Dodaj do ulubionych

jak potraktował mnie plus gsm

06.09.05, 19:14
pisałam już o tym w innym wątku, ale bardzo potrzebuję Waszej porady. Otóż
jestm abonentka plusa już od sześciu lat. W tym czasie wymieniałam aparat
tylko raz, obecnie mam drugi. W roku ubiegłym, mimo, że kończyła się umowa,
nie skorzystałam z programu wymiany telefonów, przedłużyłam umowę na rok,
korzystając z 50 % upustu na abonament. Od kilku miesięcy jednak mój aparat
psuje się, chciałam go więc wymienić na nowy tym bardziej, że we wrześniu
kończy mi się ta przedłużona umowa. Kiedy zadzwoniłam do plus gsm
zaproponowano mi telefony, które kompletnie nie spełniają moich oczekiwań. Są
to np. Nokia 3100, Samsung X 480, SE k 300, no i to właściwie tyle. Dodam, ze
za 1 zł. Jak rozumiecie te telefony kompletnie mi nie odpowiadają, bowiem maja
mi służyć przez dwa lata, w 2007 będa to kompletne złomy. Kiedy zapytałam o
model SE k 700i, który bardzo chciałabym mieć, powiedziano mi, że owszem, ale
za prawie 500 złotych. Dodam, że moje rachunki dochodzą nawet do 150 zł,
ostatnie to 60, 40, 90, mniej więcej takie płace zwykle. Dodam jeszcze, że do
tej pory byłam bardzo zadowolona z usług mojego operatora i nigdy nie myślałam
o zmianie numeru. Uważam jednak, że firma plus gsm potraktowała mnie jak
śmiecia, dając mi takie propozycje. Tym bardziej, że znam przypadek osoby
płacącej rachunki po 20-25 zł. której miesiąc temu plus sprzedał ten aparat za
niecałe trzysta złotych. Uważam, ze chcą ode mnie zbyt wiele. Co Wy na ten
temat sądzicie, może moglibyście udzielić mi porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: B@rt Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: 193.28.0.* 06.09.05, 19:35
      Nie przejmuj się, IDEA tak samo traktuje swoich stałych abonentów. Z
      marketingowego pkt. widzenia nie jesteś dla nich atrakcyjna. Operator woli
      pozyskać noweg klienta niż zajmować się obecnym.
      • Gość: ms Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:30
        Gość portalu: B@rt napisał(a):

> Nie przejmuj się, IDEA tak samo traktuje swoich stałych abonentów. Z
        > marketingowego pkt. widzenia nie jesteś dla nich atrakcyjna. Operator woli
        > pozyskać noweg klienta niż zajmować się obecnym.

bzdura, w idei korzystasz z ogólnodostępnej oferty w której jest napisane
        czarno na białym jaki telefon można mieć i w jakiej cenie, poza tym dla stałych
        abonentów jest jeszcze taryfa za 150 zl, której nie ma w ogólnostepnej ofercie,
        telefony sa tam nieco tansze, niz w taryfie 100. se k700 i mam za zlotowke, a
        oprocz tego zestaw startowy jednej idei na karte do starego telefonu za 50
        zeta, rachunki placilem w granicach 100 zl.
        mam porownanie z era i jestem zadowolony z idei, rzecz jasna relatywnie
        zadowolony "w porownaniu z era ;)" bo zawsze moze byc lepiej i moze niedlugo
        bedzie
    • darciatko Re: jak potraktował mnie plus gsm 06.09.05, 19:53
      I co? Teraz mamy wspólnie ponarzekać!!!
      Sam zapłaciłem za taki telefon, coś koło 500 zł. Staż 2 lata i rachunki koło 200zł.
      Tak sobie myślę, że oni są od zarabiania na nas pieniędzy, a nie dawania
      prezentów. Chociaż mogliby dać SE 750i za 1zł. He he :)
      • gale Re: jak potraktował mnie plus gsm 07.09.05, 17:46
        > Tak sobie myślę, że oni są od zarabiania na nas pieniędzy, a nie dawania

Odkrycie. Lepiej pozno niz wcale.
        • darciatko Re: jak potraktował mnie plus gsm 08.09.05, 12:47
          Gdybyś jeszcze wniósł coś inteligentnego do tego postu, byłbym zaszczycony.
    • Gość: gość Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: 81.15.178.* 06.09.05, 19:55
      Odpisz im, że ta propozycja cię nie interesuje. Miałem podobną sytuację do Twojej, też nie przyjąłęm proponowanych mi cen - i po negocjacjach dostałem Nokie 6630 w bardzo przyzwoitej cenie - takiej, która jest w najwyższym abonamencie, mimo ze płacę jedynie ok 50 zł miesięcznie. Lepiej jest negocjować z konsultantem z programu wymiany aparatów niz wysyłać do nich listy. Te listowne (email) oferty były duzo gorsze.
    • Gość: zx Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:02
      Nie chca ci dac telefonu za poldarmo? To skandal! Napisz do rzecznika praw
      konsumenta.
      • Gość: wstaci Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: 82.160.104.* 06.09.05, 22:01
        chyba wszedzie tak jest ostatecznie z tych aparatów brałbym k300i to jeszcze ci
        wytrzyma co kolwiek... ale w idei jest tak samo mnie chciano wcisnac sagema
        mx5-2 za 120ZŁ!!! wole zerwac umowe przejsc na nowa oferte orange...
      • prenatka Re: jak potraktował mnie plus gsm 07.09.05, 17:24
        słuchaj zx, wyraźnie nie zrozumiałeś mojego postu: nie chcę aparatu za darmo,
        jeśli tak sadziłeś, to po prostu źle zrozumiałeś i jak większość Polaków pewnie
        masz problem z czytaniem... Naucz się analizy tekstu pisanego, a wszystko będzie
        w porządku. Po prostu uważam, że cała sytuacja jest nieprzyjemna. Tyle.
        • Gość: zx Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 19:07
          Mnie jedynie smieszy twoja roszczeniowa postawa: "jestem w plusie juz tyle lat,
          wiec telefon mi sie nalezy".
          Ale masz racje, ze moga irytowac niejasne kryteria przy oferowaniu telefonow
          abonentom przedluzajacym umowe.

P.S. Napisalem "poldarmo", co jest prawda, bo chcesz za 300zl telefon wart
          okolo 600zl.
          • prenatka Re: jak potraktował mnie plus gsm 07.09.05, 19:34
            Wiesz co, nie chce mi się już tego wciąż tłumaczyć, sztuką jest pięknie się
            kłócić, więc będę miła:) Mnie przede wszystkim bulwersuje postawa operatora,
            który stosuje nie do końca jasne metody, nie dziw mi się więc, że skoro ktoś,
            kto płacił niższe rachunki otrzymuje udany telefonik za przystępną cenę to i ja
            bym chciała.
            Nikt nie powiedział, że świat ma byc sprawiedliwy, ale w końcu to taka błahostka
            przy problemach na prawdę wielkich... :)
            • Gość: Krakus Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: *.net.autocom.pl 08.09.05, 11:30
              lepsze warunki podobno mają ci, do których dużo dzwonią osoby z innych sieci.
              Wtedy Plus dostaje kase za interconnekt.
            • Gość: Krakus Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: *.net.autocom.pl 08.09.05, 11:31
              lepsze warunki podobno mają ci, do których dużo dzwonią osoby z innych sieci.
              Wtedy Plus dostaje kase za interconnekt
    • Gość: Krakus Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: *.net.autocom.pl 06.09.05, 23:29
      ech, 6 lat w Plusie i nie znasz zwyczajów. idź do salonu tam już napewno czeka
      dużo lepsza oferta.
    • Gość: ja Re: jak potraktował mnie plus gsm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:45
      mój kolega miał podobnie ale w IDEI
      chciał mieć koniecznie taką samą Nokię jak wcześniej(poprzednią zgubił)
      rachunki miał na 200-600PLN miesięcznie (dobrze zarabia i do tego dzwoni sporo z zagranicy)
      proponowali mu telefon za 850PLN ,uznał że to za dużo i należy mu się tańszy telefon (po 3,5 roku używania poprzedniego) , zadzwonił do Warszawy do IDEI powiedział o co chodzi i otrzymał telefon za 99PLN z dostawą pocztą kurierską do domu - i to wszystko w tej samej firmie IDEI
    • uncledonken Re: jak potraktował mnie plus gsm 07.09.05, 17:05
      po dwóch latach w plusie salonowicze wycenili kilka telefonów
      m.in k700i za niecałe 200 zł

Jednak w chwili zakupu okazało sie że skończyły się te telefony...
      Po telefonie do BOKu plus znalazł oferte, telefon na zamówienie ale za ponad
      400 zł...
      ok...
      następnym telefonem "awaryjnym" miał byś siemens cx65, ale w chwili zakupu
      zabrakło ich bo "wycofują oferte"

na koniec chcąc kupić sagema myx5-2 za złotówke okazało sie że padła jakaś
      ogólnopolska siec i nie można wydrukować umowy...

teraz tylko czekać aż zadzwonią i szanowni sprzedawcy zaproszą do salonu, kiedy
      sie naprawi...

eeeeeeeeeeeeeeeeeh

P.S. podczas wszystkich tych ceregieli mili sprzedawcy polecali nokię 6610i
      To sie nazywa traktownie klienta
      • prenatka Re: jak potraktował mnie plus gsm 07.09.05, 17:36
        Właśnie...to jest to, co mnie również zabolało... Mam wrażenie, że "przydział"
        telefonu w Plusie zależy po prostu od dobrej woli jakiegoś konsultanta, od tego
        jak mu wczoraj minął dzień np. Jeśli źle, np. zupa była za słona, płacisz 500 za
        aparat, jeśli dobrze, na przykład smaczny obiadek lub super randka poprzedniego
        dnia, płacisz 250. I chyba najmniejsze znaczenie ma wysokość rachunków lub
        "staż" u operatora. Kiedyś, jeśli się mylę to mnie poprawcie, było tak, że
        oferta cenowa była bardziej jasna, kiedy trzy lata temu wymieniałam telefon,
        dostałam ulotkę z wymienionymi cenami...
        W każdym razie: dziękuję za wpisy, myśle, ze w urodziny Ery, tj. 16 września,
        kiedy i Orange już się zadomowi na polskim rynku, pójde do mojego jeszcze plusa,
        wcześniej zapoznawszy się z ofertą wymienionej tu konkurencji... Porozmawiam z
        nimi w salonie firmowym... Nie chce stracić numeru, ani sprawdzonego skądinąd
        operatora, dam im jeszcze jedną szansę:)
        • gale Re: jak potraktował mnie plus gsm 07.09.05, 17:48
          > Mam wrażenie, że "przydział"
          > telefonu w Plusie zależy po prostu od dobrej woli jakiegoś konsultanta, od tego
          > jak mu wczoraj minął dzień

To przykre wrazenie, zwlaszcza ze bledne.
      • uncledonken Re: jak potraktował mnie plus gsm 08.09.05, 12:15
        dzisiaj już nie w salonie a w plusie marketowym pan sprzedawca stwierdził że
        jest za wcześnie na przedłużanie umowy i nie ma jeszcze żadnej oferty.

1 miasto i 2 różne puknkty zielonych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka