Dodaj do ulubionych

sms -roaming-z playa do orange zagranicą

17.07.07, 23:41
osoby zagranicą ktora jest w orange i aktywowała roaming? Mnie pobrało 15 groszy, ale czy od osoby zagranicą też jest sciągnieta oplata za tego sms'a?
Obserwuj wątek
    • wciornastek sory, jescze raz 17.07.07, 23:43
      Jaka jest cena sms wyslanego z playa w Polsce do osoby zagranicą ktora jest w orange i aktywowała roaming?
      Mnie pobrało 15 groszy, ale czy od osoby zagranicą też jest sciągnieta oplata za tego sms'a?
      • marjanka_boss Re: sory, jescze raz 18.07.07, 00:33
        Tak, jest.
        Wg stawek orange dla SMS przychodzącego w roamingu.
        Działa to na tej zasadzie, że ty płacisz za wysłanie SMS do granicy Polski a
        osoba odbierająca wiadomość za przesłanie jej poza granicę (tak obrazowo :))
        W końcu nie masz obowiązku wiedzieć, że osoba do której piszesz przebywa poza
        granicami kraju.

pozdr,
        m.
        • wciornastek :( 18.07.07, 00:40
          > W końcu nie masz obowiązku wiedzieć, że osoba do której piszesz przebywa poza
          > granicami kraju.

tak, no ale z drugiej strony osoba zagranicą narazona jest na niechciane koszta. To jakies chyba 6 zl w orange za smsa. :(
          Gdybym wiedziałam, nie wyslałabym tego smsa.
          • Gość: skeezy Re: :( IP: *.chello.pl 18.07.07, 00:55
            Żaden z polskich operatorów nie nalicza opłat za odebranie wiadomości tekstowych w roamingu.
            • marjanka_boss Re: :( 18.07.07, 02:10
              Jesoo, fakt.
              Za połączenia głosowe się płaci...
              Debil ze mnie.
              Usprawiedliwia mnie jedynie późna godzina i fakt, że będę tu siedzieć jeszcze
              do rana :)

Opłate za SMS przychodzący może pobrać operator zagraniczny, jeżeli ma takie
              zasady (co się zdaża).
              Ale to trzeba sprawdzić w cenniku operatora w którego sieci jest osoba
              znajdująca się za granicą.

m.
              • wciornastek aha, dzięki za info :) 18.07.07, 11:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka