Gość: madar IP: 213.155.167.* 30.08.03, 21:44 Od jakiegoś czasu dostaję głupie SMS-y i wiem z jakiego numeru - jak ustalić właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peppers Tak... IP: *.acn.pl 31.08.03, 11:51 1. Jesli te SMSy sa obrazliwe lub zawieraja grozby proponuje pojsc na policje. 2. Sproboj dokladnie czytac te SMSy. Takie numery robia najczesciej ludzie z Twojego otoczenia (glupi kumpel, ktos zazdrosny o Twoja dziewwczyne itp) Moze jak dokladnie wczytasz sie w tresc to skojarzysz te SMY z jakas konkretna osoba (wiesz, ludzie uzywja specyficznego slownictwa, zwrotow, robia specyficzne dla siebie bledy jezykowe) 3. Jesli te SMSy sa z IDEII to sproboj zadzwonic pod ten numer ale po pierwszych trzech cyfrach numeru dodaj dwie osemki. (przyklad: dla numeru 501234567 bedize to 50188234567) Laczysz sie wtedy bezposrednio z poczta glosowa delikwenta. Moze jako powitanie ma nagrane imie i nazwisko lub (jesli to jest jakis Twoj znajomy) skojarzysz go po glosie 4. Jesli Ty masz IDEE i gosc, ktory wysyla SMSy tez ma IDEE to mozesz sprobowac go namierzyc uzywajac uslugi `gdzie jestescie`. (uwaga: TO DZIALA W DWIE STRONY!) Wyslylasz SMS o tresci GRUPA 501234567 (gdzie 501234567 to jego numer) po 7204 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zowix Re: Tak... IP: Stella.NET:* / 172.16.2.* 31.08.03, 14:07 > 4. Jesli Ty masz IDEE i gosc, ktory wysyla SMSy tez ma IDEE to mozesz > sprobowac go namierzyc uzywajac uslugi `gdzie jestescie`. (uwaga: TO DZIALA W > DWIE STRONY!) Wyslylasz SMS o tresci GRUPA 501234567 (gdzie 501234567 to jego > numer) po 7204 Z tym, że on musi wyrazić na to zgodę, a na to bym nie liczył :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers A ja tak! IP: *.acn.pl 31.08.03, 14:38 1. Jesli to jest jakis cwaniaczek co lubi grac innym na nerwach i ma z tego radoche to na 75% zgodzi sie na to. Gdyby chcial pozostac nieuchwytny wysylalby SMSy z internetu a nie ze zwyklego telefonu. Ten gosc wcale nie zamieraz byc nieuchwytny (znaczy nierozpoznawalny) 2. A jesli sie nie zgodzi to na 50% zmieknie mu rura, zwyczajnie przestraszy sie, ze ofiara probuje cos zrobic aby go zlokalizowac i przestanie wysylac te glupie SMS. Problem sam sie rozwiaze. 3. Ostatnia malo prawdopodobna wersja jest taka, ze ten koles jest grubsza ryba i jak zobaczy, ze chce sie go namierzyc to sie mocno wk.. i wytoczy jakas ciezsza artylerie. Moze to byc troszke niebezpieczna ale wtedy to juz bedzie czysta sprawa dla policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madar Re: A ja tak! IP: 213.155.167.* 31.08.03, 19:39 Te głupie SMS-y przychodzą do mnie z sieci era plus i 100% że jest to ktoś z mojej firmy próbowałem go namierzyć chodząc po firmie i co jakiś czas dzwoniąc pod ten numer ale nic z tego ostatnio często ma wyłaczony aparat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Jasne... IP: *.acn.pl 31.08.03, 20:37 1. To on ma w koncu telefon w PLUS GSM czy w ERA GSM? 2. Jesli to jest ktos z Twojej firm to moze powinienes pojsc do szefa. Jesli gosc lubi takie zabawy to moze wysyla takie SMSy nie tylko Tobie. Jak szef dostanie taka skarge od kilku pracownikow to juz sie zajmie sprawa. 3. Jesli to ktos z Twojej firmy to zastanow sie komu ostatnio podpadles lub kto chce zajac Twoje stanowisko (lub czuje sie o nie zazdrosny) 4. Jesli to ktos z Twojej firmy to znaczy, ze prawdopodobnie znasz jego nazwisko. A jesli tak to zwyczajnie dzwonisz pod biuro numerow ERA GSM (lub PLUS GSM, bo w koncu nie wiem) i podajesz tam nazwisko goscia a oni podaja Ci jego numer (no, chyba ze zastrzegl dane osobowe, ale watpie). Nawet jesli w Twojej firmie pracuje 30 osob to nie majac szczescia i dzwoniac do biura numerow tylko raz dziennie (podajac codziennie kolejne nazwisko) po miesiacu powinienes wiedziec kto to. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madar Re: Jasne... IP: 213.155.167.* 31.08.03, 21:16 sory ja mam era GSM a ten ktoś Plus GSM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers No to dzwon! IP: *.acn.pl 01.09.03, 18:18 No to dzwon do biura numerow PLUS GSM i probuj szczescia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś