Dodaj do ulubionych

PWA w Plusie

13.05.04, 22:32
Wlasnie dostalem oferte PWA i powiem Wam, ze ceny nie sa rewelacyjne. Kilka przykladow:
E365 -> 303zl
T610 -> 364zl
6310i -> 541zl
6100 -> 425zl
X600 -> 425zl
(wszystkie ceny z vatem)

...i tak patrzac to bardziej oplaca mi sie rozwiazac umowe i poszukac czegos nowego (niekoniecznie w Plusie). Musze zadzwonic do BOKu i ich 'biura lojalnosciowego' i zapytac sie dlaczego nowy uzytkwonik ma w promocji tansze aparty (przy tarfie takiej jak moja) niz ja, ktory jestem w sieci dwa lata i regularnie place rachunki. Nie chce zeby mnie traktowali jakos ekstra, bo wielkich sum u nich nie zostawiam. Nie chce kosmosow, ale tylko tego, zebym mial taka sama cene za aparat jak nowy potencjalny uzytkownik. Dziwne to troche, mam nadzieje, ze BOK poszerzy moje horyzonty w tym temacie.

Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Streicher Re: PWA w Plusie IP: 80.50.26.* 14.05.04, 23:04
      Powiem ci ze ciezka sprawa. tez bylem 2 lata w plusie i tez mialem niskie
      rachunki. zaproponowali mi podobne ceny za telefon lub 20 %znizki na abo lub
      jakies tam smieszne minuty. w sumie nic ciekawego. zawiesilem numer na pol roku
      i czkem. moze sie cos ruszy i zaproponuja lepsze warunki.
      Pozdr
      • olus_stad Re: PWA w Plusie 15.05.04, 00:35
        Chcialbym po prostu dostac taka oferte jak dla nowego klienta, tzn dla Plus60 T610 stoi za 181zl, ja mam taka sama taryfe i tyle chcialbym zaplacic za aparat w PWA, to chyba ma sens. Mnie tez oferowali wieksza ilosc minut albo nizsze abo albo costam jeszcze. Niestety nie moge sie dodzwonic do PWA, bo jakas awarie maja, musze sprobowac pozniej.
      • Gość: sssss Re: PWA w Plusie IP: *.visp.energis.pl 15.05.04, 12:13
        PWA Plusa jest tragiczny! Kumpla rodzina ostatnio cała przeszła z Plusa do
        Judei, tak samo modne jest rozwiązywanie umowy, dla możliowości kupna fajenj
        słychawki po niskiej cenie! ps. traci klijentow
        • Gość: Teperek Re: PWA w Plusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 09:47
          Na pytanie dlaczego nowi klienci maja telefony w nizszych cenach niz obecni,
          dostalem odpowiedz ze, starzy abonenci maja inne profity np. darmowe minuty,
          pakiety minut, sms-ów, a nowych trzeba jakos przyciagnac. Najpewniej licza ze
          starym abonentom nie bedzie sie chcialo przechodzic do konkurencji. I cos w tym
          jest, jak ma sie jakis numer np. 5 lat, to nie kazdy bedzie chcial go zmieniac
          i pozostanie w sieci.
          • Gość: saga Re: PWA w Plusie IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 22:41
            Tak, jak masz dlugo telefon w danej sieci, to nie chcesz go zmieniac. Niestety
            promocje sa glownie dla nowych klientow, po dwoch latach masz znacznie mniej do
            wyboru, traktują cie nie powiem jak... Tłumaczenie ze w ten sposob przyciagaja
            nowego klienta jest conajmniej smieszne, bo Ty juz nie klient, he? No i tak sie
            toczy w kolko, po dwoch lat zmieniasz siec, albo wykupujesz nowy abonament w
            tej samej i masz promcje. Tylko ze tracisz numer. Nawet jak oplacisz aktywacje
            (ktora wyjdzie na to samo jakby wziać nowy aparat na stary abonament) to i tak
            warto.
          • Gość: Maciej D. Re: PWA w Plusie IP: *.visp.energis.pl 22.05.04, 11:49
            Najlepszy jest motyw, że opy kupują te telefony za "grosze" a nam w mawiają, że
            kosztują setki złotych !!!
            • olus_stad Re: PWA w Plusie 22.05.04, 14:21
              To zalezy czyja wersje przyjmujesz. Sa osoby na tym forum, ktore mysla, ze koszt wyprodukowania komorki jest zblizony do tysiaca zlociszy;))))

Poczekam do konca umowy, moze ceny telefonow spadna albo Plus zmieknie:)
    • atomowy Re: PWA w Plusie 24.05.04, 07:54
      Mogę Ci tylko doradzić abyś z nimi trochę prozmawiam i powymuszał... może coś
      się uda. Pamiętaj że lepsze ceny telefonów mają w SALONACH (!!!) firmowych niż
      w sprzedaży telefonowej... czasami warto się przejść... tylko pamiętaj do
      Salony a nie sklepu. Telefony do salonów znajdziesz na tylnej stronie Magazyny
      Abonenta.
      Ja w lipcu 2003 roku w programie wymiany aparatów w salonie kupiłem Nokia350i
      za 50zł z vatem... w BOK proponowali mi ten sam moel za 190zł.

Atomowy
      www.cTime.pl
      • olus_stad Re: PWA w Plusie 24.05.04, 16:45
        Chyba tak zrobie. Poczekam, popatrze i wybiore sie do salonu. Moze tak rzeczywiscie jest.
        • Gość: saralee Re: PWA w Plusie IP: *.bremultibank.com.pl 28.05.04, 17:28
          Nie licz na cuda. Dostałam do wyboru aparaty po takich cenach, że mi szczęka
          opadła - ale raczej negatywnie - a rachunki miałam w granicach 200 zł.
          Przeniosłam się Do Ery i jestem zadowolona - poaz tym wiem, że Era lepiej
          traktuje klientów, którym kończy się umowa...Nie licz na Plusa
          • olus_stad Re: PWA w Plusie 29.05.04, 16:40
            No nie wiem czy mi sie oplaca przejscie do sieci. Wzialem na tapete telefon
            Samsung x600, ktory dla mnie w PWA stoi 425zl. W nowej umowie kosztuje 242zl
            przy mojej taryfie (Plus60). Roznica to 183zl. W programie Plus Tobie dostalem
            10min gratis, ktore przepadna. 10min x 1,61 to jest 'znizka' wielkosci 16zl
            miesiecznie, razy 24 miesiace to 384zl, ale procz tego po 12mies od
            przedluzenia liczba gratisowych minut ulega podwojeniu, wiec jest to jeszcze
            jakas wieksza suma. Takze nie wiem czy mi sie oplaca zostawiac +, bo ta rzonica
            miedzy telefonami szybko zleci. Co Wy na to?
            • Gość: ktoś Re: PWA w Plusie IP: 213.17.237.* 01.06.04, 14:50
              olus_stad: Właśnie. Sam korzystam z Plus 60 od ponad pięciu lat. Także telefon
              nie był cenowo atrkacyjny ale dodatkowo miałem i mam 20 darmowych minut
              miesięcznie (po 36 miesiącach będąc w sieci). Więc teraz w Plus 60 mam 50 minut
              + 30 SMSów. Więc wolałem zapłacić za telefon więcej a mniej za użytkowanie.
              • olus_stad Re: PWA w Plusie 01.06.04, 15:51
                Wydaje mi sie, ze taryfy Plus20,40,60 itp wprowadzone zostaly w czerwcu tamtego roku, zapewno chodzilo Ci o...? Czyli jeszcze raz. Jestes w sieci od 36miesiecy czy piecu lat (60miesiecy?). Jezeli tak to powinienes miec wieksza liczbe minut. Jak to jest?

Ogolnie to masz racje, ta roznica w cenie szybko sie zwraca. Najprawdopodobniej doloze ta stowe czy dwie nad to, ale za to koszty uzytkowania spadna.
          • Gość: jacuś Re: PWA w Plusie IP: 213.17.237.* 01.06.04, 14:46
            Saralee... powiem Ci tylko tyle że w każdej sieci (Plus, Idea czy Era) program
            wymiany aparatów kuleje. Jeszcze nie wiesz jak Era Ciebie potraktuje kiedy
            będziesz chciała go zmienić. Na forum już nie jeden narzekał także i na Ere.
    • olus_stad Re: PWA w Plusie 02.06.04, 17:45
      Wczoraj dzwonilem i okazalo sie, ze ceny spadly:)) Np T610 do 181zl, 6310i do czterystuiles zl. Motorolka tez spadla. Takze biore T610. Co Wy na to? Wiecie cos na temat roznych kolorow? Moja mamuska ma srebrno-czarny i nie chcialem miec takiego samego.
    • olus_stad Re: PWA w Plusie 24.06.04, 21:39
      Skorzystalem z PWA i oto co dostalem:
      ->T610 za 181zl z Vat
      ->zestaw startowy Simplus za 1,22zl z Vat
      ->bezplatna wymiana karty sim na nowsza (Plus Mega 3)

Ogolnie jestem zadowolony:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka