Gość: Heyah Heyah a blokady sim-lock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 10:30 Witam, prowadze serwis zajmujacy sie usuwaniem blokad (www.sim-lock.com.pl) i musze stwierdzic ze nie rozumiem gadania dotyczacego nielegalnego usuwania blokad. Problemy pojawiającym sie przy usuwaniu tego typu blokad to: 1. Uzywanie nielegalnego oprogramowania - zazwyczaj kody źrodlowe oprogramowania sa kradzione z oryginalnych urzadzeń ZAKLADAJACYCH blokady. 2. Naruszanie praw autorskich oprogramowania w aparatach ja używam oprogramowania zakupionego za granica (ciezkie pieniazki musze powiedziec) i wykorzystuje mozliwosc jaka daje sam aparat - usuwanie blokad za pomocą kodu. Nie narusza to gwarancji (choc roznie moze byc to interpretowane) --- Pozdrawiam i heyah :) Paweł Dawidowski +48503111999 www.simlock.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee w Polsce z uwagi na znaną syt. ekonom. IP: 195.116.155.* 17.03.04, 12:29 nowi operatorzy latwo mogą odebrac hejowi/nowemu taktakowi pozycje lidera wystarczy ze obniza cennik uslug o 1 gr (=slownie: 1 grosz) i juz miliony uzytkownikow, bez jakiegokolwiek sentymentu, do czerwonej lapy przejda do nowych operatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motho Re: Era odcina się od Heyah IP: 217.96.50.* 17.03.04, 12:55 Przeciez napisali ci ze to nie nowa siec, gamoniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Era odcina się od Heyah IP: *.ia.agh.edu.pl 19.03.04, 11:18 Nie wiesz chyba co piszesz. Jestem dla Plusa malutkim detalistą i jakoś nie narzekam. Za 42,70zł brutto (35 netto) mam co miesiąc 40min + 20SMS, niewykorzystane przechodza na 3 miesiace. Za przedlużenie umowy miesiąc temu kupiłem Eryka T610 za 304zł (a płacę bardzo niskie rachunki, dotąd miałem abonament 30,50zł brutto i rzadko go przekraczałem) - porównaj z ceną na wolnym rynku. Dodatkowo bezpłatnie wymieniono mi kartę Mega na Mega3 (normalnie 61zł). Do abonamentu mogę dokupywać tanie pakiety minut, też ważne 4 (1+3) miesiące, które wykorzystywane są w kolejności atrakcyjnej dla użytkownika (czyli najpierw najtańsze minuty). Nie wspomnę o usługach dodatkowych, transmisji danych itp. - ciekawe, jak to wygląda w Heyah. Ile tam kosztuje roaming? Zwykle w systemach bezabonamentowych jest horrendalnie drogi (w Simplusie również). Nie uważam, że w Plusie wszystko jest idealne, ale trzeba pisać obiektywnie. A od Heyah moim zdaniem znacznie lepsze są też nowe taryfy Mega w Idei. Niewykluczone, że Heyah akurat dla pewnej grupy osób będzie opłacalne, ale trzeba to sobie wcześniej POLICZYĆ, a nie sugerować się debilnymi reklamami. Zabieg z tworzeniem nowej marki to w tym przypadku nic innego, jak agresywny i oszukańczy marketing. Heyah to w 100% produkt Ery, więc po co się z tym kryć? Oczywiście po to, żeby ludzi zrobić w balona i żeby uwierzyli w istnienie "nowego" i "tańszego" operatora... i również po to, żeby stworzyć modę na Heyah. A gdy coś jest modne, to zaczyna sprzedawać się samo. Wszystko jasne.... A przecież wystarczyło przedstawić produkt jako Era Heyah (nawet gdyby Era było małymi literkami) i byłoby przynajmniej uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetraz Re: Era odcina się od Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:09 zajebista siec ale to sekundowe naliczanie to dla tych ktorzy dzwonia spoza sieci do heyah impulsy z karty tepsa wpierdala jak pokrecona to jest wlasnie sekundowe naliczanie ale rozmowy z koma na 888- sa wypasnie tanie pozdro tetraz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacio Re: Era odcina się od Heyah IP: *.milocin.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 20:00 Odcina się? To jakaś ściema, bo już w jakiejś gazecie (była to chyba Wyborcza) czytałem, że Heyah należy "prawnie" do tego samego... no... czegoś, co Era. Poza tym mój kumpel ma komórę w Heyah i na wyświetlaczu pisze mu; "Era", a pod spodem "Heyah". I co? Odpowiedz Link Zgłoś
el.senior Re: Era odcina się od Heyah 26.03.04, 13:19 Witam Szanownych Forowiczów Z góry zgadzam się z plusami Heyah, ale kilka minusów: - serwis samoobsługowy Heyah Self Care niestety nie działa od przynajmniej wczoraj, tj. od 25 marca br. Na stronie brak jakiejkolwiek info na ten temat, są tylko wprowadzające w błąd informacje typu "jedna z wartości jest pusta" kiedy się wprowadzi nr tel i hasło. A kiedy już to zadziała to po otrzymaniu sms hasła i wpisaniu go na stronę dosatjesz ciekawą wiadomość że hasło jest nieaktualne (powinno działać przez 15 min) - dzwonię do biura obsługi pod nr. 0 888002222 (nr 2222 z heyah jest płatny 1 pln!!!), odbiera konsultant/agent i przedstawia się tylko z imienia. Oczywiście wie że Self Care nie działa i jak zwykle nie wie kiedy ten system zaskoczy. Po gorącej prośbie o rozmowę z przełożonym jest zmuszony ściemniać na maxa: przełożonego nie ma i nie może podać jego godności. Rozumiem, że chłopaki z BOK- u się uczą ale przełożony tego typa który już pewnie stał obok niego w trakcie rozmowy najwidoczniej nie jest od rozmów z klientami, więc od czego? Na dzisiaj to tyle, jak znajdę coś nowego z "plusów" dam znać. Pozdrawiam, el_senior Odpowiedz Link Zgłoś
el.senior Selfcare Heyah 26.03.04, 13:28 Po kilkunastu próbach (przynajmniej 15) udało się. Jest zalogowany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heya posiadacz Re: Selfcare Heyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 20:41 hehe ale zabawne ludziki jestescie tu coponiektorzy , mialem popa gdyz wychodzilem z zalozenia zeby niewydawac na telefon wiecej niz 50 na 3/4 miechy (ludziki dzwonia domnie a nie ja donich) , kaska na karcie konczyla sie w chwile (jedyna aktualna zaleta popa 1800Mghz , jakosc gadki o niebo lepsza od jakiejkolwiek innej sieci, nawet kolo 4 kompow bez obudowy)))) , pojawil sie heyah , czyli jakis nazwijmy go typ kory wykupil (wydzierzawil od ery ich nadajniki ,buli im zato wcholere kasy, w zamian dostali pule numerow d udostepniania nam uytkownikom telefonow, i mozliwosc ustalalnia wlasnych cen za polaczenia) .... teraz konsunsus .... uslugi netowe jakto w karciankach do dupy... wiec kupuje karte za 20 zloty(az zachcialo mi sie umawiac przez tel kom na zasadzie ze to ja dzwonie) , wbicie sie na poczte u kumla kosztuje cie do 3gr jesli niechcesz mu zostawiac wiadomosci , rozmowa trwajaca 7 sec czyli na;>"jedziesz juz tu k..." , kosztuje cie tyle co nic , generalnie przez ostatnie 5 din wygadalem 4 zlote , dzwoniac do okolo 25 osob (ja gadam krotko i na temat) .... malo tego jak nauczysz sie gadac z kumplami na zasadzie starych 5cio sekundowek (czyli duzo tresci w krotkim czasie) ..... a na koniec wam powiem tak .... jak jestes biznes menem kup se abonament biznesowy , jak jestes kolesiem ktroy lubi kase i lubi miec na karcie kup heya)), a nawet mam kumpla ktory musi uzywac starego nueru bo bardzo sie przyjol w pewnym gronie , kupil sobie heya kilka kart tylko poto zeby samemu z tego dzwonic (poczym odrazu wsadza karte popa) Odpowiedz Link Zgłoś