Dodaj do ulubionych

Ratujcie WAP idea

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 18:43
Oj porobiło się :( i to bardzo

Nie zablokowałem klawiatury i mi sie jakos dostał numer +48 501800800 to na
WAP w Idei. Połączenie trwało 1,5 godziny. Jestem zalamany :(
Ale czy to mozliwe, czy nie trzeba podawac swojego loginu i hasla z Idei aby
sie [polaczayc z WAPem. Jak to jest - jaki bedzie rachunek, normalnie jestem
zalamany i to bardzo, Prosze o wyjasnienia jak to jest z tym WAPem

Za wszelkie informacje z góry dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Ratujcie WAP idea 24.05.04, 18:52
      Niestety do wejścia na wap niepotrzebne jest jakiekolwiek hasło czy login.
      Wystarczy uruchomić przeglądarkę wap w telefonie i już surfujesz.
    • charlie_x ..wytłumacz mi jak to możliwe,że taki .. 25.05.04, 00:01
      Gość portalu: marcin napisał(a):

> Oj porobiło się :( i to bardzo
      >
      > Nie zablokowałem klawiatury i mi sie jakos dostał numer +48 501800800 to na
      > WAP w Idei. Połączenie trwało 1,5 godziny. Jestem zalamany :(
      > Ale czy to mozliwe, czy nie trzeba podawac swojego loginu i hasla z Idei aby
      > sie [polaczayc z WAPem. Jak to jest - jaki bedzie rachunek, normalnie jestem
      > zalamany i to bardzo, Prosze o wyjasnienia jak to jest z tym WAPem
      >
      > Za wszelkie informacje z góry dziekuje :)
      ________________________________________________________________________________
      ..
      ..długi numer sam ci wbił się na klawiaturze?
      • Gość: marcin Re: ..wytłumacz mi jak to możliwe,że taki .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 12:00
        ..długi numer sam ci wbił się na klawiaturze?

Nie wiem jak to sie stalo, moze z kasiazki tel. sie tak wlaczylo, Sam sie temu
        dziwie.
        I dalej jestem zalamany.......a jak dostane rachunek to chyba bede bardziej :((
        • Gość: Peppers Juz mowie IP: *.acn.pl 25.05.04, 16:55
          1. Do WAPu zadnego hasla nie trzeba. Mozna sobie samemu zalozyc ale to i tak
          nie zapobiega przed polaczeniem z WAPem. Tyle, ze jak masz haslo to nie
          bedziesz mogl bez hasla nic w WAPie zrobic. Ale laczysz sie z nim spokojnie.

2. Wiekszosc telefonow z WAPem jest skonstruowana tak, ze z WAPem laczysz sie
          za pomoca jednego (gora dwoch) klawiszy. Niby takie ulatwienie. Wiesz, tak samo
          jak z poczta glosowa laczysz sie gdy dluzej przytrzymasz klawisz `1`. Z tym nie
          zrobisz nic. No, poza zablokowaniem klawiatury, to rozwiazuje sprawe w 100%

3. ZAWSZE NALEZY BLOKOWAC KLAWIATURE W TELEFONIE. TO W 100% ZAPOBIEGA PODOBNYM
          SYTUACJOM!

4. U mnie w POPie minuta z WAPe, kosztuje 40gr. Nie wiem jak jest w abonamencie
          ale pewnie cos kolo tego bedzie. Czyli za to polaczenie zaplacisz jakies 40PLN.
          0.4x100 (1.5h to 90 minut ale dalem 100 dla prostego rachunku).

5. A tak swoja droga to dla mnie WAP jest calkiem OK.

Pozdrawiam!
          • Gość: anonim142 Re: Nie prawda IP: *.icpnet.pl 25.05.04, 17:05
            W abonamencie dostęp do usługi WAP,nr 501 800 800 kosztuje 0,15/0,18gr brutto
            za minutę połączenia.
    • Gość: Dariusz Re: Ratujcie WAP idea IP: *.provider.pl / 81.219.229.* 25.05.04, 18:50
      Wejdź w ustawienia telefonu i usuń jedno zero z numeru, będziesz potrzebował
      dodasz i się połączysz. Ja tak robię po podobnym doświadczeniu.
      Pzdr
      Dariusz
      • Gość: Peppers Po co sie bawic w zera? IP: *.acn.pl 25.05.04, 19:07
        1. A po co sie bawic w jakies zera jak mozna normalnie blokowac klawiature
        telefonu. Jak ktos sie nie zna to bawiac sie w zera moze cos namieszac a do
        tego jesli nie zblokuje klawiatury to za jakis czas nie polaczy sie z WAPem
        tylko np. z ostatnio wybranym numerem i znowu nabije sobie rachunek? I co wtedy
        poradzisz? Aby po kazdym polaczeniu kasowal liste polaczen? Bez sensu. Duzo
        latwiej, prosciej i bezpieczniej jest zablokowac kalwiature. Tym bardziej, ze
        robi sie to albo dwoma klawiszami albo ustawia sie automat i klawiatrura
        blokuje sie sama po jakis 20 sekundach nie uzywania. Dziecinnie proste.

2. Napisalem, ze 40gr jest POPie. Teraz juz wiem ile jest w abonemencie.

3. No, to jesli autor watku na baonament to byc moze nie pojdzie z torbani.
        18gr x 100min to wychodzi 18PLN. Da sie przezyc.

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka