Dodaj do ulubionych

Telefon na kartę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 23:19
Mam zamiar kupić karte startowa i korzystać z telefonu nie plącąc abonamentu
tylko ze nie do końca wiem jaka siec ma najtańsze połączenia i smsy w kraju. W
jakiej sieci opłaca się zakupić pakiet startowy, która siec proponuje
najtańsze połączenia w telefonach na karte? Dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: kloo Re: Telefon na kartę IP: *.2a.pl 16.09.07, 00:25
      temat przerabiany wielokrotnie na tym forum
      moja odp: play 49 gr do wszystkich i sms 15 gr. do wszystkich plus premia.
      • Gość: Colin Re: Telefon na kartę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 10:02
        Dzieki za informacje!
      • Gość: adek Re: Telefon na kartę IP: *.pmcnet.pl 16.09.07, 14:57
        najbardziej opłaca się tą gdzie masz najwiecej znajomych, gdzie najczęsciej
        dzwonisz i smsujesz.
        • Gość: Colin Re: Telefon na kartę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 22:49
          No i tu sie pojawia problem gdyż jest z tym naprawdę bardzo różnie. Natomiast
          często dzwonie na domowe, a z kom jest różnie.
          • Gość: mechanik Re: Telefon na kartę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:50
            to może orange? w orange go masz w sieci 20 groszy a poza 60, sms w sieci 1
            grosz poza 18.Jak masz chociaż pare numerow w tej sieci to powinno ci się
            opłacić tym bardziej że oni często robią promocje, teraz jest chyba przy
            doładowaniu za 25zł bonus 10zł do wykorzystania w sieci, jakby był do wszystkich
            byłoby lepiej;) ale zawsze dyszka do przodu
    • Gość: re mBank i PLAY - ten drugi wraz z premią jest tańszy IP: *.gdynia.mm.pl 17.09.07, 11:59
      premia to 20PLN przy 50PLN na 3 miesiące ważności - premia do wykorzystania w
      ciągu miesiąca

chyba że dzwonisz na stacjonarne, to Sami Swoi
      • Gość: aga era tak tak, happy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 19:38
        ja od 3 lat korzystam z ery, dlaczego?poniewaz ma najtansze sms i minuty.
        taryfa happy - 77 gr/min i 22 gr/sms
        mozna aktywowac happy taniej i wynosi to 59 gr/min i 16 /min nie zaleznie od
        operatora do ktorego dzwonimy i sms (w innych sieciach inny jest cennik na pol
        /min i sms na naszego oper. i do innych operatorow)
        nie placimy za aktywacje happy taniej i jest na stale

ostatnio dodalam usluge "numerki za grosze" za 4 zl/miesiac od 1 numeru / 3
        numery na usluge(era, nr stacjonarne)
        i placi sie 3 gr w godzinach 22-8 oraz 9 gr w godzinach 8-22
        naprawde sie to oplaca, bo dzwonilam do kogos, rozmawialam 18 minut i zaplacil
        tylko 54 gr.

wszystkie uslugi aktywuje sie przez bezplatny nr 9797. oprocz tego mozesz
        posiadac rowniez gg, cena 1 zl/ tydzien, nie zalenie od ilosci przesiedzianego
        czasu (modele ktore obsluguja ta aplikacje sa dostepne na era.pl)

• Gość: adek Re: era tak tak, happy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 08:18
          tak tak sie opłaca i te 54gr za 18minut wyjda jezeli dzwoniłas na ere, lub
          stacjonarke.

napisłaś ja od 3 lat korzystam z ery, dlaczego?poniewaz ma najtansze sms i minuty.
          > taryfa happy - 77 gr/min i 22 gr/sms

otóz w nowym orange go minuta do wszytkich jest 60 gr, w sieci uzaleznona jest
          od kwoty doładowania , im wieksza kwotą doładujesz tym masz taniej w sieci np.
          za 100 zł do sieci masz stawki 20 gr.... więc nie wiem czy tak tak jest najlepszy
          • Gość: re tak tak za grosze TYLKO do stacjonarnych - ale ERY IP: *.gdynia.mm.pl 19.09.07, 10:05
            TAK TAK jest średnio opłacalny - po pierwsze by mieć niższe stawki trzeba być
            chyba z 9 miesięcy (do tego jeszcze zadeklarować chęć przejścia na niższe stawki
            w odpowiednim momencie), po drugie numerki za grosze są TYLKO do ERY
            • Gość: aga Re: tak tak za grosze TYLKO do stacjonarnych - al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 17:38
              trzeba miec najpierw te 100 zl zeby doladowac konto (zazwyczaj mysle ze ludzie
              miesiecznie doladuja konto za 20 zl) , a pozatym sprawdzalam i mozna tanie
              numerki aktywowac na stacjonarke.
              • Gość: aga Re: tak tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 17:53
                dobrze tutaj zwracam honor za te nr stacjonarne. niedoslyszalam poprostu ze nr
                stacjonarny era.
                ale chyba nie 9 miesiecy sie czeka ale chyba 4 a potem 8

wiecie ja tez mam pelno ludzi w plusie i orange, ale ja sie do nich nie
                dostosowuje tylko mam siec dla swojego chlopaka,zeby miec wspolna siec. i ew
                wybieram usluge sms za grosze itp zeby jak najtaniej placic.

a poza tym jeszcze dokonca m-ca jest promocja na podwojne doladowanie w erze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka