Dodaj do ulubionych

Siemens AX72 -jakieś gry Java???

08.01.06, 22:03
Chcę kupić synowi ten telefon.
Może to i głupie pytanie ale syn męczy mnie o telefon, na który będzie mógł
ściągnąć czasem jakąś grę. Są jakieś??? Nie mogę nigdzie znaleźć.

Dziękuję za sympatyczne odpowiedzi:))
Obserwuj wątek
    • blq Re: Siemens AX72 -jakieś gry Java??? 08.01.06, 22:08
      ten siemens nie za bardzo nadaje się do gier. mały ekranik java 1.0 i w ogole...
      ręce opadają.

najtansze obecnie telefony z porządnym wyswietlaczem i porządną javą 2.0 to jest
      motorola v300 i v500. telefony używane kosztują 300zł. są o kilka długości
      lepsze od tego siemensa. poza tym kupując kabel USB (czesto jest już w zestawie)
      można sobie gry wgrywać ściągając je z internetu na komputer. jest bardzo dużo
      gier dostępnych na te platformy - sam najlepszych wyselekcjonowałem około 100
      pozycji a jest ponad tysiąc.

pozdrawiam.
      • cruella Re: Siemens AX72 -jakieś gry Java??? 08.01.06, 22:41
        Zdaję sobie sprawę...

Ale mamy ustalone warunki:
        -syn dokłada połowę ceny telefonu powyżej 100zł (do tej ceny ja płacę), taki
        element wychowawczy
        -telefon musi być w Orange, tzw. mix (z blokadą rachunku), abonament 25zł
        -mam do wyboru: Nokię 6030 (199zł), Samsunga X480 (149zł) i tego Siemensa (1zł)
        i parę innych z cz-białymi wyświetlaczami

Przyznacie, że niewielki mam wybór:((((

Poza tym syn jakoś nie bardzo kwapi się do dopłacania do ceny telefonu. Zależy
        mu na dzwonkach, kolorowym wyświetlaczu...oj te dzieci...i wymyślił, że jakoś
        sobie te gry znajdzie. Obawiam się jednak, że sobie ich nie znajdzie:((( A
        kolejnego telefonu nie kupię.
        • blq Re: Siemens AX72 -jakieś gry Java??? 08.01.06, 22:50
          czemu ładować się w te mixy, skoro na przestrzeni doładowań zapłacicie więcej,
          niż ten telefon jest wart. wielokrotnie więcej!

nie lepiej kupić telefon bez simlocka? w wolnej sprzedaży? jesli nawet nie v300,
          to chociaż motorolę c650 za 200zł! i juz jest to telefon wielokrotnie lepszy niż
          ten Siemens, na którego jest wiele gier (kilkaset) i ktory ma dzwonki mp3.

Siemens to antyk (mimo że nowy). Nokia 6030 to też antyk (nowy) a samsung x480
          to elegancki telefonik dla kobiety. Nie widzę dobrego rozwiązania :(
          • cruella Re: Siemens AX72 -jakieś gry Java??? 09.01.06, 10:42
            Ooo, dziękuję za ten "elegancki telefonik dla kobiety" (takowy posiadam:).

Cóż, laik wziął się za kupowanie to i efekty widać. Nie chciałam wydawać sporo
            na telefon dla dziecka. W szkole kradną jak diabli, po co dziecku krzywdę robić:((

Masz rację, że można kupić coś lepszego, popatrzę na tą Motorolę. Warto zerkać
            na Allegro? (nie mam czasu na bieganie po jakiś komisach czy diabli wiedzą,
            gdzie jeszcze). Jest jakiś "pewny" sprzedający, żebym nie dostała cegły zamiast
            telefonu:))) (kupuję i sprzedaję na Allegro i wiem, ile warte są "komentarze").

Dziękuję:))
            • blq Re: Siemens AX72 -jakieś gry Java??? 09.01.06, 13:08
              moim zdaniem allegro to najlepsza opcja. a co do sprzedających - trzeba po
              prostu popatrzeć nie tylko na liczbę komentarzy, ale i poprzednie transakcje.
              Jak to były przedmioty wartościowe, najlepiej też komórki - to wtedy ryzyko jest
              znacznie mniejsze; a jak poradniki, czy inne rzeczy "prawie darmo" - to lepiej
              omijać.

PS. w komisach nie warto kupować. Okazje się zdarzają, ale najczesciej komisowe
              cwaniactwo chce wydębić na telefonie jak najwięcej, ich marże nieraz osiągają
              kilkaset złotych - zarabiają na ludzkiej głupocie i to dwukrotnie - po stronie
              sprzedających jak i kupujących...
              • cruella Re: Siemens AX72 -jakieś gry Java??? 09.01.06, 14:11
                Zauważyłam te komisowe "okazje".

Dziękuję za pomoc, rozejrzę się na Allegro za tą Motorolą:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka