Gość: A IP: *.devs.futuro.pl 25.11.06, 19:34 Słyszałem, że niektóre modele telefonów mają wbudowane różne czujniki pomiarowe, np. temperatury, poziomu hałasu, ciśnienia (?). Czy ktoś zechce podzielić siętą wiedzą albo odesłać do jakiś źródeł ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: telefon pomiarowy 27.11.06, 08:05 Z tym ciśnieniem i hałasem to trochę przesada. Gógle.pl, wpisz "net monitor" albo "monitor sieci". Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: telefon pomiarowy 27.11.06, 08:16 > Z tym ciśnieniem i hałasem to trochę przesada Zależy w jakim sensie. Któraś "gumowa" Nokia miała termometr i monitor hałasu. Nie wiem po co ale miała. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: telefon pomiarowy 27.11.06, 08:17 OK, ale miała wbudowany, ale nie w netmonitorze:) Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: telefon pomiarowy 27.11.06, 10:07 Yavorrrrrrku, a czytasz Ty ze zrozumieniem o co Klyjent zapytowywujesie? Toż napisał "wbudowany". A netmonitor - insza inszość, to już softowa funkcjonalność dla świrów ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: telefon pomiarowy 27.11.06, 10:10 gale napisał: > Yavorrrrrrku, a czytasz Ty ze zrozumieniem o co Klyjent zapytowywujesie? No właśnie najwidoczniej nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: telefon pomiarowy 27.11.06, 12:27 Po pódź w me ramionka, niechaj utulę Twe zroszone łzami jagody Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: panowie, nie przy ludziach! 27.11.06, 12:38 Bez zmian, nawet nie próbuję. A telefonu do serwisu na dwa tygodnie nie chce mi się oddawać, za bardzo go lubię ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: telefon pomiarowy IP: *.devs.futuro.pl 27.11.06, 14:57 Jak na razie nie widzę nazw modelu, o który pytałem a miałem taki przez moment w ręku. Czekam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: telefon pomiarowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:45 Może bardziej przydatne: www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=pp1_loader&php=php1_10463&zone=pp&lm=pp1&pid=10463 Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: telefon pomiarowy 27.11.06, 18:26 Gość portalu: mif napisał(a): > Może bardziej przydatne: > <a href="www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=pp1_loader&php=php1_10463&zone=pp&lm=pp1&pid=10463" target="_blank">www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=pp1_loader&php=php1_10463&zone=pp&lm=pp1&pid=10463</a> Ty chyba pracujesz jako sprzedawca, bo to typowa maniera wszelkich sprzedawców, takie wciskanie klientowi, czego bardziej potrzebuje. Gość pyta o pomiary temperatury i natężenia hałasu, a sprzedawca zamiast zaproponować model o takich właściwościach jakie klient chciałby mieć, proponuje mu coś zupełnie innego i usiłuje jeszcze przekonać go, że tego właśnie potrzebuje. Zastanówmy się, czy handel jest od zaspokajania potrzeb, czy od ich kreowania. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: telefon pomiarowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:14 Nokia 5140i ma termometr i kompas. Nawet całkiem zgrabna, ale marny aparat foto :-( Odpowiedz Link Zgłoś