wciornastek 17.07.07, 23:41 osoby zagranicą ktora jest w orange i aktywowała roaming? Mnie pobrało 15 groszy, ale czy od osoby zagranicą też jest sciągnieta oplata za tego sms'a? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wciornastek sory, jescze raz 17.07.07, 23:43 Jaka jest cena sms wyslanego z playa w Polsce do osoby zagranicą ktora jest w orange i aktywowała roaming? Mnie pobrało 15 groszy, ale czy od osoby zagranicą też jest sciągnieta oplata za tego sms'a? Odpowiedz Link Zgłoś
marjanka_boss Re: sory, jescze raz 18.07.07, 00:33 Tak, jest. Wg stawek orange dla SMS przychodzącego w roamingu. Działa to na tej zasadzie, że ty płacisz za wysłanie SMS do granicy Polski a osoba odbierająca wiadomość za przesłanie jej poza granicę (tak obrazowo :)) W końcu nie masz obowiązku wiedzieć, że osoba do której piszesz przebywa poza granicami kraju. pozdr, m. Odpowiedz Link Zgłoś
wciornastek :( 18.07.07, 00:40 > W końcu nie masz obowiązku wiedzieć, że osoba do której piszesz przebywa poza > granicami kraju. tak, no ale z drugiej strony osoba zagranicą narazona jest na niechciane koszta. To jakies chyba 6 zl w orange za smsa. :( Gdybym wiedziałam, nie wyslałabym tego smsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeezy Re: :( IP: *.chello.pl 18.07.07, 00:55 Żaden z polskich operatorów nie nalicza opłat za odebranie wiadomości tekstowych w roamingu. Odpowiedz Link Zgłoś
marjanka_boss Re: :( 18.07.07, 02:10 Jesoo, fakt. Za połączenia głosowe się płaci... Debil ze mnie. Usprawiedliwia mnie jedynie późna godzina i fakt, że będę tu siedzieć jeszcze do rana :) Opłate za SMS przychodzący może pobrać operator zagraniczny, jeżeli ma takie zasady (co się zdaża). Ale to trzeba sprawdzić w cenniku operatora w którego sieci jest osoba znajdująca się za granicą. m. Odpowiedz Link Zgłoś