Dodaj do ulubionych

Telefon stacjonarny pre-paid

24.06.15, 13:15
Witam,przez 8 lat korzystałam z telefonii VoIP z Freeconetu /Tlenofon/,operator internetu i kablówki to Vectra.Ogólnie wszystko szło dobrze do chwili wymiany modemu,routera itp.itd.Bramka VoIP przestała działać i choc jestem pewna,że to wina Vectry nie chcą się do tego przyznać.Telefon był wygodny,bez abonamentu,rozmowy tanie,billing na ekranie.Niestety nie mam mozliwości sprawdzenia czy to bramka czy to Vectra i nie chcę ponosić pewnie sporych kosztów.Może ktos mi doradzi,czy istnieje jakaś telefonia stacjonarna tradycyjna /operator/,ale bez abonamentu czy konieczna jest współpraca z operatorem internetu.Vectra również oferuje telefonię VoIP ale w abonamencie,a tego nie chcę,bo pewnie mi rozkonfigurowali posiadana obecnie,żeby wziąć ich.Czekam na podpowiedź,bo tel.stacjonarny jest mi potrzebny.
Obserwuj wątek
    • Gość: h1roki Re: Telefon stacjonarny pre-paid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.15, 10:41
      Hej,

A próbowałeś kontaktować się z BOK FCN (tak dla Twojej informacji FreecoNet zmienił nazwę na FCN)? Jeżeli to wina konfiguracji albo routera albo bramki to BOK powinien pomóc. Numery kontaktowe jakie podają to 801 009 500 lub 22 10 10 100. Z prepaidowych ofert FCN wychodzi najkorzystniej.
      • kiko_rippo_22 Re: Telefon stacjonarny pre-paid 25.06.15, 12:54
        Właśnie mam Freeconet od 8 lat i byłam bardzo zadowolona,kontaktowałam się,powiedziano mi,że to wina Vectry i najnowszych konfiguracji tego operatora.Vectra twierdzi,że wszystko wina moja,czyli może byc bramka,ale ja jej nie umiem sprawdzić,a FCN wymaga ode mnie wręcz karkołomnych operacji.Technik tez nic nie umiał zrobić i jestem bez telefonu.Na dodatek drukarka podobno ma jakąś awarię,choc chodzi,router musiałam odłączyć bo przy nowym modemie internet traci kontakt z siecią,wszystko się wali a do milionerów nie należę.Na dodatek jestesmy z mężem juz na emeryturze i nie jesteśmy w tzw."obiegu",a słuchać amatorów to dopiero można sobie narobić.Jedyny syn w Monachium,gdyby był na miejscu to by sobie poradził,bo kiedyś już mi telefon wysiadł,myślał,że to Freeconet,ale niestety była to wina Vectry.W każdym radzie dziękuję za odpowiedź:)
    • kibic725 Re: Telefon stacjonarny pre-paid 28.08.15, 22:25
      Ja korzystam od zawsze z Easy calla i nigdy nie miałem takiech problemów,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka