jest pan czlonkiem spoldzielni, tak? No to od tego jest zgromadzenie czlonkow. Mozecie sie dogadac i zmienic zarzad jak wam sie nioe podoba. Wiem, ze to nie jest lawe, ale tak wlasnie wyglada dbalosc o swoje prawa. Gadaniem jeszzce nikt swojej sytuacji nie zmienil. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj11 Opinia: Aster, czyli popis arogancji 10.02.09, 11:41 W Krakowie jest podobnie.Ja przedłużałem umowę pod koniec grudnia i miałem w promocji za podpisanie jej na dwa lata płacić o 20 zł mniej , a tymczasem płacę o 20 zł więcej.Jeszcze na dodatek włączyli mi HBO którego nie podpisywałem na Umowie.W moim miejscu zamieszkania są monopolistą i właśnie tak działają.Nie można wyegzekwować nawet rekompensaty za niedostarczany sygnał internetowy i telewizyjny.A dodzwonić się do firmy to prawie jak wygranie w totolotka.Ogólnie dno i brak kompetencji pracowników!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji 10.02.09, 11:55 Nie wiem jak innym, ale oprocz nowych balnkietow w liscie dostalam informacje, ze z powodu zmiany treści umowy moge wypowiedziec umowe, co tez zamierzam uczynic. Zastanowie sie nad nowa umowa, jak warunki beda atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaX Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: 91.176.135.* 10.02.09, 12:06 uwielbiam ludzi ktorzy mysla ze nigdy nie beda niezorientowanymi emerytami. uwazasz, ze interesow emerytow nie warto bronic? zreszta podejrzewam, ze jakby tobie o 5 zl podniesli abonament bez uprzedzenia to bys zmieszal z blotem wszystkich, dla zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACU Oddajcie mi program po Angielsku! IP: *.aster.pl 10.02.09, 12:11 W pakiecie Basic jedynym programem po Angielsku jest głupkowate CNN. BBC Entertainment jest po Polsku... KRETYNI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.botany.gu.se 10.02.09, 12:15 Mozna jeszcze calkowicie zrezygnowac z telewizji. Kilkanascie (sic) lat temu wlasnie tak zrobilam. Po wprowadzeniu sie do nowego mieszkania nie podpisalam umowy z Aster. Internet w danej lokalizacji byl niedostepny wiec do szczesia nie byli mi potrzebni. (Umowe mial podpisana poprzedni wlasciciel, ale to mnie przeciez nie interesowalo). No i sie zaczelo: od przekonywania ze korzystanie z anteny stacjonarnej jest nielegalne (sic!!!) do straszenia komornikiem. Zabralo im rok aby przyjac do wiadomosci, ze telewizora nie mam i mnie nie interesuja. Dla mnie nie bylo problemu by za kazdym razem wysmiac i wyrzucic za drzwi namolnych pracownikow. Ale co jak trafi na starsza i troszke niezorientowana osobe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Opinia: Aster, czyli popis arogancji IP: *.37.udn.pl 10.02.09, 13:02 kremi - muslalem ze idotow juz nie robia...jednak caly czas wiedac jest miesjce dla takich jak ty. Co do sieci oferujacych tv kablowa+internet to raczej to norma. Aster czy Vectra to jedno go... jakosc jest przewaznie do czasu zdobycia klienteli potem zaczyna sie swiadczenie uslug rodem z przesmiewczych filmow o prlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosi o co ten cały hałas??? IP: *.aster.com.pl 10.02.09, 13:34 Moim zdaniem całe to zamieszanie wynika z tego, że nie czytamy broszurek, które dostajemy razem z rachunkiem. Korzystam od wielu lat z Aster i nigdy nie miałam z nimi problemu. Ja dostałam 3 rachunki po prostu za jednym razem - wiele firm tak robi przecież! W ten sposób oszczędzają na wysyłkach, co w tym złego?? A my płacimy bez zmian - po każdym skończonym miesiącu rozliczeniowym... Odpowiedz Link Zgłoś