Dodaj do ulubionych

Cała TP SA jest już cyfrowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:23
Jak zwykle tepsa mija się z prawdą mieszkam w Koszalinie dzielnica Rokosowo
centrala analogowa
Obserwuj wątek
    • Gość: popo Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:44
      To znaczy że we wszystkicj domach mamy łącze ISDN i możemy używać cyfrowych
      telefonów np ASCOM EURIT 133 pro?
      • Gość: Marek Re: Projektant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 21:10
        Cała sieć cyfrowa - w tym przypadku oznacza cyfrową teletransmisję (czyli
        połączenia między centralami) oraz cyfrowe centrale (o określonym ogromnym
        zakresie możliwości np. między innymi: zróżnicowana zmienna taryfikacja
        abonenta, zależna np. od pory dnia i tygodnia, różnego rodzaju usługi w stylu
        poczty głosowej, identyfikacji numeru przychodzacego, transmisji internetu, a w
        gruncie rzeczy możliwość zainstalowania tzw. linii końcowej (analogowej lub
        cyfrowej) w odległości np. 30 albo 50 km od rzeczywistej centrali
        telefonicznej. ISDN jest elementem sieci tzw. dostępowej - w tym przypadku
        kolejnym wyniesionym, końcowym cyfrowym elementem sieci, który pozwala na np.
        uzyskanie wielu możliwości pochodzących od central cyfrowych, niemożliwych do
        uzyskania w łączu analogowym (tzn. między cyfrową centralą a abonentem). ISDN,
        jak zapewne wiesz ,jest wynalazkiem złożonym i może być instalowany na życzenie
        abonenta, któremu wiele różnych dodatkowych funkcji jest potrzebnych (biznes,
        usługi, duży dom - choć niekoniecznie). To tak w najprostszym skrócie.
        Pozdrawiam
        • Gość: noone Re: Projektant IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:37
          Jakies pojecie masz, ale wlasnie takie tepsiane.

pzdr
          • Gość: mmx Re: Projektant IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 00:35
            Ty za to pojecie masz chyba blade ...
          • Gość: Marek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:08
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: MarekS Czy to oznacza ... IP: *.devs.futuro.pl 30.12.05, 09:33
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Cała sieć cyfrowa - w tym przypadku oznacza (...) między innymi: (...)
          różnego rodzaju usługi w stylu (...) identyfikacji numeru przychodzacego,
          (...), a w gruncie rzeczy możliwość zainstalowania tzw. linii końcowej
          (analogowej lub cyfrowej) ...

Czy to oznacza że jeżeli ja mam centrale cyfrową i korzystam z identyfiakcji
          numeru przychodzącego to będę takze widział numer osoby dwoniącej do mnie a
          mającej linię końcową analogową ??? Innymi słowy, będę mógł zobaczyc numer
          każdego kto do mnie dzwoni chyba że dzwoniący taka możliwość zablokuje .... po
          stronie sieci żadnych ograniczeń w tym zakresie już nie ma ??

THX & pozdr.
          • Gość: Sof Re: Czy to oznacza ... IP: 212.160.172.* 30.12.05, 09:46
            To jest właściwe zrozumienie tematu, dokładnie tak jest
          • setorika Re: Czy to oznacza ... 30.12.05, 10:13
            coś ty, za to trzeba płacić, nie sądzę żeby telekomuna zrezygnowała z takiego kąska
            • Gość: MarekS Re: Czy to oznacza ... IP: *.devs.futuro.pl 30.12.05, 10:42
              No tak, za to że można zobaczyć numer dzwoniącego płaci się tepsie extra 3 zł +
              vat miesięcznie, nie ma lekko ... ale mi chodziło o pewne skutki techniczne(ze
              teraz kazdy numer możesz zobaczyć a nie że jak dzwoni że starej centrali to u
              ciebie wyskoczy PRIVATE lub nic.

Ci co będą chcieli zablokować pokazywanie numeru też musza tepsie zapłacić ;-)
        • Gość: Oldboy Wyniesione IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.05, 10:00
          Strasznie to mądre. A co znaczy "wyniesione" Przez telefon można mi wynieść np.
          połówkę z barku?
        • Gość: ktos Re: Projektant IP: 80.51.241.* 30.12.05, 21:29
          chcilem zamowic idetyfikacje numeru i figa z makiem
      • business3 Czy to znaczy że teraz będzie taniej? Normalnie? 29.12.05, 22:10
        Czy to znaczy że teraz będzie taniej? Normalnie?
      • Gość: T. Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: 217.10.50.* 30.12.05, 10:43
        Nie. Centrala cyfrowa nie oznacza ze wszyscy abonenci maja automatycznie lacze
        ISDN.
        • Gość: isdenek Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.godula.net 30.12.05, 13:28
          No na koniec pan przyznał że jednak tp nie jest cała cyfrowa tyko w wiekszych miastach więc te propaganede sukcesu można sobie między bajki włozyć .Mieszkańcy mnijszych miast i terenów wiejskich nadal i pewnie przez jakies 10lat będą nadal obslugiwani przez różnej maści pseudocyfrowe centrale telefoniczne i tracić czas na żadanie niemożliwych do zrealizowania uslug
    • Gość: opona balonowa Wzruszyłem się tą wiadomością...( do łez ) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.05, 20:45
    • Gość: kowalski Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:56
      Bzdura.
      Mieszkam na wsi koło Słupska i jestem podłaczony pod centrale analogową
      • business3 Niech żyje darmowy SKYPE !!! 29.12.05, 22:11
        Niech żyje darmowy SKYPE !!!
        • paczula64 Re: Niech żyje darmowy SKYPE !!! 30.12.05, 08:46
          Skype kosztuje posiadanie stałego łącza do intenetu. Jest więc bardzo tani ale
          ma też sposo ograniczeń, w wersji darmowej nie masz możliwości łączenia się z
          nikim innym poza użytkownikiem Skype'a. Chcąc mieć połączenia na numery
          stacjonarne i komórkowe tzreba dodatkowo zapłacić.

Wydaje mi się, że mity należy traktować we właściwy im sposób. Powiedz babci
          na wsi, że jak se kupi komputer i neostradę to będzie miała darmowego Skype'a.
          • Gość: LowMan Re: Niech żyje darmowy SKYPE !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 09:42
            Skype z rozmowami wychodzącymi nie kosztuje. Kosztuje wykonywanie tych rozmów.
            Tak samo jest w przypadku np. tlenofonu. Prawda jest taka, że jak mam zapłacić
            abonament TPSA i potem jeszcze mam za rozmowy, to lepiej założyć stałe łącze (w
            większych miastach są sieci osiedlowe itp.) i założyć tlenofon/Skype itp.
            Co więcej nowa wersja Skype 2.0 (na razie Beta) pozwala też na przesył obrazu z
            kamerki (na razie niestety tylko pod Win XP).

pozdrawiam
          • setorika Re: Niech żyje darmowy SKYPE !!! 30.12.05, 10:18
            Paczula, ale i tak jest taniej niż w telekomunie!!! ja płacę za połaczenia za
            granice z numerem stacjonarnym 2 centy/min. i to jest wciąż mniej niż specjalna
            oferta tepsy dla użytkowników, którzy często łączą sie z zagranicą - 33 grosze.
            Tak więc rachunek jest prosty, a jakość bez zarzutu
          • business3 A kto ci każe kupować neostradę? Mam inne łącze! 30.12.05, 19:16
            A kto ci każe kupować neostradę? Mam inne łącze!
    • Gość: diablo1993 rozwód z tpsa IP: 212.244.117.* 29.12.05, 21:09
      Rok temu rozwiodlem się z tpsą. uzywam telefonii voip i jestem szczęśliwym
      człowiekiem :)))
      • Gość: FISCHER Do diablo IP: *.c.strato-dslnet.de 29.12.05, 23:16
        Ale w voip i tak uzywasz sieci Tepsy chyba ze masz lacze satelitarne
        • Gość: marek Re: Do FISCHER IP: *.autocom.pl 29.12.05, 23:31
          Tak, ale tylko jeżeli dzwoni do abonenta Tepsy ew. komórkowego. Jeżeli dzwoni
          za granicę lub do innego użytkownika skype to niekoniecznie.
    • Gość: mark gratulacje IP: 195.116.119.* 29.12.05, 21:22
      14 lat temu na polaczenie do Gdanska, czekalem na poczcie w Ciechanowie 2,5 godziny, a 9 lat temu w Suszu (warminsko-mazurskie) w uzyciu byly telefony na korbke! majac jeszcze te obrazy w glowie nie narzekam na jakosc uslug tepsy. co innego z cenami, dlatego korzystam ze skype'a. rewelacja.
    • Gość: ☻ CAŁA JUZ CYFROWA... IP: 195.234.40.* 29.12.05, 22:17
      ...i w całości przeniesie się w cyfrową wirtualną rzeczywistość, a zostawi
      jedynie złe wspomnienia i miejsce dla normalnych operatorów z normalnymi cenami
      i usługami.
    • Gość: Andzio Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:45
      Kochani to epokowe wydarzenie zostało wykonane, ale na papierze. Taki był
      harmonogram narzucony przez URTiP, żeby do końca 2005 r. TP S.A. pozbła się
      analogów. Jednak pośligi w planach były od 0,5 do 1 roku. Patrzę na to wszystko
      ze SN Opole, gdzie trzeba było wywalić totalny niewypał centrale Samsuga
      (sponsorowane przez rząd Korei) + zabytki. Centralę która miała być wymieniona
      w IV kw. 2003 wymienili w III kw. 2004 a w tym czasie ludziska nie mogły kręcić
      prefiksów, bo nie było prezentacji wychodzącej do innych operatorów. Tak więc
      to, że na różnych wioskach zostały analogi to nic dziwnego, pewnie do końca
      przyszłego roku znikną, ale TP S.A. musiała oficjalnie pokazać, że na kilka dni
      przed końcem roku pozbyli się analogów, bo jakby tak nie było to znów
      posypałyby się na nią gromy i totalne niezadowolenie + kary finansowe. Przecież
      nikt nie będzie sprawdzał, czy przypadkiem w Zimnej Wódce nie został jakiś TDX,
      wystarczy, że w Opolu, Kędzierzynie-Koźlu, Brzegu i Nysie ich nie ma.
      • Gość: szef Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 00:17
        kolejna analogówka - wiocha 13 km od Częstochowy
    • Gość: jeszczeabonent Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.05, 05:17
      Nie sądzę aby w Łodzi (042687....)mieli centralę cyfrową skoro jakiś magik na
      centrali ręcznie przełącza mi neostradę i nie da się tego usunąć od września, a
      tp-sa twierdzi że to jest norma.
      • Gość: M Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: 212.160.172.* 30.12.05, 07:29
        Chyba część osób nie wie co to jest centrala cyfrowa nie wyłączając Ciebie.
        A neostrada to jest inna bajka.
        Polacy jak nie wiedzą o co chodzi to nażekają.
        W każdym razie wszystkim życzę pomyślności w Nowym Roku.
        M
        • Gość: kashiash Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: 212.160.91.* 30.12.05, 08:28
          przed wpisaniem odpowiedzi proponuję lekturę słownika ortograficznego
          • krzysiozak Re: Cała TP SA jest już cyfrowa 23.11.06, 22:02
            A kulturalni ludzie nie zwracają uwagi na pisownie bo każdy piszę jak może i
            umie. Możesz myśleć o takiej osobie co chcesz ale nie masz prawa zwracać uwagi.
            Kłania się internetowy sawuawiwr.
    • Gość: Gosia Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.bph.pl 30.12.05, 08:53
      ewidentne mijanie się z prawdą, u mnie centrala jest analogowa!!!!
    • Gość: pimo Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.12.05, 09:39
      ja we wrocławiu i tez analog
      • mruc Re: Cała TP SA jest już cyfrowa 30.12.05, 10:35
        Może poskarż się to URTiP.

www.urtip.gov.plurtip@urtip.gov.pl
        • mruc Re: Cała TP SA jest już cyfrowa 30.12.05, 10:36
          www.urtip.gov.pl
    • Gość: k i kto w to wierzy... IP: *.crowley.pl 30.12.05, 09:51
    • Gość: MAngel Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 30.12.05, 10:44
      AKURAT,tylko ciekawe czemu sporo ludzi nie ma takich centrali,nie zauwazyli?
    • Gość: smile91 Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.techmedia.com.pl 30.12.05, 10:57
      Co z tego skoro abonenci uciekają od tepsy,ja uwolniłem sie dwa lata temu i
      jestem szczesliwy z TLENOFONEM i komóra....Nie bedeę płacil
      Francuzom.POZDRAWIAM WSZYSTKICH "WOLNYCH".
    • Gość: Edi Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:59
      Bełchatów, Plac Narutowicza- dalej centrala analogowa!!
    • junak98 Re: Cała TP SA jest już cyfrowa 30.12.05, 12:20
      jako pracownik tp moge powiedziec ze szef ds. techniki mija się z prawdą
      central w tp mamy ok. 600 a nie 5,5 tysiaca
      poza tym mówiąc o centralach DGT jako cyfrowych to troche na wyrost
      ostatnie centrale analogowe beda wylaczane w styczniu
      ale propaganda niezla
    • Gość: Gorska Czy to znaczy ze teraz ceny spadna do swiatowych? IP: HTTP1.* / 24.244.150.* 30.12.05, 12:26
      Czyli 5-10 razy?
      Moze wreszcie "regulgulator" przypomni sobie za co bierze ogromne pieniadze
      i zmusi tele-zlodziei do takich "drobiazgow" jak:

- zaprzestanie pobierania haraczu, zwanego "abonamentem" ;

- cena polaczenia modemowego "neo 128" 15-20zl/mies. bo tyle ono kosztuje
      na calym cywilizowanym swiecie przy takich parametrach, nie jest to "lacze
      szerokopasmowe" jak chca polscy mitomani lacze szerokopasmowe
      to min. 256 kbps czego tepsiani durnie niestety nie wiedza;

- zrowna ceny polaczen miedzystrefowych z lokalnymi - vide USA ;

- obnizy ceny polaczen miedzynarodowych na zasadzie "rowna cena od-do"
      czyli placimy tyle ile wynosi srednia cena takiego polaczenia do nas
      kilku niepolskich operatorow, srednio ;

O ile jednak znam zycie zaden z tych postulatow zrealizowany nie bedzie
      a France Monopoly Telecom (Francuski Monopol Telefoniczny) bedzie okradal
      i oklamywal biedakow nadal.
      Polskim inwestorom zas zycze udanego obrotu akcjami spolki-bandyty,
      zarzadzanej przez sycylijska Mafie.
      Pecunia non olet.
      • Gość: Kowalski Szczesliwego Nowego Roku bez TPSA, Polsko! IP: HTTP1.* / 24.244.150.* 30.12.05, 13:31
        W drodze wyjatku zycze tego takze tutejszej Mysiej. Wam demokracja obca
        tak samo jak Lukaszence, mlodzi czynownicy ZMS lub NSDASP.

Tnijcie!

Dodam na temat. Lacze 3Mbps symetryczne (promocja) w normalnym kraju: $28
        za rok. Bez limitow stale IP. Suport 7/24.
        Takich ofert zycze w Nowym Roku takze Polsce.

O ile cenzura moich zyczen nie wytnie.
        • yavorius Re: Szczesliwego Nowego Roku bez TPSA, Polsko! 30.12.05, 13:32
          Zdecyduj się czy się nazywasz Kowalski czy Gorska to raz.
          Dwa - wzajemnie, wszystkiego najlepszego.
          • Gość: Jan Kowalski Re: Szczesliwego Nowego Roku bez TPSA, Polsko! IP: HTTP1.* / 24.244.150.* 30.12.05, 13:46
            yavorius napisał:

> Zdecyduj się czy się nazywasz Kowalski czy Gorska to raz.
            > Dwa - wzajemnie, wszystkiego najlepszego.

Chyba oczywiste ze nie nazywam sie ani tak ani tak. Eliminacja nic nie da,
            za duzo mozliwosci :). Mam rodzine i nie chce miec klopotow np. jadac na
            Mazury. Za dobrze znam rozlegla skale zainteresowan polskiej bezpieki.
            Po prostu zrezygnowalem z - wiesz chyba kto to? - aby moj wpis przetrwal
            chocby kilka chwil dluzej i nie podzielil losu szesciu poprzednich.
            Czyzby odezwaly sie nozyczki?
            Zdradze tu jeszcze jedno. Sam prowadze stronke dla Polonii. Dla zasady nie
            usuwamy nawet z pozoru najglupszych wpisow. Jest tylko cos takiego jak Osla
            Lawka na GW ale trafic tam naprawde bardzo trudno. Zwykle za nieczytelne
            wpisy w obcych jezykach.
            Tu wpisy sa usuwane za byle co a regulamin sluzy jedynie uprawnionym do
            ciecia. Tylko po co dotujecie walke z Lukaszenka? On przeciez robi to samo.
            Moze lepej i sensowniej byloby dotowac konkurencje dla tele-monopolu?

Ale to juz nie moje rybki, nie moje akwarium.

Naprawde musze zmykac bo sporo roboty mnie czeka pomimo wolnego od pracy,
            fakt ze tu jest to PRACA. Nie tak jak w Polsce.
            Za to wolne sie czuje cialem i dusza.....
            Tylko po to wstalem przed switem i poszedlem na polska gazete aby mnie
            pocieto?
            Jaka demokracja tacy demokraci. Moze bedzie lepiej w Nowym Roku? Zajrze.
    • Gość: zawiedziony Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: 82.160.141.* 30.12.05, 18:11
      tepsa zamiast byc bliżej (patrz spoty reklamowe) niestety jest dalej w
      malinach. W Młoszowej nadal jest centrala, które uniemożliwia podłączenie
      nowych abonentów i neostrady. Czekam na podłączenie telefonu stacjonarnego ale
      pewnie się nie doczekam. Dlatego twierdzę, że jest analogowa a nie cyfrowa.
    • Gość: Zenior Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: 213.158.197.* 31.12.05, 00:12
      Może i cyfrowa, ale dalej nie chcą podłączać z powodu "braku możliwości
      technicznych".
    • Gość: jamnik Re: Cała TP SA jest już cyfrowa IP: *.is.net.pl 17.01.06, 10:52
      Guzik prawda w TARNOWIE jest centrala anologowa systemu Pentakonta aboneci maja
      z nia same klopoty!!! Abonent/?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka