Dodaj do ulubionych

co warto wziąć z orange?

IP: *.proton.net.pl 20.09.05, 18:21
nie mam czasu nie porównywanie parametrów-proszę doradźcie czy warto wziąć
jakis telefonik z orange przy abonamencie 50 zł do wzsystkich? i ile za to
jest bezpł. minut bo jakos na stronie nie mogłam sie doszukac. A moze jednak
lepiej wziac coś w erze??? zastanawiałam sie nad SE K508i...
Obserwuj wątek
    • blq k508 bardzo dobry wybor. 20.09.05, 18:50
      mogla by byc jeszcze Motorola v500, ale to tez dobry telefon. Solidny, ze
      sporymi mozliwosciami, nowoczesny. Bedziesz zadowolona!
      • Gość: ss Re: k508 bardzo dobry wybor. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:59
        Motka V500 jest super tylko już jej nie ma w sprzedaży!!!
    • kalinowski11 Ulotkę ... ? :) b/t 20.09.05, 18:53

• Gość: stasio Re: co warto wziąć z orange? IP: *.mofnet.gov.pl 21.09.05, 08:50
      era lepsza. za 40 zl jest 80 minut, w idei za 50 zl wychodzi 66 minut, w erze
      k700 i w taryfie za 40 zl jest za 49 zl, w idei chyba za 400 czy 500. K 700 i
      to bardzo udany telefonik.
      • Gość: henryczek Re: co warto wziąć z orange? IP: *.com / *.strefa.com 22.09.05, 00:21
        problem w tym ze w erze jest tyle a tyle darmowych minut i koniec,a za smsy i inne rzeczy płaci sie normalnie
        za to w pomarańczu deklarowanąkwote można wykorzystać na co sie chce i rozplanowaćwydatki
        jedyny minus to ceny telefonów jak z sufitu ale pókinie zobacze konkretnych reklam w tv to nei powiem ze orange jest do dupy,sądze ze jak zacznakamoanie o konkretach a nie ogólnikach typu przyszłosć to orange to pojawi sie cościekawego
        • yavorius Re: co warto wziąć z orange? 22.09.05, 07:58
          Gość portalu: henryczek napisał(a):

> problem w tym ze w erze jest tyle a tyle darmowych minut i koniec,a za smsy i
          i
          > nne rzeczy płaci sie normalnie

Za smsy się nie płaci. 1 minuta to 4 smsy.
    • Gość: stkaz NAJLEPSZE IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 21.09.05, 12:44
      Najlepszy jest sok-oczywiście ze świeżych owoców- tylko uważaj na te z importu
      z Francji; nie nadają się do niczego (no oczywiście dodaj niewielką ilość
      alkoholu i lodu)
    • Gość: IDEOWIEC Re: co warto wziąć z orange? IP: *.kghm.pl 27.09.05, 15:26
      Z ORANGE TO NAJLEPIEJ SPERD***Ć!!!

-
      ostatni gasi swiatło
      • blq jako przedstawiciel KGHM powinienes.... 27.09.05, 18:00
        ... nie wypowiadac sie w tej kwestii, wszak Twoja firma jest w dosc znaczny
        sposob powiązana finansowo z konkurencyjnym Polkomtelem.

tyle w tej kwestii.
        • Gość: IDEOWIEC Re: jako przedstawiciel KGHM powinienes.... IP: *.kghm.pl 28.09.05, 13:43
          żeby nie było...

do tej pory korzystałem z idei od saaamego poczatku jescze jak w chyba ze 4
          miastach tylko działała
          teraz pakuje manatki do ERY niech mi tylko oddadzą numer (bo to jedynie mnie
          jeszcze trzyma)
          • independent-girl Wróciłam z salonu Orange.... 28.09.05, 15:59
            ...i choć się zarzekałam,że nigdy z IDEI nie zrezygnuje to ...chyba to
            zrobię :/
            Na rzecz Ery właśnie... :((((((((((((

Znajomi mi tego nie wybaczą...mają do mnie esy darmowe z bramki (bez potrzeby
            logowania) i z pakietu za 1gr :((((((((((((
            A 90% z nich ma Ideę :(((((((
            • yavorius hm 29.09.05, 07:46
              independent-girl napisała:
              > Znajomi mi tego nie wybaczą...mają do mnie esy darmowe z bramki (bez potrzeby
              > logowania) i z pakietu za 1gr :((((((((((((
              I nadal będą mieli darmowe smsy, aby mieć 10 sms bezpłatnie należy raz tylko
              wysłać jednego smsa:)

##
              > A 90% z nich ma Ideę :(((((((
              Pomyśl o tym inaczej: im więcej osób z innej sieci będzie do Ciebie dzwonić,
              tym lepszą ofertę możesz dostać przy przedłużaniu umowy (znam przypadki, gdzie
              osoby płacące po 30 zł miesięcznie dostawały NAJLEPSZĄ ofertę, właśnie dlatego
              że dużo osób z innej sieci do nich dzwoniło).
    • Gość: Krakus Re: co warto wziąć z orange? IP: *.net.autocom.pl 27.09.05, 15:48
      z Orenżady warto wziąść znaczek firmowy. Według Franców jest warty kilka
      miliardów zł
      • Gość: gauche Re: co warto wziąć z orange? IP: *.ztpnet.pl 27.09.05, 18:46
        Rzeczywiście jak na razie, to do Orange nie ma nawet po co wchodzić. Jestem
        ciekawy czy ktokolwiek bierze tam telefony. Codziennie przechodzę obok salonu i
        ładne panie konsultantki jedynie zabijaja nude , bo klientów brak. Sam w tym
        tygodniu rezygnuje z mixa w Idei i kupuję dla rodziców telefon w Erze. Chociaż
        zaklinałem się, że Erze juz nigdy nie dam zarobić :)
    • Gość: stasio Re: co warto wziąć z orange? IP: *.mofnet.gov.pl 28.09.05, 11:29
      w idei/orange nie oplaca sie brac telefonu na abonament. Przy kwocie dekl. ok.
      50 zl telefony w idei za 1 zl kosztuja na rynku ok. 200 zl, te za 300 zl na
      abonament - z 500 itd. W erze jest znaczna roznica - np. nokia 6020 czy se k
      700 i jest za kilkadziesiat zlotych, a bez abon. kosztuja na rynku z 600-700. W
      idei/orange oplaca sie za to przedluzac umowe - przy kwocie x zł daja 2 razy x
      de facto,np. 50 deklar. + 50 gratis wewn.idei. Slusznie ktos zauwazyl ze ta
      kwota dekl.to dobra rzecz, bo np. z niej sciagane sa pien.za roming, za mmsy,
      za internet, smsy na nr 7xxx.
      • independent-girl Re: co warto wziąć z orange? 28.09.05, 11:47
        Czy to oznacza,że nie ma żadnej przyzwoitej oferty w Orange? :(((
        • Gość: stasio Re: co warto wziąć z orange? IP: *.mofnet.gov.pl 28.09.05, 12:19
          w telefonach nie, ale w uslugach sa ciekawe rzeczy - np. 15 zl za 1 numer
          gratis (tzn. rozmowy, smsy, mmsy na ten nr), 30 zl za 3 takie nry, a 40 za 5
          numerow, ponadto 15 zl za darmowe wieczory do orange (rozm., smsy, mmsy) i na
          stacjonarne w godz. 22-9, 30 zl wieczory i weekendy. Wiec mozna sobie tak
          skomponowac jak sie podoba. Np. 25 zl na wszystko, 15 wieczory, 15 przyjaciel -
          bedzie 55, do tego bez telefonu dodadza 50% kwoty (27,50) chyba na idee. A
          telefon mozna kupic gdzie indziej - np. na raty.
          • independent-girl Re: co warto wziąć z orange? 28.09.05, 12:28
            Dziękuję Stasio :)
            I tak na któryś tel. się muszę zdecydować, może nie będzie to mój wymarzony SE
            T630,ale za to jakaś Nokia...zobaczę :)
            Ale mi pomogłeś już, dzięki :)
            • yavorius Ale czemu? 28.09.05, 12:34
              Musi to byc Orange? Bo w Erze t630 kosztuje zetka... :)
          • Gość: gauche Re: co warto wziąć z orange? IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 16:29
            Na pierwszy rzut oka wygląda to dość dobrze. Tylko po co wiązać się abonamentem
            na rok, nie dostając w zamian telefonu. Już lepiej kupic sobie pre-paida. Do
            tego należy doliczyć 50 zł aktywacji, comiesięczne płacenie rachunku, bardzo
            drogi roming, a w zamian 40 minut na minuty w sieci i stacjonarne. Dość słaba
            oferta.
            • Gość: stasio Re: co warto wziąć z orange? IP: *.mofnet.gov.pl 30.09.05, 08:11
              ale w prepaidzie nie ma darmowych numerow (np. z 1 nrem tylko 15 zl)czy
              darmowych wieczorow czy weekendow. Jesli idea daje gratis przy przedluzaniu bez
              umowy do 25 zl kwoty deklar. - 20 zl na rozm.wewn.sieci(50 minut), 10 zl na
              smsy/mmsy wewn. sieci(100 smsow wymienialne na 50 mmsow), to co za interes w
              popie?
    • m.gregor Nogi za pas? n/t 29.09.05, 20:38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka