Gość: kaśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 18:23 chciałabym móc czytać e-booki na ekranie swojej komórki, czy da się to zrobić? gdzie szukać odpowiedniego programu? z góry bardzo dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anik_a Re: e-booki w telefonie 05.09.07, 21:12 Nie trzeba programu, przynajmnie u mnie. Wrzucasz plik jad + jar badz tylko jar i gotowe. Poszukaj w google albo napisz na mojego maila podrzuce Ci pare ebookow, swego czasu naszla mnie mania zbierania e ksiazek :) Odpowiedz Link Zgłoś
konsultanttp Re: e-booki w telefonie 06.09.07, 08:05 ale przeważnie e-buki to nie jad/jar. prawdopodobnie chodzi o możliwość czytania e-buków takich jak z kompa(pdf,txt,doc..) więc do tego potrzebny jest program. jak dobrze pamiętam to są takie programy na telefon z symbianem.. niepamiętam nazwy ale na stronach typu polski symbianos.pl albo podobnych napewno będą Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: e-booki w telefonie 06.09.07, 11:12 Ebooki na komorke to wlasnie sa pliki jar/jad. Mam parenascie na komorce wiec wiem. Co do programow to mozliwe ze jakies sa, ja nie uzywam zadnego, symbiana tez nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
konsultanttp Re: e-booki w telefonie 06.09.07, 13:44 no masz racje.. są e-buki na komórke specjalnie.. jako jar/jad.. ale są też innego e-buki.. zwą się e-bókami :D i są na kompyterze.. i zeby je miec na komórce trzeba by było miec symbiana i jakiś programik.. nie pamiętam jak się to nazywało.. i do tej pory nie wiem "co autor miał na mysli pisząc te słowa" czyli o które chodzi.. o te z kompa czy jar/jad Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: e-booki w telefonie 06.09.07, 19:59 Po pierwsze ebooki ;) nie ebuki, ale ok nie bede sie czepiac... Program nazywa sie Read Maniac, zmienia on text na pliki, ktore po wrzuceniu na komorke mozna czytac jako ebook. To nie prawda, ze potrzebny jest tel. z symbianem. Odpowiedz Link Zgłoś
konsultanttp Re: e-booki w telefonie 07.09.07, 00:12 no są e-booki, e-bóki i jeszcze rzadko spotykane e-buki :D no nie potrzebny jest tel z symbianem (i nie mowilem ze jest) jesli pliki sa jar/jad. wtedy robi sie zwykła jaka i poszedł.. ale na tel z symbianem sa specjalne programy ktore otwieraja pliki e-booków.. bez konwersji na jar/jad i dzieki za nazwe programu..zobaczymy.. podzialamy.. pochwalimy sie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: e-booki w telefonie IP: 195.116.192.* 07.09.07, 16:52 Jest jeszcze Tequila Cat Book Reader, lepszy od Read Maniac. Latwiejszy o podobnych mozliwosciach, przerabia tylko pliki txt o ile sie nie myle :) W razie czego, czekam na uwagi :> Odpowiedz Link Zgłoś