Dodaj do ulubionych

Na kolana! Nadciąga nowy król :)

16.10.06, 21:00
Info to szczególnie dedykuję zagorzałym fanom SE i cieńkich Motek :)

tinyurl.com/y3xm42
Obserwuj wątek
    • mrozik1990 Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 16.10.06, 21:04
      O KURDE!!! aparat ma 5 MPX!!!! brak słów...
      • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 16.10.06, 21:17
        mrozik1990 napisał:

> O KURDE!!! aparat ma 5 MPX!!!! brak słów...

jedyne czego nie ma to zoom optyczny (w N93 jest x3), ale nic dziwnego bo to
        slider i bardzo trudno byłoby zmieścić to w obudowie

550 euro to lekko ponad 2000 pln a więc cena bardzo atrakcyjna jak na obecny
        poziom i wyposażenie tego tela
        • Gość: rr Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) IP: *.range86-136.btcentralplus.com 16.10.06, 22:41
          Hmmmmmmmmm. Jaka cisza... Nie mam zamiaru nikogo urazic ani robic zadnych
          aluzji do jakichkolwiek osob, ale bylem pewien, ze szacowne grono specjalistow
          zabierze glos. W koncu to Nokia i trza by jej dowalic. Powod 1- temat postu
          prowokacyjny, powod 2- bateria telefonu. Zapewne znajdziecie jeszcze duzo
          innych wad jak kolor obudowy, zapach procesora i cos tam jeszcze. Momo wszystko
          fajnie by bylo przeczytac wasze komentarze. A moze skoro nie mozna powiedziec
          nic zlego to lepiej nic nie mowic?
          • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 16.10.06, 22:50
            Gość portalu: rr napisał(a):

> Hmmmmmmmmm. Jaka cisza... Nie mam zamiaru nikogo urazic ani robic zadnych
            > aluzji do jakichkolwiek osob, ale bylem pewien, ze szacowne grono
            specjalistow
            > zabierze glos.

właśnie, żaden ze speców chyba nie ma ochoty krzyżować szpady

a poważnie to nie widzę teraz rywala dla tego fonu, jesli ktoś widzi to niech
            się wypowie
            • Gość: rr Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) IP: *.range86-136.btcentralplus.com 16.10.06, 23:00
              Tu juz nawet nie chodzi o rywala. Bo widzialem juz pol roku temu tel z kamera
              5mpx. Dostepny tylko w Korei. Ja czekam na teksty typu - be bo to Nokia.
              • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 16.10.06, 23:04

> Tu juz nawet nie chodzi o rywala. Bo widzialem juz pol roku temu tel z kamera
                > 5mpx. Dostepny tylko w Korei. Ja czekam na teksty typu - be bo to Nokia.

ja gdzieś czytałem o samsungu z 10mpx
              • blq Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 16.10.06, 23:09
                jesli chodzi o mnie to po prostu nie wchodze na to forum zbyt często, od pewnego
                czasu przypomina mi forum "Kraj" i nie zaglądam z przyjemnością, jak niegdyś.

nigdy nie pisałem "nokia jest be, bo to nokia". "be" są lowendowe nokie, i to
                raczej te dawne, nie obecne. Nokia się poprawiła, stało się to co przewidywałem
                pół roku temu. robi naprawde dobre telefony już w każdym segmencie rynku. ma
                jeszcze troche do poprawienia, ale postęp jest widoczny. i doceniam to.

poza tym Nokie Symbianowe zawsze były dobre. pare nieudanych modeli to wyjątki.

A co mi się w n95 nie podoba? IRDE ma niepotrzebnie. i bateria pewnie niezbyt
                dobra. radio chyba bez RDS... Tak poza tym - bliski ideału (oczywiście jak na
                2006/7 rok). Nawet nie wiedziałem że jest taki szybki EDGE...
                • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 16.10.06, 23:14
                  blq napisał:

> A co mi się w n95 nie podoba? IRDE ma niepotrzebnie. i bateria pewnie niezbyt
                  > dobra. radio chyba bez RDS... Tak poza tym - bliski ideału (oczywiście jak na
                  > 2006/7 rok). Nawet nie wiedziałem że jest taki szybki EDGE...

irda faktycznie jest zupełnie zbędna, ale cześć uzytkowników nie wiedieć
                  czemu "nie uważa" telefonów bez tego cuda, bateria jak to we wszystkich nowych
                  z wielkim wyświetlaczem, co do rds to się nie wypowiem bo nie miałem w reku
                  tela z nim, ale w mieście taki gażdet jest zbędny a chyba nikt nie słucha w
                  samochodzie radia z komórki

co do "stanu" forum się nie wypowiem bo pisuje w tym dziale niezwykle żadko
                  • skynews Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 02:57

Samsung SCH-B600 - komórka z aparatem 10 Mp
                    "CeBIT 2006. Na dobiegających końca hanowerskich targach CeBIT Samsung zaprezentował telefon komórkowy z wbudowanym aparatem cyfrowym z 10-megową matrycą. Model SCH-B600 zapisuje dane (również filmy i dźwięk) na kartach MMCmicro, do komponowania zdjęć służy 2,2-calowy wyświetlacz LCD, a fotografujący ma do dyspozycji 3-krotny zoom optyczny."

www.fotopolis.pl/index.php?n=4067

Enjoy it !
                    • Gość: taki jeden Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :)(Samsung) IP: 198.36.86.* 17.10.06, 06:10
                      skynews napisał:

>
                      > Samsung SCH-B600 - komórka z aparatem 10 Mp

I co Nokiarze heheheh az wam w tyłkach kreci teraz wy niewiecie co napisac
                      bo samsung powalił wasza niby fantastyczna nokie za bagatela pond 2000 zł
                      • jaki71 Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :)(Samsung) 17.10.06, 15:30
                        Tylko zobacz jakie to wielkie jest i jaki ma obiektyw. Toz to po prostu aparta
                        foto z wcisnieta w niego komorka :)
                        www.telix.pl/artykul/Samsung-SCH-B600-z-czujnikiem-10MPx-13065.html
                        • mrozik1990 Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :)(Samsung) 17.10.06, 16:42
                          Może i to coś ma 10 mpx ale te jest aparat z telefonem nie telefon z
                          aparatem...w gruncie rzeczy chodzi o to,że telefon służy do dzwonienia a NIE do
                          zdjęć czy filmów,ktoś wymyślił do telefonu taki "gadżet" jak aparat (co jest
                          dużym urozmaiceniem) i widze że nie chcący zmienił historie Telekomunikacji
                          (każdy model ma już aparat)...szkoda że budzika tak nie rozwineli ;) a po tym
                          co widze w tym aparacie to Samsung chyba zapomina co to jest telefon i do czego
                          służy ...mnie osobiście bardziej kręcą talafony typu SLIDER niż typu "cyfrówka
                          10 mpx" :/
                      • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :)(Samsung) 17.10.06, 17:03
                        Gość portalu: taki jeden napisał(a):

> I co Nokiarze heheheh az wam w tyłkach kreci teraz wy niewiecie co
                        napisac
                        >
                        > bo samsung powalił wasza niby fantastyczna nokie za bagatela pond 2000 zł

i nic, tak duża matryca potrzebuje dobrego obiektywu, żeby wykorzystać swe
                        możliwości, nie sądze by ten samsung taki miał, ale trzeba przyznać, że firma
                        ostro idzie do przodu

zobaczymy co zaoferuje SE z serią CyberShot
          • Gość: Marek Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:58
            Bo widzisz, telefon wg opisu jest ekstra i na pewno w rzeczywistości też taki będzie, jak już będzie w sprzedaży. Stąd pewnie brak ktyrycznych komentarzy. Nie rozumiem natomiast, dlaczego fakt, że jeden telefon Nokii przewyższa telefony innych firm, ma powodować, że osoby wypowiadające się źle o innych, słabszych modelach Nokii nagle mają nie mieć racji.
    • Gość: jarekdo Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) IP: 82.160.247.* 17.10.06, 11:49
      Oj widze że faktycznie nadchodzi król.
      Nie widzę zadnych głosów sprzeciwu ani porównania z innymi fonami.
      Skoro nawet admin nie zabrał krytycznego głosu i blq pochwalił to chyba
      naprawdę jest dobry.
      Nokia rządzi.
      Ostatnim rokiem konkurencja sie trochę rozrozła, mówię szczególnie o samsungu i
      motorolach V, ale ostatnie modele producenta telefonów ze skandynawii, o którym
      mało kto słyszał (dziwny , głupi post trochę niżej) znów powalił konkurencje na
      kolana.

Brawo!!!!!!!
      • blq Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 12:23
        co do motoroli v pełna zgoda - firma obrasta w piórka i konsumuje zyski, coś jak
        Nokia 3 lata temu...

natomiast Samsung owszem rozwija się, tylko wiekszosc jego supertelefonów albo
        jest w fazie testów, albo niedostępnych w Polsce. no ale nawet taki d900 świetna
        sprawa.
        • Gość: jarekdo Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) IP: 82.160.247.* 17.10.06, 14:51
          właśnie d900 miałem na myśli, ale cofając się troszkę d500 i d600 też były
          niczego sobie...
    • yavorius Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 11:57
      Na austriackiej stronie Nokii jest już o niej wzmianka:
      www.nokia.at/german/phones/phone_models/n95/index.html
      Będzie w pierwszym kwartale 2007 w Austrii :)
      • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 17:05
        yavorius napisał:

> Na austriackiej stronie Nokii jest już o niej wzmianka:
        > www.nokia.at/german/phones/phone_models/n95/index.html
        > Będzie w pierwszym kwartale 2007 w Austrii :)

w linku który wkleiłem też jest o tym mowa, pierwszy kwartał 2007 cena około
        550 euro
        • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 17:17
          www.nokia.com.pl/nokia/informacje/prasa/2006/prasa0592.html
    • 1realista Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 16:56
      A może to pierwszy model z kolejnej generacji telefonów? Coś jak poprzednio wbudowany aparat tak teraz te parametry wyznaczaja minimum dla telefonów kolejnej generacji.Trzeba przyznać że nokia ponownie zaczyna cisnąć rynek po dwoch słabszych latach.
      • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 17:07
        1realista napisał:

>Trzeba przyznać że nokia ponownie zaczyna cisnąć rynek po dwoch słabs
        > zych latach.

Też mi się tak wydaje, podzielam opinię blg, że Motka obrosła w piórka a
        Samsung owszem produkuje rózne cuda, ale sa one mało dostępne. Nie wiem jeszcze
        nic o nowościach SE.
    • kill.em.all Na kolana! 17.10.06, 18:55
      WOW! Zgrzałeś się niemiłosiernie! Dla ochłody polej "cieńką" główkę! Królu
      Ortografii!
    • Gość: rr Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) IP: *.range86-136.btcentralplus.com 17.10.06, 21:14
      Nie wydaje mi sie zeby telefony rozwijaly sie dalej w tym kierunku. Mysle,z e
      kamera niedlugo w nich zniknie. Moze zostanie jedna do video rozmow. Bardziej
      widzialbym cos takiego
      www.hexus.net/content/item.php?item=6975
      Tu bateria pewnie potrzyma z miesiac.
      • skynews Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 22:00

Nokia Aeon - The design concept podobny zreszta do BenQ-Siemens “The Black Box”,
        ktory otrzymal iF Design Award China 2006:
        www.schroeder-wendt.com/blog/2006/10/04/herzlichen-gluckwunsch-benq-siemensthe-black-box-erhielt-den-if-design-award-china-2006/
        Obydwa modele maja touchscreen dopasowujacy sie do potrzeb w zaleznosci
        od wybranego trybu.

Mozlowe ze tak to moze wygladac w ciagu najblizszych trzech lat.
        Mozliwe tez ze projekty znikna w szufladzie - tak jest najczesciej.
        Firmy czesto prezentuja wczesniej swoje projekty zeby pokazac do czego sa zdolni
        dajac tez swoim inżynierom i stylistom wolna reke w projektowaniu.

Enjoy it !
      • blq o 10tyś 17.10.06, 22:37
        że w przeciągu 10 lat nie znikną kamery. wręcz się rozrosną do rozmiarów
        niewyobrażalnych obecnie.

postęp.
        • buraque Re: o 10tyś 17.10.06, 23:16
          blq napisał:

> że w przeciągu 10 lat nie znikną kamery. wręcz się rozrosną do rozmiarów
          > niewyobrażalnych obecnie.
          >
          > postęp.

jeśli już raz się pojawiły to zostaną, mało; funkcji będzie coraz więcej, co
          nie wyklucza rozwiązań pokazywanych przez załąconego w poście rr linka
          • blq Re: o 10tyś 18.10.06, 00:22
            oczywiście że nie wyłącza. wspolczesne baterie to, z punktu widzenia A.D. 2016,
            straszny prymityw. baterie mają sporo do nadrobienia, a raczej laboratoria
            skrywające przed "gawiedzią" to, co już od dawna wiadomo... tylko z przyczyn
            marketingowych jeszcze nie wypada ujawniać.

PS. moja karta graficzna w kompie, GF 6800 ultra, zapewne była wynaleziona w
            jakimś 2000 roku, gdy świat podniecał się RIVĄ TNT. moją kartą podniecał się
            pare lat pozniej. dobrych pare lat...
            • buraque Re: o 10tyś 18.10.06, 11:56
              blq napisał:

> oczywiście że nie wyłącza. wspolczesne baterie to, z punktu widzenia A.D.
              2016,
              > straszny prymityw. baterie mają sporo do nadrobienia, a raczej laboratoria
              > skrywające przed "gawiedzią" to, co już od dawna wiadomo... tylko z przyczyn
              > marketingowych jeszcze nie wypada ujawniać.

ciekawe, że właśnie w bateriach postęp jest relatywnie najwolniejszy
        • szprota trzymam 23.10.06, 00:18
          obawiam się, że raczej rozwiną się w stronę mobilnego internetu - dlatego ta
          nokia mi się podoba, ma dostęp do niemal wszystkiego, przyzwoite parametry, ma
          szansę śmignąc te 1.8 mbps na dzisiejszym UMTSie :)
    • kolodziejo Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 22:12
      Pod względem funkcjonalności rzeczywiście rewelacja. Mam nadzieję, że Nokia
      poprawi też jakość wykonania - wtedy będzie już całkiem dobrze. Póki co, wolę
      produkty marek bardziej niezawodnych. Pozdrawiam
      • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 17.10.06, 23:17
        kolodziejo napisał:

> Pod względem funkcjonalności rzeczywiście rewelacja. Mam nadzieję, że Nokia
        > poprawi też jakość wykonania - wtedy będzie już całkiem dobrze.

czy z tą jakością wykonania jest aż tak źle (nie pytam o tanie modele, choć tam
        też jakichs strasznych niedoróbek niezauważyłem)?
        • kolodziejo Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 18.10.06, 15:26
          Nokia nie używa materiałów ambiwalentnych do ceny. Nie jest fair, że N90 jest
          zrobiona z materiałów o jakości zabawkowych telefoników dla dzieci, mówiących "I
          love u" po naciśnięciu przycisku. Podobnie 6670, 6630. Nie są też dobrze
          spasowane i skrzypią przy naciskaniu. Nokia jest też drugą po Siemensie marką
          statystycznie najczęściej odwiedzającą serwisy.
          • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 18.10.06, 22:38
            kolodziejo napisał:

> Podobnie 6670, 6630. Nie są też dobrze
            > spasowane i skrzypią przy naciskaniu.

Masz troche racji, bo moja 6630 (a właściwie obudowa) nie jest wykonana z
            najwyższej jakości plastiku, to chyba jeden z niewielu minusów Nokii.

PS. Moja obudowa wcale nei skrzypi, ale może mam model VIP albo co ;)
    • apopis Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 21.10.06, 00:00
      Nie ma co się za nadto ekscytować – na finalną jakość zdjęcia wpływa nie tylko
      ilość pixeli. Kto nie wierzy niech porówna zdjęcia z lustrzanek 6Mp z
      popularnymi kompaktami 10 Mp.
      W fizyce nie ma cudów mała matryca => duże szumy, małe szkło => słaba
      rozdzielczość optyczna i duże aberacje. Dlatego nie podniecałbym się zbyt mocno
      "papierowymi" parametrami tej słuchawki.
      • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 21.10.06, 11:18
        apopis napisał:

> Nie ma co się za nadto ekscytować – na finalną jakość zdjęcia wpływa nie
        > tylko
        > ilość pixeli. Kto nie wierzy niech porówna zdjęcia z lustrzanek 6Mp z
        > popularnymi kompaktami 10 Mp.
        > W fizyce nie ma cudów mała matryca => duże szumy, małe szkło => słaba
        > rozdzielczość optyczna i duże aberacje. Dlatego nie podniecałbym się zbyt
        mocno
        > "papierowymi" parametrami tej słuchawki.

przecież w linkach masz przykładowe zdjęcia i co ty na to?
        • Gość: adam98 to mają być przykładowe zdjęcia ? IP: 212.106.27.* 22.10.06, 04:20
          Fotki robione w pełnym dniu, ze słońcem, stojącym w miejscu obiektom to ma być
          pokaz możliwości tego aparatu ? Takie zdjęcie to nawet małpa wykona kilkuletnią
          cyfrówką za 300 zł. Spróbuj zrobić tym pseudoaparatem fotkę poruszających się
          obietktów w trudniejszych warunkach oświetelniowych, w kościele albo pod słońce-
          wtedy zrozumiesz jaka to porażka.
          • buraque Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? 22.10.06, 21:48
            Gość portalu: adam98 napisał(a):

> Spróbuj zrobić tym pseudoaparatem fotkę poruszających się
            > obietktów w trudniejszych warunkach oświetelniowych, w kościele albo pod
            słońce
            > -
            > wtedy zrozumiesz jaka to porażka.

człowieku a czego się spodziewałeś? to nie jest urządzenie dla fotografa a to
            nie jest forum o fotografii, zastanów się zanim coś napiszesz. Tę słuchawke
            mozna porównywac z innymi telefonami a nie aparatami fotograficznymi, które
            nota bene nie mają ani GPS ani mp3 i nie potrafią dzwonic :)
            • Gość: rr Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 23.10.06, 07:41
              Hehe. Mala poprawka -
              www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=2823
              Maja Mp3. Calkiem fajne urzadzenie. Dobry aparat z odtwarzaczem mp3. Wtedy
              mozna by uzywac np 6310i.
              • buraque Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? 23.10.06, 17:46

> Calkiem fajne urzadzenie. Dobry aparat z odtwarzaczem mp3. Wtedy
                > mozna by uzywac np 6310i.

tylko do jednej kieszeni tego wszystkiego nie wsadzisz, a co z GPS ;)
                • Gość: rr Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 23.10.06, 18:48
                  Jezeli jakosc odtwarzacza mp3 w tym aparacie dorownuje jaksci zdjec to z mila
                  checia poswiece druga kieszen. Co do GPS to zanim odpowiem chcialbym zapytac
                  czy uzywales kiedys tego w jakimkolwiek modelu telefonu?
                  • buraque Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? 23.10.06, 22:45

> Jezeli jakosc odtwarzacza mp3 w tym aparacie dorownuje jaksci zdjec to z mila
                    > checia poswiece druga kieszen. Co do GPS to zanim odpowiem chcialbym zapytac
                    > czy uzywales kiedys tego w jakimkolwiek modelu telefonu?

oczywiście nie, też jestem sceptyczny co do możliwości tego "cuda", zobaczymy,
                    co pokażą testy

btw. możliwości tego telefonu mozna poszerzać przez wgrywanie softu (bo ma
                    symbiana), tego z aparatem nie zrobisz
                    • Gość: rr Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 24.10.06, 00:26
                      Ja mialem tel z GPS, dokladnie taki -
                      www.3gnewsroom.com/3g_mobile_phone_review/devices.php?model=e616
                      Jak wiadomo korzystanie z systemu GPS jest bezplatne dla wszystkich na calej
                      kuli ziemskiej. Problem w tym, ze potrzebna jest do tego jeszcze mapa.
                      Operatorzy tel komorkowej oferuja mapy ale juz nie za darmo. Kazde sprawdzenie
                      swojej aktualnej pozycji oraz znalezienie drogi kosztuje. I nawet nie wazne czy
                      duzo czy malo. Jest to usluga platna. Osobiscie skorzystalem z niej 1 raz, zeby
                      sprawdzic jak to dziala. Mieszkam w takim miejscu gdzie mapy okolicy sa na
                      kazdym przystanku autobusowym. I wiem jak sie po miescie poruszac wiec po co mi
                      GPS? Wierz mi, ze w samochodzie Tom Tom sparuje sie duzo lepiej, chocby
                      dlatego, ze ozna go przytwierdzic do szyby lub deski rozdzielczej. To troche
                      tak jak z aparatem fot w tel. Wszyscy chca go miec, ale w sumie nikt tak
                      naprawde go nie uzywa. I jeszcze cos. Jak myslisz dlaczego Tom Tom jest taki
                      drogi? Samo urzadzenie jest mniej skompikowane niz przecietny tel kom. Droga
                      jest mapa. I nie sa tez tanie uaktualnienia do niej.
                      • blq u nas w Polsce... 24.10.06, 00:33
                        u nas w Polsce to jest tak, ze TomTom jest na symbiany, mapy sa darmowe, tylko
                        troche trzeba poszukac w necie. zresztą ludzie biora mapy z roznych zrodel
                        (nawet mapa.szukacz.pl) kalibruja to to i im hula w telefonach :)
                      • buraque Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? 24.10.06, 11:16

> Operatorzy tel komorkowej oferuja mapy ale juz nie za darmo. Kazde
                        sprawdzenie
                        > swojej aktualnej pozycji oraz znalezienie drogi kosztuje. I nawet nie wazne
                        czy
                        >
                        > duzo czy malo. Jest to usluga platna.

mapa załączona jest do tego telefonu za darmo, także uzywanie GPS via satelita
                        tez jest darmowe jak sam napisałeś, podobno tel w razie problemów ma sie
                        podpierać siecią gsm w okreslaniu pozycji (ale to nic pewnego) więc na razie
                        nie ma mowy o żadnych opłatach
                        • yavorius Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? 24.10.06, 11:19
                          GPS na tyle jest precyzyjny (a GSM nie), że nie będzie takiej konieczności:)
                          • buraque Re: to mają być przykładowe zdjęcia ? 24.10.06, 12:08
                            yavorius napisał:

> GPS na tyle jest precyzyjny (a GSM nie), że nie będzie takiej konieczności:)

no właśnie, czyli plotki o jakimś abonemancie za jego używanie są tylko
                            plotkami, inną sprawą będzie dokładność i detale mapki w telefonie
    • buraque Pierwsze testy 30.10.06, 09:29
      niestety po rosyjsku, ale jest sporo fotek (ciekawe menu)

www.sotovik.ru/catalog/reviews/N95etc-rev.html
      • buraque video-test 26.11.06, 09:44
        bardzo fajny

www.mobilepirtes.net
    • Gość: ... Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 11:33
      co za duzo to nie zdrowo.
      jak ju go kupicie to ubezpieczcie.
      • buraque Re: Na kolana! Nadciąga nowy król :) 26.11.06, 12:45
        Gość portalu: ... napisał(a):

> co za duzo to nie zdrowo.
        > jak ju go kupicie to ubezpieczcie.

że co? ubezpieczyć telefon? a może wystarczy po prostu zwracać uwagę na to,
        gdzie jest...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka