Dodaj do ulubionych

UKE: Brak dostępu do sieci TP, można ukarać pre...

21.03.07, 12:38
i niech wypoczywa sobie przez 3 miechy :)
Obserwuj wątek
    • color.one Brawa dla tej Pani ! 21.03.07, 12:49
      oby tak dalej, skutecznie, konsekwentnie i do porzodu az tepsiarze zrozumieja
      gdzie ich miejsce....
      • maruda.r Re: Brawa dla tej Pani ! 21.03.07, 18:26
        color.one napisał:

> oby tak dalej, skutecznie, konsekwentnie i do porzodu az tepsiarze zrozumieja
        > gdzie ich miejsce....

Na razie Streżyńska prezentuje jedynie ośli upór z którego wynika jedynie bałagan.

• Gość: Były abonet TPSA Czy ktoś normalny korzysta jeszcze z Tepsy? IP: *.c27.msk.pl 22.03.07, 07:42
          Ja i cała moja rodzina już dawno zrezygnowała i przszliśmy wyłącznie na
          komórki. W Tak-taku, bez żadnego abonamentu, w tzw. Megapakiecie, mamy rozmowy
          do Ery, Heyaha oraz wszystkich stacjonarnych w cenie 20 groszy za minutę. A
          jeśli ktoś ostatnio skorzystał z promocji "podwójne doładowanie", to wychodzi
          nieco ponad 10 groszy. Jak podzielimy chociażby najtańszy abonament w TPSA
          przez ilość tzw. "darmowych minut" to otrzymujemy 28,03 : 15 = 1,87 zł za 3
          minutowy impuls, bez naliczania sekundowego!!! Więc gdzie tu logika? Poza tym
          komórkę mamy zawsze przy sobie.
          Jeśli zaś chodzi o internet, to przszliśmy na radiowy.
          Acha, jak będziecie składać rezygnację z TPSA, to uważajcie na ostatnią
          fakturę. Ci oszuści na 100% policzą wam abonament za miesiąc z góry, mimo że
          już nie będziecie mieli telefonu. Liczą, że się nie połapiecie, a w razie czego
          zawsze mogą oddać, tyle że kosztuje to wiele nerwów i czekania kilka miesięcy.
          • Gość: normalny Re: Czy ktoś normalny korzysta jeszcze z Tepsy? IP: 212.160.172.* 23.03.07, 15:26
            Kto ci wmówił, że jesteś normalny? Ale ci numer odwalił :):)
            Mącisz ludziom w głowie i wypisujesz głupoty. Podajesz ceny z abonamentu
            socjalnego, który ma służyć ludziom biednym, nie korzystającym na ogół z
            telefonu, nastawionym tylko na odbieranie połączeń.
            Policz sobie abonament 60 minut za darmo - w cenie abonamentu jest godzina
            połączeń - za 50 zł, rozliczanie sekundowe a połączenia od 6 gr za minutę. Nie
            twierdzę, że jest to lepsze, nie lubię tylko kiedy ktoś plecie bzdury nie mając
            pojęcia co robi.
            PS.
            Internet radiow, to se w buty wsadź.
    • Gość: poganin jakie 3 tygodnie??? ja już 1,5 miesiąca czekam!!! IP: 213.17.140.* 21.03.07, 12:54
      pewnie dlatego, że nie tylko uciekłem przed tepsą, ale i prefix mam na tele2
    • Gość: and777rew Re: UKE: Brak dostępu do sieci TP, można ukarać p IP: 62.233.191.* 21.03.07, 12:58
      Netu nie miałem miesiąc. Umowę podpisałem na początku lutego. 20 TePsa mnie
      odłączyła. I się zaczęło ....

Myslałem, że się wścieknę, na partyline Netii nie można się było dodzwonić

Nie wiem czy pomogła korespondencja z Netia via UKE i bezpośrednio p.
      Streżyńską czy po prostu moje podanie w TePsie się odleżało - w końcu 19 marca
      technik z TePsy do mnie zadzwonił i zaczął pracować nad błędem 680. Łącznie
      może mu to z godzinę zajęło .....

Już naprawdę byłem bliski kapitulacji, poddania się i powrotu do TePsy ....

MAM NET Z NETII W RAMACH BSA PO 1 MIESIEĄCU CZEKANIA!!!!

Mnie ciekawi za co brał pieniądze poprzednik Streżyńskiej?! Prawo
      telekomunikacyjne było wtedy tak inne, że nie mógł nic zrobić?!

Ta babka to brylant, naprawdę ma big cojones!! :D
      • Gość: Az100 Brawo pani Prezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:37
        Ale z karaniem Prezesa TP to lekka przesada. Przecież on robi tak żeby
        akcjonariuszom było dobrze (czyli wiecej w kieszeni) i taka jest jego rola. W
        odwrotnym przypadku - gdyby jakikolwiek prezes działał na szkodę spółki to
        zainteresuje się nim prokurator bo to złamanie kilku ustaw - nawet jeśli
        osobiście nie bedzie miał z tego zadnych profitów.
        • Gość: qweqwe Re: Brawo pani Prezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:46
          Ta babka jest niezwykle skuteczna :) Oby tak dalej....

Brawo!
          • milet_z_sedesu Pani Streżyńska usiłuje sobie zdobyć popularność 21.03.07, 15:15
            wsród żądnej sensacji i zawistnej gawiedzi kosztem TP S.A.
            • Gość: Ździchu Re: Pani Streżyńska usiłuje sobie zdobyć popularn IP: *.chello.pl 21.03.07, 15:23
              Rozumiem, że było lepiej, jak tepsa dymała tą "zawistną gawiedź"? szkoda ci tych
              Francuzów, że nie zarobią tyle ile by chcieli (jako monopol), a jedynie tyle na
              ile rynek pozwoli?
              • milet_z_sedesu A teraz wątek patriotyczny? 21.03.07, 15:41
                Zapewne stąd francuzi.
                Trzeba było w odpowiednim czasie podzielic TP S.A. na konkurujace ze soba
                firmy, a nie odwalac teraz teatrzyku.
                Mozna zrzucic odpowiedzialność na poprzednie rzady, ze nie podjęły sie tego
                zadania, jak zreszta wielu innych.
                Ale tak naprawde winne jest społeczenstwo głupio głosujac (stad głupi politycy
                w parlamencie), lub jeszcze głupiej nie głosując.
                Więc miej pretensje do siebie :-)
          • dorsai68 Re: Brawo pani Prezes 21.03.07, 16:56
            Gość portalu: qweqwe napisał(a):

> Ta babka jest niezwykle skuteczna :) Oby tak dalej....
            >
            >
            >
            > Brawo!

jaja sobie robisz? Ile i o jakiej wartości kar nałożył UKE na TePsę? Ile z nich zostało zapłaconych?
            Jakie zmiany wprowadziła spółka w związku z ingerencją UKE?
            • color.one Re: Brawo pani Prezes 21.03.07, 16:58
              a uwolnienie neostrady (bsa) to pies ? a wrl to pies ? niedlugo dopelnieniem
              bata na tepsiarzy bedzie peering operatorski - dzis oferowany na bandyckich
              zasadach.
              • dorsai68 Re: Brawo pani Prezes 21.03.07, 16:59
                No, zgoda uwolnili neostradę...

i dołożyli w zamian za abonament opłatę za utrzymanie sieci.
                • color.one Re: Brawo pani Prezes 21.03.07, 17:02
                  ale bodz konsekwentny/a - uwolnienie neostrady = spadek rynkowych cen za dostep
                  do internetu - slepy/a jestes czy jak ?
                  • dorsai68 Re: Brawo pani Prezes 21.03.07, 17:15
                    spadek? Na razie tylko o nim czytam, ale zupełnie nie odczuwam w kieszeni.
                    Tworzenie miejsca dla konkurencji poprzez zmuszanie tepsy do wpuszczania jej do swoich szaf, to półśrodek. Faktycznie, nic nie zmienia na rynku. Faktycznie, podnosi koszty konkurencji i przenosi na nią odpowiedzialność.
                    Dodajmy uczciwie, konkurencji, która od kilku lat wali jak w bęben (słusznie, nie zaprzeczam) w monopolistę, ale jednocześnie nie buduje własnej sieci.
                  • Gość: kum, kum Re: Brawo pani Prezes IP: 212.160.172.* 23.03.07, 15:31
                    Tja - jasne... wzieła i obniżyła...
                    Szkoda, że się nie pochwali ile obniżek cen zablokowała, bo nie chce zeby tepsa
                    miała lepszą ofertę oj jej ulubionego Tele2 i Długich Rozmów dla których
                    pracowała (a może jeszcze nie skończyła). Za promocje z niższymi cenami też
                    nakładała kary na tepse. Ja wszystko mogę zrozumieć, ale powyższego nie kumam.
        • color.one ale wez pod uwage, 21.03.07, 13:53
          ze tepsa dziala niezgodnie z prawem telekomunikacyjnym i do tej pory miala na to
          przyzwolenie ze strony poprzednich prezesow uke (urtip) - analogicznie sprawe
          ujmujac... jak myslisz kogo bedzie scigac izba skarbowa i inne organa scigania
          jesli np. przes zarzadu spolki (zoo, sa) dopusci sie dzialania niezgodnego z
          prawem ? zarzad (wlasnie w przypadku tepsy) odpowiada za dzialania podleglej
          sobie instytucji i uwazam jak najbardziej za wlasciwe karanie jej prezesa bo
          inne kary sa nieskuteczne (przypominam, ze tp nie zaplacila ani jednej nalozonej
          na nia kary - anie przez urtip, anie przez uke, ani przez uokik) - i co ty na to ?
        • Gość: Enio Nareszcie bedzie ukarany Prezes. IP: *.toya.net.pl 21.03.07, 15:50
          50 000 kary dla prezia odniesie większy skutek niż 200 mln dla spółki,bo to
          zapłacą klienci TP.Nie interesują mnie akcjonariusze.Prezio dbając o klienta
          dba posrednio o akcjonariuszy.Jak klienci nie będą odchodzili z TePsy to
          więcej dla akcjonariuszy.
    • Gość: Plos !! Przez Netie bez ADSL przez 3 m-ce !!!KOSZmAR!!! IP: 135.245.72.* 21.03.07, 13:45
      !!!! KOSZMAR !!!!
      Zostałem pozbawiony dostępu do Internetu ADSL przez okres blisko 3 m-cy gdyż
      TP nie przyjmuje mojego zlecenia na Neostradę, mimo iż są możliwości techniczne
      realizowania usługi, łącze jest wolne. W związku z tym, że chciałem przyłączenia
      Net24 od Netii, które nie zostało nigdy zrealizowane i pomimo, ze zrezygnowałem
      z Netii (po 40 dniach bez podlaczenia), TP S.A. do 1-maja nie przyjmie od mnie
      zlecenia na nową Neostradę ze względu na umowę międzyoperatorską dot. mojego lacza.
      !!!! KOSZMAR !!!!
      !!!! KOSZMAR !!!!
      • Gość: seba Re: !! Przez Netie bez ADSL przez 3 m-ce !!!KOSZm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 15:45
        chciałes zaoszczedzić parę złotych to masz....chciwy dwa razy traci, jesteś
        jednym z wielu,którzy plują sobie w twarz, że podjeli decyzję przejscia do Netii
    • Gość: nudziarz Re: UKE: Brak dostępu do sieci TP, można ukarać p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:49
      Jakies pretensje do PiS za delegowanie pani Streżynskiej na to stanowisko?
      • color.one Re: UKE: Brak dostępu do sieci TP, można ukarać p 21.03.07, 13:55
        to jedna z niewielu (o ile nie jedyna) sluszna decyzja pisu - mianowanie p.
        strezynskiej na to stanowisko, ale obawiam sie jednego... pani prezes moze
        popasc w nielaske wladzom pis i co wtedy sie stanie ??? przyjdzie ktos nowy i
        bedzie po staremu, czyli znow tepsa bedzie gora. myslicie ze tp nie lobbuje na
        rzecz zmiany prezesa uke ? i to jeszcze jak...
    • Gość: pioroon łoić dziadów osobno i wszystkich razem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:57
      ....choć i tak pewnie to nic nie da - do tej pory ponoć nie zapłacili ani
      złotówki z zasądzonych kar......
      ....cóż - taki kraj
    • Gość: Krzysztof UKE: Brak dostępu do sieci TP, można ukarać pre.. IP: 83.230.125.* 21.03.07, 14:07
      Najlepiej zlikwidować TP SA, wtedy pani Streżyńska bedzie wreszcie zadowolona.
      Ale komu będzie dawała kary??
      • color.one Re: UKE: Brak dostępu do sieci TP, można ukarać p 21.03.07, 14:12
        sarkazm schowaj sobie do kieszeni. tele2 jakos nie miala problemu z zaplata
        nalozonej kary (takze przez obecnego prezesa uke). tu jeszcze dodam, ze tp
        powinna byc postawiona przed wizja utraty zezwolenia na swiadczenie uslug
        telekomunikacyjnych za wszystkie naruszenia, ktorych sie przez lata dopuscila...
        wowczas byloby sprawiedliwie.
    • v.prl.pisiorow BRAWO! to jedyna droga, tak po kieszeni 21.03.07, 15:05

bo kary na 'spółkę' to kary płacone przez nas wszystkich
    • Gość: Jonek No nareszcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.07, 16:03
      Nareszcie po tyle dostanie nie firma (czyli odpowiedzialność sie rozmywa) ale
      konkretna osoba. Tak powinno byc tez w urzedach i zusie. Pracownicy cos nawala i
      weź tu sie procesuj z systemem.
      • color.one Ale czemu ? 21.03.07, 16:54
        nikt jeszcze nie napisal (ani na gw ani onet) ze dzis prezes uke trasnal kolejna
        kare tepsie za niewykonanie RIO ?
    • Gość: ja_an Re: UKE: Brak dostępu do sieci TP, można ukarać p IP: 80.54.168.* 21.03.07, 17:12
      Czy nie lepiej byłoby, żeby ta Netia, Tele2 i im podobni uniezależnili się od
      tej TP-sy, niech wybudują swoje sieci w miastach, miasteczkach i wsiach, niech
      doprowadzą do każdego bloku, domu i każdej firmy swoje kable, niech w tych
      miastach, miasteczkach i wsiach wybudują swoje centrale i węzły
      teletransmisyjne. Ile ludzi odstanie przy okazji pracę. Tylko ciekawe ile u
      nich wtedy będą kosztować usługi i jaka będzie ich jakość. Dziwne, że rząd
      zezwala na funkcjonowanie takich pasożytów, którzy nic nie wnoszą w rozwój
      tylko wysysają zyski. Podobno są już takie kraje w Europie które Tele2 uznały
      za "persona non grata"
      • Gość: el Re: UKE: Brak dostępu do sieci TP, można ukarać p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:05
        Rozsądny głos zamiast krytykować budować swoje. Ta nienawiśc jest przerażajaca
        jeszcze gorzej że wywodzi się od decydentów tego kraju, .Czym różniły sie
        firmy od siebie w czasach socjalizmu polskie przedsiębiorstwa,firmy odzieżowe
        dawno już splajtowały Poczta Polska,PKP dlaczego nikt nie żąda żeby np.kolej
        wpusiła ich na swoje szyny po których puszczą sobie swój kupiony za kredyt
        pociąg po to żeby zgarniać kasę za bilety. Najlepiej zabrać TP bo zbudowała,
        ale kto wie jakim wysiłkiem eksploatowanych tam do sukcesów ludzi.Jest to jeden
        z przejawów kradzieży .
    • dorsai68 Vivat konkurencja! 21.03.07, 18:24
      Zakrzyknął abonennt rezygnując z telefonu TP SA i kupując komórkę w Orange... ;-)

Jaka konkurencja? Dowcip na tym polega, że przy takiej polityce i tak wygrywa TP SA: pozbywa się marudnych klientów, a pieniądze zarabia na roamingu dla Netii, Energisu i tym podobnych.
      Prawdziwa konkurencja powstałaby wtedy, gdyby operatorzy presztali w końcu płakać Streżyńskiej w mankiet i rozpoczęli budowę własnej NOWOCZESNEJ sieci. Tylko, że to kosztuje, sporo kosztuje, a po co płacić za budowę sieci, jej nadzór i konserwację, skoro można kupić usługę od innego operatora, a różnicę wynikającą z cennika hurtowego i detalicznego, włożyć do kieszeni.

Netia tak postępuje z siecią stacjonarną i tak samo działa na rynku komórkowym. P4 niezwykle opieszale buduje sieć stacji bazowych (oficjalnie, skarżą się na "bariery administracyjne"), jednocześnie przesyła sygnał w roamingu krajowym za pośrednictwem Polkomtela. Będzie to również robiła już po wybudowaniu własnej sieci, bo swoje BTSy stawia tylko w kilku dużych miastach.

Netii i pozostałym operatorom zależy na tym by TP SA długo była uznawana za monopolistę na rynku, bo gdy za takiego przestanie być uznawana, to Netia będzie zmuszona do wyłożenia żywej gotówki na budowę własnej sieci, a to będzie bolało, oj będzie bardzo bolało.
      • maruda.r Re: Vivat konkurencja! 21.03.07, 18:41
        dorsai68 napisał:

> Netii i pozostałym operatorom zależy na tym by TP SA długo była uznawana za mon
        > opolistę na rynku, bo gdy za takiego przestanie być uznawana, to Netia będzie z
        > muszona do wyłożenia żywej gotówki na budowę własnej sieci, a to będzie bolało,
        > oj będzie bardzo bolało.

Otóż to. Streżyńska pogubiła się w tym wszystkim. Niby chce obniżenia cen na
        telefony stacjonarne, ale jak TPSA wyszła z propozycją, to nie, bo przecież jej
        oczko w głowie Tele2 poszłoby z torbami.

Jeżeli ten rynek zostawić samemu sobie, to TPSA jest w stanie tak obniżyć ceny,
        że zarżnie konkurencję w ciągu dwóch lat i odzyska monopol. Ma na to środki
        techniczne i finansowe.

Jednak Streżyńska chce, by TPSA miała wysokie ceny i dała zarabiać na hurcie
        innym. W porządku. Ale wtedy o co ten wrzask?

• Gość: %% telefoniczna opozycja.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 00:03
          Cytuję z portalu TVN24 fragment opinii internauty ~Asinus i-a:

"Tpsa to taka "telefoniczna opozycja". Winna całemu złu, łącznie ze złym funkcjonowaniem innych operatorów...."

• Gość: jacek Re: Vivat konkurencja! IP: 212.160.172.* 22.03.07, 09:27
          Nareszcie kilka rozsądnych wypowiedzie w tej sprawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka