Dodaj do ulubionych

Netia-jak się oderwać od niej?

13.09.16, 08:47
2 lata temu w imieniu swojej mamy(80 lat) napisałem do nich pismo że rezygnujemy ze świadczenia ich usług. Oczywiście zaraz zadzwonili do mamy że teraz abonament za telefon i internet będzie niższy. Oczywiście mama się na to zgodziła. Przysłali oczywiście pismo o przedłużeniu umowy. Niestety byłem wtedy na wyjeździe i nie mogłem ponownie wypowiedzieć tej ustnej umowy. W tym roku się wycwanili, już za w czasu dzwonili po kilka razy na dzień żeby wcześniej przyjąć nową umowę. Mama dzielnie odpierała ich natarczywe telefony ale jednak skusiła się na telefon za złotówkę.
Oczywiście telefon przysłali, odmówiłem przyjęcia jego(stwierdzając do kuriera że rezygnujemy z umowy) sądząc że to jest już całkowite załatwienie sprawy. Jednak to nie takie proste. Netia uważa że jednak zawarliśmy umowę. A trzeba płacić spore pieniądze. za 80 zł dają darmowe wieczory i weekendy na stacjonarne. I szybki internet o prędkości 1M.
Płacić specjalnie za to nie mam ochoty(na rynku za tą cenę można mieć lepszy abonament i jeszcze dość dobry telefon) ale boje się że za 2 lata(może trochę wcześniej) znowu będą ją bombardowali telefonami aby przedłużyła umowę. Jak tego uniknąć?
Obserwuj wątek
    • Gość: benek Re: Netia-jak się oderwać od niej? IP: 5.134.65.* 13.09.16, 11:42
      Jest sposób ale drastyczny.Trzeba by ubezwłasnowolnić szanowną rodzicielkę.
      Ukłony od uwolnionego od t matacza.
      • stasi1 Re: Netia-jak się oderwać od niej? 13.09.16, 20:47
        To rzeczywiście drastyczna metoda. Myślałem o przepisaniu telefonu na mnie ale to też jest pewien problem. Ale chyba na to pójdę bo znowu po 18 roku płacić 2000zł?
        Odsłuchałem rozmowę w której mama niby się zgadza, wyłowiłem zdanie że ,,chyba tak". Czy to podlega pod pełną zgodę czy też nie? Chyba jednak robi różnicę.
        Śmiesznie bo ta umowa nazywa się mega prezent. Ja do nich piszę że żadnego prezentu nie otrzymaliśmy. Oni na to że to jest prezent bez prezentu
        • Gość: benek Re: Netia-jak się oderwać od niej? IP: 5.134.65.* 14.09.16, 08:48
          Mam taki pomysł.Na Twoim miejscu wysyłał bym co miesiąc wniosek zakończenia umowy z dniem końca umowy.Trochę to uciążliwe ale miałbyś podkładkę do sądu na tego operatora. Pozdrowienia dla obojga nękanych.
          • stasi1 Re: Netia-jak się oderwać od niej? 28.09.16, 11:51
            Akurat to jest bez sensu bo po ostatnim liście kiedy mama będzie już miała dość ich telefonów znowu się zgodzi na od zepnego. Ja chciałem zaoszczędzić te 2000zł (przez 2 lata) ale chyba tego się nie da. Na początku przyszłego roku przepiszzę telefon na siebie i cóż będę płaci ł9płacę bo faktura jest elektroniczna i mama specjalnie nie wie ile to ona ,, płaci). Praktycznie wszystkie swoje rachunki opłaca sama(daje na to pieniądze) na telefon nie bo nie ma faktury.
            • stasi1 Re: Netia-jak się oderwać od niej? 07.11.16, 21:20
              Dostałem poradę że koszt odstąpienia od umowy jest ceną ulgi która firma niby dała. Netia mamie nie dała żadnej ulgi więc de facto kara powinna wynosić zero złotych. Już napisałem do nich ile konkretnie było by tej kary jeśli umowa była by zerwana w grudniu. Jutro mam nadzieje otrzymać wiadomość

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka