umfana 22.05.05, 11:27 Jakie są Wasze opinie na temat tego aparatu, etc? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umfana Re: Mamy :o( 24.05.05, 11:08 Teraz to i ja mam ... Nic nie zastąpi panasonica! Dlaczego nie ma siemensie CXT70 blokady aparatu? Jak ktoś ukradnie go to może sobie dzwonić dowoli zanim go zablokujesz u operatora... Dlaczego nie ma potwierdzenia SMS`ów? Głupota! Bateria jest potwornie słaba- ładujesz ją dwie godziny i wyczerpuje się bardzo prędko! Tęsknie za swoim szlachetnym angielskim panasonic`iem. Niemcy to dziwny naród :( ___ ▐►●◄▌ Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Mamy :o( 24.05.05, 11:11 umfana napisała: > Dlaczego nie ma siemensie CXT70 blokady aparatu? Ależ jest! Ustawienia -> Zabezpieczenia -> Blokada innych kart ### > Dlaczego nie ma potwierdzenia SMS`ów? Głupota! Ależ jest! Wiadomości -> Ustawienia -> Ustaw SMS -> Profile SMS -> SMS -> Edytuj -> Raport przyjęć ### > Bateria jest potwornie słaba- ładujesz ją dwie godziny i wyczerpuje się bardzo > prędko! Ja nie narzekam, trzyma mi do 8 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Mamy :o( 24.05.05, 11:21 Yavorius ogromne dzięki! Blokada innych kart, ale jak będzie chciał dzwonić na mojej karcie do momentu zanim zgłosze kradzież? Nie znam się na tym :( Jak zmienie ten kod to będzie Ok? Yavorius pomożesz mi przy ustawieniach tego aparatu? Jeśli tak to dałabym Ci nr GG na maila. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Poczta głosowa 24.05.05, 11:27 Jestem nowy abonentem w sieci Ery, czy mam uaktywnić pocztę głosową? Jak wygląda sprawa internetu? Wziełam sobie zamówiłam usługę na 3 MB. Co sądzisz o tym necie? Warto, etc? Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Poczta głosowa 24.05.05, 11:32 Poczta będzie aktywowana w ciągu 48 godzin, jeśli po tym czasie będziesz chciała z niej zrezygnować, wpisz w czasie czuwania aparatu ##002# i naciśnij zieloną słuchawkę, spowoduje to wykasowanie przekazów na pocztę tak, by się już nie zgłaszała. Wzięłaś sobie WAP, a nie internet:) Jeżeli będziesz z tego korzystała, to jak najbardziej:) Pamiętaj tylko o tym, że jednostką taryfikacyjną jest 512000 bajtów, więc o wiele bardziej opłaca się wejść raz na WAP "a porządnie", niż kilka razy na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Poczta głosowa 24.05.05, 12:42 Dzięki :o) Napisz jak wjeść w WAP to jest czy trzeba tam wprowadzić, czy jakieś własne usawienia? Co z niego sciągać i skąd- dzwonki, etc. Jak wygląda sprawa z komunikatorami? Widze że jest np: ICQ i co dalej z nim? Jak usawić, ect. Czy to się opłaca? Piszesz abym weszła porządnie w WAP to jest na jaki czas??? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Poczta głosowa 24.05.05, 12:55 umfana napisała: > Napisz jak wjeść w WAP to jest czy trzeba tam wprowadzić, czy jakieś własne > usawienia? Telefon jest fabrycznie skonfigurowany, wystarczy nacisnąć te przyciski pod joystickiem (między joystickiem a dwójką:)). > Co z niego sciągać i skąd- dzwonki, etc. Co ściągać? Tapety, dzwonki. Adresów stron nie znam, zerknij na www.eraomnix.pl (strona Ery), albo przez komórkę - wap.eraomnix.pl > Jak wygląda sprawa z komunikatorami? Widze że jest np: ICQ i co dalej z nim? > Jak usawić, ect. Czy to się opłaca? Ja nie korzystam, powiem szczerze, że nawet nie wiem na jakiej zasadzie to działa. > Piszesz abym weszła porządnie w WAP to jest na jaki czas??? Tutaj płacisz nie za czas, a za ściągnięte dane, jak np. wejdziesz na stronę ZTM, aby sprawdzić rozkład jazdy, po czym się rozłączysz, to ściągniesz na komórkę myślę ze 15-20 kilobajtów. I pozostałe 480 kB (a to jest dość dużo jak na WAP) po prostu przepadnie - operator zaokrągli do pełnych 500 kB, więc myślę że lepiej sobie pobuszować raz a dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Omnix to jest WAP ??? 24.05.05, 12:57 Co z klawiszem z do internetu, tym na dole pod dżojstikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Chętnie pomogę Ci tu. 24.05.05, 11:30 GG nie mam. Chodzi Ci o włączenie kodu PIN? Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Chętnie pomogę Ci tu. 24.05.05, 12:49 Podałam już nowy kod aparatu i doczego będzie mi on potrzebny? :o) Czy będę go musiała podawać przy włczaniu telefonu tak jak dotychczas PIN? Czy to jest to samo co PIN? Jeśli nie to czym się różnią? Co to jest za opcja w zabezpieczeniach: Tylko <klucz> Kody PIN ? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Chętnie pomogę Ci tu. 24.05.05, 12:52 Jest info : włącz funkcję aby umożliwić tylko połączenia z nr na SIM zabezpieczonymi kodem telefonu Co to jest kod telefonu? To jest to co teraz zrobiłam? Chyba tak :o) Czy właczyć tą funkcję powyżej :o) Przepraszam że Ci marudzę, ale od dziś go mam i uczę się. Pozdrawiam!Umfi Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius no to:) 24.05.05, 12:59 umfana napisała: > Jest info : włącz funkcję aby umożliwić tylko połączenia z nr na SIM > zabezpieczonymi kodem telefonu To jest wybieranie ustalone, możesz na dodatkowej książce na karcie SIM wprowadzić do 10 numerów i łączyć się tylko z nimi. Z tego, co pamiętam, chroni to kod PIN2, a nie kod aparatu. > Co to jest kod telefonu? To jest to co teraz zrobiłam? Chyba tak :o) Czy właczyć tą funkcję powyżej :o) Tak, to to:) Nie wiem, decyzja należy do Ciebie, nie zakładaj że Ci go ukradną, ale w jakiś sposób na pewno warto go zabezpieczyć (właśnie blokadą innych kart). > Przepraszam że Ci marudzę, ale od dziś go mam i uczę się. Pozdrawiam!Umfi Nie szkodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: no to:) 24.05.05, 13:28 Do miłego w takim razie :o) A to za pomoc: @)-,`-,`-,`-- :D Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Mamy :o( 24.05.05, 14:23 ale jest chyba coś takiego, że po włączeniu wygaszacza musisz wpisać kod aparatu aby móc z niego kozystać, tak jest w cx65 Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius o właśnie 24.05.05, 14:48 super cenna uwaga dla Umfany, ja o tym zapomniałem. Ustawienia -> Wyświetlacz -> Wygaszacz -> Kod zabezpieczający i wybierasz <Wł.> i ten właśnie kod, który ustalałaś będzie chronił Ci telefon, jak tylko włączy się wygaszacz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: o właśnie 24.05.05, 15:47 O śliczne dzięki :o) Już próbuję... Nie było mnie troszkę w necie! A co zrobić aby bateria się tak prędko nie rozładowywała? I jak ustawić MMS i maile abym mogła wysyłać obrazki, video, etc? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius MMS 25.05.05, 08:07 MMSy powinny być skonfigurowane, ale musisz je włączyć u operatora. Bateria, hmmm, włącz Ustawienia -> Sieć -> Szybkie wyszukiwanie i WŁĄCZ tę opcję. Pozwala to szybciej logować się do sieci, i - jak pisze producent - wydłuża się czas czuwania. Dziwię się, że ta opcja nie jest fabrycznie włączona... Odpowiedz Link Zgłoś
umfana przypisywanie nr do klawiszy - jak ? 24.05.05, 19:52 Jak się przypisuje i zmienia nr tel do klawiatury w tym aparacie? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius przypisywanie nr do klawiszy 25.05.05, 08:07 Wciśnij interesujący Cię klawisz i pojawi Ci się opcja "Ustaw". Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Ratunku- jak zmienić przypisane nr do klawiszy? ;D 25.05.05, 17:10 Właśnie "porobiło się" ;o) Ustawiłam sobie przypadkiem Omnix na dwóch klawiszach i ani rusz nie mogę się tego pozbyć... A żeby było ciekawej nie chcący na trzecim ustawiłam osobę do której rzadko (albo wcale) nie dzwonię :o( Nie umiem się tego pozbyć- zamienić tych ustawień klawiszy na wybieranie rodziny lub przyjaciół. Jak mam to pozamieniać na prawidłowe przypisanie klawiatury do szybkiego wybierania bliskich, etc.? Pozdrawiam i dzięki za pamięć! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Gry 25.05.05, 23:56 Czy te 3 gry na komórce są w pamięci telefonu, czy jak w nie gram to łączę się z Internetem? Pierwszy raz się w to bawię, więc nie znam się na tym... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Ukryj swoje ID czyli zastrzeżenie wyświetlania nr 27.05.05, 20:50 Ja przy zakupie zastrzegłam swój nr, ale nie wiem czy słusznie? W telefonie jest opcja ukryj swoje ID. Czy korzystacie z niej? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius zastrzeżenie 30.05.05, 07:58 w umowie oznacza nie-podawanie numeru w biurze numerów, czy nieprezentowanie się numeru, gdy dzwonisz do kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: zastrzeżenie 02.06.05, 22:04 Okiss :D Dzięki za pomoc! Telefon jest super. Zobaczymy jak będzie z operatorem. Idea była OK ale czy Era będzie? Niop!!! Odpowiedz Link Zgłoś