Dodaj do ulubionych

sony ericsson Z1010

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:21
Witam:)
Jeśli ktoś orientuje się czy warto kupić se 1010 to poproszę o opinie.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam. A.
Obserwuj wątek
    • Gość: blq kupic! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:31
      bardzo dobry telefon. oplaca sie brac w abonamencie, oplaca sie kupowac na
      Allegro. polecam z czystym sumieniem!

PS. i pomyśleć, że ten telefon ma 74 kanałową polifonie.... 18,5 razy wiecej od
      np nokii 3100, 6610i. heh

• Gość: maciek nie kupować IP: 212.160.147.* 06.06.05, 10:15
        w ogóle nie warto kupować telefonu sony-ericsson, kiedyś taki kupiłem (T-105),
        od początku źle działał a jak go oddałem do naprawy gwarancyjnej to mi
        odmówiono naprawy, twierdząc, że dokonywałem ingerencji w oprogramowanie i że
        coś wlutowałem do tego telefonu (oczywiście to bzdura, bo nie jestem idiotą
        żeby robić takie rzeczy z telefonem na gwarancji). Po wyrzuceniu w błoto 400 zł
        i długim okresie denerwującej korespondencji uważam, że sony ericsson nie jest
        wiarygodną firmą.
        • Gość: blq no tak. porownuj t-105 z z1010.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:15
          ... bardzo na miejscu takie porownanie.

A przypadek jednostkowy jest bez znaczenia. Licza sie obiektywne dane. Doskonale
          wiesz, ze bledy w serwisie (o ile to byl blad, a nie np poprzedni wlasciciel
          t-105 cos tam kombinowal) zdarzaja sie w kazdej firmie, a jeden z drugim
          przypadkiem nie jest zadnym argumentem na niekorzysc.

Emocjonalnie podchodzisz do calej sprawy.... rozumiem, mogles sie zrazic, ale
          odradzanie innym ze wzgledu na brak serwisu jakiegos smiesznego telefoniku t-105
          to juz jest przegiecie, niestety.

(zapewniam, ze posiadacz z1010 bedzie inaczej traktowany w serwisie :))))
          • Gość: maciek Re: no tak. porownuj t-105 z z1010.... IP: 212.160.147.* 06.06.05, 13:09
            > (zapewniam, ze posiadacz z1010 bedzie inaczej traktowany w serwisie :))))

• Gość: blq Re: no tak. porownuj t-105 z z1010.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:31
              Cóż... w kwestii 400zł telefonu w POPie... podam tylko, że aktualnie sprzedają
              np Motorole c350 za 460złotych, a jest warta może (może) 200zł.

Co do serwisu, to powinieneś spytać się GDZIE serwisanci widzą jakiekolwiek
              grzebanie w telefonie. Zapewniam Cie - jesli widza, ze czlowiek sie zna (i nie
              da sobie "w kaszę pluć"), w zaden sposob nie beda nawet probowac wciskac "kitu".
              A ze to robią w stosunku do laika - wszedzie tak samo robią. Podobnie, jak
              inaczej traktują klienta telefonu wartego 200zł (nic, że kupiony za 400), a
              inaczej telefonu wartego 1000zł.

Przejdź się do hotelu za 500zł/dobę i za 50zł/dobę a różnice zauważysz. To nie
              żenada - to smutna rzeczywistość....

Aha, kupując telefon w Idei to idea a nie SE powinna brać odpowiedzialność za
              gwarancję, nieprawdaż??

PS. Macie tutaj, zwolennicy kupowania telefonów w salonach przykład na to, że
              nie wystarczy kupić w sklepie by być odpowiednio obsłużonym i bezpiecznym z tą
              swoją gwarancją, za którą płacicie 100% wiecej ceny telefonu....
              • Gość: maciek Re: no tak. porownuj t-105 z z1010.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:59
                Gość portalu: blq napisał(a):
                > Aha, kupując telefon w Idei to idea a nie SE powinna brać odpowiedzialność za
                > gwarancję, nieprawdaż??

• Gość: blq Re: no tak. porownuj t-105 z z1010.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:21
                  to rzeczywiscie jest dziwna sytuacja. niestety, jak oni naprawiaja Ty chyba nie
                  patrzysz im przez ramie?
                  a to rodzi patologie.

juz ja widze te serwisy, bande amatorów najętą za niewielkie pieniądze by
                  ograniczyć koszty. mozliwe jest, ze sami coś spartaczyli, a potem wciskali kit.
                  możliwe, że po prostu NIE UMIELI SOBIE PORADZIĆ z usterką, a w takiej sytuacji
                  pewnie w jakiś sposób sami odpowiadają za to... mniej lub bardziej...

wiesz, moj znajomy kiedys poszedł do serwisu (tyle ze Motoroli). jak im zaczął
                  nawijać o edycji seem, to oni TAAAKIE OCZY - nie wiedzieli o co chodzi. Na Boga,
                  to SĄ PODSTAWY!

ale to juz polskie realia, do pracy zatrudnia sie wg klucza znajomosci a nie
                  rzetelnej wiedzy. i takie tego efekty...

PS. Nie wykluczylbym sytuacji, że ktoś jeszcze w tej "pakowalni" Idei podmienił
                  płyte główną na swoją, zużytą. tam jest tylu pakowaczy, że odpowiedzialność
                  zapewne zbiorowa, czyli żadna :(

pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka