Dodaj do ulubionych

Nokia 6260 czy Motorola V3

IP: *.poczta.lublin.pl 30.05.05, 10:50
Potrzebuję, kobiecego telefonu (interesuje mnie tylko telefon z klapką), w
miarę nowoczesnego. Zastanawiam się nad kupnem Nokii 6260 lub Motoroli V3.
Mogę pozwolic sobie na zakup do 1000 zł. Na allegro są już oba modele w tej
cenie do kupienia. Który opłaca się lepiej kupić?
Z góry dziękuję za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:27
      oba są równie dobre i troszke za drogie nadal, jak na swoje możliwości. za tę
      cenę można kupić zarówno jakąś nokię z symbianem, jak i motorolę z kartą
      pamięci. No, ale kosztem funkci - wykonanie obu telefonów jest niemal perfekcyjne!

polecam oba. aha, motorola jest sporo lzejsza!
    • Gość: me Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 16:37
      ja bym brała Nokię 6260, ale nie daltego, że jestem wyznawcą Nokii, tylko że
      bardziej podoba mi się z wyglądu. Oba telefony mają podobne funkcje.
    • Gość: nk Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.kosnet.pl / *.kosnet.pl 03.06.05, 19:31
      Mam od niedawna V3. Nie ma bogactwa funkcji, ale jest bardzo ładna, solidna i
      elegancka. Ponadto jest bardzo cienka - łatwo zmieści się w damskiej torebce.
    • Gość: barracuda7110 Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.dsl.telepac.pt 03.06.05, 20:03
      Wziąłbym motorolę. Obawiam się o trwałość wynalazku pozwalającego na obracanie
      wyświetlacza w nokii.

ps swoją drogą po co jest potrzebne takie coś?
      • Gość: quarto Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:16
        Motorola V3 -wyjątkowa hujnia -skomplikowane menu -tylko 15 smsow w skrzynce
        odbiorczej ksiązka telefoniczna z minionej epoki (jak masz 100 w pisów na
        litere "a" to musiasz przepalcowac wszystkie) -ładny gadżet
        • Gość: blq Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 01:07
          1. smsy w skrzynce odbiorczej (ich ilosc) zalezy od operatora a nie od telefonu.
          poza tym w kazdej chwili mozesz to zmienic, edytując seema tak, by smsy
          zapisywane byly w pamieci telefonu a nie na karcie sim.
          2. nic nie musisz palcować (ładne określenie) - motorole mają możliwość wyboru
          litery za pomocą klawisza - wystarczy zmienić opcje w menu (nie napisze jaką,
          gdyż ja to mam po angielsku, u mnie to sie nazywa "1-touch dial")
          3. jak ktos sie nie zna, to i menu jest skomplikowane. "zlej baletnicy...."
          jakos ja mam to menu po angielsku, ktory to jezyk znam zaledwie "srednio
          zaawansowany" - jakos mi trudnosc menu nie dopieka. bajka o prostym menu nokii
          (ogolnie, nie ten konkretny model) wziela sie stad, ze nokia ma po prostu bardzo
          malo funkcji...
          • Gość: quarto Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:56
            2. nic nie musisz palcować (ładne określenie) - motorole mają możliwość wyboru
            > litery za pomocą klawisza - wystarczy zmienić opcje w menu (nie napisze jaką,
            > gdyż ja to mam po angielsku, u mnie to sie nazywa "1-touch dial")

jak możesz to wyjaśnij mi jak w szybki sposob wybrac z ksiazki telefonicznej np
            kogos o nazwisku Ażur (Azur) majac wczesniej 50 nazwisk na "a" w konfiguracji
            abel , aceton, adamowski itp. chodzi o to że nie mozna okreslić oprocz
            pierwszej litery 2-giej 3-ciej itp. dlatego jesli chcesz przejsc do azura
            muszisz przewinac 50 nazwisk wpis po wpisie - dla mnie kicha
            mam tę motorolę poza wyglądem nic specjalnego nawet raportów doręczenia nie
            można zdefiniować na stałe tylko za każdym razem potwierdzać przy wysłaniu
            smsa
            • Gość: blq Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:03
              nigdy nie miałem tak wielu ludzi na komórce, nigdy nie potrzebowalem raportow
              dostarczania sms. dla mnie te problemy sa nieistotne, choc nie twierdze, ze dla
              innych nie beda. nad raportami juz pracuje wielu ludzi, mysle ze w koncu uda sie
              to odblokowac, lub tez pojawi sie nowy soft.

zreszta problem z raportami to problem nie tylko v3, ale kazdej nowej Motki.

oczywiscie, w razie gdyby komus to przeszkadzalo, powinien sobie kupic telefon
              konkurencji. akurat w tym przedziale cenowym praktycznie kazda firma robi
              wylacznie dobre telefony.

pozdr.
              • Gość: quarto Re: Nokia 6260 czy Motorola V3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:03
                no widzisz a ja mam ponad 750 wpisów z tego na "m" - ponad 40 - telefon fajny
                ale za tę kasę conajmiej soft ksiązki telefonicznej to padaczka choc przyznaje
                telefon moze sie podobać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka