Dodaj do ulubionych

dziwaczne smsy

08.07.10, 21:21
jak pozbyć się smsów które atakują całymi dniami z numeru 0528 o treści coś w
stylu "nie można wyświetlić tej wiadomości"
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: dziwaczne smsy IP: *.multimo.pl 09.07.10, 00:00
      Zablokuj u operatora lub napisz do nadawcy (nie znalazłem, czyj to
      nr) i poproś o blokadę lub zablokuj w telefonie (jeśli ma taką
      funkcję).
    • Gość: akka Re: dziwaczne smsy IP: *.internetia.net.pl 27.07.13, 08:38
      mam to samo. pytałam operatora co to jest. ponoć jakaś reklama. trzeba spróbować namierzyć dostawcę i u niego zgłosić brak aprobaty. pytanie tylko jak namierzyć właściciela sms...
      • Gość: 802.11n Re: dziwaczne smsy IP: *.multimo.pl 27.07.13, 11:32
        Operator ma obowiązek na życzenie zablokować cały ruch premium. Zadzwoń do biura obsługi i poproś o blokadę.
      • Gość: Pati Re: dziwaczne smsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.13, 13:11
        Spróbuj wysłać smsa o treści KR ANULUJ na nr 8717. i zobaczysz co ci przyjdzie w odpowiedzi zwrotnej. To są mmsy wysyłane a widocznie Twój tel nie może odbierać mms i dlatego pisze ze nie mozna wyświetlić wiadomości.
    • Gość: Kolporter Re: dziwaczne smsy IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.14, 20:47
      Wystarczy tylko wysłać sms-a pod DARMOWY numer 80888 o treści NIE i nie przeczytacie więcej na swoich wyświetlaczach o możliwości wygrania Mercedesa i innych promocji od Ery i partnerów Handlowych.
      Automatyczna blokada spamu - aby zrezygnować z reklam w ERA/TakTak/t-mobile wystarczy wysłać sms-a o treści NIE pod bezpłatny numer 80888

Jednak ta funkcja "czasowo jest niedostępna" eksperci era a tera T-mobile wykrętnie tłumaczą i niby rozwiązują problem ( od ponad 2 lat) - i tyle - należy się skontaktować z biurem klienta i zgłosić problem - najlepiej zagrozić rozwiązaniem umowy lub rezygnacją usług - może podziała - ale z tego mają kasę i niechętnie blokują ten spam

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka