Gość: LLL IP: 83.1.118.* 04.05.08, 12:02 I dobrze im tak...Telezłodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zulu Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.magma-net.pl 04.05.08, 12:24 Ja też wkrótce odejdę. Każdy ich abonament to czysta strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zulu Re: Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: 80.54.168.* 04.05.08, 13:23 Myślę, że TPSA najmniej martwi się Twoim odejściem, dla niej liczą się klienci biznesowi, to oni są podstawą dochodów, odejścia klientów induwidualnych są tylko okazją do zwolnienia paru tysięcy pracowników, którzy w dużej części przejdą na utrzymanie Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Telekomunikacja Polska traci abonentów 04.05.08, 15:23 Dziwne. To są jeszcze ludzie korzystający z Telekomuny? Ja wiele lat temu przy pierwszej możliwości zmieniłem operatora na Dialog. I nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1945 Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 12:48 Artykuł sponsorowany przez spekulantów - na obniżenie ceny akcji (TP będzie płacić dywidendę 6,70 % wartości akcji). Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Telekomunikacja Polska traci abonentów 04.05.08, 12:52 mimo utraty ledwie 4% klientow (300 tys vs 8 mln)udzial w rynku TP SA pozostaje niemal monopolistyczny na poziomie ok 80%. odeszli ci ktorz juz naprawde nie mogli zniesc.. dla nich tez musi byc alternatywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: 212.191.172.* 04.05.08, 13:03 mam nadzieję że wkrótce zbankrutują złodzieje. Żeby Ci starsi ludzie przejrzeli na oczy i odeszli od nich, ale siła przyzwyczajenia robi swoje.Czekałem 15 lat na telefon a teraz po 5 zrezygnowałem,ale ciężko od tej mafii się uwolnić.Na szczęście tel już milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 13:03 ja też wypowiem umowę ale niestety muszę czekać do sierpnia. Mam dość nabijania im kabzy moimi pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: 217.153.131.* 04.05.08, 13:20 Wprowadziłem się do nowego domu. Nie interesuje mnie telefonia stacjonarna, jestem w stanie opłacić miesięczny haracz za utrzymanie linii. Chodzi mi o szybki internet, którego potrzebuję w pracy. Niestety TP S.A. nie ma możliwości sprawdzić, czy jeśli podciągną do mnie linię telefoniczną, to internet będzie działał. A nie są w stanie podciągnąć linii dopóki nie zamówię abonamentu. I tak w koło Macieju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 24h Re: Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.centertel.pl 04.05.08, 17:22 Jeśli internet nie będzie działał - odłącz linie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skullder Re: Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.08, 20:57 Nie rozumiem problemu. Skoro chcesz internet bez numeru telefonu (usług głosowych i abonamentu) to takie składasz zamówienie i nawet jeżeli jest wymagane wcześniejsze podłączenie linii aby sprawdzić warunki na dostęp do netu to nikt nie będzie pobierał od Ciebie żadnych opłat za abonament. Kto Ci coś takiego wmówił? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Telekomunikacja trzyma się mocno 04.05.08, 14:16 Tylko pozazdrościć takich zysków. Wniosek, w Telekomunikacji Polskiej nic się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rechtverkehr Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: 212.191.172.* 04.05.08, 14:19 Ja też w końcu podjąłem decyzję o likwidacji tel.stacjonarnego.Szkoda ze tak późno zwlekałem z tą decyzją.TP nie ma nic do zaoferowania! Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Odszedłem z neostrady odejdę i... 04.05.08, 14:28 ze stacjonarnego.Abonament na neostradę 1Mb na rok wzrasta o ok 10 zł miesięcznie.Straszą ,że już nigdy może nie być warunków technicznych.Przenoszę numer do Ery i baj ,baj mineciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Telekomunikacja Polska traci abonentów 04.05.08, 14:52 i to NORMALNE ... TO FRANCE TELECOM KTORY JUZ DAWNO SPLAJTOWAL WE FRANCJI Z 100 MILIARDOW DLUGIEM ... PO KILKU LATACH DLUG ZMALAL MPONIEWAZ W POLSCE POLACY SPLACILI... ZEBY TO SIE STALO BARDZO SZYBKO I TO TYLKO BEDZIE Z POZYTKIEM DLA POLAKOW... WE FRANCJI TERAZ ZA OKOLO 30 EURO 100zl Z GROSZAMI JEST ABONAMENT INTERNET 20 MB ROZMOWY NA TELEFONY STACJOARNE WE FRANCJI GRATIS DO OKOLO 70 PANSTW STACJONARNE GRATIS W TYM POLSKA TELEWIZJA CYFROWA GRATIS OKOLO 200 PROGRAMOW I WSZYSTKIE PUBLICZNE FRANCUSKIE...... Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile Telekomunikacja Polska traci abonentów 04.05.08, 15:14 numer komorkowy, wirtualny fixed numer i numer fax, ADSL 4x1024 kb/s z WLAN za 20 eur miesiecznie, plus dodatkowo platne rozmowy zagraniczne. moj brat w Polsce ostatnio probowal zalozyc sobie w domu ADSL Netii i nie udalo sie, bo TP SA nie wpuscila Netii. ADSL TP SA jest oczywiscie duzo drozszy. Ile w Polsce kosztuje miesieczny pakiet lacza internetowego USB GSM/3G? U mnie najtanszy 364kb/s to 9 eur miesiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bstok Re: Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.gprs.plus.pl 04.05.08, 18:31 Od 60 zł z VAT, HSDPA. Wirtualne numery fixed od 0 zł. Rozmowy VOIP od 0 zł/min. 8 Mb/s (w obie strony) przez prywatną sieć komercyjną na moim osiedlu taniej niż neostrata. Komórka (w Orange, więc de facto też w TP) kosztuje mnie mniej niż płaciłbym za stacjonarny. Dziwne, że w ogóle jeszcze mają jakichś klientów na swoich drutach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.toya.net.pl 04.05.08, 16:09 I wszyscy z Orange też powinni wiać bo spadek klientów TP pokrywają oszustwa na sieci komórkowej. Płacę prawie 1zł/min i to chyba tylko do końca ważności karty. Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Re: Telekomunikacja Polska traci abonentów 04.05.08, 16:15 Gość portalu: Realista napisał(a): > I wszyscy z Orange też powinni wiać bo spadek klientów TP pokrywają oszustwa na > sieci komórkowej. Płacę prawie 1zł/min i to chyba tylko do końca ważności karty > . ORANGE to tez byly FRANCE TELECOM... SA ZA DRODZY I W POLSCE SZUKAJA PIENIEDZY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzy Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.chello.pl 04.05.08, 16:19 wcale sie nie dziwie,w zeszlym roku chcialem przeniesc numer tel. na nowy adres,usluszalem o oplacie 60 zl,gdzie jesli zrezygnuje ze starego numeru na rzecz nowego ,to oplat nie bedzie,na montera czekalem ponad miesiac,zadnego wyjasnienia,zadnych przeprosin,zrezygnowalem z tel.stacjonarnego i teraz wiem ,ze byl to prawidlowy ruch.TP to archaiczne przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Re: Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.domainunused.net 04.05.08, 23:54 KAŻDA sieć robi ogromne problemy z przeniesieniem numeru, więc nie wyżywaj się na tepsie bo oni akurat robią to najsprawniej. Spróbuj przenieść sobie numer z Plusa albo Ery - kilka opłat "z kapelusza", 3 miesiące czekania i wypełnienie sterty formularzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: 80.48.4.* 04.05.08, 16:43 I dobrze niech odchodzą z TP.Ja juz dawno zrezygnowałem, rodzina dalsza też. U mnie w bloku mieszka taki jesdn z TP, obija sie zakładowym samochodem, zajmuje miejsce pod blokiem .Nie ma dla włascicieli a on sie wpiep.....,ma oprócz tego swój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan tele 2 lepsze od tpsa IP: *.cust.tele2.pl 04.05.08, 16:51 zmienilem operatora stacjonarnego ze wzgledu na internet z tpsa na rele2 i jestem zadowolony; od pazdziernika 2007, net przepustowosc 1 Mbit/sek, srednio niecałe 30 zł/mies, internet przez modem adsl/dsl i usb, całkiem szybki, około 150 kB/sek; w tpsa, musiałbym płacic za 2 razy wolniejsza neostrade ponad 20 zł/mies więcej; oprócz tego rozmowy tel abonament za 43 zł w tym 60 min rozmów stacjonarne darmo; polecam; tpsa, żyje wciąż z monopolu, powoli kurczacego się; a Orange ma całkiem atrakcyjne stawki; tel na karte 10-20 gr/min na idee i stacjonarne, 60gr/ inne sieci pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff to nie dziwne jak ceny sa wyzsze niz w UK IP: *.lns3-c8.dsl.pol.co.uk 04.05.08, 18:20 34 funty miesiecznie - orange 2 niezalezne linie tel. 8MBit internet (bez limitu - realny 6MBIT nonstop) darmowe nieograniczone rozmowy UK, orange, komorki orange, darmowe nieograniczone rozmowy do 30 krajow 24/7 (Polska tez stacjonarne) komorka bez limitu w sieci i na stacjonarne + kilkaset minut poza. SMS bez limitu, i wtym jest juz abonament i nie ma oplat na start + livebox gratis (nie taki jak Polski ktory ma jakies durne ograniczenia ilosci kompow) Ludzie jestescie okradani we wlasnym kraju, ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.skawsoft.com.pl 04.05.08, 18:33 Niesługo straci wszystkich abonentów. Najbardziej niekożystne warunki, niemiła obsługa i obdażonadużym brakiem zauania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raph Koszty Neo bez telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 18:48 Jak wyglądają koszty Neostrady (512 lub 1Mbit) bez telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.icpnet.pl 04.05.08, 18:55 I bardzo dobrze, bo TP to kupa pazernych nieudaczników i nierobów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszcze abonent. Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.operanova.bydgoszcz.pl 04.05.08, 19:40 Obniżą abonament na internet to przybędzie abonentów. No chyba że TP dopuści aby abonenci "zapuścili korzenie" w innej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany kontakt z TP to koszmar IP: *.aster.pl 04.05.08, 20:10 Przez kilka miesięcy (mimo wielu monitów) nie mogłem załatwić prostej sprawy - przyjęcia przez tp do wiadomości rezygnacji z usług innego operatora (pomimo przesłania przez tegoż operatora wszystkich wymaganych dokumentów); w konsekwencji nie mogłem zamówić instalacji neostrady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Jeszcze mają Orange do dojenia ... IP: *.chello.pl 04.05.08, 20:28 Na ich szczęście mają jeszcze kogo doić bo mają prężną grupę pracowników - 3 tys w Orange, które robi na 30 tys hordę ludzi zasiedziałych w TP ... Nie uwierzycie ale są takie biurowce TP w których panie chodzą sobie po biurowcu w papućkach od pokoju do pokoju popijającc kawkę i pociskając pierdoły a na rączkę spokojnie 2, 3 tys zł. W ogóle to taka fajna rodzinna firma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Jeszcze mają Orange do dojenia ... IP: *.domainunused.net 05.05.08, 00:00 bzdury gadasz, TPSA przyjmuje teraz pracowników wyłacznie przez złodziejskie agencje pracy tymczasowej, z umowami na pół etatu przedłużanymi miesiąc w miesiąc za 8zł/h brutto. 2-3 tysiące to ma max 10% pracowników firmy i to też brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumiś Telekomunikacja Polska traci abonentów IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 21:01 co to za konkurencja jak oni i tak kasują za abonament i to jeszcze ile nawet za utrzymania linii które kosztuje parę zł a kasują jak za abonament.przeszłem do netii za42zł będe miał 60 minut chociaż mam linie i tak tylko do internetu.a w tp płaciłem za sam abonament 42,7 i 6 zł za połączenia,dziwne że jak złozylem zamówienie do netii to zaraz ktoś zglosil się z propozycją z tp poprostu powinni poodzielic tp jak chce urząd....wtenczas by się coś zaczeło zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Telekomunikacja Polska traci abonentów-nareszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 00:41 To dziwne że po wejściu do Unii Europejskiejtakie zyski przy takiej konkurencji i spatkach cen za rozmowy.Jak się chce to się da,natomiast odkąd słyszę,że prąd mamy jeden z najdroższych i tyle podnieśli,tłumaczą się inwestycjami,że produkcja drożeje.Mają przyzwyczajenia z komuny i SLD, doić kosztami ile można.Na drogi odkąd płaciło się podatek drogowy zastąpiąny wysokimi cenami paliwa- ile mamy porządnych dróg.PKP-to samo,gnój syf,malaria,Polskie Linie LOT też doiły ile można bo taniej nie da się,po wejściu do UE weszło tyle tanich linii i zarabiają.Polak po dłuższym pobycie w stanach gdy zajedzie na stację benzynową i z przyzwyczajenia tankuje do pełna gdy zobaczy na koniec kwotę do zapłaty włos mu dęba staje,w USA jest dla nich paliwo bardzo drogie bo 1 litr kosztuje 0,95 centów,to jest 2 zł,a u nas 4,5zł.Pytam się co się dzieje z naszymi pieniędzmi.Prąd jest drogi bo koszta są duże,przestańcie blokować pozwolenia na własne elektrownie.Państwo doi obywateli ile wlezie,bo budżet państwa jest wyprowadzany do spółek państwowych,a z tamtąd prze różne machloje typu;wielkie zarobki i odprawy prominętnych prezesów,poprzez pośredników za podstawienie wyciągająze spółek kasę (np,Lotos i Polski Związek Narciarski), i wiele różnych usług na rzec firm państwowych (komputeryzacja ZUS-u za SLD.Firma która żle zrobiła robotę i nie w czasie została wylacona,na zachodzie płaciła by karę za nie dotrzymanie umowy,dalej następne poprawki następne płacenie i znowu druga poprawka i trzecie płacenie,to jest przegięcie co się w Polsce dzieje,ale konta politykom rosną w szwajcarii,na Bahama,na wyspie Jersey,w Lichtensztajnie Odpowiedz Link Zgłoś