keston 09.03.10, 18:32 Orange czy Plus? Dwóch liderów rynku telekomunikacyjnego, która oferta będzie lepsza? Macie jakieś doświadczenia z tymi operatorami? zasięg, ceny etc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bl Re: który mix dla firm? IP: 89.167.89.* 09.03.10, 21:57 1. Zasięg w obu przypadkach jest podobny. Najlepiej przetestować osobiście w miejscach gdzie najczęściej będzie używany telefon. 2. Kilka groszy różnicy w cenie minuty połączenia/sms-a nie powinno być podstawowym wyznacznikiem wyboru. Najkorzystniej będzie wybrać operatora do którego będziemy najwięcej dzwonili - tańsze połączenia wewnątrzsieciowe, pakiety itp. Odpowiedz Link Zgłoś
keston Re: który mix dla firm? 10.03.10, 15:26 To w takim razie lepiej by mi się kalkulowało wziąć mix w orange (optymalny) ale zastanawiam się czy nowa usługa, dopiero wchodząca na rynek będzie dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bl Re: który mix dla firm? IP: 89.167.89.* 10.03.10, 19:09 Nowy jest tylko plan taryfowy. Infrastruktura, na której będzie funkcjonować, jest taka sama jak w przypadku starszych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
keston Re: który mix dla firm? 11.03.10, 21:51 ok, ale infrastruktura nie jest aż taka tragiczna, a liczy się że dają korzytne warunki. To jest atutem najwiekszty,, neti ceny połączeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: który mix dla firm? IP: 80.48.17.* 12.03.10, 12:00 przy wyborze firmy powinieneś kierować sie miejscem operatora na rynku, tu nie chodzi o super kolorowa ofertę itd. ale pozycją i liczbą abonentów, którzy zaufali danej firmie. Orange i Plus sa raczej najlepszymi dostawcami usług dla firm, jednak Plus jest tu liderem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bl Re: który mix dla firm? IP: 89.167.89.* 12.03.10, 17:39 Wcześniej było orange, a jeszcze wcześniej era. Za kilka miesięcy znowu mogą nastąpić roszady. Bez znaczenia kto jest na pierwszym miejscu. Zgadzam się z twierdzeniem, że najbezpieczniej wybrać usługodawcę z ugruntowaną pozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
keston Re: który mix dla firm? 15.03.10, 15:56 No ale wiesz co, trochę inaczej to wygląda.. nie wiem jak było wcześniej ale widziałem ostatnie zestawienie Pentoru, i wychodzi z niego właśnie że Orange ma najwięcej klientów biznesowych. Idąc tym tropem powinno się wybierać plan optymalny? Ale czy to dobre rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś