Dodaj do ulubionych

sonyericson t610 włącza mi się szyfrowanie o co

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:01
chodzi ?? co to jest szyfrowanie i dlaczego samo się włącza? nie mam tego w
menu. włącza sie w trakcie rozmowy telefonicznej zawsze, robi zakłócenie na
chwile...może podsłuch;)) może ktoś wie co to i jak sie tego pozbyć??
(pomijam wymiane aparatu)
Obserwuj wątek
    • repairman Re: sonyericson t610 włącza mi się szyfrowanie o 08.06.05, 11:53
      Szyfowanie , aktywuje sie wtedy gdy trwaja np prace konserwacujne na BTS, lub
      gdy jakosc lacza jest niestabilna , normalnie podczas calej komunikacji
      polaczenie jest szyfrowane , tak wiec sie niemasz o co martwic , kto by tam
      posluchiwal zwyklego smiertelnika rozmowy :)
      • Gość: magdajeden Re: sonyericson t610 włącza mi się szyfrowanie o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:47
        wszystko jasne! tylko co to jest BTS? dlaczego jak jest szyfrowanie cały czas
        to pokazuje się tylko gdy jest jakość łącza niestabilna? i dlaczego w obsłudze
        klienta powiedzieli że to błąd oprogramowania i żeby oddać do serwisu to coś
        zrobią (pewnie ukryją lepiej podsłuch;)) i ostatnie: "zwykłego" :> kto wie...:>
        • yavorius bts 08.06.05, 12:50
          stacja nadawczo-odbiorcza, innymi słowy, to nadajnik telefonii GSM:)
          • repairman Re: bts 08.06.05, 12:55
            Ostatnie dostepne oprogramowanie do telefony SE T610 to R6C

aby sprawadzic wersje oprogramowania wprowadz z klawiatury nastepny ciag
            znakow -> * <- <- * <- * , gdzie strzalki wprowadza sie za pomoca joy'a
            zgodnie z wskazanym kierunkiem strzalki , po wprowadzeniu tej kombinacji
            ukarze nam sie service menu i tam bezdie widoczna wersj aorpogramowania
            aktualnego jaki znajduje sie w telefonie
            • Gość: magdajeden Re: bts IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:59
              cholera a nie wyglądam na blondynke :) a mimo to nijak nie wiem jak mam te
              znaki wprowadzić, jeszcze gwiazdke to moze dam rade ale jak strzałki jak mi
              sie menu pokazuje>???
              • Gość: KT05 Re: bts IP: *.pronet.lublin.pl 08.06.05, 13:30
                A co ma oprogramowanie do tego? To wina sieci.

A nieważne, że ci się menu pokazuje. Naciskaj tak jak kazali i się pojawi menu
                serwisowe w końcu.
            • Gość: magdajeden Re: bts IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:40
              wooow, to ja mam takie menu?? człowiek sobie żyje spokojnie i nie wie, że ytle
              ciekawych rzeczy jest wokół wystarczy tylko * wcisnąć.:)
              R3C002 - znaczy stare?
              ale tam jeszcze dużo rzeczy.
              a o oprogramowaniu, no tak mi w biurze obsługi operatora powiedzieli więc ...
              • repairman Re: bts 08.06.05, 14:18
                R3C od tego czasu bylo R4 R5 ( beta test ) i koncowa R6C i na tym juz koniec
                bedzie :)
                • magdajeden Re: bts 08.06.05, 14:31
                  znaczy,że co? mam kupić nowego fona? iść po upgrade do serwisu? ściągnąć z
                  neta? olać? co robić???
                  • repairman Re: bts 08.06.05, 14:35
                    A co na gwarancji jest? jesli tak to w czym problem ?? Jesli nie to i tak to
                    nic nie zmieni odnosnie szyfrowania, a sam update poprawia pare funkcji w
                    telefonie zwiazanych z sms, synchro, zarzadzanie pamiecia etc...

• Gość: magdajeden Re: serwis info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:47
              pobuszowałam po tym menu serwisowym i troche sie zamąciłam w etykietach
              tekstowych?? co to jest, bo wchodząc w coś tam, od razu wracam no głównego
              pulpitu, czyżbym coś włączała?
              • repairman Re: serwis info 08.06.05, 14:20
                Nie nieboj sie nie namieszasz nic tam , no jedyni emozes sobie ustawic
                Contrast LCD :)

Tak czy siak masz stary soft, a to co mowilem to jest pb sieci nic wiecej a
                update jesli masz telefon na gwarancji to ci zrobia w pierwszym SE point,
                • magdajeden Re: serwis info 08.06.05, 14:34
                  nie mam już gwarancji. ile to może kosztować i czy warto? szczególnie że ten
                  test jest g...wart. pokazuje mi w teście że dioda działa a ja od daaaawna nie
                  widziałam jej działającej. test klawiatury też wychodzi ok a ja wiem że
                  niektóre klawisze naciskają sie podwójniee :)
                  dobra, nie przynudzam, znaczy jestem na podsłuchu i tak musi być. :(( I'm ViP
                  • repairman Re: serwis info 08.06.05, 14:53
                    sprawdz poczte
                  • magdajeden Re: serwis info 08.06.05, 15:09
                    no sprawdziłam, sam sprawdź :p ale nie odpowiedzialeś na moje pytania. ale
                    prosze o wybaczenie, jestem cholernie dociekliwa, zupełnie niepotrzebnie. jak
                    bede w okolicy do zajrze do serwisu i poproszę o update :)i o zdjęcie
                    szyfrowania(hehe:)))pozdrawiam i dzieki za pomoc:))repairmen:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka