Dodaj do ulubionych

siemens cf62

IP: *.sanetja.pl 30.06.05, 12:15
Do posiadaczy tego telefonu i znawców tematu(blq , baraccuda i mod).Co
myslicie o tym telefonie ?Czy obsługuje wavy ?Dzięki za odp.(fon dla zony ma
byc a wiec bluty irdy itp.nie sa najistotniejsze)
Obserwuj wątek
    • yavorius cf62 30.06.05, 12:18
      Znalazłem na forum tylko to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=24364182&a=24390771
      może się przyda:)
      • Gość: Hassani Re: cf62 IP: *.softbank.pl 30.06.05, 15:13
        > Znalazłem na forum tylko to:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=24364182&a=24390771
        > może się przyda:)

Witam,

To akurat moj link :)

Zdecydowanie polecam ta sluchawke, w przypadku ktory opisalem to byl najlepszy
        wybor, ale to nie znaczy ze w Twoim tak bedzie - daj konkretne pytanka - w miare
        mozliwości odpowiem.

Co do ceny, o ile wiem to v300 nie kosztuje w sklepie (tzw) firmowym z
        gwartancja ponizej 400zl(tyle kosztuje uzywana na allegro)? Ja kupilem cf62 w
        Germanosie, fabrycznie bez simloka, z gwarancja - nie pamietam co do zlotowki,
        ale napewno ponizej 400zl z tym ze oddalem stary nie dzialajacy telefon - bez
        tego zabiegu kosztowal ok 430zl.

IMHO- to b malo polpularna sluchawka - szkoda bo warto sie zaintresowac - nie
        zauwazylem wad serii 65 - nie ma problemow z wieszaniem sie (zreszta jak mialem
        c65 tez tego nie zauwazylem), bateria - trzyma dluzej, z prostego powodu,
        zazwyczaj aktywny jest tylko maly monochromatyczny zewn wyswietlacz.

Pozdrawiam,
        M.
        • Gość: blq Re: cf62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:17
          430zł za nówke w Germanosie?

Wow! jednak mają jakieś telefony w przystępnych cenach? Nie jest to może
          rewelacja, ale marża niewielka jak na nich. Dla porównania za stareńki m55
          śpiewają sobie ponad 500, o ile nie 600 (dokładnie nie pamiętam - do sprawdzenia).

Co nie zmienia faktu że v300 jest sporo lepsza od tego modelu. No ale jako
          prosciutki model oczywiscie wyprzedza odpowiedniki Nokii (słynną "podpaskę" na
          ten przykład), do tego jest tańszy.
          • Gość: Hassani Re: cf62 IP: *.softbank.pl 30.06.05, 15:36
            > 430zł za nówke w Germanosie?

Dokladnie tak, poprostu trzeba poszperac w sklepach i zdazaja sie takie ceny.

> Co nie zmienia faktu że v300 jest sporo lepsza od tego modelu. No ale jako
            > prosciutki model oczywiscie wyprzedza odpowiedniki Nokii (słynną "podpaskę" na
            > ten przykład), do tego jest tańszy.

V300 - jest mocniejszy, ale czasami jest tak ze drozsze i mocniejsze sluchawki
            nie posiadaja prostych przydatnych funkcji, w moim przypadku to jest powtorzenie
            informacji w okreslonym cyklu (tu widac -
            www.mobile-review.com/review/image/siemens/cf62/pic12-2.jpg) - wlasciwie
            nawet najprostrzy siemens, nokia (motki chyba tez) to posiadaja a np T630 nie -
            prynajniej tej funkcji w nim nie znalazlem, a co ciekawe w T39 taka funkcja byla :(

Wogule moja opinia o cf62 jest wlasnie taka - ze posiada to co potrzeba -
            _bez_wodotryskow_, calkiem niezle dobrane funkcje i jest prosty w obludze.

Pozdrawiam,
            M.
        • Gość: asss Re: cf62 IP: *.sanetja.pl 30.06.05, 15:37
          Umnie bez simlocka w sklepie przy oddaniu starej słuchawki kosztuje 330 zeta.
          Jak jest z dzwiekami i czy kabel z c65 bedzie mi pasował.Dzieki za odp.
          • Gość: Hassani Re: cf62 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:02
            > Jak jest z dzwiekami i czy kabel z c65 bedzie mi pasował.Dzieki za odp.

Wiekszosc dzwiekow to polifonie, poza tym jest kilka (chyba 3) "normalnych,
            starych dobrych" sygnalow - mnie raczej interesują te drugie. IMHO mozna by
            dograc jakis sygnal dla przychodzacych smsow- to co jest standardowe nie
            zabardzo mi "lezy".

Co do kabla _powinien_ pasowac - wg katalogu akcesoriow ten sam kabel moze
            wspolpracowac m.in z c65 i cf62, ale nie ma podanego konkrenego nr/nazwy
            produktu, a znajac siemensa to moga sie okazac zupelnie inne kable.
            C65 uzywalem tylko z irda a cf62 nie mam potrzeby podlaczannia do kompa.

Pozdrawiam,
            M
            • Gość: kabel ten sam Re: cf62 IP: *.aster.pl 01.07.05, 18:27
    • Gość: barracuda7110 Re: siemens cf62 IP: *.dsl.telepac.pt 30.06.05, 12:50
      www.mobile-review.com/review/siemens-cf62-en.shtml
    • Gość: blq Re: siemens cf62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:56
      Niby fajny kobiecy telefonik, ale polifonia tylko *.mid (na szczęście znośnej
      jakości), wyświetlaczyk mały - w linku, który podał Barracuda porównują go do
      Motoroli v180 - czyli jednego z najbardziej prymitywnych łamanych modeli Motoroli.

Proponowałbym motorolę właśnie, M robi najlepsze łamane telefony na świecie.
      v300, v500, v547, jest w czym wybierać. A v300 to już przedział cenowy w/w
      Siemensa.

V300 dostajesz wielki super-wyświetlacz, dzwonki mp3.
    • Gość: asss Re: siemens cf62 IP: *.sanetja.pl 30.06.05, 13:46
      Aco poza motkami mozecie polecic z lamanych fonow.Dzieki za pomoc
      • Gość: blq Re: siemens cf62 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:54
        może jeszcze LG jest całkiem dobre. Tzn ta marka znajduje się na "fali
        wznoszącej" i moim zdaniem jej telefony będą super, ale dopiero za 2-3 lata.
        Obecnie są "bdb-", i to te najlepsze modele.

Sharp. Tę firmę mogę polecić z czystym sumieniem. Wspaniałe możliwości za
        niezbyt wygórowaną cenę. Mam na myśli model GX30 - no ale raczej nie takiej
        "maszynki" poszukujesz :) Ale i inne sharpy są dobre, co nie znaczy że wad nie
        mają (głównie ograniczenia w modyfikacjach, w javie i w korzystaniu z kabla USB).

NEC. Za duże dla kobiet. Ale to dobre telefony.

Samsung. Oj raczej nie. Z niepokojem obserwuję, że jego nowe modele są coraz to
        droższe, a za cenami nie idzie jakość/możliwości. Ale okazyjnie kupiny nie
        będzie złym rozwiązaniem....

SonyEricsson. Ma pare udanych modeli łamanych, ale niezbyt dużo (z1010 głównie).
        Nokia i Siemens raczej odpadają wszystkie łamane. Pozostali producenci raczej
        nie gustują w łamanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka