Gość: ?? IP: *.chello.pl 18.02.07, 19:22 co wybrac sagem my501c czy nokia 6085 , ktory tel. polecacie , ktory ma lepsze funcje wg. was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barracuda7110 Re: nokia czy sagem?? 18.02.07, 22:56 Sagem ma lepszy aparat i więcej wbudowanej pamięci: www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1705&idPhone1=1789 Nokia za to ma lepszy wyświetlacz (wewnętrzny) i wbudowane radio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: nokia czy sagem?? IP: *.chello.pl 18.02.07, 23:29 Głupie pytanie... to tak jak byś zadał pytanie mercedez czy polonez Ech kierdy skończą się takie głupie pytania na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: nokia czy sagem?? IP: 212.76.40.* 19.02.07, 09:34 Nokia Mercedesem? Nie rozśmieszaj mnie!!! W czym ona jest lepsza od ww. Sagema? Chyba tylko w EDGE... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: nokia czy sagem?? 19.02.07, 09:46 Gość portalu: Greg napisał(a): > Nokia Mercedesem? Nie rozśmieszaj mnie!!! W czym ona jest lepsza od ww. > Sagema? Pewnie w tym, że jak w sobotę wziąłem do ręki Nokię E50 mojej Matuli, i chciałem wejść do menu, to się zawiesiła. Na moją zdziwioną minę odparła: "Ee, ona się zawiesza co 3 dni, trzeba tylko baterię wyjąć". Faktycznie, Mercedes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: nokia czy sagem?? IP: 82.160.247.* 19.02.07, 15:01 ....moja znajoma pracuje w mercedesie i opowiadała mi sytuację, że gość kupił nówkę a za dwa dni był spowrotem bo coś siadło, naprawili, a on znów za dwa dni był spowrotem.... Można tak opowiadać, ale po co. Jak w ogóle można porównywać jakiegoś francuskiego karła z fińskim olbrzymem. Liczy się wszystko i lata doświadczenia, porażki, sukcesy, design modeli telefonów i róznorodność tych telefonów. Zobacz ile modeli ma w ofercie sagem a ile nokia??? Zawsze trafi się jakaś seria trefnych bądź modeli, bądź serii. Akurat serię E zaliczam do niewypałów, czego nie można powiedzieć o najlepszej na świecie w obecnej chwili serii N. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: nokia czy sagem?? 19.02.07, 15:07 Kochany, jeden model i ten sam model Nokii potrafi mieć trzy różne oznaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: nokia czy sagem?? IP: *.chello.pl 19.02.07, 16:00 chodiz mi pod wzgledem funckji, ktory telefon ma lepsze? nawET jesli dalabym ci do porownania nokie 3210 i sagema 501c tez byc wybrala nokie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: nokia czy sagem?? IP: 212.76.40.* 19.02.07, 19:11 OK, tylko co z tego, że Nokia jako firma jest większa? Owszem, ma w ofercie i dobre telefony, tyle że strasznie drogie, a pozostała część (litościwie tylko wspomnę o "wszystkomającej" 6020) to śmiech na sali... Nie wiem jak inni, ale w przypadku elektroniki nie kieruję się marką (wyjątek: akcesoria Logitecha), a z telefonów najbardziej mi odpowiadają właśnie Sagemy i Samsungi. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: nokia czy sagem?? 20.02.07, 02:04 Dokładnie tak to wygląda - reklama dźwignią handlu. Nokia ma dobrą reklamę to i wielbicieli ma dużo, co z tego, że wypuszcza (za przeproszeniem) pierdy zamiast prawdziwych aparatów. Przykład stanowi cena Nokii 6310i - mam ten aparat z przymusu, tragedia Titanica ma się nijak do tego telefonu. Wspomnę tylko fakt samoistnego wysyłania smsów, wykonywania połączeń, dodawania wpisów do ks. tel. (a wszystko przy zablokowanej klawiaturze, jak zgłaszał telefon po wyjęciu z kieszeni) i wiecznego zawieszania się telefonu (fascynujący widok, kiedy sobie tak zacznie wyświetlać na ekranie obraz jak w lustrzanym odbiciu!)- a przypomnę, że jeszcze rok temu ten telefon na Allegro stał po 400-500 zł! To jest ten telefon-legenda? I to jest właśnie logika ludzi przy wyborze aparatu - legenda, reklama, bajerki. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: nokia czy sagem?? 20.02.07, 02:06 Gość portalu: jarekdo napisał(a): > czego nie można powiedzieć o najlepszej na świecie w > obecnej chwili serii N. Serio? I co takiego mają te Nokie niezwykłego, co czyni je "najlepszymi na świecie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: nokia czy sagem?? IP: *.chello.pl 19.02.07, 14:57 czy duza jest roznica w zdjeciach miedzy tymi telefonami? bo cenowo mniej wiecej ten sam prtzedizial. co radzicie kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzedosz Re: nokia czy sagem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:59 Bierz Sagema i nie bierz nawet pod uwagę nokii. Faktycznie nokia kiedyś robiła przełomowe telefony (tak jak Volkswagen samochody) Ale te czasy minęły kilka lat temu. Dziś nokia za rozsądne pieniądze to bubel (a i te droższe są g...o warte) Jeśli chodzi o wyświetlacz to nokia jest jedną z najgorszych marek (wysoki model z ponad 2 calowym wyświetlaczem do dziś potrafi mieć rozdzielczość 176x208) śmiech. A kąty patrzenia - również śmiech. Kupiłem ostatnio BenQ 320x240 kąty patrzenia 178 stopni w każdą stronę(faktycznie, a nie u producenta). Perfekcyjne kolory.... a cena ? zaledwie 470 zł U nokii za tę cenę można dostać tandetny telefon w trzeszczącej obudowie, pozbawiony wszystkiego. BenQ się pozbyłem (brakowało polskiego T9 (telefon z rynku zagranicznego)) i biorę Sagema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: nokia czy sagem?? IP: 82.160.247.* 20.02.07, 10:31 Jak możecie tak tkwić w tej ciemnocie. Nie moge Was zrozumieć choć bardz, ale to bardzo chciałbym. Po prostu uwieżcie mi, że nie mam nawet argumetów jak Wam wytłumaczyć, że Nokia jest lepsza od wszystkich innym marek. Przeraża mnie Wasze patrzenie na sprawę. Ja to bym się wstydził wyjąć taki telefon na ulicy. Nie wiem jaki by to był model, ile by kosztował nie wziął bym nawet dziecku, żeby sie uczyło. Jestem jesdnostką i jestm bezsilny na Wasze wypowiedzi. Powiedzcie mi skąd się to bierze, że ludzi takie rzeczy wymyślają, że jak coś jest dobre, ładne przyjemne dla oka, ucha i dobrze leży w ręce, to znajdzie się grupa, nie wiem zazdrosnych ludzi, którzy zaraz krytykują. Kultura i wychowanie nakazuje, że jeśli coś jest gorsze lub brzydsze to lepiej przemilczeć niż wydać złą opinię. Pozdrawiam Do końca nokia... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: nokia czy sagem?? 20.02.07, 10:39 Gość portalu: jarekdo napisał(a): > Po prostu uwieżcie mi, że nie mam nawet argumetów jak Wam wytłumaczyć, > że Nokia jest lepsza od wszystkich innym marek. Może właśnie dlatego jesteś nieprzekonujący... ## > Do końca nokia... Wyznawca? Pracownik? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius ps. 20.02.07, 10:40 Gość portalu: jarekdo napisał(a): > Kultura i wychowanie nakazuje, że jeśli coś jest gorsze lub brzydsze to > lepiej przemilczeć niż wydać złą opinię. Żartujesz chyba. Ludzie mają kupować gorsze rzeczy tylko dlatego, że wg Ciebie kultura nakazuje nie krytykować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: ps. IP: 82.160.247.* 20.02.07, 12:48 chciałbym być pracownikiem co już nie raz pisałem. A ty yavorius zawsze się wypowiadasz cutując konteksty. jesteś jak świadek jechowa opowaidasz pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: ps. 20.02.07, 13:29 Napisałeś tak: > Jak możecie tak tkwić w tej ciemnocie - obrażasz nas. ## > Kultura i wychowanie nakazuje, że jeśli coś jest gorsze lub brzydsze to > lepiej przemilczeć niż wydać złą opinię. A sam krytykujesz Sagema i obrażasz mnie od świadków Jehowy... Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: ps. 20.02.07, 18:56 No co Ty Yavo, Nokia jest najlepsza, choć nie ma na to wytłumaczenia - jak każdy dogmat ;P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ng Re: ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:21 Nazwać kogoś Świadkiem Jehowy to Twoim zdaniem obraza? Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: nokia czy sagem?? 20.02.07, 19:04 Gość portalu: jarekdo napisał(a): > przyjemne dla (...) ucha Akurat każdy kto miał jakiekolwiek porównanie wie, jak marnie brzmią dzwonki Nokii na tle Motoroli, S.E. czy nawet Philipsa. > grupa, nie wiem zazdrosnych ludzi, którzy zaraz krytykują. Nigdy nikomu nie zazdrościłem Nokii, a Tobie to już naprawdę nie zazdroszczę nic, poziomu umysłowego ("nie mam nawet argumetów jak Wam wytłumaczyć", "jest lepsza od wszystkich innym marek", "Do końca nokia...", błędy ort. i inne) i poziomu dyskusji (gadka o świadkach Jehowy i ton wypowiedzi). Jak 95 % wyznawców Nokii. > Do końca nokia... 1. Nie będziesz miał cudzych telefonów przede mną. 2. Nie będziesz brał imienia Nokii swej nadaremnie. 3. Pamiętaj abyś Nokię swoją święcił....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble-ble-ble Re: nokia czy sagem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:14 >>Dziś nokia za rozsądne pieniądze to bubel (a i te droższe są g...o warte) TO ZNACZY ŻE N73 TEŻ JEST G...O WARTA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: nokia czy sagem?? IP: 212.76.40.* 21.02.07, 09:23 N73 nie miałem w rękach, ale N90 np. tak i jak najprędzej odłożyłem, bo bałem się, że ten telefon rozleci mi się w rękach (obrotowy ekran na cieniutkim mocowaniu), a kosztuje 2000+ zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: nokia czy sagem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:55 możecie mnie krytykować, ale wszystkie wasze argumenty są nic nie warte. Greg weź kup sobie jakiegos sagema to przestanie ci działac od zwykłego użytkowania. brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: nokia czy sagem?? 21.02.07, 10:57 Wiesz, że nie jesteś rzeczowym partnerem do rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: nokia czy sagem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:19 Mnie to sama nazwa straszy. yavorius a czemu ty taki uparty jesteś i tak się czepiasz ? Napewno nie używasz sagema a tak go bronisz choć to straszne dziadostwo. Przeszło 30 % ludzi na świecie kupuj telefony Nokia i są zadowoleni a sagem ile % 1, 2 czy 3 ??? To właśnie polska zawsze inaczej niż wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: nokia czy sagem?? 21.02.07, 11:15 Jakiś czas temu na telepolis.pl opublikowano artykuł o niezawodności telefonów komórkowych. Wg badań przeprowadzonych w Niemczech najmniej awaryjnym telefonem jest sagem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: nokia czy sagem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:36 Geniusz i fenomen sukcesu firmy z finlandii jest zaproponowanie całej gamy telefonów dla wszystkich, od tych bardzo prostych i niedrogich, po bardzo zaawansowane drogie. Jeśli ktoś wymaga to płaci. Argumenty, że Nokia jest droga są poronione. Prosze porównać wszystkie inne marki i jak po okresie roku spadła cena w porównaniu do nowego modelu? Oczywiście w przypadku Nokii jest to spadek najmniejszy. Używam Nokii 6600 i za żadne skarby nie zamienił bym jej na inny model. Następcą będzie któryś z serii N. Testy są nic nie warte. O powodzeniu sprzętu lub marki decyduje jej popularność wśród kupujących i to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: nokia czy sagem?? 21.02.07, 11:38 Gość portalu: jarekdo napisał(a): > Geniusz i fenomen sukcesu firmy z finlandii jest zaproponowanie całej gamy > telefonów dla wszystkich, od tych bardzo prostych i niedrogich, po bardzo > zaawansowane drogie. > Jeśli ktoś wymaga to płaci. > Argumenty, że Nokia jest droga są poronione. > Prosze porównać wszystkie inne marki i jak po okresie roku spadła cena w > porównaniu do nowego modelu? > Oczywiście w przypadku Nokii jest to spadek najmniejszy. Jak zwykle nie na temat. > Używam Nokii 6600 i za żadne skarby nie zamienił bym jej na inny model. > Następcą będzie któryś z serii N. Sam kupiłbym sobie 6600 gdyby tylko miała lepszy wyświetlacz. > Testy są nic nie warte. O powodzeniu sprzętu lub marki decyduje jej popularność > > wśród kupujących i to jest najważniejsze. LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekdo Re: nokia czy sagem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:48 Jak to nie na temat. Pytanie w wątku jest nokia czy sagem. Moje argumenty przemawiają za Nokią i nie wiem co tu jest nie na temat - chyba Twoja odpowiedź. A propos: Czy w sagemach jest symbian? Bo jakoś nie obilo mi się o uszy. To też jest argument. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: nokia czy sagem?? 21.02.07, 11:50 Gość portalu: jarekdo napisał(a): > A propos: Czy w sagemach jest symbian? Bo jakoś nie obilo mi się o uszy. > To też jest argument. Nieprawda, założyciel wątku pytał o dwa konkretne telefony, a nie o Symbian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: nokia czy sagem?? IP: 212.76.40.* 21.02.07, 17:51 Wyobraź sobie, że jest - vide seria S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzedosz Re: nokia czy sagem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:49 Większość z fanatyków nokii nie zadaje sobie podstawowego pytania: Czego mi potrzeba i za ile mogę to dostać? Jeśli chcesz przeznaczyć na telefon pewną kwotę (np. kilkaset złotych) to u nokii dostaniesz zabawkę, a u Sagema całkiem dobrze wyposażony "wszystkomający" telefon. Jeśli ktoś uważa że nokia N73 to super telefon to wyprowadzę go z błędu. To nie jest super telefon- jest zbyt drogi jak na to co sobą reprezentuje. Weź telefon sagem i nokii o takim samym wyposażeniu i porównaj cenę. Zapytasz pewnie, A jakość ? No właśnie. Nokia brzmi jak paździeż i nim jest, ma kiepski dźwięk w słuchawce i jest bardzo delikatna. Każdy upadek "wszystkomającej" nokii kończy się wyłączeniem telefonu i najczęściej połamaniem zaczepów obudowy. Inne telefony są przynajmniej tak wytrzymałe, a przeważnie mniej na tym upadku ucierpią. Teraz pewnie myślisz: a jak miałem nokię 3310 to rzucałem nią o ściany i nic. Bzdura- te telefony były gołe- zero funkcji, więc co się miało zepsuć ? A bateria i tak zawsze wyskakiwała razem z obudową. Miałem przez ponad rok SE k700i i powiem że po upadku ten telefon nawet się nie wyłączy ! a z nokii w takich przypadkach zawsze wyskakuje obudowa i bateria, zawsze Sagemy są trwałe, tanie, o dobrym stosunku cena/wyposażenie Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: nokia czy sagem?? 21.02.07, 15:21 Gość portalu: jarekdo napisał(a): > Testy są nic nie warte. O powodzeniu sprzętu lub marki decyduje jej popularność > > wśród kupujących i to jest najważniejsze. Czyli najlepsze samochody to Fiat i Skoda. Swego czasu również Daewoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: nokia czy sagem?? IP: 212.76.40.* 21.02.07, 17:49 A wiesz, że Sagema miałem (5-2) i mam (6-2)? Idź trollować gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś