Gość: Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 17:04 Zachorowalam na telefon marki Nokia model N , tylko ktory kupic czy: n90 , n93 czy moze n93i i w korj sieci sa najtansze ? Pomozecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq Re: Ktora Nokie z serii N wybrac ? 23.03.07, 17:28 Nie polecam kobiecie (dziewczynie) żadnej z tych wielkich klocków. Potrzebujesz wi-fi? Jeśli nie, to weź nokię n73. A jesli potrzebujesz, to niech będzie n93i. Jest najlepsza technicznie. n90 to już troche przestarzały telefon, z początku 2005 roku. PS. A o sieci mnie nie pytaj. Wszystkie polskie opy hołubią szajsowe nokie, a te dobre (n seria) traktują jak jakiś wielki rarytas dla elity elit. Porażkowy Plus to nawet n73 w swojej ofercie nie ma. Widać nie klękali przed Nokią zbyt nisko. Wyżebrali dla siebie, ale na sprzedaż już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Ktora Nokie z serii N wybrac ? IP: *.chello.pl 23.03.07, 21:23 nokia n 73 jest w Play. www.playmobile.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Ktora Nokie z serii N wybrac ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 12:25 Zdecydowalam sie na nokie N 93 , w jakiej sieci najkorzystniej ja kupie ? Odpowiedz Link Zgłoś
blq Vodafone, Three, O2, T-Mobile... 24.03.07, 12:30 A jeśli masz na myśli polskich pseudo-operatorów to... w Polsce n93 nie ma w ich ofercie. Chyba że odkupisz od członka zarządu (a prędzej jego rodziny). Odpowiedz Link Zgłoś
apopis Re: Vodafone, Three, O2, T-Mobile... 24.03.07, 20:53 To nie do końca tak. Nie wiem jak to jest w innych sieciach, ale plusie z aktywacją w taryfie biznesowej kupisz N93 bez problemu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
blq ciekawe ile ich... 24.03.07, 22:33 ... na allegro nikt nie sprzedaje z simlockiem na plus. cóż, może używają. pewnie z 50 sztuk w całej PL. z rachunkami 500/mc to tylko potwierdza moją tezę o Plusie i jego pupilkach z biznesu. w liczbie 1000 sztuk na cały kraj, z czego 950 w WWA :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apopis Re: ciekawe ile ich... IP: *.aster.pl 24.03.07, 23:22 To nie tak... Plus moim zdaniem prowadzi zupełnie niezrozumiałą ( jak dla mnie ) politykę dotyczącą sprzedaży aparatów z aktywacjami przez firmy partnerskie. Odkryłem to ostatnio kiedy skończyła mi się umowa i postanowiłem zmienić aparat. Oczywiście mojej pieczołowicie wybranej i wymacanej słuchawki plus oficjalnie nie miał w swojej ofercie i mieć nie zamierzał. Ale firmy partnerskie takie jak Vobis czy Komputronik już tak. Podzwoniłem i okazało się że takie firmy są gotowe sprzedać właściwie każdy telefon z oferty z aktywacją plusa (nawet jeśli o tym nie piszą na stronie )(i oczywiście po obniżonej cenie ) Wracając do naszej N93 sklep.vobis.pl/oferta/telefony_i_smartphone/nokia/lista.aspx?strona=4 z półki 3499 z aktywacją plusa od 1499 ( nie zakładają simlocka) A plusa nie rozumiem dlatego, że w żaden sposób nie koordynuje takiej sprzedaży przez swoich partnerów - przecież wystarczyło by zebrać dane o ofercie partnerów i już wachlarz dostępnych telefonów wyglądałby zupełnie inaczej :-) ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
blq dzieki za wyjaśnienie. 24.03.07, 23:55 wreszcie rozumiem o co chodzi z tymi telefonami "bez simlocka branymi na abonament", z ktorymi często się spotykam. faktycznie przewodzi temu Plus i faktycznie troche to niemądre z ich strony, bo obniża jakość ich oferty. wygląda to jaśniej na tle ściągania przez Plusa złomofonów na wielką skalę i unikaniu telefonów lepszych. przynajmniej wiadomo czemu ich unikają... czuje w tym niezdrową, niejasną sytuację. i ciekawi mnie skąd Vobis i Komputronik zdobywają te telefony. tzn wiadomo, indywidualne umowy z Nokią. na tyle duzi są. tylko czemu nie Plus, a pośrednicy? pośrednik to zawsze drożej w efekcie końcowym (słynni pośrednicy transmisji meczów mi sie przypominają, Sportfive czy jak im tam...). jak Plus może brać od nokii złomofony, to może też n93. ech, dzieki za wyjasnienie w każdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: dzieki za wyjaśnienie. IP: *.range86-138.btcentralplus.com 25.03.07, 00:08 TP SA tez nie zajmuje sie sprzedawaniem aparatow tel. Niech sie posrednik martwi o naprwawy gwarancyjne, pogwarancyjne i skladowanie, transport. Operator oferuje uslugi telekomunikacyjne i na tym robi naprawde spore pieniadze. To nawet lepsze dla klienta, pod warunkiem ze taki sklep moze sprzedawac tel wszystkich opow. Wtedy klient wybiera aparat, taki jaki chce z najlepsza oferta operatora. Odpowiedz Link Zgłoś
blq tak, tylko ze... 25.03.07, 01:12 no tak, tylko w tym konkretnym przypadku wrazenie jest takie, ze Plus ma sterty gratow zalegajacych magazyny, a porzadnych telefonow nie ma w ofercie. A tu sa, tylko u posrednikow. Najlepsze modele sa praktycznie nieznane, za to Plus lansuje badziewie dla pospolstwa. Skoro po 3 latach od wprowadzenia nadal wciskaja ludziom zabytki pokroju 6020, a prestizowych telefonow nie maja w spisie swoich ofert, to marketingowo jest to bardzo zle zagranie. Bardzo, bardzo zle. Nawet jesli na krotka mete zarabiaja na tych zlomach gruba kase, to to sie zemsci predzej czy pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Ktora Nokie z serii N wybrac ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:00 czyli pozostaje Allegro Odpowiedz Link Zgłoś