Gość: Marek IP: *.deu.edu.tr / *.deu.edu.tr 17.05.04, 21:47 Na czym polega fenomen niskich opłat w Tele 2??? Gdzieś przecież za to należy zapłaćić.Jaka jest pułapka tej opcji??? Marek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atomowy Re: TELE2..... 17.05.04, 22:14 Marku, korzystam z Tele2 i mogę Cię zapewnić że jak do tej pory stawkę naliczają (za pomocą TP) tak jak obiecują. Problem może się pojawić gdy... czasami wystepują problemy w tym iż TP nie spieszy się z przełączeniem prefiksu Tele2. Pozdrawiam, Atomowy www.cTime.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: TELE2..... IP: *.deu.edu.tr / *.deu.edu.tr 18.05.04, 05:12 Jak długo korzystasz z połączeń Tele 2??? Czy ponad miesiąc ??? Jak wyglądał rachunek ?? Coś mi to wszystko wygląda za pięknie i dlatego myślę,że gdzieś jest podstęp Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: TELE2..... IP: 213.199.193.* 20.05.04, 11:02 ja korzystałem pół roku. żadnych podstępów nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zew Re: TELE2..... IP: 80.244.142.* 24.05.04, 09:16 Przeciez Tele2 to troche lipa bo dalej korzystasz i placisz rachunki TP. Faktycznie mniej placisz za miedzymiastowe ale reszta to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam00 ściema dotyczy tylko reklamy Tele2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 15:27 w której pani mówi że nie widzi żadnej różnicy. Otóż jest różnica w samej jakości rozmowy- szczególnie po godzinie 22 - słychać wyraźny pogłos i "przytłumienie" dźwięku- po prostu gorsza jakość- więc róźnica jest. Jeśli chodzi o rozliczenie między operatorskie to TPSA dostaje za każdą minutę rozmowy tylko ok. 5 gr - reszta idzie do Tele2- więc nie pieprzcie więcej głupot, że Tele2 należy do TPSA i że "wpłacasz i tak do TPSA" - bo powtarza się to do znudzenia. Krótko mówiąc- płacisz mniej za gorszą jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEN Re:Tele2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 08:22 Też myślę o podpisaniu umowy z Tele2 i jestem pełen obaw bo doświadczenia z wszelkomi "telefoniami" ma jedenoznacznie złe (wszyscy operatorzy komórkowi zrobili mnie na szaro na wszelkoch tzw. promocjach i innych atrakcjach). Z powyższych postów wynika że jakość rozmów jest gorsza, międzymiastowe tańsze. A co z abonamentem (jest czy go nie ma?), i jak ekonomia wypada przy rozm. miejscowych? Byłbym również wdzięczny za info o linkach do niezależnych od Tele2 informacji na ich temat. Pozdr. ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spiryt Re:Tele2 IP: *.chomiczowka.waw.pl 27.05.04, 17:29 Szanowny ZEN, Przede wszystkim zastanów się czy na pewno chcesz podpisac umowę z TELE2 i czy wszystko rozumiesz. Abonament pozostanie razem z rozmowami lokalnymi bez zmian w TP.SA (będziesz dostawał 2 rachunki). Po podpisaniu umowy dopiero po ok. miesiącu będziesz mógł łączyć się przez "0" na połączenia międzymiastowe, międzynarodowe i komórkowe, po tym okresie czasu zostanie uruchomiona tzw. preselekcja. Do czasu uruchomienia preselekcji ZA KAŻDYM RAZEM musisz wybierać po "0" prefiks 1061, bo inaczej te połączenia naliczy TP.SA. Plusy TELE2 to: -zasady naliczania (pierwszy impuls jest liczony za pierwsze 30 sek. połączenia i wynosi 1/2 stawki minutowej, następne impulsy naliczane są co 6 sek. i wynoszą 1/10 stawki minutowej), -minimalna kwota rachunku (jeżeli nie wydzwonisz na 30,50zł brutto to TELE2 nie przyśle Tobie rachunku [chyba, że rozwiązesz umowę]) -ceny (rzeczywiście jest taniej niż w TP.SA) Minusy TELE2 to: -bardzo możliwe pojawienie się przejściowych usterek technicznych (echa, szumy, trzaski) -przedłużający się czas aktywacji preselekcji (najczęściej z winy TP.SA) -konieczność usunięcia limitów i blokad (np. na 0700) -wymagany abonament standardowy w TP.SA Teraz decyzja należy do Ciebie! Wchodzisz w to??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEN Re:Tele2 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 20:29 Dzięki Spiryt-cie. Do podpisania nie jest mi pilno, oczekuję opinii tych którzy już z Tele2 mieli do czynienia. Jak na tak atrakcyjną ofertę i powszechne narzekania na TP to zadziwiająco mało znajomych (szczerze powiedziawszy to nie ma ich wcale) którzy mogliby coś o tym powiedzieć. Takie opinie jak Twoja są wiele warte (spokoje i wyważone). Jeszce raz dzięki. Pozdr. ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej D. Re: jest ok! IP: *.visp.energis.pl 27.05.04, 18:21 mam tele2, jest dobrzem, nie czuje żeby jakość głosu była dobra. ps. kożystam z tele2 nie tylko że jest taniej, ale głuwnie dlatego aby nie dawać kasy temu p#### monopoliście! tak samo zamiast łączyć się z siecią przez 0202122 łacze sie przez inny numer. nie nawidze tpsa!!! Odpowiedz Link Zgłoś