Dodaj do ulubionych

Rejestracja SIM w Orange

IP: 212.160.151.* 12.06.06, 10:25
Witam, dostałem telefon z kartą z Orange, odpaliłem cały zestaw w piątek, a
do dziś na wyświetlaczu mam napis "Nierazejestrowany SIM". Tak długo trzeba
czdekać w Orange na rejestrację karty, czy coś jest nie tak?
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Rejestracja SIM w Orange 12.06.06, 10:45
      Wyłączałeś i włączałeś telefon?
      • Gość: mr_hamm Re: Rejestracja SIM w Orange IP: 212.160.151.* 12.06.06, 10:52
        Tak, kilkakrotnie był włączany i wyłączany, raz nawet kilka godzin na
        formatowanie baterii.
        • yavorius no to 12.06.06, 11:33
          Warto zadzwonić do operatora i spytać, co się dzieje... W regulaminie z tego co
          kojarzę, operatorzy zastrzegają sobie nawet 7 dni...
          • Gość: mr_hamm no to dzięki :) IP: 212.160.151.* 12.06.06, 11:36
            no chyba trzeba będzie pogadać z tym gościem :)...trochę to wkurzające -
            zostałem abonentem, a tu rzuca mi się kłody pod nogi... rozumiem, że czasem sie
            tak dzieje, ale niemiłe wrażenie pozostaje... czyżby -> oto Orange właśnie?!
            • Gość: gauche Re: no to dzięki :) IP: *.ztpnet.pl 12.06.06, 15:16
              To dopiero początek przygód z tym operatorem ;) Podpis złożyłeś, to teraz męcz
              się przez dwa lata.
              • Gość: mr_hamm oj gauche, gauche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:14
                ..widzę, że sfrustrowany jesteś chyba trochę. Po pierwsze to ja się męczyć nie będę musiał, bo to moja firma dała mi ten telefon, a kartę już aktywowali (słowo "już" chyba jest trochę na wyrost) jakieś 20 minut temu.
                Wiadomość dla przyszłych abonentów Orange - ja czekałem na aktywację od piątku od godz. 15:00 do poniedziałku do godz. 15:00... jak dla mnie tragedia, no ale się tym za bardzo nie przejąłem.
                Pozdrówka dla wszystkich :)
    • Gość: ania Re: Rejestracja SIM w Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:41
      najważniejsze pytanie tutaj brzmi czy to była może migracja? (czyli przejście z
      karty z zachowaniem numeru) czy zwykła aktywacja z nowym numerem, w obu
      przypadkach teoretycznie może to trwać do 7 dni jednak w przypadku nowej
      aktywacji dzieje się to automatycznie w ciągu 30 sekund od zatwierdzenia umowy,
      komplikacje zaczynają się gry np. aktywacja "poszła" do realizacji ręcznej co
      dzieje się najczęściej w przypadku jakichś zaległości, aktywacja wtedy może
      nastąpić dopiero po uregulowaniu wpłaty, może też się zdarzyć )choć rzedko) że
      w systemia aktywacja widnieje jako "nieudana" wtedy może się to opóźnić ale to
      jest błąd techniczy który niezależy od ludzi... w przypadku wymienionej już
      migracji dzieje się to metodą ręczną i jest uzależnione od paru kwestii,
      najczęściej dzieje się to właśnie po kilku dniach... pozdrawiam
      • metron1 Re: Rejestracja SIM w Orange 13.06.06, 22:00
        Wcale to w Orange tak różowo nie wygląda Kupiłem telefon w sklepie internetowym
        Na aktywację karty czekałem od czwartku do wtorku.Dopiero jak zadzwoniłem z
        awanturą aktywowano mi kartę Uprzedzam żadnych zaległosci nie miałem Była to
        nowa umowa w Orange a za telefon zapłaciłem kurierowi
        • Gość: ania Re: Rejestracja SIM w Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 13:16
          no z kuruerem jedst zupełnie inna sprawa bo musi sie on udać spowrotem "do
          siebie" i zatwierdzić tą aktywację, a to czy jest obowiązkowy i załatwił to
          szybko to juz inna sprawa....
          • metron1 Re: Rejestracja SIM w Orange 18.06.06, 20:38
            To po co w takim razie niedoszły abonent Orange dostaje do ręki numer karty sim
            oraz specjalny kod dzięki czemu ma samodzielnie aktywować kartę.
            Kurier nie wyda klientowi telefonu bez uiszczenia opłaty. Dopiero klient po
            zapłaceniu kurierowi dostaje numer karty sim którą samodzielnie aktywuje. Kurier
            nie ma żadnych danych umozliwiających aktywację karty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka