czekoladka8 13.01.08, 15:26 Czy ktos z was ma taki telefon? co o nim mysla sprzedawcy telefonow obecni na forum? prosze o opinie gdyz rozwazam zakup:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jackoslash Re: Nokia 6500 Classic IP: 217.153.224.* 28.01.08, 15:41 Witam. Telefonik posiadam - cały czarny - po prostu szczyt elegancji. Mam go od dwóch tygodni i powoli zaczynam żałować. Wcześniej miałem sony ericsson k750i i ten telefon nie ma do tamtego startu. Fakt - ma dobry wyświetlacz, fajny slider... i tu właściwie się kończą jego zalety. W porównaniu z k750i znalazłem bardzo dużo wad, które może nie każdemu będą przeszkadzały, ale mi tak. Pierwsza rzecz - beznadzieny pomiar światła jak się robi zdjęcia przy użyciu lampy błyskowej - wszystko wychodzi prześwietlone przy niedużych odległościach. Druga sprawa - lampa błyskowa - działa tylko w trybie foto, w trybie wideo nie da się jej włączyć, poza tym nie można z niej korzystać jak z latarki. Teraz budzik - nie znalazłem możliwości ustawienia głośności budzika, poza tym w przeciwieństwie do k750i, tutaj nie ma oddzielnego budzika cyklicznego i zwykłego - za każdym razem trzeba sobie to przestawiać. Mmsy - przy odbieraniu mmsa z tekstem ostatnia linijka zawsze jest ucięta i trzeba wchodzić w menu... żeby zobaczyć tekst w całości. Hmm... co jeszcze... jest kilka rzeczy na pewno o których teraz nie pamiętam. W każdym razie w porównaniu z k750i ten telefon wypada słabo... poza wyglądem i dobrym wyświetlaczem nic rewelacyjnego w nim nie znajdziesz. Gdybym drugi raz miał kupić telefon, kupiłbym pewnie sony ericssona jakiegoś, tylko nie k850i bo obleśnie wyglądają odciski paluchów na nim. Ale wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emu Re: Nokia 6500 Classic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 18:38 Dodajmy jeszcze, że ma dużą, co prawda, ale jednak wbudowaną pamięć bez możliwości poszerzenia i brakuje radia.. Jeśli już koniecznie chcesz nokię, to weź 6300, nie jest brzydka, jest tańsza, pamięć możesz poszerzyć do 2G i można posłuchać radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarod777 Re: Nokia 6500 Classic vis N6300 IP: 80.54.48.* 02.02.08, 16:20 Witam. Jeżeli mogę się podzielić opinią o N6300, to pragnę nadmienić, ze chyba mam pecha. W moim modelu niestety radia nie ma, po rozpoczeciu użytkowania już trzykrotnie był w serwisie i teraz będzie poraz czwartu. Nie wiedzieć dlaczego przy korzystaniu z internetu rozłączał się - system ponownie ładował się do sieci jak przy włączaniu telefonu. Obecnie problem jest w tym, że wisi na połączeniu GPRS i objaw jak wyżej. Przy trzecim pobycie w serwisie wymieniono mi płytę główną telefonu. Pojawiają się też dziwne szumy przy prowadzeniu rozmów, ale to może podsłuch ;)). Podziałał może ze dwa miechy i klapa. Ale ogólnie bardzo wdzięczny telefon wizualnie i w obsłudze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emu Re: Nokia 6500 Classic vis N6300 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 16:32 Obawiam się, że nie miałeś w ręku nokii 6300 i jesteś dzieciakiem wypisującym bzdury na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Nokia 6500 Classic vis N6300 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 17:40 obawiam się, że miał... 6300 to jakościowa klapa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emu Re: Nokia 6500 Classic vis N6300 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 20:55 Mógłbyś rozwinąć wątek "jakościowej klapy" tego modelu nokii? Bo to dość fascynujące, telefon ma bardzo dobre i dobre opinie wśród użytkowników, właściwie za jedyną wadę uważa się baterię, a tu proszę - taki oryginalny osąd. Chętnie poczytam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odyssey Re: Nokia 6500 Classic vis N6300 IP: 213.227.111.* 30.03.08, 16:12 To może ja się wypowiem - zgadzam się: 6300 to absolutny dramat. Kupiłam go w sierpniu 2007 - zaczęłam użytkować grzieś w październiku, bo na 8 tygodni jakieś 6 spędził w naprawie. Najpierw bateria trzymała ok 20 godzin (podczas czuwania!!!!!), potem sprzęgał nie wiadomo dlaczego. Ostatecznie wymieniono podzespoły głośnika i słuchawki. Nie pomogło. Nadal sprzęga, choć może trochę rzadziej. Gubi sieć, wciąż trzeba go resetować.. No, jako telefon to on się nie sprawdza. Może łdny jest - ale to wszystko, co dobrego można powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Nokia 6500 Classic 29.01.08, 10:09 Nie bardzo zrozumiałem - masz 6500 Classic czy Slide? Ja właśnie zamierzam kupić Slide'ra (obecnie mam 6288, więc to będzie tylko lekkie unowocześnienie floty :)) i tak: a) używanie lampy błyskowej jako latarki - nie wiem, które telefony na to pozwalają, jak ma się to do czasu pracy baterii? b) standardowy budzik Nokii, c) mms? a co to takiego? d) karta pamięci - classic faktycznie ich nie obsługuje! Aż dziwne... ale slide obsługuje wg zapewnień producenta aż 4GB. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Nokia 6500 Classic a E50 16.02.08, 14:00 no wlasnie mam to cudo przed soba. Wyglada super, gorzej z funkcjonalnoscia. Do tej pory korzystalam/korzystam z E50. W 6500 clasic brakuje mi : *tego, ze tak ladnie nie miga jak dostanie smsa czy nie odbiore rozmowy tel. *przeszkadza mi, ze otrzymujac smsa mam pod trescia podane kto i kiedy to wyslal. *fajnych dzwonkow-te co sa to jakas porazka, czyli albo bede musiala sciagac z netu albo moze uda sie jakos zgrac z E50. *tego aby pod lewym klawiszem ustawic przejscie do calej skrzynki smsow-tu mozna albo do odebranych, albo napisac nowa itd. *nie ma takiego paska na ekranie z ikonkami do poszczegolnych elementow menu. *czcionka normalna jest zbyt duza, nawet nie sprawdzam jak na tym tel wyglada duza czcionka. *klawisze srednio wygodne-jak ktos pisze duzo smsow to nie polecam. Zatem moze jeszcze zmienie zdanie i zostane przy E50 :-). Odpowiedz Link Zgłoś