Dodaj do ulubionych

zerwanie umowy z Polkomtelem

21.11.06, 18:44
Wczoraj podpisałem przedłużenie umowy i dostałem nowy telefon od Plusa.Moja
sytuacja zmieniła się dzisiaj i chciałem z nowej lojalki i telefonu
(nieużywanego)zrezygnować. Plus odmówił, że niby podpisałem umowę. CZy
telefonów nie dotyczą przepisy o możliwości zwrotu towaru w ciągu tygodnia?
Pokonał ktoś tę przeszkodę?
Obserwuj wątek
    • Gość: aqar Re: zerwanie umowy z Polkomtelem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:02
      Sprawa jest skomplikowana. IMHO nie masz praktycznie szans aby wyegzekwowac
      zmiane umowy. Telefon jest niejako swoistym "gratisem", a Ty podpisywales UMOWE
      o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych. Masz co prawda mozliwosc odstapienia od
      umowy, jednak w scisle okreslonych przypadkach. Nie wiem czy gra jest warta
      swieczki ale poszukaj na grupie pl.soc.prawo. Swita mi cos ze klient wygral
      sprawe z operatorem z powodu nierzetelnej obslugi, ktora wprowadzila w blad
      klienta. Nie chce Ci mieszac, poszukaj, popytaj tam. Bardziej tematyczna grupa ;-)
    • gale Re: zerwanie umowy z Polkomtelem 21.11.06, 22:10
      > chciałem z nowej lojalki i telefonu
      > (nieużywanego)zrezygnować

W czym problem? Rozwiązujesz umowę, telefon sprzedajesz na Allegro, płacisz karę
      umowną i jesteś wolny jak ptak.

> Plus odmówił, że niby podpisałem umowę.

Niby? A nie podpisałeś? Bo wyżej wspomniałeś "Wczoraj podpisałem". Czyżbyś
      plątał się w zeznaniach?

> CZy
      > telefonów nie dotyczą przepisy o możliwości zwrotu towaru w ciągu tygodnia?

Jakie przepisy? Proszę wskazać. Bo wedle mojej najlepszej wiedzy nie istnieją w
      Polsce przepisy o możliwości zwrotu towaru w ciągu tygodnia.

> Pokonał ktoś tę przeszkodę?

Tak, *ktoś* pokonał tę przeszkodę. Ów *ktoś* wypowiedział umowę, zapłacił karę i
      poszedł w swoją stronę.
      • Gość: toma odstąpienia od umowy zawartej poza siedzibą... IP: *.krasnystaw.net 23.11.06, 16:48
        nie ma mowy o zwrocie towaru, bo kolor się przestał podobać!? Jest przepis o
        możliwości odstąpienia od umowy zawartej poza siedzibą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka