IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.12.06, 11:11
Witam. własnie kupiłem nokie 6260 która, jak przeczytałem, ma lub moze mieć
sybian. no własnie. przeszukałem google i są tam tylko definicje nie
zrozumiałe dla laika. czy możecie mi wytłumaczyć co to jest i do czego służy
sprowadzając to do bardziej praktycznego języka. Jakie mi to daje możliwości
itd. z górzy dziekuje.
p.s. oczywiście było "szukaj" na gazecie ale posty które znalazłem niewiele mi
dału. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: adi_c1 Re: Symbian IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.12.06, 13:59
      Symbian jest to system operacyjny. Możliwości są tysiące. Jest pełno aplikacji
      która działają tylko na tel. z symbianem. Są programy do oglądania filmów AVI,
      lub np. że telefon działa jako pilot to TV/DVD itd. To są nie które z
      możliwości... A jest tego bardzo dużo.
    • Gość: Marek Re: Symbian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 14:15
      Symbian to system operacyjny dla telefonów komórkowych, taki, jak Windows czy Linux dla komputerów. Istnieje dla niego cała masa programów. W porównaniu z programami w Javie programy dla systemu Symbian wykonują się szybciej i więcej mogą. Jako zwykłe programy realizowane są wszystkie funkcje, z którymi na do czynienia użytkownik - wykonywanie połączeń głosowych, obsługa wiadomości, kamera, ustawienia i cała reszta. Z jednej strony świadczy to o możliwościach systemu, z drugiej powoduje, że na uruchomienie danej funkcji może się dłużej czekać, niż w zwykłym telefonie, jeżeli program obsługujący tą funkcję nie jest już uruchomiony. Symbian jest systemem wielozadaniowym, tzn. jednocześnie może pracować wiele programów.
      Wejdź na stronę www.symbianos.pl, powinieneś się z niej dowiedzieć więcej o tym systemie. Polecam też stronę www.my-symbian.com (po angielsku).
      • Gość: rr Re: Symbian IP: *.range86-143.btcentralplus.com 14.12.06, 22:38
        www.symbianos.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka