Dodaj do ulubionych

pomóżcie blondynce! - wybór aparatu...

IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 13:53
Mam ogromną prośbę - Era przysłała mi wykaz aparatów telefonicznych wśród
których mogę sobie coś wybrać.
Może moglibyście mi coś zasugerować?
(dotychczas miałam Nokie 3310)

Będę wdzięczna za Wasze opinie!
Pozdrawiam,

Alcatel OT 715 1,00 / 1,22 29,00 / 35,38
Ericsson T65 1,00 / 1,22
Mitsubishi Trium Eclipse XL 1,00 / 1,22
Motorola v50 / v50L 1,00 / 1,22
Motorola v70 199,00 / 242,78 299,00 / 364,78 599,00 / 730,78
Motorola T720
Motorola T720i 49,00 / 59,78 99,00 / 120,78
Motorola T722i 49,00 / 59,78 99,00 / 120,78
Motorola T722i+ aparat cyfrowy VCM8000
50,00 / 61,00 78,00 / 95,16 198,00 / 241,56
Nokia 3330 1,00 / 1,22
Nokia 3410 1,00 / 1,22
Nokia 3510 1,00 / 1,22
Nokia 3510i 1,00 / 1,22 29,00 / 35,38
Nokia 5100 599,00 / 730,78 799,00 / 974,78 999,00 / 1218,78
Nokia 6310 Nokia 6310i 149,00 / 181,78 249,00 / 303,78
Nokia 6510 49,00 / 59,78 99,00 / 120,78
Nokia 6610 149,00 / 181,78 299,00 / 364,78 499,00 / 608,78
Nokia 7210 899,00 / 1096,78 1099,00 / 1340,78 1299,00 / 1584,78
Nokia 7650 999,00 / 1218,78 1299,00 / 1584,78 1499,00 / 1828,78
Nokia 8310 399,00 / 486,78 499,00 / 608,78 699,00 / 852,78
Philips Fisio 620 + odtwarzacz CD - model AX 1100 1,00 / 1,22 29,00 /
35,38
Philips Fisio 820 + suszarka 49,00 / 59,78 149,00 / 181,78
Sagem MY 3036 1,00 / 1,22
Sagem MY X-5 Sagem MY X-5m z MMSami 1,00 / 1,22 29,00 / 35,38
Samsung A300 199,00 / 242,78 299,00 / 364,78
Samsung N620 99,00 / 120,78
Samsung v200(W sprzedaży od 09.05.2003) 699,00 / 852,78 1299,00 / 1584,78
1499,00 / 1828,78
Siemens MT50 1,00 / 1,22
Siemens ME45 1,00 / 1,22 19,00 / 23,18
Siemens S45 Siemens S45i 19,00 / 23,18
Siemens S55 599,00 / 730,78 799,00 / 974,78 899,00 / 1096,78
Siemens S55 + aparat cyfrowy IQP-500 899,00 / 1096,78 1099,00 / 1340,78
Sony-Ericsson T300 + aparat cyfrowy MCA-20/MCA-25 1,00 / 1,22 29,00 /
35,38
Sony-Ericsson T68 ,Sony-Ericsson T68i 49,00 / 59,78 99,00 / 120,78
Sony-Ericsson T68 + aparat cyfrowy MCA-20/MCA-25
Sony-Ericsson T68i + aparat cyfrowy MCA-20/MCA-25
118,00 / 143,96 248,00 / 302,56
Obserwuj wątek
    • wch Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... 23.05.03, 13:59
      Trudno coś doradzić, są różne potrzeby. Dla mnie najważniejsza jest dobra
      bateria. W telefonie, który mam od niedawna, trzyma ponad tydzień (wyłączam na
      noc) i w zasadzie nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. No, jeszcze wibrator
      to dobra rzecz, ale chyba teraz nie ma aparatów bez tej funkcji.

Prócz tego są takie bajery jak aparaty cyfrowe, odtwarzacze mp3, radia, gry,
      obsługa aplikacji java i co nie tylko. Wybór wielki, trzeba tylko znać swoje
      potrzeby. Nie jestem w stanie niczego Ci doradzić.
    • Gość: Gamling Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... IP: *.bsipl.com.pl 23.05.03, 16:13
      Czesc.
      Podalas nam tutaj dosc spora liste telefonow, a nie napisalas zupelnie nic
      czego od telefonu oczekujesz. Ani tym bardziej ile chcesz za niego zaplacic!!!
      Z tych aparatow, ktore sa na lisice ja polecalbym NOKIE 6310i, NOKIE 6610,
      SEIEMENSA S55 lub Sony-Ericsson T68i. Ale wybor jest oczywiscie Twoj (sam
      uzywam nokii 6310i i jestem bardzo zadowolony). Wszystkie te telefony to
      prawdziwe "modele flagowe" producentow, wiec maja praktycznie wszystkie
      mozliwe funkcje i sa bardzo dobrze wykonane. Niestety kosztuja tez znacznie
      wiecej niz pozostale. Napisz moze cos wiecej czego oczekujesz po tel. to
      porada bedzie bardziej konkretna.
      Pozdr.
      • Gość: Blondynka Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 17:19
        po 3-letnim użytkowaniu komórki muszę przyznać, że właściwie wystarcza mi, że
        dzwoni i esemesuje...
        A więc nie chodzi mi o niezliczoną ilość bajerów tylko po prostu by była
        funkcjonalna i służyła mi możliwie długo (czyli bezawaryjnie i na tej samej
        baterii przez jakieś 2 lata)
        nie musze przesylać zdjęć, nie muszę mieć WAP-u itp. (przynajmniej jak na razie
        nie widzę takiej potrzeby).

a cena?
        ponoc mam mieć ekstra rabaty w ramach programu "lojalnościowego"...

Prosiłam o radę - bo obawiam się, że jakiś konsultant może mi wepchnąć model,
        który np. kiepsko im schodzi...

wspominałeś o Nokii - też myślałam, czy by nie wziąć lepszego modelu (teraz mam
        3310)

będę wdzięczna za dalsze opinie,
        pozdrawiam
        • Gość: Gamling Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... IP: *.bsipl.com.pl 23.05.03, 23:21
          Jeśli jesteś zadowolona ze swojej 3310. To naprawdę bardzo polecam Nokie 6310
          lub 6310i. Różnica miedzy telefonami polega na tym ze "i" ma dodatkowo
          możliwość korzystania z aplikacji java i niebieski kolor podswietlena i
          wyświetlacza, jej minusem jest fakt ze bateria w modelu "i" wytrzymuje trochę
          mniej niż w zwykłej 6310 (ok 7 dni, jeśli wyłączasz na noc to nawet 10).
          Telefon jest bardzo dobrze wykonany, materiały pierwsza klasa. Sam mam go od 2
          grudnia i jestem bardzo zadowolony. Wszystkie potrzebne funkcje, jest na tyle
          duży ze wygodnie naciska się klawisze, a jednocześnie na tyle mały ze nie
          przeszkadzają jego rozmiary. Spokojnie wytrzyma dwa lata jeśli oczywiście nie
          masz w zwyczaju rzucanie nim o ścianę, albo topienie w basenie.
          BARDZO POLECAM

Pozdr.
          • Gość: Blondynka Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 07:49
            Gość portalu: Gamling napisał(a):

> Jeśli jesteś zadowolona ze swojej 3310. To naprawdę bardzo polecam Nokie
            6310
            > lub 6310i. Różnica miedzy telefonami polega na tym ze "i" ma dodatkowo
            > możliwość korzystania z aplikacji java i niebieski kolor podswietlena i
            > wyświetlacza, jej minusem jest fakt ze bateria w modelu "i" wytrzymuje trochę
            > mniej niż w zwykłej 6310 (ok 7 dni, jeśli wyłączasz na noc to nawet 10).
            > Telefon jest bardzo dobrze wykonany, materiały pierwsza klasa. Sam mam go od
            2
            > grudnia i jestem bardzo zadowolony. Wszystkie potrzebne funkcje, jest na tyle
            > duży ze wygodnie naciska się klawisze, a jednocześnie na tyle mały ze nie
            > przeszkadzają jego rozmiary. Spokojnie wytrzyma dwa lata jeśli oczywiście nie
            > masz w zwyczaju rzucanie nim o ścianę, albo topienie w basenie.
            > BARDZO POLECAM
            >
            > Pozdr.

dzięki za informacje,
            pozdrawiam z rana

p.s. do basenu brać nie będę, pomimo że jestem uwarunkowana genetycznie...
            (te blond włosy:))))

• Gość: Gamling Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... IP: *.bsipl.com.pl 25.05.03, 19:05
              Cala przyjemnosc po mojej stronie!!! Daj znac jak kupisz i jaki.
              Pozdr!!!!
    • dr_jekyll Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... 25.05.03, 19:16
      Z mojej strony polecam nie brać Nokii -sama się pewnie przekonałaś np. jadąc w
      tramwaju - jak jednej osobie zadzwoni Nokia, to połowa pasażerów się łapie za
      kieszeń ;)

Co polecam - obecnie nie warto brać już aparatu bez kolorowego wyświetlacza.
      Używam SE T300 i jestem b. zadowolony (dużo ciekawych funkcji + porządna
      bateria). Z tego co wiem równie dobre są SE T68i, Motorola T720.

Wybierz się do salonu, albo pobaw się komórkami znajomych [ale zabrzmiało hi
      hi ;) ] i wybierz ten jeden jedyny aparat! Powodzenia!
    • Gość: zdzichu Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 10:19
      tylko nie motorole t720
      znajomy co naprawia komurki ma ich cale pudło po butah wszystkie maja
      anulowana gwarancje jako zalane i ludzie do niego przychodza naprawiać.
      Przyczyna jest prosta w telefonie jest założona duza gładka blaszka jako
      osłona która skarapla wode np jak wyjmiesz telefon z kieszeni w zimnym
      pomiesczeniu lub bedzie mgła na dworze (to taki patent motoroli na anulowanie
      gwarancji)
      • Gość: Blondynka Re: pomóżcie blondynce! - wybór aparatu... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 13:10
        Gość portalu: zdzichu napisał(a):

> tylko nie motorole t720
        > znajomy co naprawia komurki ma ich cale pudło po butah wszystkie maja
        > anulowana gwarancje jako zalane i ludzie do niego przychodza naprawiać.
        > Przyczyna jest prosta w telefonie jest założona duza gładka blaszka jako
        > osłona która skarapla wode np jak wyjmiesz telefon z kieszeni w zimnym
        > pomiesczeniu lub bedzie mgła na dworze (to taki patent motoroli na anulowanie
        > gwarancji)

dzięki za te informacje

a tak przy okazji - nie masz jakichś złych wieści o Sony Ericson T68i ?
        bo przyznam, że mi się podoba ale żeby się nie okazało, że to cacko tylko
        ładnie wygląda...
        Będę wdzięczna za opinię,
        pozdrawiam
        • Gość: Gamling O Nokii i SE IP: *.bsipl.com.pl 26.05.03, 17:54
          "Z mojej strony polecam nie brać Nokii -sama się pewnie przekonałaś np. jadąc
          w
          tramwaju - jak jednej osobie zadzwoni Nokia, to połowa pasażerów się
          łapie za
          kieszeń ;)

Co polecam - obecnie nie warto brać już aparatu bez kolorowego
          wyświetlacza.
          Używam SE T300 i jestem b. zadowolony (dużo ciekawych funkcji + porządna
          bateria). Z tego co wiem równie dobre są SE T68i, Motorola T720.

Wybierz się do salonu, albo pobaw się komórkami znajomych [ale
          zabrzmiało hi
          hi ;) ] i wybierz ten jeden jedyny aparat! Powodzenia!"

Nie bardzo zgadzam sie z tym co napisales. Po pierwsze to wlasnie SE T69i i SE
          T300 nie maja mozliwosci ustawienia sobie wlasnego sygnalu sms, a nokia ja ma
          (mozesz ustawic sobie dowolny dzownek czy sygnal sciagniety z internetu czy z
          pamieci telefonu) .Jesli chodzi o funkcje to poziom jest praktycznie
          identyczny z wyjatkiem funkcji zwiazanych z kolorowym wyswietlaczem (np MMSy).
          A co do baterii to musze Cie zmartwic, NOKIA 6310 ma zdecydowanie fajniejsza
          baterie (dluzej trzyma i lepiej wibruje ;)).
          A jesli chodzi o samo posiadanie kolorowego wyswietlacza, to nie widze wcale
          takiej potrzeby jesli nie uzywasz przegladarki albo nie kozystaz z MMSow, a z
          tego co Blondynka napisala wynika ze raczej tego nie robi. I na koniec jeszcze
          jedno Nokia wykonana jest napewno z fajniejszych materialow niz T 300, oraz ma
          (moim zdaiem) duzo ale to duzo fajniejsza obsluge (menu).

PS: nie staram sie tutaj wcale wcisnac nikomu Nokii, po prostu wystawiam
          obiektywna ocene tym telefonom. SE T68i to tez napewno jeden z najfajniejszych
          telefonow. Pytanie tylko jak jego cena ma sie do ceny Nokii 6310 bo to moze
          byc najwazniejsza sparawa w tym porownaniu (pisalas ze bedziasz miala jakis
          rabat)

Pozdr.
          • Gość: zdzichu telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 18:20
            niewiem jak z sony ericsson ale kiedyś eryk miał problemy z końcówkami mocy
            znaczy pieknie hodził na gwarancji a potem sie sypały model T28 T20 T29 u mnie
            w T20 przy zdejmowaniu obudowy przerwała sie sciezka do wymiany informacji z
            simem ale to jest wina cienkiego laminatu. Znajomy wogule juz nieprzyjmuje do
            naprawy ericssonów bo po zmianie końcówki sypie sie cos innego . Ale mówi ze z
            seri 68i nikt sie nie pytal o naprawe wiec moze srevis sony wszystko ladnie
            naprawia i nie ma z tym problemu, a moze poprostu sie niepsują>
            Zato jest zadowolony z noki 3510i i 6310 bo tego dosc duzo naprawia i nie ma
            problemów z częściami

A ja ci polecam siemensa SL45i ma mp3 gry w jawie karty pamieci wymienne
            mozesz w niej miec gry typu mario lotus river raid co tylko ci sie spodoba i
            wszystko na karcie a dodatkowo melodie z peceta w formie midi. A takze mnóstwo
            programów. Zaleta jego jest taka Ze w noki mozesz sciagnąć kilka gier w javie.
            a tam dostajesz kabelek i za pomoca netu mozesz zapisywac gry ile sie zmiesci
            na karcie(znajomy ma koło 100 gierek)a karta 128Mb to juz odlot
            na 32 MB 4 godziny nagrane jako dyktafon
            • Gość: Blondynka Re: telefon IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 19:24
              Gość portalu: zdzichu napisał(a):

> niewiem jak z sony ericsson ale kiedyś eryk miał problemy z końcówkami mocy
              > znaczy pieknie hodził na gwarancji a potem sie sypały model T28 T20 T29 u
              mnie
              > w T20 przy zdejmowaniu obudowy przerwała sie sciezka do wymiany informacji z
              > simem ale to jest wina cienkiego laminatu. Znajomy wogule juz nieprzyjmuje do
              > naprawy ericssonów bo po zmianie końcówki sypie sie cos innego . Ale mówi ze
              z
              > seri 68i nikt sie nie pytal o naprawe wiec moze srevis sony wszystko ladnie
              > naprawia i nie ma z tym problemu, a moze poprostu sie niepsują>
              > Zato jest zadowolony z noki 3510i i 6310 bo tego dosc duzo naprawia i nie ma
              > problemów z częściami
              >
              > A ja ci polecam siemensa SL45i ma mp3 gry w jawie karty pamieci wymienne
              > mozesz w niej miec gry typu mario lotus river raid co tylko ci sie spodoba i
              > wszystko na karcie a dodatkowo melodie z peceta w formie midi. A takze
              mnóstwo
              > programów. Zaleta jego jest taka Ze w noki mozesz sciagnąć kilka gier w javie.
              > a tam dostajesz kabelek i za pomoca netu mozesz zapisywac gry ile sie zmiesci
              > na karcie(znajomy ma koło 100 gierek)a karta 128Mb to juz odlot
              > na 32 MB 4 godziny nagrane jako dyktafon

właściwie dotychczas nie używałam zbyt wielu funkcji komórki (wiesz, jak w
              czasie jakichs podrózy zagrałam sobie w wężyka (kojarzysz:)))) to mi
              wystrczyło:))) No i smsy i już

ale jak będę w salonie to rzucę okiem na tego siemensa, o którym piszesz

dzięki
              • Gość: zdzichu Re: telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 21:11
                ale w czasie podrózy mozesz posłuchac muzyki mp3 zamiast dzwigac duzych
                cdplayerów lub wolkmenów
                a mi dyktafon przydaje sie na wykładach
                co do gier to mozesz sobie sciagnąc lub nie na karcie pamieci mozesz miec
                nietylko gry
                moja znajoma zato ma program z wykazem produktów i iloscią kalori
          • dr_jekyll Re: O Nokii i SE 26.05.03, 22:23

> Nie bardzo zgadzam sie z tym co napisales. Po pierwsze to wlasnie SE T69i i
            SE
            > T300 nie maja mozliwosci ustawienia sobie wlasnego sygnalu sms, a nokia ja ma
            > (mozesz ustawic sobie dowolny dzownek czy sygnal sciagniety z internetu czy z
            > pamieci telefonu).

Mowi sie trudno - mi to specjalnie nie przeszkadza (ale fakt - moglaby byc
            mozliwosc zmiany).

> Jesli chodzi o funkcje to poziom jest praktycznie
            > identyczny z wyjatkiem funkcji zwiazanych z kolorowym wyswietlaczem (np
            MMSy).
            > A co do baterii to musze Cie zmartwic, NOKIA 6310 ma zdecydowanie fajniejsza
            > baterie (dluzej trzyma i lepiej wibruje ;)).

Czy fajniejsza - nie wiem, nie znam N 6310, moj T300 trzyma tydzien - chyba
            niezle?

> A jesli chodzi o samo posiadanie kolorowego wyswietlacza, to nie widze wcale
            > takiej potrzeby jesli nie uzywasz przegladarki albo nie kozystaz z MMSow, a z
            > tego co Blondynka napisala wynika ze raczej tego nie robi.

Byc moze. Ja wychodze z zalozenia, ze swiat i technologia idzie do przodu (moze
            to kiepskie porownanie, ale kto dzis kupuje czarno-bialy telewizor?).
            > I na koniec jeszcze
            > jedno Nokia wykonana jest napewno z fajniejszych materialow niz T 300,

Czy ja wiem? Kwestia gustu. T300 nie trzeszczy, nie wyslizguje sie z rak...

> oraz ma
            > (moim zdaiem) duzo ale to duzo fajniejsza obsluge (menu).

Prosta na pewno, ale czy fajniejsza? Tez kwestia gustu i upodoban (+ jesli
            uzywasz tylko produktow Nokii to jestes przyzwyczajony. Ja uzywalem roznych
            modeli -2 x Motorole, raz Siemensa, raz Sony a teraz SE - kazdy ma inny, mysle,
            ze nie mozna porownywac...)

> PS: nie staram sie tutaj wcale wcisnac nikomu Nokii, po prostu wystawiam
            > obiektywna ocene tym telefonom.

Oj przepraszam - wystawiles 100% subiektywna ocene Nokii!

>SE T68i to tez napewno jeden z najfajniejszych

Zgadzam sie - "jeden z najfajniejszych".

> telefonow. Pytanie tylko jak jego cena ma sie do ceny Nokii 6310 bo to moze
            > byc najwazniejsza sparawa w tym porownaniu (pisalas ze bedziasz miala jakis
            > rabat)
            >
            > Pozdr.

I ja pozdrawiam!
            DrJ. - zadowolony uzytkownik SE T300
            • dr_jekyll Re: O Nokii i SE 26.05.03, 22:26
              Aha - mialem napisac jeszcze, ze to NIE bateria wibruje, ale malutki silniczek
              (sprawdzalem! bo jak niby bateria ma wibrowac?). I tu tez kwestia gustu, jakie
              wibracje komu odpowiadaja he he! ;-)))

Pozdrowka!
              • Gość: Gamling Re: O Nokii i SE IP: *.bsipl.com.pl 26.05.03, 22:52
                Moj bardzo dobry kumpel ma T300 i bateria u niego trzyma 3-4 dni. Wszystko
                zalezy od tego jak uzywasz telefonu. A co do wykonania to wlasnie jego T300
                trzeszczy a moja nokia nie. Ale moze to taka uroda poszczegolnych egzemplarzy.
                Pozdr.
                • Gość: Blondynka Re: O Nokii i SE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 12:32

> Moj bardzo dobry kumpel ma T300 i bateria u niego trzyma 3-4 dni. Wszystko
                  > zalezy od tego jak uzywasz telefonu. A co do wykonania to wlasnie jego T300
                  > trzeszczy a moja nokia nie. Ale moze to taka uroda poszczegolnych egzemplarzy.
                  > Pozdr.

No właśnie - czasem to taka uroda poszczególnych egzemplarzy... Ja użytkuję tę
                  swoją nokię od 3 lat (bez wyłączania na noc, bo służy mi też jako budzik:))) i
                  wlaściwie nie miałam żadnych problemów - teraz fakt, bateria siada więc często
                  ładuję ale taki sam model miała kumpela (fakt, też blondyna ale to chyba nie
                  ma nic do rzeczy:))) i coś z tą komórą było nie tak - ciągle jej się
                  rozładowywała, klawisze świeciły cały czas i w ogóle jakaś felerna była
                  (komórka, nie dziewczyna)

Dzięki Panowie za Wasze opinie - w przyszłym tygodniu na pewno wybiorę się do
                  ERY i dam Wam znać co będę nosiła w torebce...

Pozdrawiam serdecznie,
                  Uwarunkowana Genetycznie alias blondi
                  • Gość: Gamling Re: O Nokii i SE IP: *.bsipl.com.pl 27.05.03, 13:15
                    Cala przyjemnosc po naszej stronie.
                    A jestes calkowicie pewna ze chcesz podpisac aneks do umowy z ERA po tym jakie
                    ostatnio wyprawia ceregiele (np z bramka sms). Ja bym polecal IDEE albo
                    ewentualnie PLUSA!!!
                    Pozdr.
                    • Gość: Blondynka Re: O Nokii i SE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 14:21

> Cala przyjemnosc po naszej stronie.
                      > A jestes calkowicie pewna ze chcesz podpisac aneks do umowy z ERA po tym
                      jakie
                      > ostatnio wyprawia ceregiele (np z bramka sms). Ja bym polecal IDEE albo
                      > ewentualnie PLUSA!!!
                      > Pozdr.

tak mówiąc szczerze - głównym powodem dla którego zamierzam nadal siedzieć w
                      erze jest... mój numer (gdybym go podała sam uznałbyś, że numerek naprawdę
                      godny zatrzymania:))) A poza tym jego atrakcyjność to jedno a druga sprawa, że
                      mam ogromną ilość znajomych i zmiana numeru spowodowałaby małe zakłócenia
                      (wiesz jak to jest, czasem nie gada się z kimś przez rok a potem nagle na
                      święta jakieś fajne życzenia przychodzą...)
                      albo rozsyłane cv - nigdy nie wiadomo czy ktoś po jakimś czasie mnie nie
                      odgrzebie w papierach...

ot, sentymentalna jestem i tyle. Tak się przywiązuję do numeru nawet... ech...

miłego popołudnia!
                      • Gość: zdzichu Re: O Nokii i SE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.03, 18:14
                        jak wejdziemy do uni europejskiej bedziesz mogla zahowac swuj numer komórki
                        przechodzac do innego operatora
                  • acur_ Re: O Nokii i SE 27.05.03, 18:29
                    Gość portalu: Blondynka napisał(a):

Ja użytkuję tę
                    > swoją nokię od 3 lat (bez wyłączania na noc, bo służy mi też jako budzik:)))

ojojojojjjj te blond włosy, gdybym ja je miał .......

nastaw budzik i wyłącz komóreczkę, żeby nikt nie mącił snu Twego, o nastawionej
                    godzinie komóreczka Cię obudzi! To działa!!!
                    • Gość: Blondynka Re: O Nokii i SE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 22:31
                      >
                      >
                      > ojojojojjjj te blond włosy, gdybym ja je miał .......

hmmm... trochę mi przyłozyłeś...

> nastaw budzik i wyłącz komóreczkę, żeby nikt nie mącił snu Twego, o
                      nastawionej
                      >
                      > godzinie komóreczka Cię obudzi! To działa!!!

a teraz przyznaję - nie wiedziałam, że tak można...
                      Poważnie czy się za mnie nabijasz?

zresztą zaraz sprawdzę...
                      Dobranoc!

• dr_jekyll Re: O Nokii i SE 27.05.03, 23:44
                        :-))))))))))))))))
                        • Gość: Blondynka Re: O Nokii i SE IP: 213.76.99.* 28.05.03, 08:30
                          dr_jekyll napisał:

> :-))))))))))))))))

no przecież nie ukrywałam od początku jaki mam kolor włosów...

dr_jekyll napisał:

dr_jekyll napisał:

• dr_jekyll Re: O Nokii i SE 28.05.03, 13:33
                            ... a czy ja cos mowilem? ;-)
    • lolo37 Nokia i tylko Nokia 10.06.03, 15:18
      nie kupuj zadnych tam motorolli, siemensow czy sony-ericksonow..to wszystko
      jest gownianej jakosci..najtrwalsze sa telefony nokia i proponuje ci wybrac
      ktorys z nich..ich podstawowa zaleta jest jasne menu i dlugo trzymajaca
      bateria..a to w twoim handy jest najwazniejsze
      • Gość: x82 Re: Nokia i tylko Nokia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 01:57
        lolo37 napisał:

> nie kupuj zadnych tam motorolli, siemensow czy sony-ericksonow..to wszystko
        > jest gownianej jakosci..najtrwalsze sa telefony nokia i proponuje ci wybrac
        > ktorys z nich..ich podstawowa zaleta jest jasne menu i dlugo trzymajaca
        > bateria..a to w twoim handy jest najwazniejsze

Zgadzam sie, z tym, ze jesli maly rozmiar nie jest najwazniejsze, to lepiej np
        6310i niz 6610. Mam od kilku dni 6610. Fajnie wszstko wyglada, ale z trwaloscia
        chyba nie jest najlepiej, juz jest porysowane, klawisze skrzypia i sie
        wyluzowaly, i nie zawsze dzialaja. 6310 to inny swiat jesli chodzi o solidnosc,
        ale jest sporo wiekszy i troche ciezszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka