Gość: blegkto dajcie im czas na razie tylko prepaid warty zachod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:30 maja wprowadzac coraz nizsze stawki to dopiero poczatek i obecnie nie warto isc do playa chyba ze na prepaid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Re: dajcie im czas na razie tylko prepaid warty z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:53 na prepaid do Play nie warto. ładnie doładowują, ale niewykorzystane minuty przepadają. nie mają sms-ów za grosz jak w innych sieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.chello.pl 10.04.07, 10:45 Ta reklama z dziecmi jest dla mnie pierwszą pedofilską reklamą, jaką widziałam. Dzieci są ubrane w ciuchy z impry dla dorosłych, upozowane na dorosłych. Dziwne, że ci, którzy widzą nieprzyzwoite bógwico w reklamach np. bielizny teraz jakoś oślepli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adella Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:11 O matko ale rozgorzała dyskusja!!!Dajcie spokój...Wyluzujcie trozkę. Widzę, że niektórzy bardzo emocjolanie podchodzą do wszystkeiego.Przede wszystkim Kampnia Play odniosło swoj cel!Wszyscy wiedza co to Play, wszyscy o tym gadają i przede wszystkim analizują ofertę Playa. Ja na przejściu do Play wiele zyskam. Ich oferta jest na prawdę powalająca. A reklamy, nie wiem co Wy do nich macie.Przyciągają uwagę, mają to coś w sobie, czego inne nie~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LORd Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: 85.128.14.* 10.04.07, 11:24 A ja przechodząc obok stoiska Play-a powiedziałem "whatever" i poszedłem dalej. Pozdrawiam naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.broadband.pl 10.04.07, 11:38 Generalnie co z tego, że mówimy o tym badziewiu, skoro badziew pójdzie z torbami do 2010... ps. Moja babcia nie wie, co to Play. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 12:45 Sorry, ja nie analizuję oferty Pleja. Żeby rozdawali za darmo to do nich nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczoteczka Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: 213.134.152.* 10.04.07, 11:29 A tak od kuchni jak wyglad P4? Dezorganizacja i nikompetencja bo pracownicy to ci którzy wylecieli z pracy u innych operatorów i nie za bardzo w ogole wiedza o co chodzi. Budowanie stacji jak najniższym kosztem, bez zachowania standardów formalnych i technicznych. Wykonawstwo w oparciu o dwuosobowe firemki (w stylu: ja i szwagier co ma voltomierz). Stawki za które nikt szanujący się pracować nie będzie, a zaakceptowane przez niektórych naiwnych skuszonych "wielką ilością zleceń". W branży obśmiewani, dzieki plakatom niezrozumiani a klienci bawią się swoimi nielicznymi samsungami w głuchy telefon. No po prostu palec z buzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: United Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:40 > A tak od kuchni jak wyglad P4? slyszales o tym, czy "kumpel Ci powiedzial" .. ? > Dezorganizacja i nikompetencja bo pracownicy to ci którzy wylecieli z pracy u > innych operatorów i nie za bardzo w ogole wiedza o co chodzi. Pracownicy sami lgneli do Play :) Wierz mi.. mnostwo osob odeszlo z ptc, polkotmel, orange wlasnie do Play. I to z wlasnej woli :) > Budowanie stacji jak najniższym kosztem, bez zachowania standardów formalnych i > technicznych. bzdura :) > Wykonawstwo w oparciu o dwuosobowe firemki (w stylu: ja i szwagier co ma > voltomierz). ..znowu fantazja > Stawki za które nikt szanujący się pracować nie będzie, a zaakceptowane przez > niektórych naiwnych skuszonych "wielką ilością zleceń". P4 placi wiecej od konkurencji a ogolnie wiadomome jest, ze operatorzy placa BARDZO DOBRZE > W branży obśmiewani, dzieki plakatom niezrozumiani a klienci bawią się swoimi > nielicznymi samsungami w głuchy telefon. Chyba nie masz pojecia o "branzy" :) Na koniec - napisz jakas ksiazke o elfach, bo fantazje masz spora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastka Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.presscd.pl 10.04.07, 11:43 Play wchodzi na rynek stosując silowe rozwiązania. Własnie Netia wypowiedziała mi umowę (mimo iz regularnie opłacałam wszystkie rachunki) - miałam radiowe podłaczenie telefonu i w tym samym liscie przesłała do podpisania nową umowę z Play. Tyle, że roznica w wysokosci abonamentu jest znaczna. Nie wiem, co sobie myśleli spece od marketingu - że niby rzucę sie na te oferte z okrzykiem radości? Zniechęcili mnie do siebie i jedni i drudzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Young & Rubichłam Co druga wiadomość w tym wątku IP: *.chello.pl 10.04.07, 11:44 została napisana przez marketoidy broniące się incognito. Są tylko 4 słabe punkty PLAY4: taryfy (mało atrakcyjne), technologia (zrywane połączenia), oferta (telefony nie dotarły), kampania reklamowa (odpychająca; nie kojarzy się z niczym). Reszta jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Co druga wiadomość w tym wątku IP: *.broadband.pl 10.04.07, 11:59 Reszta czyli co? Obsługa klienta?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Young & Rubichłam A to już Ci marketoidy zaraz wyjaśnią :) IP: *.chello.pl 10.04.07, 12:01 Jak tylko przyjdą nowe instrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: A to już Ci marketoidy zaraz wyjaśnią :) IP: *.broadband.pl 10.04.07, 12:02 Hehe, czekamy z niecierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Jak Wam się podoba wyjaśnienie istoty reklamy? IP: *.citysat.com.pl 10.04.07, 11:55 Moim zdaniem, to to jest tak groteskowe tłumaczenie, jak w tej reklamie Plusa, gdzie facet malował na ścianie mozaikę. Czerwień to tanie minuty, żółć symbo0lizuje jedną stawkę do wszystkich sieci, a zieleń ... Tyle że tam miał to być żart i się udało. Tu gościu traktuje to poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Young & Rubichłam Wyjaśnienie jest takie, jak sama reklama IP: *.chello.pl 10.04.07, 12:10 Czyli denne. Zrobili byle co i teraz, gdy już jest za późno na poprawki, dorabiają do tego wielką teorię. A najprawdopodobniej było tak, że grafik miał już takie zdjęcia na dysku (pytanie tylko, skąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: istred Re: Jak Wam się podoba wyjaśnienie istoty reklamy IP: *.chello.pl 15.04.07, 17:50 i zupełnie niepotrzebnie :) Podoba mi się w reklamach play ta spora doza dowcipu :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes0071 Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 12:19 Reklama z identycznymi dziećmi jest kompletnie nie trafiona,a PLAY powinien zmienić agencję reklamową.Moi znajomi podzielają opinię,że dzieci wygladają na chore i zupełnie nie przemawia ich obraz jako wizerunku nowego operatora,którego ma obawiać się choćby ERA.Koszmar i wstyd dla PLAY-a Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 12:40 a dla mnie to proste: chore dzieci reklamują sieć dla chorych (na umyśle) dzieci. i ponieważ czasem czuję się takim dzieckiem, zainteresowałam się ofertą. ale że prócz przyzwoitych taryf i niezłych telefonów nie mają nic do zaoferowania choćby w zakresie obsługi klienta (ech, ta kolejka między półkami w empiku! ten cały jeden SIEDZĄCY sprzedawca i kilkanaście osób stojących przed nim jakby czekali na audiencję!), telefonu, który mnie zainteresował "nie ma i nie wiemy, kiedy będzie", zero zaangażowania w próbę sprzedaży... wiem, że to nieracjonalne, ale jeśli pracownik firmy pokazuje mi, że ma mnie tam, gdzie kał chadza piechotą, to co ja mam myśleć o firmie? w najlepszym razie: że oszczędza na szkoleniach pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommie Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:34 ha ha Gazeta jak zwykle zgarnęła kase za artykuły sponsorowane - standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex tester PLAY reklama IP: 212.160.172.* 10.04.07, 12:42 PLAY jest naprawdę dziwne taki styl spoko ziomale luuuzik spoko loko luz i spontan dla trenderów w wieku 19-29 lat dzieciaki co nie wiedzą co zrobić z kasą mają kupić sobie telefony 3G w celach prezentacji jacy są boscy i wspaniali... Testowałem tę sieć mam komórkę od 1997 roku pamiętam nawet Śp Centertela.. i takiego badziewia to jeszcze nie było ... Dodzwonienie się z sieci było na dwa uda - uda się albo się nie uda.. raczej nie uda ... Samsung kiepściutki ... poziom usug do bani.... a teraz końcowe memento w kilka dni po rozwiązaniu umowy testowej konsultant z sieci był szczerze zdziwiony,że mimo formalnej rezygnacji nie ma po niej śladu radzę uważać i to BARDZO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaco Re: reklama IP: 195.117.18.* 10.04.07, 12:47 a od której sieci dostałeś lepszy telefon do testowania? co? Zastanów się za nim coś napiszesz. Potraficie tylko narzekać i dlatego ten kraj wygląda jak wygląda. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: reklama 10.04.07, 12:50 a w której sieci klient nie-tester zapłaci mniej za internet? po kiego czorta są te telefony z 3G, skoro płaci się za transmisję jak Cygan za mokre zboże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex tester PLAY Re: reklama IP: 212.160.172.* 10.04.07, 12:56 ooo widzę,że BOK przynajmniej w necie działa bez zarzutu - proponuje usprawnić bałagan w systemach a nie siedzieć na necie... co do testowania fakt pomysł był extra nie przeczę tyle ,że sieć miała 20 tyś testerów a nie wyrabiała .... i to po 2 latach od momentu uzyskania koncesji ...co więcej w Warszawie gdzie jest siedziba tej firmy i co jeszcze dziwniejsze nie można było uzyskać połaczenia przy ursynowskim Realu a to jest hmm jakiś 1-1,5 kilometra od siedziby Netii:) nie ma to jak sprawna technicznie firma:) przeszedłem erę ideę i plusa więc wiem o czym piszę w każdej z tych sieci mozna było dyskutować o stawkach lepszych lub gorszych ofertach a tu niespodzianka brak sprawności technicznej sieci to dla mnie prawdziwe nowum coś ala początki sieci GSM 10 lat temu... to po prostu kompromitacja moi drodzy Państwo z PLAY... i to 2 lata po koncesji. co do kraju zgadzam się schodzi na psy ale marka PLAY na pewno go nieuzdrowi :) czekam na Koreańczyków z wytęsknieniem tylko wtedy będzie PRAWDZIWA konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Chamskie reklamy ! Dziekuje za taka siec ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:54 Podobalo mi sie do chwili reklamy z obcietymi palcami ... Krotkie palce, krotkie stawki ? NIE DLA IDIOTOW... NIE TEN POZIOM, PANOWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosik Re: Chamskie reklamy ! Dziekuje za taka siec ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:18 trzeba na to spojrzeć z właściwej strony, obcięte palce oznaczają obcięcie cen za połączenia, smsy itp...porónanie jest czytelne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYDONOSIK Re: Chamskie reklamy ! Dziekuje za taka siec ... IP: 212.160.172.* 10.04.07, 14:27 czyli jak obniża ceny to pojawią się ucięte głowy członki i inne częsci ciała ? nowe telefony beda sygnowane reklamami w stylu teksanska masakra piła mechaniczną lub przez największe gwiazdy poronobiznesu ?? którym telefon będzie wychodził z pewnej częsci ciała a alarm wibracyjny powodował uniesienie w momencie dzwonienia ?? ŻENADA Panie i Panowie ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: Chamskie reklamy ! Dziekuje za taka siec ... IP: *.chello.pl 15.04.07, 17:47 Ja nic w tych reklamach nie widzę obraźliwego .. proponuję spojrzeć na świat nas otaczający przez pryzmat, wtedy wyda się bardziej kolorowy - tak jak w reklamie play :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaco Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: 195.117.18.* 10.04.07, 16:24 ale wy macie problemy, jak nie pasuje to zostancie w tym swoim wspanialym orange gdzie telefony sa 4 razy drozsze, a za 50 zl to dostaniecie 60-70 min. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:10 nie, ja nie zostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:58 eh prawda jest taka, ze jak kazdy telefon i samsung np moze miec problemy i jak kazde testy - nie wszystko jest dopracowane na starcie.moze stad problemy wypowiadajacego sie w artykule studenta. teraz juz raczej wszystko jest dobrze, ja testowalam, a zaraz bede klientem play i jestem zadowolona. bez wiekszych nieprzyjemnosci w okresie testowani. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonks Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: 81.219.185.* 11.04.07, 09:20 acha, firma, która jest od lat na rynku telekomunikacyjnym, któa przygotowywała się do wejścia na rynek sieci komórkowych jakieś półtora roku czy dwa lata ma problemy z doatrciem sie? to kiedy oni zaczęli na poważnie myślec o tej sieci? w grudniu? no bez żartów - testy testami, ale takie przygotowanie świadczy o ich nieudolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mermer Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.aster.pl 10.04.07, 23:30 wydaje mi się, że masakra w kampanii play pojawiła się chwilowo, w celu dostarczenia innych doznań i teraz uderzą w zupełnie inny sposób :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzytelnikGazety WSTYD!!! Panowie dziennikarze IP: *.ds6.univ.gda.pl 15.04.07, 16:12 Gazeta Wyborcza wstydziłaby się przyznawać do tego iż żaden z 10 dziennikarzy nie odczytał reklamy prawidłowo. Czytając tę gazetę myślałem o ludziach kompetentnych. Dla mnie reklama jest prosta do odczytania jak i każda inna sieci PLAY z tym wyjątkiem że te dzieci są dla mnie śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tav Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:58 Co do tej rekalmy z dziecmi,to wedlug mnie one wygladaja normalnie.To troche dobrabianie ideologi chyba.widzialam gorsze reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś