marta_44 12.05.08, 10:43 Interesują mnie praktyczne wskazówki dotyczące ubioru podczas zwiedzania Turcji.Jeśli chodzi o wybór miejsc to oczywiście korzystamy z ofert Triady w opcji 7+7.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Turcja z Triadą 7+7 12.05.08, 10:54 Lekko łatwo i przyjemnie ... Tak jak w Polsce gdy jest gorąco .. Jakieś super mini , szorty super jakies ekstra dekolty raczej niewskazane - Turvja to państwo muzułmańskie chociaż świeckie niby .. W Konyi wchodzisz do mauzoleum Mevlany to strój powinien być skromny .. nie wyzywający chociaż i tak daja ci chuste bodaj ogólnie normalnie jak w upale .. tyle tylko , że autokar jest klimatyzowany pzdr deo jakies szczególy może ??? pzdr deo Uwaga ubiór jak ubiór ale przypominam wszystkim i Tobie o czym nie mówi TRiada w Polsce ... fakultet LOt balonem nad Kapadocja o wschodzie słońca kosztuje 150 EURO .. a na to to trzeba się przygotować pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
marta-44 Re: Turcja z Triadą 7+7 13.05.08, 12:42 Dzięki .Triada podaje orientacyjne koszty wycieczek.Lot balonem mnie nie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Turcja z Triadą 7+7 IP: 193.108.194.* 13.05.08, 10:45 to zależy oczywiście w jakim miesiącu lecisz. ja byłam we wrześniu, na ogół było gorąco, zwłaszcza podczas pobytu w Alanyi. jednak dosyć chłodne wieczory i poranki w Kapadocji - wtedy przydaje się jakiś sweter i długie spodnie. Dosyc chłodno było też w Stambule (spadł nawet deszcz). W pozostałych miejscach upalnie więc należy brać ze sobą raczej letnie przewiewne ciuchy, Odpowiedz Link Zgłoś
marta-44 Re: Turcja z Triadą 7+7 13.05.08, 12:40 Dzięki.Wylatuję na przełomie czerwca i lipca.Z którym biurem podróżujesz?Pozdrawiam cieplutko.Pobyt też mam w Alanyi. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Turcja z Triadą 7+7 13.05.08, 12:57 Rozumiem , że jedziesz zTriada na 7 + 7 ??? Będzie ciepło aby nie powiedzieć gorąco - ja byłem na przełomie sierpnia września ... Jeśli nie Lot balonem to masz inny fakultet wieczór turecki z tańcem derwiszy .. 20 Euro chyba ... zamiast siedzieć w hotelu to warto pobawic się troche i pooglądac jakis ichni zespół folklorystyczny .. inny fakultet to rejs po Bosforze - warto i na koniec uważaj na pieniądze w Stambule przy pałacu Top Kapi - kradną - tam sie kręci wielu turystów dzieciaków tureckim i cyganskich tez i innych cwaniaków .. a sprzedają pamiątki i każdy jest tym zaaferowany !! pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
marta-44 Re: Turcja z Triadą 7+7 13.05.08, 13:06 Dzięki,dzięki.Rzeczywiście jadę na 7+7.Chyba skorzystam z wieczoru tureckiego ,jakiegoś spa/bo ponoć tanio i warto/.Podczas pobytu mam zamiar wypocząć i poleniuchować.Powiedz mi czy wymieniać euro na liry.Niektórzy twierdzą ,ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Turcja z Triadą 7+7 13.05.08, 13:45 Ja zawsze wymieniam jakąs część Euro na walutę miejscową juz taki mam zwyczaj .. w końcu za wode czy tam jakieś drobiazgi płacisz w lirach . Tylko nie pamiętam czy na początku nam pilotka nie wymieniała Euro na liry turecki bo zaczynaliśmy akurat objazdem ... potem to w kantorze w trakcie objazdu za posiłek w motelu płacisz w Euro bodaj standartowo 5 Euro pamiątki tez w Euro czyli nie musisz mieć niby lirów .. Na pobycie - ja zawsze wymieniam choćby na piwo ale nie za dużo bo w drugą strone nie odmienisz .. chociaz jak wymienisz to na pewno wydasz hahahahahah Wycieczki fakultatywne na pobycie tzn rafting czy łażnia turecka płaci sie w Euro Czyli wg uznania pozdrawiam deoand Odpowiedz Link Zgłoś
marta-44 Re: Turcja z Triadą 7+7 do deoand 13.05.08, 13:53 Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź.Z tego co się zorientowałam podróżujesz też z Triadą.Miałeś jakieś problemy z nimi?Podczas pobytu zarezerwowałam hotel Club Sidar ****.Czy może czekać nas niespodzianka w postaci zamiany hotelu?Wybieramy sie większą grupą i zależy nam byśmy byli w kupie.Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Turcja z Triadą 7+7 do deoand 13.05.08, 14:47 Tak Try razy ja a raz syn z żona czyli jakby cztery .. do tej pory problemów ja i moja rodzina nie mieliśmy .. ale róznie pisza i byc może ... Triada to zamienia hotele raczej w Egipcie ale w Turcji to chyba nie .. hotelu nie znam ja byłem akurat w Oba tzn kilka no kilkanascie km od Alanyi ... Bądź dobrej myśli - wycieczka naprawde wspaniała i piloci kompetentni i wszystko było OK .. no ale ??? póki co ja jestem z Triady zadowolony - w Egipcie też byłem na objazdówce .. Jak jesteście większa grupa to wieczór turecki obowiązkowy fajna zabawa ... niestety akurat w Turcji bagaże trzeba sobie wnosic samemu w przeciwieństwie do Egiptu i Tunezji ale trudno .. pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
marta-44 Re: Turcja z Triadą 7+7 do deoand 13.05.08, 14:56 Moja córka planuje Egipt w październiku.Chce skorzystać z oferty Last Minute również z Triady.Ja raczej korzystam z wcześniejszych promocji nigdy z ostatniej chwili a Ty i Twoja Rodzina.? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Turcja z Triadą 7+7 do deoand 13.05.08, 20:43 No ja akurat korzystałem ostanio z lastów - może z wyjątkiem tego Egiptu - byłem na objzdówce autokarowej ale kilka lat temu .. też wspaniała i zobaczyłem w gruncie rzeczy cały Egipt w pigułce .. Turcja na lasta .. taki mam układ rodzinno - urlopowy , że własciwie musze na lasta .. Plus pewno nie odwołaja wycieczki bo mało czasu minus - gorsze hotele na pobycie ale za to mniej rozczarowań .. ano tak mi sie akurat składa .. w tym roku chce albo Grecje albo Maroko ... tez pewno na lasta pzdr .. Turcja jest naprawdę piękna .. nie zapomnij wziąć aparatu albo kamery pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
marta-44 Re: Turcja z Triadą 7+7 do deoand 13.05.08, 21:55 Miłego urlopu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś