Dodaj do ulubionych

internet w telefonie

IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 11:57
Czy mógłby mi ktoś w miarę prosto wyjasnić jak to jest z netem w telefonie? większośc pakietów z abonamentem w sieciach komórkowych ma napisane, że ileś tam (różnie 2GB albo ileś Mb) jest darmowych,nie rozumiem tego. Czy to oznacza wielkośc ściągniętych plików? albo inaczej zapytam. Czy jeśłi ktos nic nie ściąga,tylko powiedzmy przegląda neta,sprawdzi rozkład jazdy itp to to jest darmowe czy wlicza się w ten limit? zrezygnowałem przy nowej umowie z tego internetu,bo bałem się wielkich rachunków,ale niekiedy jednak dostęp by się przydał, w takim zakresie jak napisałem,nie chciałbym się wkopać w wielkie rachunki...będę wdzięczny za wyjasnienie jak to dziala.
Obserwuj wątek
    • Gość: 43 Re: internet w telefonie IP: *.wroclaw.mm.pl 23.10.13, 12:14
      Cały ruch sieciowy = internet.
      Więc obojętnie czy przeglądasz strony, sprawdzasz rozkład, ściągasz pliki, telefon w tle coś synchronizuje ubywa danych z pakietu.

Dowiedz się u operatora czy oferuje tzw. lejek, czyli po wykorzystaniu paczki danych internet dalej działa ale ze zwolnioną prędkością - wtedy nie ma obawy, że wkopiesz się w wielkie rachunki.
      • Gość: zielony Re: internet w telefonie IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 08:25
        OK,dzięki. To powiedz mi czy 2GB na takie zwykłe przeglądanie netu,wiadomości,napisanie maila itp to dużo czy mało?? starczy na miesiąc używając ok 1godz dziennie?
        • blawatek33 Re: internet w telefonie 24.10.13, 10:59
          2GB naprawdę to całkiem spory pakiet więc powinno Ci to spokojnie wystarczyć. Choć oczywiscie to tez zalezy od tego jaki masz telefon i co zamierzasz ściągać, bo jesli np. bedziesz przez te godzinę codzinnie oglądać filmy z tvnplayera czy ipli a potem jeszcze sobie przez parę godzinek posłuchasz muzyczki z tuba.fm, to i tych 2 GB moze byc za mało :)
          • Gość: zielony Re: internet w telefonie IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 14:13
            nie chcę nic słuchać,oglądac filmów itp. chce sprawdzić pocztę,wyslać maila,poczytać jakieś wiadomości,wynik meczu itp nic więcej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka