Dodaj do ulubionych

Jak wyciągnąć od Ery telefon?

15.02.03, 20:00
Niedługo kończy mi się umowa z Erą. Chciałbym żeby mi dali nowy telefon. 2
lata temu nie chcieli mi dać bo miałem za małe rachunki. Teraz mam jeszcze
mniejsze i znów mi nie dadzą. Co zobić by ich przekonać by jednak mi dali?
Obserwuj wątek
    • gale Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? 15.02.03, 20:25
      Ale pocóż mieliby Ci dać nowy telefon, skoro jest to - jak sam słusznie
      zauważyłeś - zupełnie nieuzasadnione ekonomicznie z ich punktu widzenia?
    • Gość: Szkot Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: *.acn.waw.pl 16.02.03, 17:48
      Ja miałem bardzo niskie rachunki. Po 2 latach wysłałem do nich pismo faxem, że
      proszę o rozwiąznie umowy. Zgłosiła się panienka, która zaproponowała
      pozostanie w Erze i kilka nowych możliwości, m.in. nowy tel. w zamian za
      kolejne 2 lata umowy.
      • Gość: HASAN_SAS Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.10.03, 15:07
        proste i logiczne:)
    • Gość: ????? Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: *.dami 20.02.03, 15:10
      adam.debski napisał:

> Niedługo kończy mi się umowa z Erą. Chciałbym żeby mi
      dali nowy telefon. 2
      > lata temu nie chcieli mi dać bo miałem za małe
      rachunki. Teraz mam jeszcze
      > mniejsze i znów mi nie dadzą. Co zobić by ich przekonać
      by jednak mi dali?

Dwa lata temu trzeba było miec rachunki na conajmniej jak
      sie nie myle 1 2 0 - 1 5 0 ..., a teraz wystarczy mieć 5
      0 ... a to chyba nie jest az tak duzo jak na komórkę , a
      gdy nawet tego niebędziesz miał to poprostu zagraj z nimi
      że po tak długim okresie to powinni Ci cis zaoferować w
      zamian zato bo jak nie to pójdziesz do jakiejs innej
      sieci, zaczniesz od nowa ale tel. wezmiesz za grosze :]
      • Gość: Mar Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: skory:* / 10.2.13.* 20.02.03, 16:51
        Gość portalu: ????? napisał(a):

> adam.debski napisał:
        >
        > > Niedługo kończy mi się umowa z Erą. Chciałbym żeby mi
        > dali nowy telefon. 2
        > > lata temu nie chcieli mi dać bo miałem za małe
        > rachunki. Teraz mam jeszcze
        > > mniejsze i znów mi nie dadzą. Co zobić by ich przekonać
        > by jednak mi dali?
        >
        > Dwa lata temu trzeba było miec rachunki na conajmniej jak
        > sie nie myle 1 2 0 - 1 5 0 ..., a teraz wystarczy mieć 5
        > 0 ... a to chyba nie jest az tak duzo jak na komórkę , a
        > gdy nawet tego niebędziesz miał to poprostu zagraj z nimi
        > że po tak długim okresie to powinni Ci cis zaoferować w
        > zamian zato bo jak nie to pójdziesz do jakiejs innej
        > sieci, zaczniesz od nowa ale tel. wezmiesz za grosze :]

I tak oto płacąc horrendalne rachunki (i nie wymieniając telefonu od dawna, bo
        się przyzwyczaiłem) dofinansowuję fanaberię gówniarzy, którzy musza mieć co
        chwila nowy aparacik. A wystarczyłoby nie mydlić oczu ludziom tylko sprzedawać
        towar za tyle za ile on jest faktycznie wart.
        • Gość: Adam Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: *.netia.pl 20.02.03, 19:56
          > I tak oto płacąc horrendalne rachunki (i nie wymieniając telefonu od dawna,
          bo
          > się przyzwyczaiłem) dofinansowuję fanaberię gówniarzy, którzy musza mieć co
          > chwila nowy aparacik. A wystarczyłoby nie mydlić oczu ludziom tylko
          sprzedawać
          > towar za tyle za ile on jest faktycznie wart.

To wymieniaj i nie narzekaj (typowa filozofia - "Chcę mieć sto owiec jak
          sąsiad - NIE, chcę żeby mu 99 zdechło i miał jedną, jak ja - TAK"). Jakby się
          firma traciła toby nie wymieniała. Jednak się opłaca, tylko wcześniej zarabiali
          więcej, a teraz muszą zmniejszyć marżę i walczyć o klienta bo rynek osiągnął
          nasycenie. I nie jest z tym jak z podatkami - nie łudź się że do kogoś
          dopłacasz. Ja też mam duże rachunki i korzystam z przywilejów.

Ciao.
          • Gość: Mar Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: skory:* / 10.2.13.* 21.02.03, 06:46
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> To wymieniaj i nie narzekaj (typowa filozofia - "Chcę mieć sto owiec jak
            > sąsiad - NIE, chcę żeby mu 99 zdechło i miał jedną, jak ja - TAK"). Jakby się
            > firma traciła toby nie wymieniała. Jednak się opłaca, tylko wcześniej
            zarabiali

ALE JA NIE CHCĘ WYMIENIAĆ, bo się przyzwyczajam do układu klawiszy, menu
            itp...:-)
            • Gość: Adam Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: *.netia.pl 22.02.03, 07:38
              > ALE JA NIE CHCĘ WYMIENIAĆ, bo się przyzwyczajam do układu klawiszy, menu
              > itp...:-)

Zawsze mozesz nowy dac komus z rodziny - dokupisz TAK-TAK'a i jest OK. Pozbawi
              Cię to poczucia bycia "do tyłu" ;o)
              • Gość: Mar Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: skory:* / 10.2.13.* 23.02.03, 14:12
                Gość portalu: Adam napisał(a):

> > ALE JA NIE CHCĘ WYMIENIAĆ, bo się przyzwyczajam do układu klawiszy, menu
                > > itp...:-)
                >
                > Zawsze mozesz nowy dac komus z rodziny - dokupisz TAK-TAK'a i jest OK.
                Pozbawi
                > Cię to poczucia bycia "do tyłu" ;o)

DAĆ ZA DARMO to można komuś w zęby :-).
                • Gość: Adam Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: *.netia.pl 23.02.03, 15:38
                  Gość portalu: Mar napisał(a):

> > Zawsze mozesz nowy dac komus z rodziny - dokupisz TAK-TAK'a i jest OK.
                  > Pozbawi
                  > > Cię to poczucia bycia "do tyłu" ;o)
                  >
                  >
                  > DAĆ ZA DARMO to można komuś w zęby :-).

Z rodziny?. Wyrazy wspolczucia.
    • gustaww Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? 20.02.03, 17:36
      A olej Erę i idź do innego operatora...
      • Gość: Hood Przestańcie pieprzyć głupoty. IP: *.acn.pl 24.02.03, 11:18
        Era nie stawia żadnych wymagań co do wysokości rachunków! Wystarczy że nie ma
        zaległości w płaceniu rachunków i skończyła się dotychczasowa umowa. Zamiast
        wypisywać głupoty wystarczy wejść na stronę Ery i sobie poczytać.
        www.era.pl/
        • Gość: ter Re: Przestańcie pieprzyć głupoty. IP: 195.117.192.* 25.02.03, 09:46
          Gość portalu: Hood napisał(a):

> Era nie stawia żadnych wymagań co do wysokości rachunków! Wystarczy że nie ma
          > zaległości w płaceniu rachunków i skończyła się dotychczasowa umowa. Zamiast
          > wypisywać głupoty wystarczy wejść na stronę Ery i sobie poczytać.
          > <a href="http://www.era.pl/"target="_blank">www.era.pl/</a>

A gdzie to jest bo jakoś nie mogę znaleźć.
          • Gość: wrednababa Re: Przestańcie pieprzyć głupoty. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 10:03
            wygląda to tak...jest liczona średnia z rachunków za ostatnie 6
            miesięcy...jezeli ta średnia wynosi przynajmniej 50zł to dostajesz telefon w
            cenie jaka obowiązuje w aktualnej promocyji, jeżeli średnia jest niższa to
            musisz niestety troszkę dopłacić do aparatu, moze to być doplata jednorazowa(
            100zł netto) albo niższa - comiesięczna....dopiero kiedy masz naprawdę
            niziutkie rachunki (płacisz np. sam abonament, ale taki najniższy,jakieś 19
            netto) to niestety nie otrzymasz aparatu a jedynie zostaną zaproponowane Ci
            darmowe minuty..... jeżeli nie jesteś przywiązany do swojego numeru tel. i nie
            odpowiadają Ci te warunki, to faktycznie mozesz rozwiązać umowę i zawrzeć nową
            i wcale nie musisz iść z tym do nowego operatora..no chyba, że bardzo chcesz ;))
          • Gość: Hood Do Ter IP: *.acn.pl 25.02.03, 12:18
            Gość portalu: ter napisał(a):
            > A gdzie to jest bo jakoś nie mogę znaleźć.

Kliknij na stronie Ery na przyciski, stokrotka=oferta dla stałych
            abonentów=pakiet ekstra
            • Gość: ter Re: Do Ter IP: 195.117.192.* 25.02.03, 14:32
              Gość portalu: Hood napisał(a):

> Gość portalu: ter napisał(a):
              > > A gdzie to jest bo jakoś nie mogę znaleźć.
              >
              > Kliknij na stronie Ery na przyciski, stokrotka=oferta dla stałych
              > abonentów=pakiet ekstra

Niby jest ale strasznie mętnie piszą. Tam pisze tylko, że mogę po
              preferencyjnej cenie zakupić telefon. Dla mnie preferencyjna cena to jest max
              10zł bo za 50 mogę sobie kupić w komisie. A wątpię czy mi za tyle sprzedadzą.
              • Gość: wrednababa Re: Do Ter IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 15:07
                > Niby jest ale strasznie mętnie piszą. Tam pisze tylko, że mogę po
                > preferencyjnej cenie zakupić telefon. Dla mnie preferencyjna cena to jest max
                > 10zł bo za 50 mogę sobie kupić w komisie. A wątpię czy mi za tyle
                sprzedadzą.

....hmmmm.....powiedz mi gdzie jest ten komis w którym sprzedają nowiutkie
                aparaty na gwarancji za 50 zł....chętnie się wybiorę.. ;))))

w tym wypadku preferencyjna cena oznacza, ze możesz za tel. zapłacić tyle ile
                kosztuje w aktualnej promocji..a ceny aparatów w obecnej promocji kształtują
                się od 1 zł... także wszystko zalezy od tego jaki model cię interesuje.. ;))
                • adam.debski Re: Do Ter 04.03.03, 17:06
                  Gość portalu: wrednababa napisał(a):

> > Niby jest ale strasznie mętnie piszą. Tam pisze tylko, że mogę po
                  > > preferencyjnej cenie zakupić telefon. Dla mnie preferencyjna cena to jest
                  > max
                  > > 10zł bo za 50 mogę sobie kupić w komisie. A wątpię czy mi za tyle
                  > sprzedadzą.
                  >
                  >
                  > ....hmmmm.....powiedz mi gdzie jest ten komis w którym sprzedają nowiutkie
                  > aparaty na gwarancji za 50 zł....chętnie się wybiorę.. ;))))
                  >
                  >
                  > w tym wypadku preferencyjna cena oznacza, ze możesz za tel. zapłacić tyle ile
                  > kosztuje w aktualnej promocji..a ceny aparatów w obecnej promocji kształtują
                  > się od 1 zł... także wszystko zalezy od tego jaki model cię interesuje.. ;))

Jak za 1 zł będę mógł kupić telefon to jest to rzeczywiście poważna oferta.
                  Muszę to sprawdzić w praktyce.
                  • Gość: wrednababa Re: Do Ter IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 18:40
                    ...naprawdę tak jest... tylko najlepiej żebyś miał rachunki przynajmniej na
                    50zł, wtedy warunki wymiany sa najkorzystniejsze. Oprócz nowego telefonu mozesz
                    tez skorzystać z aktualnej promocji.. w tej chwili jeśli wybrałbyś jedną z
                    nowych taryf (korzystniejsze od starych - sms za 0,24zł, minuty zamienne z sms-
                    ami, a niewykorzystane przechodzą na następny miesiąc) miałbyś abonament niższy
                    o 20 zł netto przez rok czasu, a do tego otrzymałbyś jednorazowo 100 lub 200
                    minut bezpłatnych do wykorzystania do końca czerwca.. także chyba nie jest
                    źle ;)))
                    • Gość: bonsai Re: Do Ter IP: 213.17.236.* 05.03.03, 00:43

> ...naprawdę tak jest... tylko najlepiej żebyś miał rachunki przynajmniej na
                      > 50zł, wtedy warunki wymiany sa najkorzystniejsze. Oprócz nowego telefonu mozesz
                      >
                      > tez skorzystać z aktualnej promocji.. w tej chwili jeśli wybrałbyś jedną z
                      > nowych taryf (korzystniejsze od starych - sms za 0,24zł, minuty zamienne z sms-
                      > ami, a niewykorzystane przechodzą na następny miesiąc) miałbyś abonament niższy
                      >
                      > o 20 zł netto przez rok czasu, a do tego otrzymałbyś jednorazowo 100 lub 200
                      > minut bezpłatnych do wykorzystania do końca czerwca.. także chyba nie jest
                      > źle ;)))

Tutaj się nie zgodzę.
                      Wymieniałem telefon w styczniu i nie mogłem skorzystać z promocji które wymieniłeś bo jak mi wyjaśniono w salonie obowiązują one tylko dla nowych abonentów.
                      • Gość: wrednababa Re: Do Ter IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 09:47
                        ...w styczniu obowiązywała promocja Minuty jak pamietam (100 lub 200 minut
                        dodatkowych) i przy podpisywaniu aneksu również można było z tego skorzystać,
                        przy wyborze jednej z nowych taryf i dla aneksów na 24 miesiace, można tez było
                        wybrac promocyjną taryfę Moja Super. Była tylko 1 promocja która była dostępna
                        wyłącznie dla nowych abonentów, ale to było w grudniu, chodziło o promocję z
                        dodatkowym telefonem Sendo P200 w Tak Taku , wszystkie pozostałe były dostępne
                        również przy aneksach ...
                      • Gość: wrednababa Re: Do Ter IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 10:13
                        > Tutaj się nie zgodzę.
                        > Wymieniałem telefon w styczniu i nie mogłem skorzystać z promocji które
                        wymieni
                        > łeś bo jak mi wyjaśniono w salonie obowiązują one tylko dla nowych abonentów.

.....hmmmmm....dalej myślę o tym co napisałeś.. a moze masz telefon
                        zarejestrowany na firmę i należysz do tzw.SME - czyli jesteś obsługiwany przez
                        Doradców Biznesowych? oni faktycznie przy aneksach nie mają za dużo
                        propozycji...niestety...najczęściej mogą zaoferować wyłącznie nowy
                        aparat..jeden plus, że można wtedy wymieniac telefon nawet po 18 miesiącach...
                        pozdrawiam
                        w.b.
                        • Gość: bonsai Re: Do Ter IP: 213.17.236.* 05.03.03, 14:44

> .....hmmmmm....dalej myślę o tym co napisałeś.. a moze masz telefon
                          > zarejestrowany na firmę i należysz do tzw.SME - czyli jesteś obsługiwany przez
                          > Doradców Biznesowych? oni faktycznie przy aneksach nie mają za dużo
                          > propozycji...niestety...najczęściej mogą zaoferować wyłącznie nowy
                          > aparat..jeden plus, że można wtedy wymieniac telefon nawet po 18 miesiącach...
                          > pozdrawiam
                          > w.b.

Złapałaś mnie;) Faktycznie mam dwa tel na firmę i wymieniając chciałem skorzystać z promocji "MIS" coś tam (po 3 minucie za darmo+50% zniżki na abonament) i nie mogłem. Dzięki za wyjaśnienie.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: wrednababa Re: Do bonsai IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 15:55
                            ..a tam zaraz przyłapałam.. ;)))) zastanawiało mnie to tylko.... no widzisz,
                            jest tak, ze rynek biznesowy ma nieco inne przywileje niż prywatny...
                            pozdrawiam
                            w.b.
                          • Gość: wrednababa Re: Do Ter IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 20:31
                            Gość portalu: bonsai napisał(a):
                            >
                            > Złapałaś mnie;) Faktycznie mam dwa tel na firmę i wymieniając chciałem
                            skorzyst
                            > ać z promocji "MIS" coś tam (po 3 minucie za darmo+50% zniżki na abonament) i
                            n
                            > ie mogłem. Dzięki za wyjaśnienie.
                            > Pozdrawiam

..........a tam zaraz złapałam.... ;)))) po prostu zastanawiało mnie to co
                            napisałeś ;))no niestety przywileje rynku prywatnego i biznesowego nie są takie
                            same..
                            pozdrawiam
                            w.b.
                    • adam.debski Re: Do Ter 05.03.03, 17:02

> ...naprawdę tak jest... tylko najlepiej żebyś miał rachunki przynajmniej na
                      > 50zł, wtedy warunki wymiany sa najkorzystniejsze. Oprócz nowego telefonu
                      mozesz
                      >
                      > tez skorzystać z aktualnej promocji.. w tej chwili jeśli wybrałbyś jedną z
                      > nowych taryf (korzystniejsze od starych - sms za 0,24zł, minuty zamienne z
                      sms-
                      > ami, a niewykorzystane przechodzą na następny miesiąc) miałbyś abonament
                      niższy
                      >
                      > o 20 zł netto przez rok czasu, a do tego otrzymałbyś jednorazowo 100 lub 200
                      > minut bezpłatnych do wykorzystania do końca czerwca.. także chyba nie jest
                      > źle ;)))

Ale moje rachunki za rozmowy , tak jak już pisałem wynoszą zero ponieważ
                      mieszczę się w darmowych minutach. I w takim wypadku to chyba nic mi nie
                      dadzą. W każdym razie 2 lata temu telefonu nie chcieli sprzedać nawet z
                      najmniejszą zniżką.
                      • Gość: wrednababa Re: Do Ter IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 15:40
                        >
                        > Ale moje rachunki za rozmowy , tak jak już pisałem wynoszą zero ponieważ
                        > mieszczę się w darmowych minutach.

..............Twój rachunek nie moze wynosić zero, bo przeciez płacisz
                        przynajmniej abonament...skoro nie przekraczasz minut zawartych w abonamencie,
                        to istotne jest jakiej wysokości jest Twój abonament, czy jest wyższy niż 50zł,
                        czy niższy... nie sugeruj się propozycjami sprzed 2 lat, ponieważ to się juz z
                        10 razy zdążyło zmienić .... czasami to już nawet człowiek nie nadąża z tymi
                        zmianami i się w tym wszystkim miesza ;)))))

• adam.debski Płace 36 zł. 09.03.03, 10:30

> >
                          > > Ale moje rachunki za rozmowy , tak jak już pisałem wynoszą zero ponieważ
                          > > mieszczę się w darmowych minutach.
                          >
                          > ..............Twój rachunek nie moze wynosić zero, bo przeciez płacisz
                          > przynajmniej abonament...skoro nie przekraczasz minut zawartych w
                          abonamencie,
                          > to istotne jest jakiej wysokości jest Twój abonament, czy jest wyższy niż
                          50zł,
                          >
                          > czy niższy... nie sugeruj się propozycjami sprzed 2 lat, ponieważ to się juz
                          z
                          > 10 razy zdążyło zmienić .... czasami to już nawet człowiek nie nadąża z tymi
                          > zmianami i się w tym wszystkim miesza ;)))))

Mam taryfę Moja 10 i pałcę abonament w wysokości 36 zł. Co oznacza, że na pewno
                          mi nie dadzą nowego telefonu.
                          >
                          >
                          • Gość: wrednababa Re: Płace 36 zł. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 19:02
                            ..też dostaniesz telefon...
                            tylko na innych warunkach.... albo będziesz musiał nieco dopłacić, albo
                            zaproponują ci tylko kilka modeli telefonów z których bedziesz mógł wybierać..

najlepiej zrobisz jeśli zadzwonisz na 602 900 (numer bezpłatny) wybierzesz 0 a
                            potem 9 - zgłosi się konsultant.... podasz mu numer tel. i swoje hasło i on
                            opowie Ci dokładnie jakie są propozycje w Twoim wypadku..tak będzie
                            najszybciej...
                            • adam.debski Re: Płace 36 zł. 11.03.03, 16:37

> ..też dostaniesz telefon...
                              > tylko na innych warunkach.... albo będziesz musiał nieco dopłacić, albo
                              > zaproponują ci tylko kilka modeli telefonów z których bedziesz mógł wybierać..
                              >
                              > najlepiej zrobisz jeśli zadzwonisz na 602 900 (numer bezpłatny) wybierzesz 0
                              a
                              > potem 9 - zgłosi się konsultant.... podasz mu numer tel. i swoje hasło i on
                              > opowie Ci dokładnie jakie są propozycje w Twoim wypadku..tak będzie
                              > najszybciej...

Dzięki za radę. Będę musiał to wypróbować. Mi by starczył zwykły tani telefon
                              np. jakiś Alcatel. A Ty skąd o tym wiesz? Próbowałaś już?
                              • Gość: deal Re: Płace 36 zł. IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 09:51
                                adam.debski napisał:

>
                                > Dzięki za radę. Będę musiał to wypróbować. Mi by starczył zwykły tani telefon
                                > np. jakiś Alcatel. A Ty skąd o tym wiesz? Próbowałaś już?

sądząc po konkretnych instrukcjach mamy do czynienia z pracownikiem sieci :))
                                pozdrawiam wredną ;)

• Gość: wrednababa Re: Płace 36 zł. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 09:39
                                  Gość portalu: deal napisał(a):

> adam.debski napisał:
                                  >
                                  > >
                                  > > Dzięki za radę. Będę musiał to wypróbować. Mi by starczył zwykły tani tele
                                  > fon
                                  > > np. jakiś Alcatel. A Ty skąd o tym wiesz? Próbowałaś już?
                                  >
                                  >
                                  > sądząc po konkretnych instrukcjach mamy do czynienia z pracownikiem sieci :))
                                  > pozdrawiam wredną ;)

;)))))))))) to mnie zdemaskowałeś ;))))))
                                  dzięki za pozdrowienia, ja również pozdrawiam ;))))
                                  >
                                  • Gość: wrednababa Re: Płace 36 zł. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 11:27
                                    ..a skoro wspominałam wczesniej o częstych zmianach w ofercie dla stałych
                                    abonentow to znowu pozmieniali i namieszali ;(( (pracownikom namieszali)..
                                    • Gość: deal Re: Płace 36 zł. IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 10:13
                                      taaaa...ja tez kocham jak zmieniaja HR i tym podobne...
                                      • Gość: wrednababa Re: Płace 36 zł. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 12:33
                                        ;))) mi opadają ręce jak widzę maila "modyfikacja oferty dla stałych..." jak
                                        się przyzwyczaję, ze jest tak i tak to zaraz coś zmienią..kiedyś 3 miesiące nie
                                        robiliśmy wymian, bo nie dzialał nam Portal..trochę nas wtedy to wszystko
                                        ominęło, ale potem trzeba było sobie wszystko przypomnieć...
                                        • adam.debski Nie chce mi się z Erą gadać. 16.03.03, 15:25

> ;))) mi opadają ręce jak widzę maila "modyfikacja oferty dla stałych..." jak
                                          > się przyzwyczaję, ze jest tak i tak to zaraz coś zmienią..kiedyś 3 miesiące
                                          nie
                                          >
                                          > robiliśmy wymian, bo nie dzialał nam Portal..trochę nas wtedy to wszystko
                                          > ominęło, ale potem trzeba było sobie wszystko przypomnieć...

To skoro jesteś z firmy to może byś mi ten telefon bezpośrednio załatwiła. Co
                                          ja mam się z nimi znowu użerać i nerwy tracić. Wogóle to towarzystwo w Erze
                                          jakoś nerwowo reaguje jak klient coś od nich chce. Ciągle wolą nabijać nowych
                                          niż utrzymać starego. A badania ponoć wykazują, że utrzymanie klienta jest
                                          kilkakrotnie tańsze od pozyskania nowego.
                                          • Gość: wrednababa Re: Nie chce mi się z Erą gadać. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 18:42
                                            > To skoro jesteś z firmy to może byś mi ten telefon bezpośrednio załatwiła.

..jesli do mnie przyjdziesz,z dowodem osobistym to Ci to wszystko
                                            sprawdze,opowiem i zdecydujesz.Zapraszam do Szczecina ;)))

Co ja mam się z nimi znowu użerać i nerwy tracić. Wogóle to towarzystwo w Erze
                                            > jakoś nerwowo reaguje jak klient coś od nich chce.

.....a ze mna chcesz się użerać..??? ;)))))))

Ciągle wolą nabijać nowych
                                            > niż utrzymać starego. A badania ponoć wykazują, że utrzymanie klienta jest
                                            > kilkakrotnie tańsze od pozyskania nowego.

...no tak... niezadowolony jesteś...jesli tak rozmawiasz z konsultantami, to co
                                            się dziwisz, ze nerwowo reagują :)))) przecież oni tylko sprzedają produkty i
                                            usługi, nie wymyślaja tych warunków...
                                            • adam.debski Re: Nie chce mi się z Erą gadać. 17.03.03, 08:24

> > To skoro jesteś z firmy to może byś mi ten telefon bezpośrednio załatwiła.
                                              >
                                              >
                                              > ..jesli do mnie przyjdziesz,z dowodem osobistym to Ci to wszystko
                                              > sprawdze,opowiem i zdecydujesz.Zapraszam do Szczecina ;)))
                                              >
                                              > Co ja mam się z nimi znowu użerać i nerwy tracić. Wogóle to towarzystwo w
                                              Erze
                                              >
                                              > > jakoś nerwowo reaguje jak klient coś od nich chce.
                                              >
                                              > .....a ze mna chcesz się użerać..??? ;)))))))
                                              >
                                              >
                                              > Ciągle wolą nabijać nowych
                                              > > niż utrzymać starego. A badania ponoć wykazują, że utrzymanie klienta jest
                                              >
                                              > > kilkakrotnie tańsze od pozyskania nowego.
                                              >
                                              >
                                              > ...no tak... niezadowolony jesteś...jesli tak rozmawiasz z konsultantami, to
                                              co
                                              >
                                              > się dziwisz, ze nerwowo reagują :)))) przecież oni tylko sprzedają produkty i
                                              > usługi, nie wymyślaja tych warunków...

Dziękuję za zaproszenie. Chętnie bym przyjechał ale jestem z Rzeszowa a to z
                                              600km. W Szczecinie byłem tylko 2 razy i niestety nie wybieram się w
                                              najbliższej przyszłości. Musisz mi chyba pomóc w sposób korespondencyjny. No
                                              chyba, że ty do mnie przyjedziesz...
                                              • Gość: wrednababa Re: Nie chce mi się z Erą gadać. IP: 217.153.7.* 19.03.03, 13:20
                                                > Dziękuję za zaproszenie. Chętnie bym przyjechał ale jestem z Rzeszowa a to z
                                                > 600km. W Szczecinie byłem tylko 2 razy i niestety nie wybieram się w
                                                > najbliższej przyszłości. Musisz mi chyba pomóc w sposób korespondencyjny. No
                                                > chyba, że ty do mnie przyjedziesz...

przykro mi,ale sprzedaję telefony tylko w swoim salonie.Jeśli chodzi o pomoc w
                                                sposób korespondencyjny, to wydaje mi się, ze jakoś Ci pomogłam...opowiedziałam
                                                ile się da...reszta już zalezy od Ciebie ;))) także zadzwoń wreszcie na info ,
                                                a potem do dzieła - idź do salonu po telefon!!! :))
                                                • adam.debski Re: Nie chce mi się z Erą gadać. 24.06.03, 08:59

> > Dziękuję za zaproszenie. Chętnie bym przyjechał ale jestem z Rzeszowa a to
                                                  > z
                                                  > > 600km. W Szczecinie byłem tylko 2 razy i niestety nie wybieram się w
                                                  > > najbliższej przyszłości. Musisz mi chyba pomóc w sposób korespondencyjny.
                                                  > No
                                                  > > chyba, że ty do mnie przyjedziesz...
                                                  >
                                                  >
                                                  > przykro mi,ale sprzedaję telefony tylko w swoim salonie.Jeśli chodzi o pomoc
                                                  w
                                                  > sposób korespondencyjny, to wydaje mi się, ze jakoś Ci
                                                  pomogłam...opowiedziałam
                                                  >
                                                  > ile się da...reszta już zalezy od Ciebie ;))) także zadzwoń wreszcie na
                                                  info ,
                                                  > a potem do dzieła - idź do salonu po telefon!!! :))

Niestety. Po 4 latach są mi wstanie zaproponować tylko kolejne darmowe minuty.
                                                  O żadnym nowym telefonie nawet za dopłatą nie ma mowy. To mnie nie interesuje
                                                  bo po 4 latach mój telefon to prawie zabytek i chciałbym mieć nowy.
                                                  Chyba zrezygnuję i kupię jako nowy klient. Nieładnie traktuje się klientów w
                                                  Erze.
                                          • Gość: Gregor Re: Nie chce mi się z Erą gadać. IP: *.pkobp.pl 24.03.03, 16:48
                                            >> ;))) mi opadają ręce jak widzę maila "modyfikacja oferty dla stałych..."

jestem jeszcze ich klientem, ale też mi się nie chce z nimi gadać...
                                            czy nie uważacie, że starego klienta traktują gorzej niż nowego?
                                            nie mają dobrego marketingu: przecież wiadome jest, że pozyskanie nowego
                                            klienta kosztuje 10 razy więcej niż utrzymanie starego!!!
                                            pozdrowienia
    • Gość: mikolajek Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: 213.77.7.* 23.10.03, 12:32
      No tak... Jestem klientem Ery od 4 lat i mam w tej chwili 3 aparaty (prywatne
      nie biznesowe). Średnie rachunki to pow. 300 PLN miesięcznie. Za 3 tygodnie
      przypada mi kolejne wygaśnięcie umowy pierwszego z numerów i cóż oferuje mi
      PTC ???

Nalegają na pakiet bezpłatnych minut... śmiech mnie ogrania jak to słyszę, bo
      wszyscy wiedzą, że chodzi WYŁACZNIE o to, aby klient przyzwyczaił się do
      dłuższych rozmów i później płacił większe rachunki!!! Kiedy zapytałem się o
      możliwośc zakupu telefonu usłyszałem:
      - Yyyyy... Miał pan taką możliwość 2 m-ce temu.
      - Fajnie, a dlaczego nikt mnie nie powiadomił?
      - Yyyyyy... na pewno ktoś dzwonił do pana...
      - OK, nieważne - jak to wygląda teraz?
      - System nic dla pana nie wygenerował (ekstra - gadam z systemem... Matrix?)
      - Jestem zainteresowany takim i takim telefonem.
      - System nic nie wygenerował.
      - Ale posiadając 3 telefony i płacąc chyba spore rachunki...
      - System nic dla pana nie wygenerował - itd. itd.

Jak widać w PTC rządzi SYSTEM i nie można się raczej z nikim dogadać po ludzku.
      Ostatnim razem targu dobijało się z doradcą, co było chyba lepszym
      rozwiązaniem. Pominę drobny fakt, że pierwszy, z którym rozmiawiałem, na
      stwierdzenie, że kończy mi się umowa stwierdził: no i co? Na moją sugestię ,że
      są jeszcze inne sieci stwierdził: Pana prawo... Nazwijcie mnie pieniaczem, ale
      napisałem fax do BOA z opisem sytuacji i po trzech dniach zadzwoniła bardzo
      miła panienka, oferując mi nowy aparat (+przedłużenie umowy) - przeprosin za
      traktowanie brak...
      Natomiast teraz Matrix nie zauważył że umowa wygasa...

I jeszcze jeden kamyczek do ogródka Ery - czy ktoś zauważył, że po zmianie
      regulaminu EraPremia akcesoria telefoniczne można kupić dopiero po zebraniu
      4500 punktów??? Poniżej można mieć tylko zdradzieckie darmowe minuty !!!

Można zmienić sieć, ale obecnie oferta Plusa i Idei to nędza!!! Podobnie
      zresztą jak i Ery...

Jak widać, dla Ery każda osoba nie będąca DUŻYM klientem biznesowym jest
      szaraczkiem do dojenia. Celowo piszę DUŻYM, bo znajomy ma 2 telefony w Biznesie
      i jest traktowany podobnie...

MAm nadzieję, że zespół marketingu/PR czy czegoś tam jeszcze Ery czyta to forum.
      • Gość: tommek Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 18:12
        mikolajek i inni którzy dzwonicie do jakiejkolwiek firmy- w firmach jest teraz
        duży obrót ludzmi- przychodzą nowi i nie wiedzą co można a czego nie.
        Wystarczy że zadzwonisz do pizzeri i jak trafisz na "nowego" to też będzie
        gadał w stylu "yyy.....System nic dla pana nie wygenerował..."- ty też byś tak
        gadał przez pierwszy miesiąc jakbyś zaczął pracować GDZIEKOLWIEK W NOWYM
        MIEJSCU.
        Potem dzwoni doświadczony pracownik i to odkręca.
        • Gość: mikolajek Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? IP: 213.77.7.* 24.10.03, 10:01
          Good shot !!!
          Faktycznie - wystarczy spojrzeć na call center w bankach - to co było możliwe u
          pani X wczoraj, u pani Y dziś graniczy z cudem!!!
          Zatem dziś wysyłam maila do Ery - a może odbierze go ktoś kompetentny... Dobrze
          też byłoby zrobić CC: dla szefa obsługi klienta :-))

P.S. A może oddzielne forum tylko na takie skargi z róznych zakresów -
          telefony, banki, restauracje, hotele (to miałem dziś rano), sklepy itd. ???
          Mogłoby to być całkiem zabawne...
    • barracuda7110 Re: Jak wyciągnąć od Ery telefon? 25.10.03, 10:06
      zaprosić gdzieś wszystkich pracujących w salonie, napić się z nimi wódki to na
      100% masz nowy telefon :DDDDD a na powaznie: podzwoń, popytaj, bądź upierdliwy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka