IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 09:32
Czy ktoś rozpracował nową ofertę Idei..chcę kupic drugi telefon w tej opcji
tylko nie miałem czasu na rozpracowanie przede wszystkim minusów tej oferty..
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Nie do konca IP: *.acn.pl 03.09.03, 09:57
      Nie do konca przygladalem sie tej ofercie ale pare minusow widze. Oferta ta ma
      stare wady POPa- brak GPRS, e-mail`a w telefonie, brak mozliwosc
      przekierowywania polaczen.

Pozdrawiam!
      • Gość: m@n I zniknęła ... IP: *.tele2.pl 03.09.03, 10:24
        ... ze strony www.idea.pl - przynajmiej nie znalazłem jej o godz. 10.15. Czy to
        nie dziwne ? Czyzby cos im sie sypnęło ?
        • Gość: m@n ... i pojawiła się IP: *.tele2.pl 03.09.03, 11:25
          Żeby coś się chociaż zmieniło. W dalszym ciągu informacja o nowej usłudze jest
          minimalna. Brak cen telefonów. Lipa
    • Gość: zx Re: IdeaMix IP: *.crowley.pl 03.09.03, 12:49
      ze złodziejami z telekomuny nie robi się interesów.
      • Gość: marek Re: IdeaMix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 15:32
        No cóż, ceny telefonów w mix-ie są niestety wysokie - sprawdzałem w salonie.
        • Gość: m Re: IdeaMix IP: *.tele2.pl 04.09.03, 07:38
          Jak byś chciał mieć Nokie 6610 za np 100 zł płacąc abonament miesięczny 25 zł - czyli min 600 zł przez 2 lata to życzę powodzenia. Dla mnie jako właściciela POPa ta oferta to jest to czego brakowało. A ceny telefonów są atrakcyjne w porównaniu do PRE-PAIDA. I tak na to patrzę.
          PZDR
    • Gość: Zowix Re: IdeaMix IP: Stella.NET:* / 172.16.2.* 05.09.03, 16:07
      Po przeanalizowaniu oferty, zdecydowałem się na tego Mixa.
      Ceny połączeń w miarę (mówię o ofercię za 30 zł), choć nie takie atrakcyjne
      jakby mogło się wydawać (w porównaniu do POPa). Poza tym może jakiś nowy
      telefonik sobie wybiorę - tak myślałem :(
      Wybrałem się do najbliższego salonu Idei na krótką pogawedkę ze sprzedawcą, i
      cóż, skończyła się po dwóch minutach. Skończyła się, ponieważ bardzo zależy mi
      na zachowaniu starego numeru z POPa, a Idealna sieć nie przewiduje przejścia z
      POPa na MIxa (zresztą na abonament także - kompletnie tego nie rozumiem).
      Ale dostałem informacje, iż w przyszłym roku (od stycznia) Idea wprowadzi
      możliwość przeniesienia numeru z Popa do Mixa. Nie pozostaje mi nic innego jak
      poczekać. Może w tym czasie skorygują i uatrakcyjnią ofertę, przynajmniej taką
      mam nadzieję :)
      • Gość: Peppers Tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 19:40
        Z tym mumerem to faktycznie glupio. (ze nie mozna przeniesc numeru z POPa do
        MIXa). Ja osobiscie czekam az operator wzbogaci oferte POP np. o GPRS. Jesli
        zas chodzi o te zmiany numerow to nie jest to zla wola operatora tylko problem
        techniczny. Do tej pory bylo tak, ze aby system odroznial POPy od abonamentowek
        istniala pewna dyskryminacja numerow. To znaczy abonamentowki mialy jako 4
        cyferke nuemru 0,1,2,3,4 a POPki mialy jako 4 cyferke numeru 5,6,7,8,9. I
        dlatego nie mozna bylo przejsc (z tym samym numerem) z POPa na abonament i
        odwrotnie. Teraz to sie bedzie musialo zmienic, bo wchodzi MIX. A ze w tej
        chwili nie mozna zamienic POPa na MIXa (zachowujac dotychczasowy numer) wynika
        pewnie z tego, ze mIX zaja narazie pasmo dyskryminacji abonamentowek (4 cyferka
        numeru 0,1,2,3,4). Miejmy nadzieje, ze z czasem sie to zmieni. Byc moze wtedy
        pomysle o zmianie mojego POPa na MIXa. Bo zmieniac numeru nie mam zamiaru.

Pozdrawiam!
        • rayan88 idea mix 05.09.03, 22:51
          wedlug mnie jest to doba oferta ceny polaczen nie sa zle a bardzo pozytywne so
          ceny telefonow chociazby jak by przecietny uzytkownik popa chcial miec teleon
          sony ericsson t 300 to by wydal goe kasy a tak po kozystniej cenie 120 zl moze
          miec telefon i prawie to samo co w popie jedyny minus to dlugosc tej umowy 24
          miechy a np ja zmienie na mixa bo i tak w popie karta za 50 wystarcza na miech
        • Gość: Jolab Re: Tak... IP: *.wodgik.katowice.pl 12.09.03, 10:10
          Gość portalu: Peppers napisał(a):

> Ja osobiscie czekam az operator wzbogaci oferte POP np. o GPRS.

Dowiedziałam sie w BOK-u Idei ,że planują udostepnić GPRS a tym samym MMS w
          listopadzie.
    • Gość: KAPI Re: IdeaMix IP: 217.153.130.* 08.09.03, 13:52
      Ja właśnie zastanawiam się nad tym rozwiązaniem. Duzych bajerów mi nie trzeba,
      teraz mam tak taka więc cenowo za miesiąc wyjdzie mi to samo, numer telefonu
      mogę zmienić a i nowy aparacik by sie przydał. Czyli to jest chyba to czego
      potrzebuje :)
      Jeśli ktoś zna minusy jeszcze jakieś tej oferty niech szyBKO PISZE :))
      • rayan88 Re: IdeaMix 08.09.03, 23:04
        ja juz zmienilem na idee mix i jestem bardzo zadowolony zeczywiscie oszczedzam
        na polaczeniach i mam super telefonik( sony ericsson t300) prawie za darmo ta
        przyjemnosc koszrowala mnie 120 zl telefonik + 60 zl oplata aktywacyjna o
        ktorej dowiedzialem sie w salonie
        • Gość: KAPI Re: IdeaMix IP: 217.153.130.* 09.09.03, 10:41
          O OPŁACIE WYCZYTALAM W NECIE WIĘC JESTEM NA TO PRZYGOTOWANA.A ZRESZTA TE 60 ZŁ
          DOSTAJE SIĘ CHYBA NA PAKIECIE STARTOWYM?
          • ths Re: IdeaMix 10.09.03, 16:32
            witam
            jakie są dostępne aparaty i w jakich cenach?
            nie moge sie doszukac na www.idea.pl żadnych konkretnych info
            może ktoś znalazł
            • Gość: ustek Re: IdeaMix IP: *.ust.vectranet.pl / *.ust.vectranet.pl 10.09.03, 17:45
              nokia 3410 1 pln, siemens c55 1pln, motorola c350 49 pln, nokia 3510i 69 pln,
              ericsson t300 z aparatem fot. w cenie 99 pln, samsung c100 99 pln.
              wszystkie ceny bez vatu. oferta troche ograniczona, ale podobno ma sie
              zmieniac co jakis czas.
              pzdr.
              • rayan88 Re: IdeaMix 12.09.03, 10:49
                co do dokladnych cen wszystko jest na www.idea.pl cennik telefonow itd
              • rayan88 Re: IdeaMix 12.09.03, 10:49
                a te 60 zl jest na gadanie odrazu
                • Gość: Jolab Re: IdeaMix IP: *.wodgik.katowice.pl 12.09.03, 11:20
                  Podany wyżej cennik aparatów jest już nieaktualny ,
                  właśnie wróciłam z Salonu Idei i nie podpisałam umowy !
                  SonyEricsson podrożał o 60 zł (na prawie 180 !) , Nokia 3510i wypadła z oferty,
                  są też inne zmiany ale nie ma żadnych ulotek bo stare(wczorajsze ) są
                  nieaktualne .
                  Pan pokazał mi tylko przysłany z centrali dzisiaj nowy cennik obowiązujący od
                  dziś (12.09 ),wczoraj gdy rozmawialiśmy nic o tym nie wiedział .
                  Ponieważ nie miałam wówczas jednego dokumentu nie podpisałam umowy a dziś jest
                  już inna oferta
                  (na stronie www.idea.pl są stare ceny), to się nazywa szacunek dla klienta !!
                  • Gość: m@n Re: IdeaMix IP: *.tele2.pl 12.09.03, 14:31
                    Podejrzewam, że IDEA obawiała się czy MIX odniesie sukces, więc wprowadziła
                    atrakcyjne ceny telefonów (wystarczy przeliczyć). Teraz gdy się okazało po tych
                    kilknastu dniach, że taryfa sprzedaje się jak "świeże bułeczki" zaczęli
                    podnosić ceny fonów aby zarobić na tym interesie. Obym się mylił. PZDR
    • Gość: jaja Re: IdeaMix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 15:03
      he widze ze zdazylem w ostatniej chwili kupilem wczoraj sony ericssona moze
      ktos wie jak ustawic konto e-meil i jak wysylas mmsy
      • Gość: Jolab Re: IdeaMix IP: *.pl / 192.168.11.* 14.09.03, 11:47
        Gość portalu: jaja napisał(a):

> he widze ze zdazylem w ostatniej chwili kupilem wczoraj sony ericssona moze
        > ktos wie jak ustawic konto e-meil i jak wysylas mmsy

Na stronie www.idea.pl/binaries/PL/Binary/17/18305.pdf
        masz ustawienia do MMS-ów
    • Gość: pavvel Re: IdeaMix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 18:07
      www.idea.pl/binaries/PL/Binary/16/16898.pdf to jest adres do cennika
      idei
      • Gość: kara Re: IdeaMix IP: *.acn.pl / *.acn.pl 13.09.03, 11:40
        Niech spadają na drzewo!! Zobaczyli po tygodniu że ta oferta sprtzedaje się
        jak świeże bułeczki to odrazu pozmieniali dupki! Teraz Nokie 3510 można mieć
        tylko w tym droższym abonamencie a chyba nawet te telefony za 1 zł w tym
        tańszym podrożały do jakiś 50!! O zgrozo!! Za 1 zł jest Sagem :)))
        Jejku jaka jestem zła na siebie,że nie poszłam w tygodniu na zakupy!! A może
        to i lepiej? Za jakiś czas moze znowu coś wymyślą...
        • Gość: Wofek Znowu w góre ! IP: *.protonet.pl 18.09.03, 17:21
          Dzisiaj - 18 wrzesnia znowu idea podniosła ceny aparatow w MIX'ie - Samsung
          C100 kosztuje juz 181 zł !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka