Gość: adam IP: *.e-wro.net.pl 09.02.06, 19:32 Siedziałem na Wapie 12 minut i skasowali mnie 2,90zł za tyle czasu!! Otwierałem tylko strone plusgsm. Czy mam cos nie tak z telefonem? Mam nokie 6230i. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Greg Re: WAP -CENY-plus IP: *.acn.waw.pl 09.02.06, 20:33 Primo - sprawdź czy łączysz się przez CSD (i wtedy płacisz za czas), czy GPRS (wtedy NIEWAŻNY jest czas połączenia, ważna za to ilość przesłanych danych - jeśli było ich dużo, to mogłeś tyle zapłacić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: WAP -CENY-plus IP: *.e-wro.net.pl 09.02.06, 21:32 Chyba gprs bo mi się pojawia ikonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: WAP -CENY-plus IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 00:22 Ikonka nic nie znaczy, bo jest predefiniowana (oznacza tylko połączenie), a rodzaj połączenia zależy od profilu (mój przypadek: nowy Sagem MY X6-2 z Orange, konsultant twierdził, że łączy się po GPRS i nie mógł wyjść ze zdziwienia, jak mu pokazałem, że standardowo jest wgrany profil CSD, GPRSowego brak, ale ikonka połączenia ma oczywiście postać GPRS w każdym wypadku - klient myśli, że ma GPRS, a buli za CSD.....). Odpowiedz Link Zgłoś