Dodaj do ulubionych

Transmisja danych.

23.04.15, 14:06
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to jest możliwe, że pomimo wyłączonej w telefonie opcji transmisja danych pobierana jest opłata za połączenie z internetem? Dodam tylko, że z internetu korzystam tylko i wyłącznie w domu przez wi-fi. Czy powinnam jeszcze zaznaczyć jakąś opcję w telefonie?
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Transmisja danych. IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.15, 17:07
      A czy przy wyłączonym WiFi i transmisji danych masz połączenie z internetem(choć to dziwne by było)?
      • zuzann-a Re: Transmisja danych. 24.04.15, 09:04
        Nie, przy wyłączonych tych opcjach nie mam połączenia z internetem.
    • 2romki Re: Transmisja danych. 24.04.15, 02:11
      Opłata jest pobierana za każdy rozpoczęty pakiet danych. Może być tak, że pobrałaś np 1kB, wyłączyłaś opcję i naliczyli Ci za 300MB pakiet danych. Może przypadkowo przez chwilę włączyłaś opcję? Warto ukryć przycisk, nie umieszczać go w podręcznym menu.
      • zuzann-a Re: Transmisja danych. 24.04.15, 09:07
        Nie, nie włączam nigdy tej opcji, korzystam tylko z wi-fi. Składałam reklamacje do plusa ale dostałam odpowiedź, że z ich strony wszystko jest ok. To co jest nie tak? Może to być wina telefonu?
        • 2romki Re: Transmisja danych. 24.04.15, 09:11
          W telefonie jest licznik danych. Sprawdź, może ktoś Ci włączył? Raczej nie jest to wina telefonu ani operatora. Zawsze możesz wyłączyć usługę u operatora. Incydent się nie powtórzy.
          • zuzann-a Re: Transmisja danych. 24.04.15, 10:40
            Nikt nie dotyka mojego telefonu, licznik właśnie pokazuje jakieś tam użycie np. teraz pokazuje 1,65MB. Ja wiem, że mogę wyłączyć u operatora, poza tym to są drobne kwoty, ale chodzi o to, że chcę wiedzieć dlaczego tak się dzieje, czy może oprócz opcji transmisja danych powinnam jeszcze coś wyłączyć w telefonie?
            • 2romki Re: Transmisja danych. 24.04.15, 10:58
              Powinien być wykres czasowy. Zobacz i skojarz, kto mógł mieć wtedy dostęp do telefonu. Na pewno samo się nie włączyło. Nic dodatkowego nie trzeba wyłączać.
              • Gość: zuzann-a Re: Transmisja danych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.15, 11:40
                Powtarzam-nikt nie dotyka mojego telefonu. Czary?
                • 2romki Re: Transmisja danych. 24.04.15, 11:49
                  A jaki phone?
                  • Gość: zuzanna Re: Transmisja danych. IP: 91.231.124.* 24.04.15, 16:49
                    Xperia M2.
                    • Gość: Ania Re: Transmisja danych. IP: *.adsl.alicedsl.de 29.04.15, 22:08
                      Ja mam ten sam problem nexs 4 pobralumi z lebsra 10 euro katastrofa moim zdaniem oni sami to wlaczaja aby na ciągnąć klienta i głupoty opowiadają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka