Dodaj do ulubionych

Tapety na Motorola E398

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:51
Cześć, czy znacie może jakieś strony internetowe z darmowymi tapetami,
dźwiekami do w/w telefonu?

Dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lokis1791 Tapety na Motorola E398? Wszędzie! 28.12.04, 13:08
      Cześć!
      Tapety do M398 znajdziesz praktycznie wszędzie!!! Internet!!! Każdy plik z
      obrazem, możesz zainstalować na swojej komórce!!! Musisz jedynie zmienić
      rozmiar pożądanego obrazka, optymalnie to 176x220. Potem już tylko z PC-ta,
      przy użyciu oprogramowania CD (załączonego) oraz kabelka, zrzucasz swoje dzieło
      (bezpośrednio do folderu pictures). Z dzwiękiem podobnie, co Ci wpadnie w
      łapki: mp3, waw, midi, może być dzwonkiem!!! Preferowane użycie programu na CD
      tools...! Miłej zabawy! Gorzej jest z samodzielnym instalowaniem aplikacji
      JAVA!!! Tutaj trzeba nieźle pokombinować!
      • Gość: Logan Re: Tapety na Motorola E398? Wszędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 16:24
        Dzięki za odpowiedź. Kombinowałem właśnie tak jak mówisz z obrazkami w
        photoshopie, tylko, że po zapisaniu takiego obrazka w jpg do rozmiarów
        odpowiadających znalezionemu w necie, to był strasznie kiepskiej jakości. Skoro
        znasz się na tym telefonie, to powiedz tak przy okazji o co chodzi z tym
        programem dodatkowym, dzięki któremu można ściągać obrazki i inne duperele.
        Według mnie, ten programik łączy się z netem za pośrednictwem telefonu, a nie
        komputera. Pozdrawiam
        • lokis1791 Tapety na Motorola E398? Wszędzie! 29.12.04, 08:54
          Na załączonym CD do telefonu, masz 2 aplikacje: Magix (obsługa mp3), Mobile
          tools (obsługa sms, e-mail, GPRS, kalendarz, kontakty, centrum rozrywki: mms,
          video, dźwięk, obrazki). Osobiście do przygotowania obrazków, używam aplikacji
          ADse. Jak już napisałem, każdy wypatrzony obrazek, obrabiam tą aplikacją.
          Korzystając z funkcji resize, zmieniam rozdzielczość na 176x220. Jeżeli jakość
          pierwowzoru jest dobra, to po konwersji nie może być inaczej. Obsługa: PC-
          Magix, wymaga zmiany w ustawieniach>połączenia>ustawienia USB>karta pamięci,
          natomiast Mobile tools wymaga zmiany w ustawieniach>połączenia>ustawienia
          USB>połączenia dane/fax. Ważne! Obrazki zrzucaj bezpośrednio do widocznego na
          kompie wirtualnego napędu, Twojego telefonu (folder picture), widocznego po
          zmianie w ustawieniach>połączenia>ustawienia USB>karta pamięci, lub korzystając
          z centrum rozrywki w aplikacji Mobile tools (zakładka eksploratora). Miłej
          zabawy!
          • Gość: Logan Re: Tapety na Motorola E398? Wszędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:35
            Wielkie dzięki za podpowiedź, mam nadzieję, że załapię o co chodzi. Dla mnie ten
            telefon, to czarna magia, zawsze miałem Nokię, i tu się nie mogę połapać.
            Wczoraj już trochę kombinowałem, z przerabianiem obrazków na tapety, i nawet
            wychodziły. Jeszcze raz dzięki.
            • Gość: Logan Re: Tapety na Motorola E398? Wszędzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 09:49
              A tak przy okazji to powiedz mi gdzie jeszcze sprawdza się w tym telefonie, jaki
              jest zainstalowany soft.
              • lokis1791 Info o software... 29.12.04, 09:59
                ustawienia>stan telefonu>inne informacje> i jesteś w domu ;-)
                • Gość: Logan Re: Info o software... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:35
                  Dzięki. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka