Gość: ktosik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.06, 01:18 hihihi no to powodzenia ! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miron999 Re: Szef TP SA na kredyt 06.11.06, 08:31 Oto recepta na bolączkę naszego kochanego monopolisty: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,3651120.html [...]Co innego Koreańczycy i ich wschodni sąsiedzi z Japonii, którzy również prowadzą testy 4G. Nowe możliwości korzystania z internetu w ruchu witają z entuzjazmem. Dlaczego, skoro stałe łącze 100 Mb/s można tu bez trudu dostać za ledwie 20 dol. miesięcznie? "[...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japi I tak wygra technologia VoIP lub pokrewna. IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.11.06, 19:02 Rynek telefonii tak szybko ewoluuje, że trzeba dla TP SA szukać nowych rynków. I tyle. Tak generalnie to za dużo artykułów utożsamiających TP SA z opeatorem telefonicznym. To już nie te czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsi Numer - nr - z kropką...:( IP: *.kurdwanowa.sdi.tpnet.pl 06.11.06, 19:18 kochani redaktorzy: prosze, prosze - nr (skrot od numer) - pisze sie BEZ KROPKI. za takie bledy oblewa sie mature...:( Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz WiMAX to przyszłość, zastąpi tradycyjną telefonięę 06.11.06, 19:45 stacjonarną i komórkową. Problem w tym że telekomy blokują rozwój wimaxa, bo ta technologia może odebrać im w krótkim czasie wszystkich klientów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Szef TP SA na kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:25 Panie autorze nie Lucas bank a LUKAS Bank - dziennikarstwo spada na psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Szef TP SA na kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:29 na psy w Wyborczej ?..niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Oszczędź nam PANIE takich szefów!! IP: *.crowley.pl 06.11.06, 21:45 „Kim z wykształcenia jest osoba, która doprowadziła do największej fuzji na rynku IT i zwolniła z pracy 17 tys. pracowników? To Carly Fiorina, filolog klasyczny, do niedawna prezes Hewlett-Packard. Nie zawsze humaniści osiągają takie sukcesy. A jak radzą sobie w Polsce?” – taki oto akapit znalazł się na pierwszej stronie dodatku PRACA do poniedziałkowej Gazety Wyborczej. Sugeruje się, że zwolnienie 17 tys. pracowników jest jakimś niebywałym sukcesem. Warto zapytać jak zwyrodniałą świadomość społeczną i brak wszelkiej wrażliwości ma autorka tych słów – Pani Katarzyna Pawłowska. Czy zespół Gazety Wyborczej, której wielkość wyrosła m.in. z obrony praw pracowniczych w komunistycznej Polsce uległ tak ogromnej metamorfozie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Oszczędź nam PANIE takich szefów!! IP: *.toya.net.pl 06.11.06, 22:55 Bardzo surowo oceniasz kogoś, kto stara się uratować firmę. Najwyraźniej tych 17000 ludzi nie było tam potrzebnych. Zmiękniesz, jak zobaczysz do czego za jakiś czas będziemy zmuszeni w USA i Europie, kiedy na serio przyciśnie konkurencja z Korei, Chin i Indii. Molochy takie jak HP, z przerostami zatrudnienia, padną pierwsze. Ciekawe co wtedy powiesz o obronie praw pracowniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Mam neostradke i spoko działa 06.11.06, 22:52 ...tepsa musi tylko jeszcze ciut obniżyć ceny i będzie git (np. jak u białych ludzi płacę 100 PLN abonamentu i mam rozmowy i Internet bez ograniczeń... (dla ułatwienia dodam, że koszt eksploatacji 1 głosowego połączenia transatlantyckiego Europa-USA oscyluje w okolicach paru USD. 365 dni po 24 godziny NON STOP!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
mdzj Re: Szef TP SA na kredyt 06.11.06, 22:55 No to powodzenia. Zwłaszcza w odzyskiwaniu "wizerunku w oczach klientów". ;-< Od blisko dwóch lat usiłuję skłonić TPSA do naprawienia zamakającej linii telefonicznej powodującej częste zrywanie Neostrady. Koszt naprawy sprowadza się do wejścia na 2..3 słupy i sprawdzenia połączeń. Łącznie z rozstawianiem drabiny - powiedzmy - godzina pracy montera. Zamiast tego zmusza się mnie do udowadniania, że nie jestem wielbłądem. Dosłownie NIKT w tej firmie nie jest zainteresowany wyjasnieniem przyczyny kłopotów. Kolejne zgłoszenia awarii są kwitowane stwierdzeniem "brak objawów uszkodzenia". Oczywiście bez poinformowania mnie jako zgłaszającego. Niestety nie jestem w stanie przewidzieć pogody z kilkudniowym wyprzedzeniem tak aby wstrzelić się z przewidywaną ralizacją zgłoszenia akurat w chwilę kiedy będzie wiało i padało. Tydzień temu po raz pierwszy udało mi się zgłosić uszkodzenie na tyle skutecznie, że na dzisiaj w godz 10-12 miałem umówionego technika, na pomiary parametrów linii. Oczywiście nie pojawił się ani nie zadzwonił. A wydawałoby się, że umiejętność korzystania z telefonu powinien mieć opanowaną. Ta firma nie nadaje się do sprzedaży jakiegokolwiek produktu zaawansowanego technologicznie bardziej niż papier toaletowy! Obiecałem sobie, że przemęczę się z Neo do końca cyrografu. Ale później ani we mnie ani wśród moich znajomych klienta już nie zobaczą. Tylko niech w przyszłości nie płaczą, że masowo tracą abonentów na rzecz konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Szef TP SA na kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:01 Jak trudności- to restrukturyzacja (czytaj :redukcja zatrudnienia).A nie można radykalnie obniżyć koszty-zmniejszyć zatrudnienie do zera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbsky TP oszukuje / toleruje oszukiwanie swoich klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:40 TP oszukuje / toleruje oszukiwanie swoich klientów. Blokujcie połaczenia na 0-300... i 0-400....... bo moze sie okazac ze wydzwaniacie choc sami o tym nie wiecie...... TP nie dopatrzy sie zapewne zadnego włamania na swoja linie i liczy ze klient sobie odpusci bo kto chce uchodzic za pieniacza i procesowac sie o 130 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisklę Re: TP oszukuje / toleruje oszukiwanie swoich kli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 00:56 A więc jest więcej przypadków? Swego czasu na fakturze miałem do zapłaty 5 zł za tajemnicze połaczenie z numerem 0-400. Najpierw w necie na stronie tepsy szukalem coz to za linia, troche to zajelo, okazalo sie jakas nowa usluga i... tylko tyle. Wypytalem rodzinke czy ktos dzwonil pod taki numer. Poniewaz nie dzwonili, zadzwonilem do tepsy zeby dowiedziec sie skad ta pozycja sie wziela, i coz to za linia. Odpowiedziano mi ze polaczenia z informacja albo konkursy. Kiedy uslyszalem ze rodzinka nie wydzwania na zadne seks telefony odpuscilem sobie dalsze dochodzenie - szkoda czasu, nerwow i pieniedzy dla 5 zlotych. Dzis, w razie jakichs zastrzezen, dokladne bilingi mozna sobie darmowo sprawdzic (jeszcze pare miesiecy temu byla to usluga platna) wystarczy aktywowac internetowe konto na stronie tepsy. Gdyby dzis zdarzyla sie taka sytuacja wyrwalbym im te pieniadze z gardla, jesli okazaloby ze to jakas pomylka, a tak ograniczylem sie tylko do zablokowania linii 0-400, 0-300, 0- 700. Do wiadomosci wszystkich kazdy to moze zrobic blokada jest nieodplatna wystarczy dryndnac na infolinie. Mozemy byc pewni ze nikt nam nie nabije licznika i ze nasze dzieci sa bezpieczniejsze, a te potrafia czasem dla draki wziac sluchawke do reki i wystukac numer ktory moga znalezc nawet w zwyklym czasopismie. PS. To prawdziwy skandal, kupujesz gazete - program telewizyjny, chcesz sprawdzic kiedy bajka otwierasz i pierwsze co sie rzuca w oczy to gola .upa w wyzywajacej pozie jakiejs Oli, nie zaciemniona, bo jednak ubrana, o ile sznurek mozna nazwac okryciem, i zacheca 0-700..., zadzwon, czekam. W stanach gazeta bekla by takia kare ze sam Gates poszedlby z torbami u nas to normalne; u nas to zwyczajne, a pozniej sie dziwia ze dzieciaki maltretuja swoje kolezanki. Odpowiedz Link Zgłoś
excentertelek A tu stary prezesik 22.02.07, 15:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=57644852&a=57644852 Może nowy coś Błękitną Linie poprawi. Odprawa 5,5 mln czeka :) Odpowiedz Link Zgłoś
excentertelek Powinni jeszcze powymieniać ... 22.02.07, 15:38 prezesików i dyrektorzyny z Bożej i Kulczykowej łaski w Centertelu. Stado niekompetentnych figurantów. Na Skrodzkiego, aż się płakać chciało jak się wypowiadał, a jak dyrektorów mianowali. Śmiech na sali , szopka w biały dzień. Kulczykowi chyba wszystkie rowki wylizali. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=57644852&a=57644852 Odpowiedz Link Zgłoś