Dodaj do ulubionych

Do wszystkich abonentów ERY!!!

19.09.05, 20:58
Witam!!! Czy Wy również macie takie problemy z zasięgem w Erze? Ja niedawno
podpisałam umowę i jestem strasznie rozczarowana :-( Mój telefon gubi nn stop
zasięg (nie jest to wina aparatu - oddawałam do reklamacji i nic nie
wykryli), a w domu (mieszkam w Łodzi na Widzewie) to żeby normalnie
porozmawiać muszę stac przy oknie...inaczej mój rozmówca słyszy co czwarte
moje słowo - tak przerywa! Jestem zaskoczona, że taka sieć ma takie problemy
z zasięgem. Wydawało mi się, że czasy kręcenia się w kółko by złapać zasięg
już dawno minęły:-( ale niestety w Erze chyba nie...
Proszę o opinie i o ewentualne rady co z tym fantem zrobić?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Aska Re: Do wszystkich abonentów ERY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:43
      Od 5 lat jestem abonentem Ery, mój mąż od 8-miu. W 1997 roku były problemy z
      zasięgiem, trzeba było wyjechać z mojego miasteczka na główną drogę krajową,
      żeby zadzwonić! :(
      Ale te czasy dawno minęły i ostatnio zdarzyło mi się nie mieć zasięgu w
      Zakopanem, w Dolinie Chochołowskiej, ale w wysokich górach tak bywa.
      Piszesz:
      > w domu (mieszkam w Łodzi na Widzewie) to żeby normalnie
      > porozmawiać muszę stac przy oknie...inaczej mój rozmówca słyszy co czwarte
      > moje słowo - tak przerywa!
      Może u Ciebie w domu lub okolicy są jekieś zakłócenia spowodowane jakimś
      urządzenie? Wydaje mi się, że Era mab. dobry zasięg.
      • mambkaa Re: Do wszystkich abonentów ERY!!! 19.09.05, 21:51
        Może masz rację, może to spowodowane jest jakimiś przyczynami zewnętrznymi??
        Ale jest to strasznie uciążliwe ;-( Zastanawiam się co powinnam w tej sytuacji
        zrobic??:-(
      • szafa.bojowa Re: Do wszystkich abonentów ERY!!! 19.09.05, 21:52
        z tego co pamietam, to w gorach nie mialam zadnych problemow :)
        (Czorsztyn - Zakopane). Niestety w domu nie wszyscy maja zasieg, tak bywa :(
        • Gość: a Re: Do wszystkich abonentów ERY!!! IP: *.chello.pl 19.09.05, 22:04
          Po prostu era ma najmniej btsow (stacji bazowych-nadajnikow) ze wszystkich
          operatorow i dlatego masz takie problemy, nie mowiac juz nic o tym ze siec
          czesto sie zapycha bo jest czesto przeciazona.
    • Gość: adam99 rozchodzenie fal to skomplikowana sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:10
      szczególnie w osiedlach blokowych. Generalnie to zależy od ustawień nadajników-
      stąd jedna sieć odbiera dobrze a druga fatalnie. Ponieważ sieci pewnie nie
      zmienisz przez kolejne 2 lata, mieszkania też nie, więc jedyne co ci pozostaje
      to kupić taką antenkę tiny.pl/qlbp
      i za pomocą konektora- konkretnego dla twojego telefonu- podłączyć ją do twojej
      komórki. Twoja komórka staje się w ten sposób tel. pół-stacjonarnym, ale można
      ją łatwo w razie wyjścia z mieszkania odłączać.
    • Gość: ffg Re: Do wszystkich abonentów ERY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:45
      Sprawdz zasieg innym telefonem, moze jednak cos z nim jest nie w porzadku.
    • Gość: Radek Re: Do wszystkich abonentów ERY!!! IP: *.go.net.pl 20.09.05, 09:21
      z telefonem jest wszystko w porzadku. to kwestia bloku w ktorym mieszkasz... grubosc scian czy cos takiego. u mnie moja kom nie ma problemow z zasiegiem, ale juz u kumpla w innym bloku 300 metrow dalej zasieg mam tylko przy oknie. to samo jest u innego kumpla ktory mieszka w takim samym bloku (mam na mysli wyglad a nie lokalizacje)
    • Gość: m@n Re: Do wszystkich abonentów ERY!!! IP: *.tele2.pl 20.09.05, 09:34
      Znajomi mieszkają w bloku, który jest akurat dokładnie pomiędzy dwoma
      nadajnikami - w jednym pokoju telefon pokazuje ,że jest zalogowany do stacji X,
      a w drugim do Y. Sam się przekonałem, że telefon potrafi zgubić sygnał w takich
      warunkach. Oczywiście sporo zależy od danego modelu telefonu i jego czułości.
      spróbuj z innym telefonem, bo być może serwis zlekceważył i nawet nie spojrzał
      do twojego telefonu. Pzdr
    • yavorius więc tak: 20.09.05, 09:36
      Zasadniczo problemu z zasięgiem nie powinno być, tym bardziej że jest to
      osiedle mieszkaniowe. Możliwe przyczyny:

1) położenie bloku (w jakimś większym skupisku lub wokół wyższych bloków);
      2) aparat telefoniczny - antenka bądź oprogramowanie;
      3) kwestia, być może, nadajnika - zgłoś do operatora, oni utworzą zgłoszenie i
      sprawdzą.

Najlepiej pożycz od kogoś inny aparat i sprawdź jaki będzie zasięg z Twoją
      kartą SIM w tym samym miejscu.
    • mambkaa Re: Do wszystkich abonentów ERY!!! 20.09.05, 22:43
      Dzięki Wam wszystkim za rady ;-)
      Pozdrawiam :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka