Gość: Logan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:51 Cześć, czy znacie może jakieś strony internetowe z darmowymi tapetami, dźwiekami do w/w telefonu? Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lokis1791 Tapety na Motorola E398? Wszędzie! 28.12.04, 13:08 Cześć! Tapety do M398 znajdziesz praktycznie wszędzie!!! Internet!!! Każdy plik z obrazem, możesz zainstalować na swojej komórce!!! Musisz jedynie zmienić rozmiar pożądanego obrazka, optymalnie to 176x220. Potem już tylko z PC-ta, przy użyciu oprogramowania CD (załączonego) oraz kabelka, zrzucasz swoje dzieło (bezpośrednio do folderu pictures). Z dzwiękiem podobnie, co Ci wpadnie w łapki: mp3, waw, midi, może być dzwonkiem!!! Preferowane użycie programu na CD tools...! Miłej zabawy! Gorzej jest z samodzielnym instalowaniem aplikacji JAVA!!! Tutaj trzeba nieźle pokombinować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Tapety na Motorola E398? Wszędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 16:24 Dzięki za odpowiedź. Kombinowałem właśnie tak jak mówisz z obrazkami w photoshopie, tylko, że po zapisaniu takiego obrazka w jpg do rozmiarów odpowiadających znalezionemu w necie, to był strasznie kiepskiej jakości. Skoro znasz się na tym telefonie, to powiedz tak przy okazji o co chodzi z tym programem dodatkowym, dzięki któremu można ściągać obrazki i inne duperele. Według mnie, ten programik łączy się z netem za pośrednictwem telefonu, a nie komputera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lokis1791 Tapety na Motorola E398? Wszędzie! 29.12.04, 08:54 Na załączonym CD do telefonu, masz 2 aplikacje: Magix (obsługa mp3), Mobile tools (obsługa sms, e-mail, GPRS, kalendarz, kontakty, centrum rozrywki: mms, video, dźwięk, obrazki). Osobiście do przygotowania obrazków, używam aplikacji ADse. Jak już napisałem, każdy wypatrzony obrazek, obrabiam tą aplikacją. Korzystając z funkcji resize, zmieniam rozdzielczość na 176x220. Jeżeli jakość pierwowzoru jest dobra, to po konwersji nie może być inaczej. Obsługa: PC- Magix, wymaga zmiany w ustawieniach>połączenia>ustawienia USB>karta pamięci, natomiast Mobile tools wymaga zmiany w ustawieniach>połączenia>ustawienia USB>połączenia dane/fax. Ważne! Obrazki zrzucaj bezpośrednio do widocznego na kompie wirtualnego napędu, Twojego telefonu (folder picture), widocznego po zmianie w ustawieniach>połączenia>ustawienia USB>karta pamięci, lub korzystając z centrum rozrywki w aplikacji Mobile tools (zakładka eksploratora). Miłej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Tapety na Motorola E398? Wszędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:35 Wielkie dzięki za podpowiedź, mam nadzieję, że załapię o co chodzi. Dla mnie ten telefon, to czarna magia, zawsze miałem Nokię, i tu się nie mogę połapać. Wczoraj już trochę kombinowałem, z przerabianiem obrazków na tapety, i nawet wychodziły. Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Tapety na Motorola E398? Wszędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:49 A tak przy okazji to powiedz mi gdzie jeszcze sprawdza się w tym telefonie, jaki jest zainstalowany soft. Odpowiedz Link Zgłoś
lokis1791 Info o software... 29.12.04, 09:59 ustawienia>stan telefonu>inne informacje> i jesteś w domu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logan Re: Info o software... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:35 Dzięki. :) Odpowiedz Link Zgłoś