Dodaj do ulubionych

Era odcina się od Heyah

• Gość: Heyah Heyah a blokady sim-lock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 10:30
      Witam, prowadze serwis zajmujacy sie usuwaniem blokad (www.sim-lock.com.pl) i
      musze stwierdzic ze nie rozumiem gadania dotyczacego nielegalnego usuwania
      blokad. Problemy pojawiającym sie przy usuwaniu tego typu blokad to:
      1. Uzywanie nielegalnego oprogramowania - zazwyczaj kody źrodlowe
      oprogramowania sa kradzione z oryginalnych urzadzeń ZAKLADAJACYCH blokady.
      2. Naruszanie praw autorskich oprogramowania w aparatach

ja używam oprogramowania zakupionego za granica (ciezkie pieniazki musze
      powiedziec) i wykorzystuje mozliwosc jaka daje sam aparat - usuwanie blokad za
      pomocą kodu. Nie narusza to gwarancji (choc roznie moze byc to interpretowane)

---
      Pozdrawiam i heyah :)
      Paweł Dawidowski
      +48503111999
      www.simlock.com.pl
    • Gość: eeeee w Polsce z uwagi na znaną syt. ekonom. IP: 195.116.155.* 17.03.04, 12:29
      nowi operatorzy latwo mogą odebrac hejowi/nowemu taktakowi pozycje lidera

wystarczy ze obniza cennik uslug o 1 gr (=slownie: 1 grosz) i juz miliony
      uzytkownikow, bez jakiegokolwiek sentymentu, do czerwonej lapy przejda do
      nowych operatorow.
    • Gość: motho Re: Era odcina się od Heyah IP: 217.96.50.* 17.03.04, 12:55
      Przeciez napisali ci ze to nie nowa siec, gamoniu!!!
    • Gość: mik Re: Era odcina się od Heyah IP: *.ia.agh.edu.pl 19.03.04, 11:18
      Nie wiesz chyba co piszesz. Jestem dla Plusa malutkim detalistą i jakoś nie
      narzekam. Za 42,70zł brutto (35 netto) mam co miesiąc 40min + 20SMS,
      niewykorzystane przechodza na 3 miesiace. Za przedlużenie umowy miesiąc temu
      kupiłem Eryka T610 za 304zł (a płacę bardzo niskie rachunki, dotąd miałem
      abonament 30,50zł brutto i rzadko go przekraczałem) - porównaj z ceną na wolnym
      rynku. Dodatkowo bezpłatnie wymieniono mi kartę Mega na Mega3 (normalnie 61zł).
      Do abonamentu mogę dokupywać tanie pakiety minut, też ważne 4 (1+3) miesiące,
      które wykorzystywane są w kolejności atrakcyjnej dla użytkownika (czyli
      najpierw najtańsze minuty). Nie wspomnę o usługach dodatkowych, transmisji
      danych itp. - ciekawe, jak to wygląda w Heyah. Ile tam kosztuje roaming? Zwykle
      w systemach bezabonamentowych jest horrendalnie drogi (w Simplusie również).
      Nie uważam, że w Plusie wszystko jest idealne, ale trzeba pisać obiektywnie. A
      od Heyah moim zdaniem znacznie lepsze są też nowe taryfy Mega w Idei.
      Niewykluczone, że Heyah akurat dla pewnej grupy osób będzie opłacalne, ale
      trzeba to sobie wcześniej POLICZYĆ, a nie sugerować się debilnymi reklamami.
      Zabieg z tworzeniem nowej marki to w tym przypadku nic innego, jak agresywny i
      oszukańczy marketing. Heyah to w 100% produkt Ery, więc po co się z tym kryć?
      Oczywiście po to, żeby ludzi zrobić w balona i żeby uwierzyli w
      istnienie "nowego" i "tańszego" operatora... i również po to, żeby stworzyć
      modę na Heyah. A gdy coś jest modne, to zaczyna sprzedawać się samo. Wszystko
      jasne.... A przecież wystarczyło przedstawić produkt jako Era Heyah (nawet
      gdyby Era było małymi literkami) i byłoby przynajmniej uczciwie.
    • Gość: tetraz Re: Era odcina się od Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:09
      zajebista siec ale to sekundowe naliczanie to dla tych ktorzy dzwonia spoza
      sieci do heyah impulsy z karty tepsa wpierdala jak pokrecona to jest wlasnie
      sekundowe naliczanie ale rozmowy z koma na 888- sa wypasnie tanie pozdro
      tetraz@interia.pl
    • Gość: Pacio Re: Era odcina się od Heyah IP: *.milocin.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 20:00
      Odcina się? To jakaś ściema, bo już w jakiejś gazecie (była to chyba Wyborcza)
      czytałem, że Heyah należy "prawnie" do tego samego... no... czegoś, co Era.
      Poza tym mój kumpel ma komórę w Heyah i na wyświetlaczu pisze mu; "Era", a pod
      spodem "Heyah". I co?
      • el.senior Re: Era odcina się od Heyah 26.03.04, 13:19
        Witam Szanownych Forowiczów

Z góry zgadzam się z plusami Heyah, ale kilka minusów:
        - serwis samoobsługowy Heyah Self Care niestety nie działa od przynajmniej
        wczoraj, tj. od 25 marca br. Na stronie brak jakiejkolwiek info na ten temat,
        są tylko wprowadzające w błąd informacje typu "jedna z wartości jest pusta"
        kiedy się wprowadzi nr tel i hasło. A kiedy już to zadziała to po otrzymaniu
        sms hasła i wpisaniu go na stronę dosatjesz ciekawą wiadomość że hasło jest
        nieaktualne (powinno działać przez 15 min)
        - dzwonię do biura obsługi pod nr. 0 888002222 (nr 2222 z heyah jest płatny 1
        pln!!!), odbiera konsultant/agent i przedstawia się tylko z imienia. Oczywiście
        wie że Self Care nie działa i jak zwykle nie wie kiedy ten system zaskoczy. Po
        gorącej prośbie o rozmowę z przełożonym jest zmuszony ściemniać na maxa:
        przełożonego nie ma i nie może podać jego godności. Rozumiem, że chłopaki z BOK-
        u się uczą ale przełożony tego typa który już pewnie stał obok niego w trakcie
        rozmowy najwidoczniej nie jest od rozmów z klientami, więc od czego?

Na dzisiaj to tyle, jak znajdę coś nowego z "plusów" dam znać.

Pozdrawiam,

el_senior
        • el.senior Selfcare Heyah 26.03.04, 13:28
          Po kilkunastu próbach (przynajmniej 15) udało się. Jest zalogowany.

Pozdrawiam
          • Gość: heya posiadacz Re: Selfcare Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 20:41
            hehe ale zabawne ludziki jestescie tu coponiektorzy , mialem popa gdyz
            wychodzilem z zalozenia zeby niewydawac na telefon wiecej niz 50 na 3/4 miechy
            (ludziki dzwonia domnie a nie ja donich) , kaska na karcie konczyla sie w chwile
            (jedyna aktualna zaleta popa 1800Mghz , jakosc gadki o niebo lepsza od
            jakiejkolwiek innej sieci, nawet kolo 4 kompow bez obudowy)))) , pojawil sie
            heyah , czyli jakis nazwijmy go typ kory wykupil (wydzierzawil od ery ich
            nadajniki ,buli im zato wcholere kasy, w zamian dostali pule numerow d
            udostepniania nam uytkownikom telefonow, i mozliwosc ustalalnia wlasnych cen za
            polaczenia) .... teraz konsunsus .... uslugi netowe jakto w karciankach do
            dupy... wiec kupuje karte za 20 zloty(az zachcialo mi sie umawiac przez tel kom
            na zasadzie ze to ja dzwonie) , wbicie sie na poczte u kumla kosztuje cie do
            3gr jesli niechcesz mu zostawiac wiadomosci , rozmowa trwajaca 7 sec czyli
            na;>"jedziesz juz tu k..." , kosztuje cie tyle co nic , generalnie przez
            ostatnie 5 din wygadalem 4 zlote , dzwoniac do okolo 25 osob (ja gadam krotko
            i na temat) .... malo tego jak nauczysz sie gadac z kumplami na zasadzie
            starych 5cio sekundowek (czyli duzo tresci w krotkim czasie) ..... a na koniec
            wam powiem tak .... jak jestes biznes menem kup se abonament biznesowy , jak
            jestes kolesiem ktroy lubi kase i lubi miec na karcie kup heya)), a nawet mam
            kumpla ktory musi uzywac starego nueru bo bardzo sie przyjol w pewnym gronie ,
            kupil sobie heya kilka kart tylko poto zeby samemu z tego dzwonic (poczym
            odrazu wsadza karte popa)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka