Gość: kaziuuu IP: *.era.pl 30.10.08, 13:47 Tylko po co komu ta vista ;| Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: msdnaa vista... IP: *.63.rev.vline.pl 02.11.08, 16:48 no jak to: jakby nie ta vista, to wszystko chodziloby szybciej na gorszym sprzecie i producenci sprzetu byliby niezadowoleni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Asus G50 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.11.08, 16:58 "otwierający serię G" - akurat. A co z G1 i G2, ktore wyszly prawie 2 lata temu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Ahahahahaha IP: *.colc.cable.ntl.com 02.11.08, 22:59 Laptok za 6 tysi do grania w gry :D Mac+x360 ftw ! Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Kpina 02.11.08, 17:11 Laptop do gier... Litości. Przecież w tak małe pudełeczko nie da się wsadzić porządnej karty graficznej. Zminiaturyzować najnowsze dzieła Nvidii czy Ati to jeszcze można ale schłodzić to zupełnie co innego. Każda mocna karta zajmuje dwa sloty w blaszaku (jeden na wentylator) A potem się dziwią, że laptopy wybuchają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Kpina IP: *.dsl.lgtpmi.sbcglobal.net 02.11.08, 18:28 a ja mam 9800GTS w moim laptopie i chodzi jakos i gra sie niezle: www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8892825&st=gateway+fx&lp=2&type=product&cp=1&id=1211587727985 no i o ile tanszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: Kpina IP: *.dslextreme.com 02.11.08, 18:46 Ty chyba sobie gościu robisz kpiny z takimi idiotycznymi tekstami. Odpowiedz Link Zgłoś
hutchence Re: Kpina 02.11.08, 21:52 O co Ci chodzi dzieciaku. Wydałeś mnóstwo kaski na laptopka i myślałeś, że sobie pograsz w crysisa na full? i teraz żal Ci co nieco ściska. Przecież te karty graf. mobile są mocno okrojonymi wersjami tych z desktopów. Mocna karta w stresie nagrzewa się prawie do 80 stopni i to chłodzona dużym wiatrakiem. A ta w laptopie to co dmuchasz na nią? Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Jestes zalosnym ignorantem 03.11.08, 00:25 Moglbym tu duzo napisac, wstawic wyniki benchmarkow, itd. Ale jako ktos kto zaczal grac na laptopach w 1999 roku, przechodzac Half-Lifa na Dell Inspiron 7000 wyposazonym w pierwsza na swiecie notebookowa karte 3D - ATI Rage, i od tego czasu zawsze zwracal uwage na karte graficzna wlasnie, w nastepnych 10 laptopach, jako najwazniejszy "bootleneck" w porownaniu do desktopow, i znajac dzisiejsza sytuacje, i kompletna sprawnosc Geforca 9800, nawet w SLI, w wielu dzisiejszych modelach - stwierdzam ze nie warto. Bo jestes, tu sie powtorze nieco - kompletnie zacofanym ignorantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Cena jest smieszna IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 17:35 Compal z identycznych komponentow kosztuje 50% tego co sobie zyczy Asus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Cena jest smieszna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 18:16 Czy Compal ma ekrany wsxga+? albo wuxga? Czy ma serwis w Polsce? Niektorzy sa sklonni za to doplacic... I nie sa to powody smieszne. Jest to rzecz posrednia miedzy laptopem do zabaw domowych (Compal) a laptopem dla duzego biznesu (DELL). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Cena jest smieszna IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 20:47 Serwis ma na Slowacji. Jezeli nie masz w gwarancji zapisu, ze w momencie oddania komputera do serwisu dostajesz inny (a nie masz nic takiego), to nie robi ci to zadnej roznicy. A 1440x900, to absoolutne maksimum dla 15.4 cala. Owszem, mozesz sobie kupic Compala z matryca 1680x1050. Sa takie. Tylko to nie ma najmniejszego sensu. Podczas pracy taka rodzielczosc powoduje, ze wsyztsko jest za male. A jezeli chcesz tak grac, to mobline karty typu 8600/9600M GT sie zadlawia. Kompletna pomylka w laptopie o takiej przekatnej. Nie mowiac juz o WUXGA, ktoa sens ma chyba dopiero od 21 cali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Cena jest smieszna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 01:11 Mam 1680x1050 na 15.4 i nie wyobrazam sobie pracy na 1280x800 (jak kupowałem laptopa tylko takie compale były) - jest tak jak trzeba wszystko i tyle. Mam tez Asusa i zarabiam na nim pieniadze - był raz w serwisie. Oddany we wtorek w rece kuriera wrocil w piatek rano - wiec tak, robi to roznice. Za granice idzie dluzej - kupiłem VBI rodzince dla domowych zadań i serwis to w bardzo optymistycznym wariancie tydzien - realnie koło dwóch - dla mnie za długo. I nie pisz o absolutnych maksimach bo piszesz bzdury WUXGA na 15.4 jest coprawda juz chyba dla ekstremistow ( nie wiem nie mialem ) ale wsxga+ sprawdza sie doskonale. Nie mowie tu o grach bo z gier gram w piłkę nożną i czasami siatkówke - ale to nie na kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartman Asus G50 IP: 78.133.164.* 02.11.08, 18:57 laptop sluzy do pracy. do gier sluzy konsola, ktora ma lepsze mozliwosci graficzne i jest zdecydowanie tansza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: Asus G50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 22:01 Kto Ci nagadał tych bzdur? Goście z marketingu? i Ty w to uwierzyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Asus G50 03.11.08, 00:30 >laptop sluzy do pracy. do gier sluzy konsola Telefon sluzy do dzwonienia, do wysylania wiadomosci sluzy pocztowka, a do robienia zdjec sluzy Zenit albo Smena. Dlatego nikt na swiecie nie uzywa SMSow, a nowe komorki z 5 lub 8 Mpixla kamerami nie istnieja, nie sa uzywane, lub zalegaja magazyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNX Re: Asus G50 IP: 217.96.16.* 03.11.08, 09:06 >>laptop sluzy do pracy. do gier sluzy konsola >Telefon sluzy do dzwonienia, do wysylania wiadomosci sluzy >pocztowka, >a do robienia zdjec sluzy Zenit albo Smena. >Dlatego nikt na swiecie nie uzywa SMSow, a nowe komorki z 5 lub 8 >Mpixla kamerami nie istnieja, nie sa uzywane, lub zalegaja magazyny. Z pocztówką zupełnie nie trafione, bo telefon najogolniej mowiac sluzy do komunikacji (i to jest jego jedyne glowne przeznaczenie), a wysylanie smsow jak najbardziej w tym sie miesci. Co do tematu komorki z 8 mpix to strzeliles sobie tym argumentem gola do wlasnej branki. Robienie zdjec zaszumionymi matrycami o powierchni paznokcia (o braku optyki nie wspomne) jest wlasnie takie jak granie na laptopach. Nieby da sie ale wiele spodziewac sie po tym nie mozna. Jak jestes taki cwaniak co to na wszystko musi miec ostatnie slowo, to skocz kup sobie konsole, podlacz do telewizora, usiadz wygodnie w fotelu i zrelaksuj się bez koneicznosci szarpnia z instalacjami, konfiguracjami, patchami i innymi sraczkami. Zafunduj sobie troche wygodnej rozrywki a moze mniej sfrustrowany bedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Zabawne, obaj macie racje :) 03.11.08, 10:07 Co do aparatow w telefonach, to sa do bani. 8mpix? Jeszcze tego nie widzialem, ale musi byc naprawde komiczne przy telefonowej optyce :) Co do grania, to dwie rzeczy - konsola naprawde jest lepsza do lekkiej i latwej rozrywki. Swietnie sie na niej gra w God of War, GTA czy inne takie rzeczy, ale nie wszystko na konsole sie nadaje. Na przyklad genialne World of Goo - nie da rady, na konsoli nie pograsz... Z drugiej strony - na laptopie mozna naprawde pograc. Oczywiscie, nie zawsze w najnowsze produkcje, nie zawsze przy pelnych detalach. Ja ostatnio gralem na ponad rocznym laptopie w BioShock (calkiem przyzwoicie chodzi w 800x600 i, paradoksalnie, wyglada lepiej w tej rozdzielczosci), teraz gram w Ghost Recon Advanced Warfighter. I ta druga gra jest ciekawa - owszem, jest na konsole, ale to zupelnie inna rozrywka. Na PC jest trudno, trzeba sie skradac, kombinowac - a na konsoli jest latwo, mozna biec i strzelac :) Peace, panowie. Wiadomo ze duze pudlo lepiej pociagnie takie rzeczy jak Crysis czy Far Cry 2 - ale w pierwsza grac nie warto, a druga i tak bedzie na konsolach. I tak jest z wiekszoscia gier... Jak sie ma konsole (najlepiej wiecej niz jedna) i laptopa to mozna miec pewnosc ze to co najlepsze w cyfrowej rozrywce nas nie ominie. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSSI Re: Asus G50 IP: 83.70.173.* 10.01.09, 14:29 Podlacz sobie ta konsole , domyslam sie ze bedzie to X360 , a pozniej plac billowi za granie w najlepsze tytuly online buahahahaha Do d... taka wygoda . Odpowiedz Link Zgłoś
m4t Asus G50 02.11.08, 21:23 “System operacyjny: Windows Vista Premium” no cóż gdyby było “Windows Vista Premium _64_” to można by było pisać, że ma te 4GiB pamięci ram, a tak z taką kartą graficzną to pewnie ma dostępne tylko 3GiB :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adidqs Re: Asus G50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 18:25 z możliwością aktualizacji! ;P tak oto producenci oszczędzają i cenę zmniejszają speciajlnie dla NAS zmniejszają... chociaż nie wiem co lepsze... komp bez ViSty czy troche mniejsza cena. a co oni zrobią że już taniego XP nie produkują... ;( Odpowiedz Link Zgłoś