Dodaj do ulubionych

Motorola L9 - problem

IP: *.anonymouse.org 03.03.08, 09:15
Po uruchomieniu radia i próbie wyszukania stacji wyświetla mi się komunikat:
"Znaleziono x stacji. Nie znaleziono stacji RDS" (lub "* w tym x stacji RDS).
Co to są stacje RDS? Gdzie w menu można je odsłuchiwać?
Obserwuj wątek
    • Gość: W Re: Motorola L9 - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:23
      pl.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_System
      • Gość: n Re: Motorola L9 - problem IP: *.anonymouse.org 04.03.08, 19:16
        Dziękuję :). W samochodzie zawsze wyświetlała mi się nazwa stacji i nie
        wnikałem, jak to działa i jak się nazywa :).

I mam jeszcze dwa pytania: w menu aparatu mam ustawienia wielkości zdjęcia (2
        mp, 1.3 mp, vga, qvga) i ustawienia jakości zdjęcia (dobra, lepsza, najlepsza).
        Rozumiem kwestię zmiany rozdzielczości, ale od czego jest ten drugi parametr? Po
        drugie dlaczego gdy wysyłam zrobione zdjęcie do Nokii 6103 wyświetla się
        komunikat "Urządzenie z ograniczeniami obrazów: zmiana rozmiaru obrazu" na
        Motoroli i finalnie w Nokii jest obraz o rozmiarach 300 x 400 pikseli? Albo
        dlaczego gdy chcę wysłać zdjęcie MMS-em, wyświetla się "Sugerowana zmiana
        rozmiaru zdjęcia" i gdy wybiorę "Nie" wyświetla się komunikat "Osiągnięto limit
        wielkości" przy niektórych zdjęciach, a przy innych (np. 232 kb) już nie? Proszę
        o wyjaśnienia i dziękuję :)

norb
        • Gość: kolodziejo Re: Motorola L9 - problem IP: *.eastwest.com.pl 05.03.08, 08:37
          1) Jest to ustawienie kompresji zdjęcia, czyli wybierasz, ile faktycznie danych
          o zdjęciu zostanie zapisane. Jest to ustawienie może nawet ważniejsze od
          rozdzielczości. Warto oczywiście ustawić "najlepsza", jeśli masz pojemną kartę
          pamięci.
          2) Nowe Motorole (i inne telefony pewnie też), gdy łączą się z modelem, który
          nie obsługuje zdjęć o dużej rozdzielczości, odpowiednio zmniejszają zdjęcie. A
          do MMSa wchodzi w tym modelu około 250 kb, więc niektóre zdjęcia trzeba
          pomniejszyć. Jeśli wysyłasz MMS na starszy telefon, licz się z tym, że odbierze
          on tylko obrazy o rozmiarze np. 640x480, 100 kB.
          • Gość: kolodziejo Re: Motorola L9 - problem IP: *.eastwest.com.pl 05.03.08, 14:47
            A jak się w ogóle sprawuje telefon? Przede wszystkim chodzi mi o baterię i
            stabilność oprogramowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka