Dodaj do ulubionych

Dr Kapliński

21.03.07, 16:35
Czy ktos leczy sie u dr Kaplińskiego z Warszawy?,ja mam wrażenie że doktorek
wyciąga kase,skutki leczenia jak narazie są marne.
Obserwuj wątek
    • batutka Re: Dr Kapliński 29.03.07, 22:11
      kochana uciekaj jak najpredzej od niego, on wyciaga tylko kase, to jest dobry
      menager a nie lekarz
      przeczytaj sobie troche o nim:

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12552
      • gosc.dziubek Re: Dr Kapliński 31.03.07, 19:48
        Dzięki za informacje,poczytałam o nim i jestem w szoku!Jestem Ci ogromnie
        wdzięczna,już tam nie wrócę.Mam nadzieję że nie będę miała problemu z
        uzyskaniem wyników badań.
        • batutka Re: Dr Kapliński 02.04.07, 13:42
          ja nie mialam problemu z uzyskaniem badan i tez ucieklam od niego, a takie mile
          wrazenie robil na poczatku, no coz...psychologia dziala

gdybym nie poszla do invimedu tylko chodzila nadal do niego to pewnie bylabym
          ubozsza o kilka tysiecy, a tak po pierwszym transferze w invimedzie zaczynam juz
          4 miesiac ciazysmile

powodzeniasmile

a'propos tych negatywnych opinii o Kaplinskim to ten link, ktory Ci przeslalam
          nie jest jedyny. Czytalam jeszcze mnostwo negatywnych opinii w podobnym stylu na
          gazetowym forum "czarna lista lekarzy" jak znajde to Ci jeszcze podesle
          • batutka Re: Dr Kapliński 02.04.07, 13:52
            znalazlam, jeszcze inne opinie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558&a=20119516
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558&a=21426413
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558&a=21426206&s=2
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558&a=21921884&s=2
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558&a=22792079&s=2
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558&a=27276972&s=2
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558&a=27437122&s=2
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558&a=40888882&s=2

a jak z niego zrezygnowalam to wyslalam mu te linki z opiniami na jego temat i
            zapytalam sie co o nich sadzi, chcialam mi wierzyc, chcialam zeby sie jakos
            bronil i wiesz co, nie wysilil sie zeby mi odpisac.

dobrze ze chociaz w pore sie ocknelysmysmile

• gosc.dziubek Re: Dr Kapliński 02.04.07, 20:45
              Super że Ci się udało,trzymam kciuki za Ciebie i dzidziusia, GRATULACJE !!!!
              Jesteś KOCHANA !!!Zaraz sobie poczytam o doktorku.Ciekawe jaka była ich reakcja
              jak czytali co im wysłałaś,pewnie teraz nie mają wątpliwości dlaczego
              dziewczyny od nich uciekają.Szkoda tylko że nie mieli odwagi Ci odpisać.Jakiego
              lekarza polecasz w INVIMEDZIE i jak u nich cenowo?
              • batutka Re: Dr Kapliński 03.04.07, 13:04
                hejsmile
                ja leczylam sie, staralam o dziecko ponad 5 lat, to duzo i chodzilam do roznych
                lekarzy, ale zaden mi nie mogl pomoc. W koncu trafilam do invimedu do dr
                Dworniaka. Zbadal mnie, popatrzyl na badania z 5 lat. Maz dal nasienie do
                badania i lekarz powiedzial ze musi byc invitro. My sie na to zgodzilismy, bo to
                juz za dlugie byly te nasze starania.U nas byl to niestety zlozony przypadek: ja
                mialam czesto niepekajace pecherzyki, a wiec i bezowulacyjne cykle, a moza
                kiepskie nasienie. Bylismy u niego w pod koniec pazdziernika 2006, a juz 0d 1
                stycznia 2007 zaczelam stymulacje hormonalna (zastrzyki) do invitro. Pobralam te
                zastrzyki ponad tydzien (i bardzo milo wspominam ten czassmile) a potem mialam
                punkcje i transfer. I juz 27 stycznia dowiedzialam sie ze jestem w ciazysmile
                A bylam pewna, ze juz nic nam nie moze pomoc.
                Klinika jest bardzo fajna, mala, kameralna, a w czasie zabiegu czulam sie jak
                krolowa, nie mialam zadnego stresu, supre sie mna zajeli.

Dr Dworniak jest dobrym lekarzem, pomogl juz wielu parom, ale z tego co wiem,
                jeszcze dobra jest dr Karwacka i dr Rokicki (chociaz sa opinie ze jest
                "mrukowaty", nie wiem, bo nie mialam z nim kontaktu). Dworniak moze tez nie
                nalezy do wylewnych, ale jest mily, mozna z nim pozartowac. Poza tym, z to
                najwazniejsze, ma super wyniki i jest kompetentnty. Jest zawsze tak
                opanowany,spokojny, ze nawet ja sie pacjentka denerwuje czyms, to to jego
                opanowanie i spokoj jest zarazliwe. Mysle, ze zna sie na rzeczy, a poza tym
                dzieki niemu jestem w ciazy wiec to dla mnie najlepszy lekarzsmile))

Jesli chodzi o ceny, to wizyta kosztuje chyba 100, albo 120 zl. a jak juz
                pacjentaka decyduje sie na invitro czi inseminacje to palci calosc za invitro i
                juz wszystkie wizyty wtedy sa nieplatene, po prostu sa w cenie zabiegu.

My w sumie zaplacilismy tylko za jedna wizyte w pazdzierniku, potem byla od razu
                decyzja o invitro wiec wplacilismy zaliczke 5000 i chodzilismy na wizyty juz nie
                placac dodatkowo. W tym czaise doktor dawal mi zastrzyki do domu i za nie juz
                tez nie placilam. Potem, w zaleznosci ile wezmiesz tych zastrzykow tyle
                doplacasz do invitro. Ja mialam krotki protokol wiec doplacilam ok 3600. Wiec
                cale invito z zastrzykami, wizytami, usg i zabiegiem kosztowal mnie 8600.

A mysle, ze chodzac do Kaplinskiego wydalabym znacznie wiecej i nie bylabym
                jeszcze w ciazy.

A'propos Kaplinskiego, jak bylam z mezem u niego kiedys na wizycie i zobaczyl
                nasze wyniki to powiedzialm ze obejdzie sie bez invitro, a poza tym ja mam za
                kiepskie endomerium, wiec i tak ciaza by sie nie udala, bym nie donosila i zadne
                invitro by nie pomoglo. A na wizycie u Dworniaka dowiedzialam sie ze moje
                endometrium jest bardzo ladne.
                Mysle po prostu, ze Kaplinski od razu wiedzial ze bez invitro w naszym przypadku
                sie nie obedzie i nie powiedzial nam tego, bo przeciez on tego nie robi wiec
                trzeba by go bylo opuscic i by nie zarobil. I tak leczyl by mnie w
                nieskonczonosc na cos co mialam dobre. A juz zapowiedzial, ze badania i usg
                bedea bardzo czeste. Niezly biznesmen. Ale na szczesnie w pore poczytalam sobie
                opinie o nim.

A jakie Ty masz plany? Gdzie sie kierujecie teraz?
                • gosc.dziubek Re: Dr Kapliński 03.04.07, 18:11
                  Cześć
                  Właśnie się zastanawiam gdzie iść ale może zaczne od początku.Dość długo
                  (ok.7lat)brałam tabletki antykoncepcyjne,po ich odstawieniu przestałam
                  miesiączkować.Lekarz faszerował mnie duphastonem twierdząc że to pomoże mi
                  zajść w ciążę.Cykle wróciły ale nic poza tym.Trafiłam do lekarza z Kasprzaka
                  zajmującego się leczeniem niepłodności.Mało badań,clostilbegyt, prawie zero
                  monitorowania i tak bez skutku aż do laparoskopi.Jajowody drożne.Nadal
                  nic.Straciliśmy nadzieję i zapisaliśmy się do NOVUM.Badanie nasienia
                  ok.,stymulacje clo i zastrzyki z fostimonu,potem pregnyl.Pękło żle ,potem
                  wcale.Kolejna wizyta i diagnoza in vitro.Nie zdecydowaliśmy się.Za namową
                  znajomej poszliśmy do Kaplińskiego,poczatek był taki sam jak u
                  wszystkich.Milutki,po co in vitro,za wysoka prolaktyna,małe endometrium(6-7mm)
                  ciąża się nie utrzyma.Parlodel,co dwa dni wizyta,hormony,usg lub dopler.Sporo
                  kasy!!!Stymulacja clo i menopurem,następnie pregnyl.Pęka pięknie,zastrzyki z
                  progesteronu,luteina,ciąży brak i tak przez 4 miesiące.Doktorek ma wątpliwości
                  co do drożności jajowodów.W styczniu br.hsg,jajowody drożne.Od tamtej pory nie
                  byłam u niego i już nie pójde,parlodel nadal biorę,chyba dzięki niemu
                  regularnie miesiączkuję.Teraz zastanawiam się czy jest sens wracac do novum do
                  innego lekarza czy zmienić klinikę.Czytałam o invimedzie,nie wiem ,może tam się
                  wybiorę.
                  • batutka Re: Dr Kapliński 03.04.07, 22:24
                    o, widze ze male endometrium u doktorka to normasmile

ja tez bylam w novum, ale jakos atmosfera mi nie odpowiadala, w invimedzie bylo ok.

Daj znac jak Ci sie wiedzie, a ja oczywiscie zycze Ci powodzeniasmile
                    • dota110 Re: Dr Kapliński 12.04.07, 23:23
                      ja leczylam sie u kaplinskiego 15 lat temu i zekomo mialam robione in
                      vitro .oczywiscie nic nie wyszlo.wieczne kolejki 5 minutowa wizyta i dziekuje
                      no i oczywiscie kasa do kieszeni.zwykly oszust.osobiscie polecam novum
                      • batutka Re: Dr Kapliński 13.04.07, 21:47
                        kurcze, czy ten facet nie mysli przyszlosciowo? Niby taki biznesmen, a nie wie,
                        ze czym wiecej zadowolonych pacjentow, to tym wiecej nowych pacjentow. Straszna
                        krotkowzrocznosc.
                        • gosc.dziubek Re: Dr Kapliński 16.04.07, 16:34
                          Widzę że nasze grono rośnie,od tylu lat całkiem sporą sumkę uzbierał doktorek
                          naszym kosztem.Ma facet podejście do pacjentów...materialne!!!
        • Gość: ja Re: Dr Kapliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 11:05
          Kompletna bzdura,
          to jedyny lekarz w polsce ktory byl w stanie mi pomoc.
          jak wolicie miec pelne konta i szminki za majatek zamiast zdrowia zycze powodzenia
          idiotki
      • Gość: Ela Re: Dr Kapliński IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.02.12, 21:48
        Fakt , faktem wizyty są Bardzo, Bardzo drogie, koszt wizyty z obowiązkowym usg i badaniami hormonalnymi to około 500- 600 zł - jednorazowo, ale mi ten lekarz pomógł , mam 2 dziecko, wcześniej nie mogłam zajść w ciążę.

Codziłam do róznych lekarzy i zaden , nawet z kliniki niepłodności na Bocianiej ( było wielu specjalistów) , nie zwrócił uwagi na jedna spraę, widoczna , gołym okiem....,

było drogo, ogromne kolejki i czekanie, ale w moim wypadku się opłaciło.

Ciążę prowadził juz inny lekarz, nie dr Kapliński.
    • awilla1 Re: Dr Kapliński 13.07.07, 14:58
      Dziewczyny,

chciałam Was wszystkie przestrzec przed tym pseudo Doktorkiem. Tak, właśnie
      świadomie użyłam tego określenia, ponieważ to nie jest lekarz tylko partacz i
      oszust.
      Na szczęście szybko zorientowałam się, ze facet nie ma zielonego pojęcia o
      leczeniu niepłodności. Na szczęście , nie dałam się zwieźć
      jego "profesjonalnym" gadkom.
      Nie chce juz opisywać tego co przeczytałam na forum: brak szyldu, brak faktur,
      ceny z kosmosu, kolejne badania hormonalne, usg, dopler itp itd.
      No i oczywiście 3 h czekanie w kolejce , pomimo że np. byłam zapisana jako
      pierwsza na dana godzinę. Jak się później okazywało, kilka pacjentek dziwnym
      trafem było wlaśnie na te samą godzinę co ja....

Ale do rzeczy:
      Kochane moje, jeżeli chcecie mieć Dzidziusia to nie jest to miejsce gdzie
      otrzymacie właściwą medyczna pomoc. Naprawdę , zapewniam Was o tym w 100%. Mam
      na to niezbite dowody, przykładem jestem ja i moja przyjaciółka. Facet nie
      leczy ale wręcz przeciwnie , pustoszy Nasze organizmy. Pakowanie w
      organizm "końskich" dawek leków na pewno nie wpływa dobrze na Was a tym
      bardziej na dzidzie.

Zrezygnowałam bardzo szybko i nie żałuje swoje decyzji. I Was proszę - ratujcie
      się przed tym człowiekiem.
      Polecam Wam klinikę Novum - oczywiście można się tez do wielu rzeczy przyczepić
      ale to jest miejsce naprawdę bezpieczne i pewne. Leczyłam się u pani Dr.
      Taszyckiej - pomogłasmile
      Jestem w ciąży , spodziewam się dziecka i mam nadzieję, ze wszystko zakończy
      się pomyślnie.
      Możecie jeszcze spróbować u dr Andrzeja Maja - wiem, ze przyjmuje w LIM -
      rewelacyjny facet. U Niego chciałabym prowadzić swoja ciążę. Też pomaga
      kobietom , które pragną mieć dzieci i tez mam dowód na to ze pomógł. Pomógł
      mojej bliskiej znajomej.
      Tak wiec Kochane moje....

Uwierzcie, ze są inni i lepsi specjaliści i jeżeli tylko macie odrobinę
      wątpliwości to uciekajcie od takiego lekarza i szukajcie innego specjalisty. I
      zaufajcie, są dobrzy, przede wszystkim profesjonaliści, którzy na pewno Wam
      pomogą.
      Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
      W razie pytań służę pomocą.
      • gosc.dziubek Re: Dr Kapliński 21.07.07, 19:46
        Witaj w klubie poszkodowanych.Gratulacje !!!czekamy na wiesci o przebiegu ciąży.
        • Gość: marta Re: Dr Kapliński IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.07, 17:56
          Dziwne, ze kazda z Was krytykuje tego lekarza tylko za kase!!! Wszystkie
          oceniacie jego postepowanie: "wykonywał niepotrzebne badania". Skad wiecie ze
          niepotrzebnie??Podwazacie jego umiejętności?? Na pewno wszystkie macie wieksza
          wiedze od lekarzy ginekologów. Nie piszcie pochopnych opinii, zrażając inne
          pacjętki a tym samym pozbawiając je zajscia w upragniona ciąże!!! Ja znam
          conajmniej 10 rodzin które dzięki niemu mają śliczne, zdrowiutkie dzieci!! Sama
          lecze się u niego, drogo ale skutecznie. Na tym nie bede oszczedzac!!!!POLECAM
          • Gość: Pynia80 Re: Dr Kapliński IP: *.chello.pl 16.12.07, 20:16
            Mam takie samo zdanie. Wszystkie poprzednie wypoeidzi i ogólnie na
            wszytkich forum krytykują dr Kaplińskiego, a wypiewają pod niebiosa
            Novum. Śmierdzi mi to jednym pracownikiem Novum podpisującym się
            różnymi nickami. Ja zostałam przez kilku lekarzy skrzywdzona i
            dopiero on mi pomógł. Jestem po 1 poronieniu, gdzie niby byłam w
            ciąży, a mój pcherzyk był psty ( 17 tygodni to trwało ). Teraz
            dzięki doktorowi K. jestem w 25 tygodniu ciąży i nie piszcie mi " bo
            nie byłaś skomplikowanym przypadkiem", bo byłam i to bardzo, ale nie
            będę tu wszystkiego opisywać. Dziwne ,że wszystkie nie mogłyście
            zajść u niego w ciążę, a w Novum oczywiście wszystkie zachodzą.
            Żenada...odczepcie się wreszczcie od dr Kaplińskiego.
            • patyk.od.zosi Re: Dr Kapliński 17.12.07, 23:25
              gratuluje ciazy, ale
              ja stracilam przez kaplinskiego ponad rok leczenia
              szpikowal mnie masa hormonow
              dwie inne kolezanki - z innymi dolegliowosciami - leczyl identycznie
              jak mnie
              moze nie bylas "malo skomplikowanym przypadiem", ale dr kaplinskim
              ma zbyt maly procent zadowolonych pacjentow...
              ja go odradzam
              novum zreszta tez uncertain
              _______
              pozdr.,
              patyk+2
      • Gość: on jest NAJLEPSZY! Re: Dr Kapliński IP: 89.108.247.* 30.04.09, 17:10
        a moim zdaniem te posty tutaj to spawa tzw marketingu szeptanego-
        czyli firma konkurencyjna ta którą tak tu niby chwalą (a tak
        naprawdę pewnie chwali jedna osoba z agencji reklamowej, która tylko
        zmienia nicki i styl pisania podszywając się pod różne kobiety)
        wynajęła agencję, żeby zniszczyć cudownego doktora, któremu wszyscy
        zazdroszczą, że jest taki zajebisty.Ja go bronie nie dlatego, że go
        jakoś lubię strasznie ale poprostu czuje się w obowiązku polecać go
        wszystkim kobietom, które mają problemy z zajściem w ciążę albo z
        utrzymaniem ciąży bo po pierwsze uratował moją zagrożoną ciąże, o
        której wszyscy lekarze i szpitale mówili, że nic nie da się zrobić i
        dzięki niemu mam mojego synka ukochanego (kilka wcześniejszych ciąż
        poroniłam...)Jest poprostu jakimś cudotwórcą.Jedyna prawda tutaj to
        to że dużo bierze pieniędzy,naprawde sporo ale nie wymagajmy od
        niego żeby jeszcze robił to charytatywnie, wystarczy, że ratuje
        życie.Jestem oburzona tym co ktoś tu o nim wypisuje!acha! Nie
        powiedziałam najważniejszego: ja go znalazłam przez polecenie od
        wielu osób, znam mnóstwo osób, którym uratował bądz umożliwił ciążę
        i sama też wielu koleżankom, które miały problemy go poleciłam.
    • k098 Re: Dr Kapliński 14.05.08, 10:25
      Od niedawna zaczełam leczyć się u niego. z polecenia. nie wiem co
      dalej zrobię, ale zastanawia mnie jedna rzecz - skoro ten lekarz ma
      tyle złych opinii to dlaczego ma ciągle masy pacjentek??
      • batutka do tych ktore chwala Kaplinskiego 20.05.08, 11:35
        pisalyscie, ze krytykujac Kaplinskiego piszemy glownie o kasie, ze wyludza
        pieniadze, a nie o jego umiejetnosciach
        otoz to nieprawda:
        po pierwsze mi wmawial, ze mam za male endometrum i zadne invitro nie bedzie udane
        co sie okazalo? okazalo sie w innej klinice (i nie Novum), ze endometrum jest ok
        i ciaza sie przyjela, teraz mam coreczke
        po drugie mojej kolezance prowadzil ciaze i do 18 tc nie powiedzial jej, ze
        dziecko nie zyje juz od 9tc, ze jego serce nie bije
        chodzila do niego na usg co 2 tygodnie!!!!! (nie wiedziec po co!) i ciagle jej
        pokazaywal "zdrowe: dziecko
        kiedy po kolejnej wizycie poprosila, zeby pokazal jej bujace serduszko,
        powiedzial, ze dziecko sie odkreca i nic nie widac
        kolezanke zastanowilo, ze dzecko ciagle takie samo, ze nie rosnie, ale to jej
        pierwsza ciaza byla wiec nie podejrzewala nic zlego
        w koncu poszla do innego lekarza i powiedziano jej prawde

po trzecie: poczytajcie sobie wypowiedzi forumowiczek na roznych forach, nie
        tylko gazetowych (np. na bocianie) na temat tego pseudodoktorka

nie podwazam jego umiejetnosci lekarskich w 100% - na pewno pomogl jakiejsc
        czesci kobiet - ale mysle, ze pomoglby im tez inny lekarz, bo ten na pewno nie
        ma pojecia o leczeniu nieplodnosci

a co do kasy - to tez wazne, bo nie uwazam, zeby robienie usg co tydzien,
        przychodzenie na wizyty co 2 tygodnie i ciagle robienie badan hormonalnych i
        badan plemnikow bylo konieczne - mojemu mezowi zaproponowal zrobienie badania
        plemnikow - ok - rozumiem...tylko dlaczego kazal zrobic te badania za 2 tygodnie
        znow? bezsens...
        poza tym, jesli konieczne jest invitro u niektorych (a przeciez on nie robi), to
        bedzie wmawial,ze invitro nie jest konieczne i leczyl w nieskonczonosc
        wyludzajac kase na cos co sie udac nie moze

jeszcze jedno - jak juz przeczytalam opinie na temat doktorka na forach
        internetowych, przerazilam sie i zrezygnowalam, ale wczesniej wyslalam mail do
        doktorka zeby mi to wszystko wyjasnil - nikt nie pofatygowas sie nawet zeby mi
        odpisac, malo tego: robiono mi straszne problemy zeby zabrac cala moja
        dokumentacje z kilku lat (zanosilam mu wczensiej rozne moje badania) - w koncu
        je odebralam ale z wielkimi problemami

nikt mnie nie przekona do tego konowala i tyle

skonczylam swoja wypowiedz - dziekuje
        • batutka Re: do tych ktore chwala Kaplinskiego 20.05.08, 11:37
          dodam, ze nie jestem ani pacjetka novum, ani pracownikiem jak ktos wczesniej
          sugerowal
          nie polecam tej kliniki - mnie sie tam nie udalo - udalo sie gdzie indziej (nie
          bede pisac gdzie, bo ktos powie, ze jestem od nich smile
          • batutka Re: do tych ktore chwala Kaplinskiego 20.05.08, 11:58
            poprawiam sie: oczywiscie nie "pacjetka", a "pacjentka" = zgubilam liteke n smile
            ale skoro juz napisalam kolejny post, to dopisze cos jeszcze odbijajac pileczke
            do tych, co podejrzewaly nas - krytykujach Kaplinskiego, ze jestesmy z Novum
            otoz - wlasnie moze to Wy jestescie o Kaplinskiego i jestescie jego pracownicami
            skoro go tak chwalicie?
            mnie by takie podejrzenie nie wpadlo do glowy, ale skoro mi go podsunelyscie?...
            nie przeczytalam dobrych opinii o nim w necie wiec moge podejrzewac Was rowniez,
            prawda?
            tym bardziej, ze napisalam kiedys do Kaplinskiego mail i podalam strony gdzie go
            krytykuja (z zapytaniem co on na to), wiec wie gdzie zle o nim pisza
            nie jestem pacjentka novum - jak poczytacie forum, znajdziecie watek pt "Novum -
            nogdy" mojego autorstwa gdzie krytykuje te klinike

a i jeszcze jedno: mam prawo pisac, ze nie zna sie na nieplodnosci, skoro mi
            wmawial chorobe, a mozowi mowil, ze jest zdwrowy - okazalo, sie, ze to mam ma
            kiepskie nasienie i to jest glowny nasz problem z zajsciem w ciaze - ja jestem
            zdrowa, nie mam problemow
            no, ale najlatwiej bylo zapraszac mnie na ciagle wizyty, monotorowac ciagle moje
            cykle, robic hormony - najwiecej kasy z tego przeciez, prawda?
            dobrze tylko, ze nie dalam sie nabrac na branie drogich hormonow, bo teraz moj
            organizm bylby w niwciekawym stanie...

ok - to juz naprawde wszystko smile
        • Gość: OBURZONA Re: do tych ktore chwala Kaplinskiego IP: 89.108.247.* 30.04.09, 17:14
          • Gość: kinia Re: do tych ktore chwala Kaplinskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 18:58
            Dla jednych cudotwórca,dla innych konował.Zawsze jest tak że jakiś lekarz jednym pomoże,a drugim nie-tak jest także w przypadku mojego brata,który zawdzięcza mu dwie wspaniałe córeczki.Natomiast ja sama miałam przyjemność z doktorkiem,rezultatów brak,rozpoznanie nie trafione,jeszcze na dodatek próbował mi wmówić ciąże której nie było,i trzeba strasznie się pilnować ,bo pan doktor z nawału pacjentek myli czasem przypadki,sposób leczenia.Później trafiłam na miłą panią doktor,która skierowała mnie po pierwszej wizycie do szpitala na badania i postawiła właściwą diagnozę,późniejszy zabieg też w szpitalu,tak więc koszty żadne.Sami zdecydujcie?Dlaczego prawie każdy lekarz zleca badania we wskazanym przez siebie laboratorium tłumacząc że inni maja inne odczynniki i takie tam.Kasa płynie sama,bo takich kobiet jak ja jest coraz więcej,i oddały by wszystko by zostać matką.
      • Gość: lidka Re: Dr Kapliński IP: 81.210.16.* 19.06.08, 22:55
        Ja też byłam pacjentką Pana doktora. Przez 2 m-ce wyciągnał ode mnie
        prawie 4 tysiące i to tylko na same badania( to cholernie drogie USG
        za 180 zł), ale zorientowałam się że doktorek wyciaga tylko kasę
        (nie będę pracować żeby go utzrymywać) i wszystkich leczy jednakowo.
        Obecnie leczę się gdzie indziej i za kwotę 120 zł mam wizytę i USG.
        Tak więc kobiety nie dajcie się wykorzystywać przez tego lekarza,
        który nawet sam nie raczy przyjść żeby zrobić USG tylko robią to te
        kobitki od niego (pomijając fakt że robią to niedelikatnie. A
        ponadto test z mtc na prolaktynę wykonywany jest inaczej niz
        wszędzie (tzn. po południu i po sytym obiedzie, a powinien być
        wykonywany na czczo po 8-godzinnym śnie) i tym sposobem prolaktyna
        jest u wszystkich zawyżona a doktor przepisuje parlodel (bo niby
        jest najlepszy, ale także najdroższy) Zróbcie test gdzieś indziej i
        się przekonacie że wyjdą inaczej.
        • angelika1978 Re: Dr Kapliński 26.06.08, 13:27
          Witam,

A ja nie jestem tu nasłana od doktora Kaplińskiego, ale dzięki niemu
          zaszłam w ciążę i jestem w związku z tym bardzo szczęśliwasmile)
          Uważam, że jest bardzo profesjonalny, ma dużą wiedzę, jest drogi
          owszem, ale liczy się efekt!

Do niego skierowała mnie koleżanka, która mało nie poroniła swojego
          dziecka, ale uważa, że doktor uratował jej tą ciążę , jak była w 4
          miesiącu.

Cóż nie każdy klient musi być zadowolony, ostatnio nawet pewna para
          się awanturowałan u niego, bo długo czekała na wizytę. Opóźnienia u
          niego są i trudno przewidzieć, czy będzie czy nie, ale trzeba
          wcześniej dzwonić i pytać.

Kochane cierpliwości, nieraz czekaliśmy z mężem po 2 godziny na
          wizytę, ale było warto, chociaż nieraz w to wątpiłam...

Doktor ma masę pacjentek i tak naprawdę, to wcale nie ma tak wielu
          negatywnych opinii na forum na jego temat. Poza tym miałam chyba u
          niego ze 20 USG łącznie przed ciążą i teraz i często badanie
          zaczynała jego pomoc, ale to on zawsze przeprowadzał badanie do
          końca! Po prostu doktor nie traci czasu, aż się rozbierzecie i
          przygotujecie do badania, tylko przychodzi na gotowo i robi badanie.

Też brałam Parlodel - ten drogi, ale czułam się po nim bardzo dobrze.

Co poza tym???

Życzę udanego zaciążenia, a wszystkie Wasze frustracje znikną!!!
          smile))
          • batutka Re: Dr Kapliński 26.06.08, 21:32
            angelika1978 napisała:

>
            > Życzę udanego zaciążenia, a wszystkie Wasze frustracje znikną!!!
            > smile))

gratulacje z powodu ciazy smile
            ja jestem juz w drugiej ciazy wiec nie jestem sfrustrowana wink
            a mimo to zawsze bede miala o nim takie zdanie jak juz powyzej przedstawilam
            dla mnie to nie lekarz, no, ale kazdy moze miec o nim zdanie jakie chce
            pozdrawiam
            • Gość: kkk Dr Kapliński - koszmarny, zruinował mi zdrowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 18:55
              Nie leczcie się u niego pod żadnym pozorem! Ja przez niego straciłam jajnik.
              Miałam torbiel na jajniku. Robił mi dziesiątki badań krwi, co tydzień usg (w tym
              dopplerowskie)- twierdził, że musi poobserwować torbiel. W poczekalni spędzałam
              godziny. Wydałam kilka tysięcy . A torbiel tylko rosła i rosła. Jak w końcu
              poszłam do innego lekarza to było za późno na ratowanie jajnika. Jeśli ktoś przy
              takiej liczbie badań nie jest w stanie zdiagnozować torbieli endometrialnej i
              zalecić odpowiedniego leczenia lub, w odpowiednim momencie, operacji, to znaczy,
              że jest kompletnym ignorantem. Albo zależy mu tylko na pieniądzach, a nie na
              zdrowiu pacjentki. Teraz wiem, że mój przypadek naprawdę nie był skomplikowany.
              Torbiel endometrialną można zdiagnozować jednym usg i wysłać pacjentkę na
              laparoskopię. Tylko wtedy nie będzie przychodzić na badania....
    • Gość: ŚWIETNY JEST! Re: Dr Kapliński IP: 89.108.247.* 30.04.09, 17:12
      • batutka Re: Dr Kapliński 30.04.09, 23:34
        to ja sie ustosunkuje do postu powyzej
        oczywiscie masz prawo chwalic doktora, skoro zawdzieczach mu ciaze
        natomiast nie masz prawa kwestionowac tego, co pisza inne forumki niezadowolone
        z jego uslug i watpiace w jego kompetencje, skoro sie na nim zawiodly - miedzy
        innymi ja
        nie podoba mi sie rowniez to, ze posadzasz te osoby o "marketing szeptany" - ja
        nie jestem zadna firma konkurencyjna dla Kaplinskiego - mialam z nim kontakt i
        wszystkim go bede odradzac,mam takie prawo - prawda?
        idac natomiast Twoim tokiem myslenia, moge rownie dobrze stwierdzic, ze Ty
        jestes od Kaplinskiego np. jego pracownikiem i robisz mu darmowa reklame...
        dla mnie to jak juz pisalam swietny biznesmen - nic wiecej
        zreszta nie tylko jest to moje zdanie - poczytalam sobie na jego temat w
        internecie i naprawde dobrych opinii o nim jest jak na lekarstwo - a to chyba o
        czyms swiadczy
        nie sadze, zeby wielkie firmy konkurencyjne baly sie kokurencji w osobie
        lichego lekarzyny jakim jest Kaplinski
        amen
        nie mam juz nc do dodania
      • Gość: przeciw_konowałowi Kapinski - wpisujcie, ile straciłyście IP: *.128.62.50.static.crowley.pl 24.06.09, 11:03
        Patrząc na twoje wpisy i biorac pod uwagę, że wklejasz ten sam
        tekst w różnych miejscach pod różnymi nickami, obawiam się, że
        należy podejrzewać, że to ty jestes ze świty Kaplińskiego i robisz
        mu marketing. Bo to, że jest to świetny biznesmen i marketingowiec,
        mozna stwierdzić z całą pewnością, natomiast, jakim jest lekarzem,
        być może można przekonać się po stracie niewyobrażalnej kasy, bo
        zmierza do tego od pierwszej wiztyty. Opisywać jego działanie można
        by na kilku stronach, nie będę powielać wpisów, bo pod wszystkim
        podpisuję sie obiema rękami, mogę powiedzieć jedno: wyciaganie
        takiej kasy od pacjentek jest po prostu niemoralne, jest to
        żerowanie na ludzkim nieszczęsciu, lekarz, który tak robi jest złym
        człowiekiem, a zły człowiek, nie może być dobrym lekarzem. Ponieważ
        strata zdrowia i nerwów jest niepoliczalna, proszę Was na koniec o
        jedno - wpisujcie kwoty, jakie straciłyście u tego przedsiębiorcy.
        Ja - na szczęscie tylko 2 tysiace, ale czytałam wypowiedzi
        dziewczyn, które straciły wartość dobrego samochodu. Mamy obowiązek
        ostrzegać innych, zachęcam wpisujcie.
    • Gość: psychol Re: Dr Kapliński IP: 193.111.166.* 20.10.09, 10:38
      Moja żona leczyła się: było drogo, ale skutecznie. Facet ma ciężki
      charakter, jest apodyktyczny, ale jest świetnym fachowcem. MAmy
      dwójkę zdrowych dzieciaków, parę razy pomógł żonie w sytuacji, gdy
      inni lekarze nie potrafili. Przed laty prowadzil bardzo trudną ciążę
      mojej cioci (po kilkunastu poronieniach wreszcie miała syna - dziś
      dorosłego).
    • Gość: ala Re: Dr Kapliński IP: *.warszawa.mm.pl 17.08.10, 11:13
      jak na osobę której u tego akurat doktora nie wyszło jesteś mocno
      rozgoryczona a może to coś osobistego ? przy leczeniu niepłodności nie
      jest łatwo wiem coś na ten temat, czasami latami lekarz nie może pomóc
      a nagle wszystko się zmienia, radzę Ci się skupić bardziej na sobie i
      pozbyć się takiej nienawiści do osób których spotykasz na swojej
      drodze, ponieważ to Cię zatruwa od wewnątrz.
      • colalight77 Re: Dr Kapliński 18.08.10, 00:22
        ja powiem jedno: jeden z największych naciągaczy jakich w życiu poznałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka