Dodaj do ulubionych

Czy NOKIA UKRYWA problem 6233 ?????

06.12.06, 14:03
Kochani ratujcie.Kupiłam super aparat Nokia 6233. Telefon od pierwszego
połaczenia odrzuca mi wszystkie rozmowy po 2,5 czy 10 minutach. Musze wiele
razy inicjować jedno połaczenie.Był juz 4 razy w Sacelu a oni pisza ze telefon
jest sprawny i nie stwierdzają żadnej usterki. Zaufana osoba w serwisie
powiedziała,on że Nokia wypuściła na rynek eksperymentalny model na trzy
zakresy... i inni tez maja ten problem. Proszę ratujcie bo telefon jest
zepsuty a ze mnie robia wariata w serwisie. Czy ktos to potwierdza? Co robić.
Mam odmowę wymiany aparatu, który ponad trzy miesiace był w serwisie ( u mnie
2 tygodnie)
Obserwuj wątek
    • Gość: jj Re: problem 6233 ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 14:19
      Ale o co chodzi z tym "eksperymentem" na trzy zakresy? Przeciez juz wszystkie
      nowe modele dzialaja w trzech zakresach.
    • Gość: Patrycja Re: problem 6233 ????? IP: *.ktr.pl 06.12.06, 14:46
      Niech zgadnę - masz kartę Simplus?
    • Gość: Peter Re: Czy problem 6233 ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 18:37
      rzeczywiście super aparat. tak mają nokiarze - kupi gó.. i mimo że się sypie to
      wciąż jest to super aparat, w czasie gdy użytkownicy super aparatów nie wiedzą
      nawet gdzie jest serwis
      • ala_33 Re: Czy problem 6233 ????? 08.12.06, 11:24
        To nie spimplus i karta nie jest winna, bo w międzyczasie użyawm innego
        telefonu. A telefon za 480 zł z abonamentem za 200 na dwa lata to nie taniocha.
        Pytam poważnie czy ktos ma podobny problem albo czy wie gdzie wysłać telefon bo
        na słowo SACEL aż mnie mierzi!
        • Gość: Peter Re: Czy problem 6233 ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 16:46
          to nie taniocha, kupiłaś drogie gó.., teraz żałuj bo tak już będzie niezależnie
          od serwisu. albo jakość albo nokia
        • Gość: Eko Re: Czy problem 6233 ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:47
          ala_33 napisała:

To bardzo dziwne, co piszesz.
          Ja właśnie posiadam nokię 6233, co prawda od niedawna, ale dotychczas nie
          spotkałem się z tym problemem. A na początku posiadania telefonu rozmawiałem
          dużo i długo, jak również testowałem wszystkie jego możliwości. Byłem bardzo
          zadowolony.
          Jak dotychczas nic się nie zepsuło.
          Z minusów tego telefonu mogę podać tylko jeden: nadal nie mogę przyzwyczaić się
          do jego osługi, po używaniu bardzo wygodnego, prostego i niezawodnego Siemensa
          s65. W przypadku N6233 z obsługą jest niestety nieco trudniej, przynajmniej tak
          mi się do dziś wydaje.
          • ala_33 Re: Czy problem 6233 ????? 13.12.06, 12:25
            Niestety duzo trudniej. Moja Nokia się po prostu "zawiesza" jak stary komputer i
            musze ja restartować zeby chodziła dalej. Ale to nic. Serwis stwierdził, że
            wydziwiam i telefon jest sprawny wiec o tym problemie nawet nie wspominam.
            Wymienili mi trzy razy oprogramowanie. za kazdym z nich mam mniej dzwonków i
            gier ale nic to Baska...
            • andywaw Re: Czy problem 6233 ????? 13.12.06, 14:10
              Te telefony sa juz jak komputery i po prostu dluzej mysla po nacisnieciu
              klawisza (np. otwarcie SMSu trwa jakas dobra sekunde w mojej N73), a jesli sie
              ktos przyzwyczail do szybkiego acz prostego telefonu sprzed kilku lat i zbyt
              szybko naciska wszystko na raz no to takie sa skutki. Niektorzy nie czekaja az
              komputer "pomysli" tylko jak widza ze "nic sie nie dzieje" to od razu naciskaja
              co sie da. Niestety mamy wtedy CRASH.
              • Gość: władek Re: Czy problem 6233 ????? IP: *.mofnet.gov.pl 13.12.06, 15:43
                Że jedna nokia 6233 sie wiesza - nie mozna generalizowac. Natomiast co do
                oceny - wolalbym ten telefon od se d 750, gdyby był mniejszy. Niestety nokia
                robi krok do tylu i robi za duze telefony. Poza tym oferuje z opoznieniem
                funkcje, ktore se oferowal np. poltora roku wczesniej. I taniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka